Rezumat la harry potter si piatra filozofala fragment

Harry Potter si piatra filozofala - fragment

Un murmur strabatu multimea si Pucey scapa balonul , mult prea atent la sclipirea aurie , care ii vajai pe la urechi.
O vazuse si Harry si plonja dupa ea , cu mult entuziasm. Cautatorul Viperinilor , Terence Higgs , o observase si el. Umar la umar , zburau amandoi spre hotoaica .Inaintasii se oprisera din joc , uitand parca pentru ce se aflau acolo si urmarind intrecerea .

Harry era mai rapid ca Higgs. Vazuse botul auriu , fluturand inaintea lor , baga viteza si...Bong ! Urlete furioase izbucnira din randurile Cercetasilor : Marcus Flint ii pusese o piedica , in mod intentionat , maturii lui Harry , care se dezechilibra si incepu sa se roteasca . Harry se prinse zdravan de ea , straduindu-se sa scape intreg.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 2149
Materia: Romana

Tema jocului reflectata in literatura

A doua zi ,copilul se întoarce in pădure ,sperând ca melcul să fi supravieţuit ,dar găseşte urmele unei tragedii.El incearcă sa învie melcul ,dar totul este zadarnic ,pentru că acesta este mort şi îngheţat .Acest joc are efecte tragice pentru melc,deoarece acesta moare şi grave pentru copil deoarece este cuprins de remuşcari ,jocul fiind totodată o experienţă de cunoaştere,care-i marchează inocenţa.

Alte referate despre: tema jocului reflectata in literatura, tema familiei reflectata in literatura romana, tema scoli reflectata in literatura

Harry Potter - Prizonier la Azkaban

Era aproape miezul nopţii, şi stătea pe burtă în pat, cu păturile trase peste cap, ca într-un cort, cu o lanternă într-o mână şi cu o carte legată în piele („Scurtă istorie a magiei”, de Adalbert Waffling) sprijinită de pernă. Harry cerceta pagina cu vârful penei sale de uliu, căutând încruntat ceva care să-l ajute să-şi scrie eseul. Şi găsi imediat: capitolul „Arderea pe rug a vrăjitoarelor în secolul al XIV-lea nu avea nici un rost - discuţii.”
Pana se opri la începutul a ceea ce semăna cu un para¬graf. Harry îşi ridică ochelarii rotunzi mai sus pe nas, apropie lanterna de carte şi citi:

Alte referate despre: harry potter prizonier la azkaban, harry potter prizonier la azkaban rezumat, harry potter prizonier la azkaban download

J.K.Rowling-Biografie

J.K.Rowling-Biografie
Joanne Rowling este nascuta pe 31 iulie 1965 in Anglia,South Gloucestershire langa Bristol.A studiat in Paris la Universitatea Exeter.Este profesoara de limbi si scriitoare internationala.Prima oara a lucrat in Londra pentru compania Amnesty International si a predat limba franceza.Este creatoarea personajului Harrry James Potter.
J.K.Rowling-Biografie

Alte referate despre: j k rowling biografie, rowling biografie, j k rowling-biografie

Luceafarul - comentariu

Criticii literari vad in Luceafarul o cheie de bolta a universului poetic eminescian. Intalnim toate marile teme, motive ale creatiei marelui poet: geniul, dragostea, natura, demonul, titanul, filozofia, cadrul nopturn, elementul neptunic.

Alte referate despre: luceafarul, luceafarul comentariu, luceafarul rezumat

Alexandru Lapusneanu - comentariu literar

Cel de-al doilea capitol, al carui motto este: "Ai sa dai sama, Doamna!", starneste interventia damnei Ruxandra in a tempera conflictul generator de ura si razbunare. "Capul lui Motoc vrem..." reprezinta punctul culminant al nuvelei, gradat in trei tablouri: cuvantarea ipocrita a domnitorului in biserica din Suceava, ospatul de la palatul domnesc si uciderea celor 47 de boieri, dupa care urmeaza "dreptatea" facuta multimii prin sacrificarea lui Motoc.

Alte referate despre: alexandru lapusneanu comentariu literar, alexandru lapusneanu specia literara, alexandru lapusneanu critica literara

Harry Potter si camera secretelor

Harry looked nothing like the rest of the family. Uncle Vernon was large and neckless, with an enormous black moustache; Aunt Petunia was horse-faced and bony; Dudley was blond, pink and porky. Harry, on the other hand, was small and skinny, with brilliant green eyes and jet-black hair that was always untidy. He wore round glasses, and on his forehead was a thin, lightning-shaped scar.

Alte referate despre: harry potter si camera secretelor, harry potter si camera secretelor rezumat, rezumat harry potter si camera secretelor

Creaturi magice din universul Harry Potter

The Gnome is a common garden pest resembling a potato with legs. They live in Gnome-holes underground, where they dig up the roots and generally cause a mess; they're also a dead give-away that a home belongs to a Wizard when there are Gnomes about. Every so often, a garden must be "de-Gnomed," which involves grasping the Gnomes by the ankles, swinging them around a few times to disorient them, then tossing them out of the garden. Gnomes are rather dim, so when they realize a de-Gnoming is going on, they all come rushing up out of their holes to see what's going on, making them a lot easier to catch. Crookshanks loved chasing Gnomes around the Weasley's garden and the Gnomes seemed just as much to love being chased.

Alte referate despre: harry potter the world al magic, harry potter si piatra filozofala rezumat, harry potter

Alchimia

Alchimia
(“… Inca din antichitate, alchimia s-a preocupat sa obtina Piatra Filozofala , o substanta legendara , cu puteri uimitoare . Ea poate transforma orice metal in aur pur . Tot cu ea , se poate obtine Elixirul Vietii , care il face nemuritor pe oricine il bea .
Au fost multe marturii de-a , lungul secolelor , dar singura Piatra Filozofala care exista cu adevarat , ii apartine lui Nicolas Flamel ,eminentul achimist , un mare iubitor de muzica de opera . Domnul Flamel , care si-a serbat a 665 aniversare anul trecut , duce o viata linistita alaturi de sotia sa , Pernelle , 658 . “

Alte referate despre: alchimia, alchimie, marin sorescu-alchimie

Piatra Craiului

Fenomene carstice se intalnesc si in nord-estul masivului, in lungul Raului Mare al Zarnestilor. Aici se detaseaza sectorul de chei cu o lungime de aproape 4 km, Prapastiile Zarnestilor, ai caror pereti de o salbaticie si verticalitate impresionante ating 200 m inaltime. Tot in acest sector apar cateva izvoare resurgente, cum ar fi Fantana Domnilor si Fantana lui Botorog.

Alte referate despre: piatra craiului, parcul national piatra craiului referat, rezervatia naturala piatra craiului

Drumetii prin Piatra Craiului

Ridicandu-se brusc la capatul dinspre N-E, deasupra sesului intins al Tarii Barsei si prelungindu-si coama catre S-V, pana deasupra Bazinetului Podul Dambovitei, acest “accident morphologic” este singurul care se iveste de-a curmezisul liniei generale a Carpatilor Meridionali, ca o cresta izolata si atat de categoric individualizata incat inaltimile aflate in vecinatatea sa apar in relief ca niste simple coline, carora localnicii le spun “galme” sau “dame” si “piscuri”.

Alte referate despre: drumetii in piatra craiului, drumetii in munti piatra craiului referat, drumeti montane in piatra craiului

Cortina de piatra a Americii

Cordiliera Pacifica reprezinta un sistem muntos cu altitudini mijlocii, cu versanti spectaculosi si cu vai transversale inguste si puternic adancite. Se remarca mai multe lanturi muntoase, cei mai nordici fiind muntii ce insotesc tarmul alaskian (Insulele Trinity, Kodiak, Afognak) si cel canadian (insulele Baranov, Queen Charlotte si Vancouver). Acesti munti insulari sunt dublati de alte lanturi muntoase in spatiul continental. Muntii Brooks si Endicott au o lungime de circa 1000 km, o latime medie de 200 km si o altitudine maxima de 3084 m.

Muntii Cascadelor se desfasoara de la nord la sud, paralel cu Muntii coastei, din sud-vestul Canadei pana la nord de Muntii Klamath, munti ce-i separa de Sierra Nevada. Au origine vulcanica in cea mai mare parte, marturie stand numerosii vulcani stinsi sau in activitate, cei mai impunatori fiind Mount Hood (3421 m) si Rainier (3181 m).

Alte referate despre: america de nord, america de sud, piatra vanata

Statia de epurare din Piatra Neamt

2.1.Epurarea mecanica
Epurarea mecanica, sau primara, consta in separarea particolelor solide de diferite dimensiuni prin:Retinerea particolelor de peste 1mm pe gratare, sau site amplasate la partea superioara a curentului de apa;Deznisiparea in decantoare cu circulatie orizontala, sau verticala, in care scade viteza apei la 0,3-0,4 m/s si se depun particolele de 0,2-1 mm I 2-3minute;

Alte referate despre: epurare ape piatra neamt macrofite, epurarea apei piatra neamt, laborator pentru epurarea apelor uzate la piatra neamt

Energia eoliana

Morile de vant europene erau folosite atat la macinarea grauntelor cat si la taierea bustenilor, maruntirea tutunului, confectionarea hartiei, presarea semintelor de in pentru ulei si macinarea de piatra pentru vopselele de pictat.Europenii au dezvoltat mori de vant cu rotoare care se invarteau in jurul unor axe orizontale, spre deosebire de persi care mergeau pe principiul unor axe verticale.

Alte referate despre: energia eoliana, energia eoliana referat, referat energia eoliana

Pesteri ppt

Pestera "Piatra Altarului" nu este amenajata pentru public, fiind deschisa doar pentru cercetari stiintifice !Galeria "Paradisul" este o sinteza a intregii pesteri. Spatii generoase sprijinite pe coloane si discuri, geometrii cristaline ascunse sub ochiuri de apa, depuneri diafane de ace, unice in pesterile noastre. Galeria Paradisului se sfirseste neasteptat, cu un piriu de "laptele de luna" - o pasta fluida, de un alb nepamintean, ce izvoraste dintr-o crapatura a calcarului.

Alte referate despre: pestera mammoth ppt, pestera muierii prezentare ppt, ppt pestera holloch

Malta ppt

Aici s-au filmat scene din "Gladiatorul", "Popeye Marinarul", "Contele de Monte Cristo" sau "Troia". The Manoel Theatre, construit in 1731, este unul dintre cele mai vechi teatre din Europa in care mai au inca loc reprezentatii. Merita vizitat nu doar pentru stilul architectural, cat si pentru istoria sa culturala. Templele megalitice de la Hagar Qim - vechi de 5000 de ani, fiind mai vechi decat Piramidele si Stonehenge-ul. Aici se gaseste cel mai inalt altar (5.2 m), la baza caruia se faceau sacrificii de animale si simboliza toti zeii, pentru ca maltezii se temeau ca nu cumva sa uite sa aduca ofranda vreunui zeu si acesta sa ii pedepseasca. Moara de vand Xarolla a fost construita in 1724, iar in 1992 a fost restaurata.

Alte referate despre: malta ppt pe romana, malta ppt, malta referat geografie ppt

Neamt

Neamt
CHEI, DEFILEE SI CASCADE
-Defileul Bistritei aurii-taiat in rocile dure ale Muntilor Bistritei, apele sale navalnice se linistesc abia in lacul de acumulare Izvorul Muntelui;
-Cheile Bicazului-(la 20 km de Bicaz), unul dintre cele mai impresionante monumente ale naturii de pe cuprinsul Romaniei;
-Cheile Duruitoarea-in Masivul Ceahlau, (la 1021 m altitudine), formata pe Paraul Rupturii, cu o cadere de 25 m, cesi anunta prezenta cu mult inainte de a fi vazuta, printr-un vuiet care infioara.

Alte referate despre: in muntii neamtului rezumat, cetatea neamtului, in muntii neamtului de calistrat hogas
Referate afisate : 17
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles