Ridicarea la putere

Portofoliu matematica

2. Factor comun
Deci putem generaliza: fie a, b şi c 3 numere naturale, a*b+a*c=a*(b+c), şi spunem ca am scos factor comun în produs cu suma celorlalţi factori.
Ex.: 7*251+7*498=
=7*(251+498)=
=7*749=
=3


3. Puteri cu exponent
Ridicarea la putere înseamnă înmulţirea repetată a aceluiaşi număr.
Fie a şi n două numere naturale an=a*a*a...*a=>n factori a
a= bază
n= exponent

1. Reguli de calcul cu puteri:
Pentru a înmulţi 2 puteri cu aceeaşi bază, scriem o singură dată baza şi adunăm exponenţii. Deci putem scrie in general ca oricare ar fi a, m, n...numere naturale am*an=am+n.
Ex.: 1. 23*27=23+7=215
2. 52*513=52+13=515

2. Împărţirea:
Pentru a împărţii două numere care au aceeaşi bază, păstrăm baza şi scădem exponenţii. În general am÷an=am-n.
Ex.: 315÷37=315-7=38

Nivel: Liceu
Dimensiune: 15kb
Downloads: 9218
Materia: Matematica

Numere complexe

Formal, mulţimea numerelor complexe reprezintă mulţimea tuturor perechilor ordonate de numere reale, , înzestrată cu operaţiile de adunare şi înmulţire definite mai jos:

Mulţimea numerelor complexe formează un corp, corpul numerelor complexe, notat cu .
Elementul neutru al operaţiei de adunare este iar elementul neutru al operaţiei de inmulţire este .
Deoarece şi , mulţimea numerelor reale, , poate fi privită ca submulţime a lui , identificînd numărul real cu .
Numărul complex are proprietatea , adică identificat cu numărul real .
Nici un număr real nu are această proprietate.

Alte referate despre: numere complexe, referat numere complexe, numere complexe referat

Multimi

Moduri de definire:
a) sintetic = numind individual elementele sale - ex.: {x, y, z}, A={0, 1, 3, 5, 7};

Alte referate despre: multimi, multimi si elemente de logica matematica, psihologia multimilor

Numere Rationale

Egalitatea din enunţ poate fi scrisă sub forma (x+3)(y-1)=1. (1)Fie (x,y) o pereche de numere întregi ce verifică (1). Având în vedere că x+3, y-1 , egalitatea (1) are loc dacă şi numai dacă x+3=y-1=-1 sau x+3=y-1, de unde x=-4, y=0 sau x=-2, y=2.

Alte referate despre: numere rationale, numerele rationale, numere rationale pozitive

Divizibilitatea numerelor

Criterii de divizibilitate
Criteriul de divizibilitate cu 10,100
Un numar natural a carui ultima cifra este zero este un numar divizibil cu 10, adica cu 2 5.
Un numar natural a carui ultima cifra nu este 0 nu este divizibil cu 10.
Un numar natural care are ca ultima cifra pe 0 se divide si cu 2 si cu 5.

Alte referate despre: divizibilitatea numerelor, divizibilitatea numerelor naturale, divizibilitatea numerelor intregi

Numere prime - divizibilitate

2 x 2 = 4
2 x 5 = 10
2 x 11 = 22
5 x 11 = 55
2 x 2 x 5 = 20
2 x 2 x 11 = 44
2 x 5 x 11 = 110

Alte referate despre: numere prime - divizibilitate, divizibilitatea numerelor prime, numere prime si divizibilitate

Ecuatia de gradul II

Se observă că această ecuaţie este diferită de tipul de ecuaţii învăţate anterior. Deoarece necunoscuta x apare şi la puterea a doua, această ecuaţie spunem că se numeşte de gradul al II-lea.
Forma generală a unei ecuaţii de gradul al II-lea este:
ax2 + bx + c = 0 (1)
unde a,b,c sunt numere reale, cu a 0. Această ecuaţie se numeşte de gradul al II-lea cu coeficienţi reali.

Alte referate despre: ecuatia de gradul 2, ecuatia de gradul 3, ecuatia de gradul i

Ecuatii

Cum “f” este strict monotona se deduce ca “f” este injective si deci ecuatia data are solutia unica .

Alte referate despre: ecuatii, ecuatii exponentiale, ecuatii diferentiale

Ecuatii exponentiale

5. În ecuaţiile exponenţiale care conţin exponenţiale cu baze diferite , este indicat să grupăm într-un membru termenii care conţin exponenţiale de aceeaşi bază a, iar în celălalt membru termenii care au în componenţa lor exponenţiale de aceeaşi bază b. În fiecare membru se dă factor comun exponenţiala de exponent cel mai mic, ajungându-se la o ecuaţie exponenţială mai simplă.

Alte referate despre: ecuatii exponentiale rezolvate, ecuatii exponentiale exercitii rezolvate, ecuatii exponentiale si logaritmice

Edulcoranti cu putere mare de indulcire

Totusi, puterea de indulcire depinde de toti acesti parametric. In general, evaluarile se fac in solutii apoase dar,pentru dezvoltarea unui anumit produs alimentar, comparatia se face in mediul respectiv, deoarece puterea de indulcire a unui indulcitor oarecare este influientata de natura mediului care il contine.

Alte referate despre: edulcoranti cu putere mare de indulcire, puterea electrica, puterea politica

Spatiul public contemporan, tipurile de putere

Societatea de masă se caracterizează prin anonimitate, grupări de tip asociativ, economie diversă, specializarea rolurilor şi statusurilor, opţiuni individuale în afara normelor şi valorilor tradiţionale, viaţă socială concentrată pe ocupaţie. În zilele noastre, timpul eliberat de ocupaţii profesionale desemnează rezerva de privatitate. Însă această rezervă de privatitate delimitată ca domeniu al timpului liber este subordonată consumului.

Alte referate despre: spatiul public contemporan, spatiul public, autoritatea in spatiul public

Cromwell la putere

In fruntea nivelatorilor, demaAZgogul Lilburne, vesnicul nemultumit, porni sa se razboiasca cu noua carmuire. Cand John Lilburne muri, cineva ii compuse un epitaf in care se spunea ca, daca pe lumea cealalta, John il va intalni pe Lilburne, cele doua jumatati se vor lua la cearta. Dar acest pamfletar insuportabil placea maselor, care il numeau: cinstitul, liberul John. Orice revoAZlutie aduce la suprafata doua tipuri de oameni, cei care sunt conducatori din nastere si cei care sunt rebeli din nastere.

Alte referate despre: oliver cromwell, puterea executiva, combustibilii viitorului si puterea lor calorica

Rusia ca mare putere globala

Rusia duce o dulbla campanie de monopolizare, una internă de distrugere a imaginii Statelor Unite ale Americii, pe de altă parte afişează o politică externă conform căreia ar dori o cooperare cu Staele Unite ale Americii: „În acestă strategie, punctele tari şi avantajele adversarului sunt exploatate în beneficiul Rusiei, fără să se renunţe la obiectivul ultim de a obţine paritatea cu Statele Unite şi de a dobândi supremaţia în regiunile adiacente ale Federaţiei Ruse”

Alte referate despre: rusia ca mare putere globala, rusia putere globala regionala, romania si noua ierarhie de putere globala

Schimbarea centrelor de putere economica

Dezvoltarea economica în sistem centralizat, inversarea legilor
economice, redistribuirea bunurilor si prabusirea nivelului de trai,
aberanta cursa a înarmarilor genereaza pe termen mediu si lung
falimentul sistemului comunist.

Alte referate despre: japonia putere economica, rusia putere economica, china putere economica

Politologie - putere politica

Obiectul de studiu al politologiei (puterea politica)Precizarea obiectului unei stiinte cum este politologia, este in general o problema destul de dificila.. Puterea politica- obiect de studio al politologiei . Este o orientare destul de raspandita in cadrul gandirii politice contemporane. Argumentul fundamental in cazul acestei orientarii este acela ca puterea constituie obiectivul orcarei actiuni politice, ca si aceasta se afla in centrul politicii. Ca si statul si puterea politica este doar o componenta a sistemului politic si nu a politicului ca atatre. In nici un caz aceasta nu este in stare sa acopere sistemul politic.

Alte referate despre: politologie puterea politica, politologie-putere politica, politologie puterea politica parlamentara

Cu Hitler la putere

Dupa sfarsitul razboiului dus de cel de-al treilea Reich milenar visam pentru victoria rasismului si a tot ce este german .La aniversarile victoriei, tineretul din scolile celui de-al treilea Reich milenar va fi adus de dascalii sai sa viziteze aceste muzee. Astfel vor cinsti cu totii ziua cea mare, ziua victoriei.

Alte referate despre: cum a ajuns hitler la putere, ascensiunea lui hitler la putere in perioada interbelica, venirea lui hitler la putere

Software pentru asistarea achizitiilor de proiectare in Pilates

Flow: Pilates cuprinde, continua miscare lina intre exercitii prin utilizarea de tranzitii corespunzatoare, mai degraba decat repetari discordant. Acesta are ca scop pentru circulatie, care este lent si gratioase, precum si eficiente si exacte. Centrare: exercitarea Pilates intentioneaza sa introduca fizic focalizarea la centrul corpului, zona centru de putere intre coaste mai mici si osul pubian (care cuprind abdomenul, partea inferioara a spatelui, solduri si fese).

Alte referate despre: produse software pentru asistarea in activitatea de marketing, proiectarea unui software destinat crm, exemple proiectarea arhitecturilor software

Aparitia si dezvoltarea pietelor valutare

Dupa al doilea razboi mondial, guvernele aliate au dorit sa evite pe viitor repetarea haosului economic si monetar din anii ‘20-’30.
Primul pas la reprezentat reconstructia sistemului monetar international. Conferinta Natiunilor Unite pe teme finaciare si monetare care a avut loc la Bretton Woods in iulie 1944, a dus la crearea Fondului Monetar International si a Bancii Internationale de Reconstructie si Dezvoltare.

Alte referate despre: aparitia si dezvoltarea pietelor valutare, aparitia si dezvoltarea pietelor valutare referat, aparitia si dezvoltarea pietelor de capital

Procedeele de descoperire a mijloacelor materiale de proba

Pentru a putea fi folosite ca mijloace de proba în procesul penal, unele obiecte sau înscrisuri trebuie descoperite si stranse de catre organele de urmarire penala, prin intermediul unor procedee reglementate de Codul de procedura penala (art. 96-111).Potrivit art. 96 C.proc.pen., organul de urmarire penala sau instanta de judecata are obligatia sa ridice obiectul si înscrisurile ce pot servi ca mijioc de proba în procesul penal. Ridicarea de obiecte si înscrisuri este un act procedural, care presupune cunoasterea, de catre organele judiciare a locului unde se gasesc acestea.

Alte referate despre: valoarea probanta a mijloacelor materiale de proba, mijloace materiale de proba, mijloacele materiale de proba
Referate afisate : 19
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK