Rezumat vizita pe scurt

Zorile - bocete

ZORILE


Din obiceiurile care se practic` la moartea ]i dup`, a unui om, am ales, pentru acest referat, o specie de bocete,Zorile,care au o vechime foarte mare,practican\ii acestui obicei sus\in c` l-au mo]tenit din vremea lui Burebista.{ntruc[t acest gen de bocete pare straniu,fa\` de obiceiurile care se practic` la ora actual` [n multe zone ale \`rii se cuvin c[teva preciz`ri.Iat` ce concluzioneaz` Victor Kernbach :
„Mitologia rom@neasc` [mparte universul nu [n „rai” ]i „iad” (care s[nt no\iuni cre]tine),ci [n cele dou` t`r[muri: t`r[mul acesta, adic` lumea real`, imediat`, palpabil`, supus` integral capacit`\ilor senzoriale omene]ti, ]i t`r[mul cel`lalt, lumea de dincolo, care nu este nici infernul, nici paradisul, ci o lume paralel`, magic`, suprasenzorial`, detectabil` [n revela\iile ei, [ns` [n mod curent ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 1292
Materia: Romana

Caracterizarea lui Ionel(Vizita...)

Sursa umorului o constituie constastul dintre ceea ce vor sa para personajele si ceea ce reprezinta ele in realitate.
Schita prwezinta cu ironie efectele negative primite de odraslele unor familii bogate.Ionel Popescu este si va ramane un personaj semnificativ al creatiei lui Caragiale,dar si a literaturii romane.

Alte referate despre: caracterizare ionel vizita, caracterizarea lui ionel vizita, ionel vizita caracterizare

Amintiri din copilarie - scurta descriere

Amintiri din copilarie - scurta descriere - În prima parte a “Amintirilor din copilarie”, autorul ne invită să luăm parte la viaţa satului. Astfel, facem cunoştinţă cu părintele Ioan, cel care umbla din casă în casă pentru a aduce copiii la şcoală. Cu toate că părintele a adus în clasă Calul Bălan şi Sf. Nicolae, “făcătorul de vânătăi”, părintele Ioan era bunătatea întruchipată.

Alte referate despre: amintiri din copilarie scurta descriere, amintiri din copilarie scurt, amintiri din copilarie scurt rezumat

Vizita

Schita este specia genului epic in proza care are timp scurt, spatiul limitat, numar redus de personaje, actiune dinamica bazata pe dialog si putina descriere, tratand o tema social-morala.

Alte referate despre: vizita, o vizita la muzeu-compunere, vizita rezumat

Vizita - rezumat

Prima fraza a schitei, “M-am dus la Sf. Ion sa fac o vizita doamnei Maria Popescu, o veche prietena, ca s-o felicit pentru onomastica unicului sau fiu, Ionel Popescu…” , constituie intriga actiunii. Dupa ce precizeaza motivul vizitei , in expozitiune , naratorul il caracterizeaza direct pe Ionel , “un copil foarte dragut de vreo opt anisori”, “imbracat ca maior de rosiori, in uniforma de mare tinura”.Musafirul , in ipostaza de personaj-narator , ii adduce in dar sarbatoritului o minge “foarte mare de cauciuc si foarte elastica”, ceea ce face placere atat doamnei Popescu, cat si fiului ei.

Alte referate despre: caracterizarea lui ionel din vizita, vizita de ion luca caragiale, i l caragiale povestire vizita

Pilde si povestiri ortodoxe

În sfârşit, ţăranul 1-a întrebat şi pe ultimul băiat, cel mai mic dintre toţi.
- Dar ţie ţi-a plăcut piersica?
- Nici eu nu ştiu, tătucă.

Alte referate despre: pilde si povestiri ortodoxe, pilde si povestiri ortodoxe download, pilde si povestiri ortodoxe mp3 download

Itinerariile dansului din zorile istoriei pana la nasterea poporului roman

Din uriaşele distanţe care ne despart de bazele creatoare primare, vom căuta să revenim raza artei pe care o urmărim, a dansului, cercetând reperele forţelor sale interactive sportive .
S-a afirmat, privind corelarea biofizică a dansului, raportată la facultăţile diverse ale corpului uman că sunt opera naturii .
Natura plăsmuieşte singură, ia însăşi dintr-odată cum îşi fac munţii vii izvoarelor (Lucian Blaga – “Zamolxis”). În această direcţie va trebui considerată evoluţia corpului omenesc, în desfăşurarea de timp, străbătând întregi epoci existenţiale, implicând toate aceste condiţii de schimbări exterioare ale modului geografic cît şi a condiţiilor de întreţinere , care vor influenţa favorabil sau nu, determinarea dezvoltării aspectului fizic şi viitorul model spiritual al speciei .
Dansul, în începuturile dimensiunilor ...

Alte referate despre: in ce consta haiducia si in ce perioada istorica a luat nastere, ce aste haiducia si in ce perioada istorica a lut nastere, in ce perioada istorica a luat nastere haiducia

Analiza comparativa a managerului,leaderului si intreprinzatorului

Analiza comparativa a managerului,leaderului si intreprinzatorului
Din zorile existenţei omului, orice comunitate umană depunea eforturi remarcabile, conştiente sau inconştiente, în vederea consolidării bazei sale materiale adică a economiei sale, cât de primitivă n-ar fi ea, deoarece anume economia avea drept scop satisfacerea necesităţilor biologice şi spirituale ale membrilor comunităţii. Fiind alimentat de aceste eforturi, progresul economic merge înainte cu paşi uriaşi astfel încât, la un moment dat problema tehnologiei producţiei încetează de a mai fi dominantă în economie.

Alte referate despre: analiza comparativa a managerului leaderului si intreprinzatorului, analiza comparativa dintre manager leader si intreprinzator, analiza comparativa a managerului leaderului

Despre viata viitoare

Atunci Hristos va veni pentru a doua oara in lume,insotit de ingeri,cu mare putere si stralucire. La sunetul de trambita al ingerului,toti mortii vor invia.Iar trupurile celor care vor fi vii in momentul acela se vor schmba intr-o clipa si vor deveni ca si trupurile celor inviati din morti.Universul intreg se va schimba:vor fi un cer nou si un pamant nou .

Alte referate despre: viata viitoare, despre viata viitoare, viata viitoare si rugaciunile despre cei morti

Culori

Culoarea verde, desi considerata o culoare rece ea faciliteaza deconectarea nervoasa, favorizeaza meditatia, contemplarea si asocierea de idei.

Alte referate despre: semnificatia culorilor, culorile, simbolul culorilor

Scurt istoric al aparitiei prezumtiei nevinovatiei

În teritoriile româneşti elementele prezumţiei nevinovăţiei a conţinut Constituţia cărvunarilor din 1822. Această Constituţie pentru prima dată proclamă dreptul la proprietate privată. De asemenea, proclamă egalitatea oamenilor în faţa legii indiferent de rang, de starea socială etc., protecţia arestatului prin reprimarea oricărei asprimi care nu ar fi necesară asigurării de persoana prevenitului, dreptul persoanelor de a se adresa fără anumite îngrădiri în judecată.

Alte referate despre: scurt istoric al aparitiei prezumtiei de nevinovatie, scurt istoric al aparitiei si dezvoltarii igienei, scurt istoric al aparitiei societatii comerciale

Scurta bajbaire filozofica

Dar, oare timpul real este infinit divizibil? Aceasta este o problema dificila. Nu stim daca exista o limita minimala sub care divizând timpul sa nu avem timp. Totusi, nu la aceasta m-am gândit când am scris probleme filosofico-stiintifice.

Alte referate despre: referat scurt la filozofie cunoasterea de sine, socrate filozof referate scurte, expresii scurte filozofice

Vizita si voiajul de presa

De asemenea, nu trebuie neglijat faptul ca voiajul de presa ne ajuta sa explicam mai bine datele pe care dorim sa le difuzam si, in plus, are puterea de a sensibiliza reprezentantii presei, in acelasi timp, acest eveniment le ofera jurnalistilor, specialistilor in relatii publice si repreAZzentantilor organizatiei posibilitatea de a petrece mai mult timp impreuna, de a se cunoaste mai bine si de a inchega relatii profesionale bazate pe incredere reciproca.

Alte referate despre: vizita si voiajul de presa, rezumat vizita de ion luca caragiale, rezumat vizita

Scurta istorie in viata francmasoneriei

inventeaza si folosesc un jargon artificial care sa ascunda vidul si ineptia scrierilor lor; au monopolizat revistele de specialitate si produc tone de publicatii inutile si inepte, cu singurul scop de a-si lungi lista de lucrari publicate; au creat un sistem de cenzura care nu permite nimanui sa-i critice; in literatura si arte au creat analfabetism si lipsa de cultura; in sociologie au creat o pseudo-stiinta vecina cu magia; in stiintele exacte se ocupa doar de propriul lor interes imediat; in pedagogie promoveaza mediocritatea, devastand astfel intregul sistem de scolarizare; au reusit astfel sa desfigureze intreaga civilizatie.

Alte referate despre: caracterizarea pe scurt a profesorului de istorie din viata ca o prada, scurt istoric al clasificarii naturale a lumii vii, eseu - rolul istoriei in viata omului

Cartea de vizita a Republicii Moldova

Cel mai mare parc din Moldova se gaseste in mijlocul satului Taul, la cca 200 km nord de Chisinau. Parcul a fost amenajat la inceputul sec. XX in preajma conacului familiei Pommer . Parcul reprezinta una dintre cele mai reusite lucrari ale arhitectului-peisagist, apreciat de societatea inalta de atunci, I. Vladislavschi-Padalco. Teritoriul parcului a fost proiectat intr-o asa maniera, incat principalele compozitii se succeda parca in trepte rand pe rand de-a lungul aleelor, ce duc linistite intr-o vale pitoreasca spre un lac mic.

Alte referate despre: cartea de vizita a republicii moldova, chisinau cartea de vizita a republicii moldova, cartea de vizita a republici moldova

O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri Neagu Djuvara

In cautarea adevarului nostru se spune de obicei ca treAZbuie sa fii obiectiv. Nici cuvantul acesta nu-mi place: daca cercetati in dictionare, veti afla ca "obiectiv" este "ceea ce se afla in afara constiintei", deci, logic, nu se poate aplica decat studiului obiectelor, lucrurilor, materiei inerte. Or, istoricul are de-a face intai de toate cu oameni -- indivizi sau colectivitati, deci subiecte nu obiecte, iar pentru a intelege aceste subiecte trebuie sa fie si el subiectiv.

Alte referate despre: o scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, neagu djuvara-o scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, o scurta istorie a romanilor spusa celor tineri
Referate afisate : 16
Medie note: 8.46 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK