Robert schumann referat

Chopin

Tatăl lui Frederic a părăsit Franţa încă în tinereţe şi s-a stabilit în Polonia, unde a cunoscut-o pe Justyna Krzyzanowska, cu care s-a căsătorit în 1806. Viitorul compozitor s-a născut în Zelazowa Wola, un sat mazovian lângă Varşovia. După registrul stării civile din biserica satului, s-a născut la data de 22 februarie 1810, dar după afirmaţia mamei sale a văzut lumina zilei doar în 1 martie. A avut trei surori – Ludwika, Izabela şi Emilia – cu care şi-a petrecut copilăria fericită.

Frederic a fost un copil minune. Desena caricaturi, scria poezii – şi fără o pregătire formală – cânta la 4 mâini la pian cu sora sa Ludwika. La vârsta de 6 ani a luat primele lecţii de pian de la un profesor local, care i-a făcut cunoscut repertoriul clasic german, mai ales compoziţiile lui Johann Sebastian Bach.

Improviza cu plăcere, iar ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 59kb
Downloads: 4583
Materia: Muzica

Frederic Chopin

Cu toata factura "clasica" a lui Chopin, si el incerca sa faca muzica mai variata. Utiliza adesea asa-zisa tehnica rubato, care consta dintr-o abatere fina de ritm - incetinind anumite masuri si accelerand altele - astfel incat tempoul de baza al piesei muzicale nu se schimba. In interpretarea compozitiilor sale Chopin isi permitea o anumita libertate - aceeasi compozitie nu era niciodata interpretata la fel. Acesta era si o consecinta a spontaneitatii muzicii sale, compozitiile lui luand deseori nastere din improvizatii. Cu toate acestea Chopin compunea incet si atent. Fata de improvizatiile sale fluente activitatea componis¬tica era un proces obositor, in timpul caruia autorul isi schimba cate o fraza de nenumarate ori. Un martor a povestit ca daca era nemultumit de rezultatele muncii sale, se enerva la culme si se comporta

Alte referate despre: frederic chopin, frederic chopin referat, referat frederic chopin

Claude Debussy

Un răzvrătit la Conservatorul din Paris
Debussy s-a născut într-o familie de burghezi. Tatăl său deţinea un magazin şi mai lucra şi ca asistent tipograf şi funcţionar. Mama sa era croitoreasă. Talentul muzical al lui Debussy a fost descoperit de primul său profesor de pian, Mme. Mauté de Fleurville, care susţinea că studiase pianul cu Chopin.

Părinţii lui Debussy nu i-au dat nici un fel de educaţie serioasă de cultură generală. Cât despre darurile lui muzicale, cea căreia îi revine într-adevăr meritul de a le fi descoperit şi cultivat este doamna Maute de Fleureville, elevă a lui Chopin.

Cunoştinţele sale de pian erau atât de strălucite încât în 1872 Debussy a fost admis la Conservatorul din Paris, la clasele lui Marmontel şi Lavignac. Avea să petreacă aici doisprezece ani, plini de conflicte şi răzvrătire, dar educaţia pe care a primit-o a fost într-adevăr foarte solidă.

În 1879, cu toate că ...

Alte referate despre: claude debussy, claude debussy referat, claude debussy biografie

Frederic Chopin

Frederic a fost un copil minune. Desena caricaturi, scria poezii – si fara o pregătire formala- cânta la 4 mâini cu sora sa Ludwika. La vârsta de 6 ani a luat primele lecţii de pian de la un profesor local, care i-a făcut cunoscut repertoriul clasic german, mai ales compoziţiile lui Johann Sebastian Bach. Improviza cu plăcere, iar la vârsta de 7 ani, in 1817, a realizat prima compoziţie, o poloneza.

Alte referate despre: frederic chopin opere, opera lui frederic chopin, frederic chopin opera

Giuseppe Verdi-viata si activitatea

Din nefericire ”Un Giorno di Regno”, a fost un fiasco total. Atunci Verdi a jurat că nu va mai compune niciodată comedii şi şi-a orientat gândirea spre destinul inevitabil. Chiar şi aşa directorul teatrului „La Scala” şi-a păstrat încrederea în Verdi , care, mai târziu cu opera „Nabuco” a declarat : „cariera mea muzicală a început cu adevărat”.

Alte referate despre: giuseppe verdi viata si activitatea, giuseppe verdi viata lui, giuseppe verdi-viata si creatia compozitorului

Wolfgang Amadeus Mozart

La 27 ianuarie 1756 s-a nascut la Salzbourg Wolfgang Amadeus Mozart ,
cel ce avea sa devina "copilul minune" al muzicii clasice si cel mai
mare compozitor al secolului al XVIII-lea.

Alte referate despre: wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat, referat wolfgang amadeus mozart

Barocul Muzical

Barocul Muzical.Denumirea universala a acestei perioade, cuprinsa intre inceputul secolului al XVII- lea si mijlocul celui de- al XVIII- lea, este de Baroc, dar pentru ca din punct de vedere muzical aceasta este perioada care pregateste era clasicismului, barocul mai este cunoscut sub numele de Preclasicism.Barocul Muzical

Alte referate despre: barocul muzical, barocul muzical referat, baroc muzica

Frederich Chopin

In prima perioada isi asigura subzistenta din lectii de pian – serviciile sale fiind solicitate mai mult de polonezi. Insa dupa ce a concertat la o serata muzicala a bogatei familii Rothscild a devenit cel mai cautat profesor de pian din Paris. Pentru cate o lectie de pian elevii trebuiau sa plateasca sume considerabile, si in scurt timp Chopin nu a mai dus lipsuri.

Alte referate despre: frederich chopin, frederich chopin creatia, bibliografie si creatii de-ale lui frederich chopin

La Vie et L`oeuvre de George sand

George Sand se proclamait volontiers "fille d'un patricien et d'une bohémienne", une double appartenance sociale qui a fortement façonné sa personnalité. Si son enfance et son adolescence en ont été déchirées, ses combats politiques n'y sont probablement pas étrangers et son oeuvre littéraire et théâtrale en est imprégnée.

Alte referate despre: la vie et la oeuvre de george sand, l oeuvre de george sand, george sand la vie et oe

Insula comorii de Robert Louis Stevenson

Insula comorii de Robert Louis Stevenson
Jim ca daca n-o sa poata sa plece inainte sa primeasca semnul negru,sa se duca calare pana la doctorul Livesey si sa-i spuna sa adune oameni,gata sa captureze echipajul lui Flint.Apoi,piratul i-a mai spus baiatului ca el era singurul om care stia unde este ascunsa comoara, deoarece a fost secundul lui Flint.

In aceasi seara, tatal lui Jim a murit din cauza bolii de care suferea.
A doua zi,un orb a sosit la „Amiral Benbow” si strangandu-l de mana pe Jim,il ameninta ca-l omoara daca nu-l duce la capitanul Billy Bones.Orbul i-a dat un biletel capitanului, dupa care a disparut.
Capitanul citi biletul si ii spuse lui Jim ca mai au la dispotitie 6 ore,apoi,brusc,a cazut mort la pamant.

Jim si mama sa au plecat in satul vecin sa ceara ajutor.In sat, nimeni nu a vrut sa-i ajute de teama piratilor.Doamna Hawkins a trimis un mesager doctorului Livesey,care era si magistrat, sa soseasca cu ajutoare.Ajungand acasa, Jim si mama lui au luat cheia ...

Alte referate despre: insula comorii de robert louis stevenson, insula comorii de robert louis stevenson rezumat, rezumat insula comorii de robert louis stevenson

Robert E. Lucas - autobiography

Robert E. Lucas - autobiography
My parents were admirers of President Roosevelt and the New Deal. Their parents and most of our relatives and neighbors were Republicans, so they were self conscious in their liberalism and took it as emblematic of their ability to think for themselves. The idea that one could decide for oneself what kind of person to be, and that one ought to think about these decisions, was not limited to politics. I remember discussions, with my mother especially, of religion (she was a liberal protestant), of decor (she favored hardwood floors and oriental rugs), even on how to choose what kind of cigarette to smoke.

Alte referate despre: robert e lucas autobiography, robert lucas autobiography, lucas autobiography

Comoara din insula de Robert Lois Stevenson

Silver le zise ca daca le da harta comorii o sa-I lase in siguranta pe uscat, Smollet nebagandu-l in seama. Silver si echipajul lui plecara dupa arme pentru a asalta echipa lui Smollet. Smollet se gandea la un plan pentru a defensa atacurile. Toata lumea isi lua postul si déjà se auzeau focuri de arme. Din nouasprezece oameni la sapte au ramas cinci oameni la 3. Silver si ceilali au plecat in padure, de unde nu se mai auzise un foc de arma.

Alte referate despre: comoara din insula de robert lois stevenson, comoara din insula de robert lois stevenson rezumat, comoara din insula de robert lois stevenson referat

Celula-prezentare

CELULA-PREZENTARE
Celula este unitatea structurală funcţională şi genetică a materiei vii,capabilă să-şi ducă viata independent şi interdependent.Cel care a introdus pentru prima oară noţiunea de celulă a fost Robert Hooke în anul 1665.

Mult mai târziu,o dată cu perfecţionarea microscopului optic,a devenit posibil şi studiul a câtorva componete celulare precum:membrana,citoplasma,nucleul,vacuolele,etc.
Structura celulei plantelor,adică celula vegetală,a fost descrisă de către M. Schleiden în 1838,şi mai apoi a fost descrisă şi celula animală de către T.Schwann în 1839.După puţin timp a luat naştere teoria celulară,care susţine,în principal,că toate plantele şi animalele sunt alcătuite din celele nucleate.

Celula-prezentare
Proprietăţi fizice ale celulei:
Celulele au diferite forme.Acestea pot fi sferive,ovale,cilindrice,prismatice,stelate,cubice,fusiforme, fusi-
forme,poliedrice,etc.
Dimensiunile celulelor-majoritatea ...

Alte referate despre: celula, celula vegetala, celula fotoelectrica

Introducere in relatii publice

Conform "Oxford Dictionary of Business", "Petit Robert" si conform Institute of Public Relations din Marea Britanie, activitatea de relatii publice se concentreaza pe:asigurarea imaginii unitare a subiectului (organizatie, o societate comerciala, o grupare etc);conturarea si intretinerea unei imagini cat mai bune in ce priveste subiectul;

Alte referate despre: introducere in relatii publice, referat introducere in relatii publice, introducere in relatii publice referat

Minimalismul in artele vizuale

Minimalistii, care credeau ca pictura de actiune a fost prea personala si nesubstantiala, au adoptat punctul de vedere ca o opera de arta nu ar trebui sa se refere la altceva in afara de ea insesi. Utilizarea formei simple si liniara, a fost mai degraba o abordare fara sens si a fost destinata sa sublinieze doua dimensiuni si pentru a permite o vizualizare imediata, raspuns pur vizual. Ei au transformat pentru o sursa de inspiratie pentru impasibili, lucrari linistita ca cea a lui Barnett Newman si Ad Reinhardt, exponenti ai culoare-domeniul ramura de pictura.

Alte referate despre: arte vizuale, estetica artelor vizuale plastice, estetica artelor vizuale

Premizele crearii Uniunii Europene

La 5 aprilie 1944 , aceleaşi trei ţări semnează un acord de integrare vamală ,urm]nd ca intrarea sa în vigoare să fie am]nată p]nă la eliberarea teritoriilor lor naţionale de sub ocupaţia germană. Între obiectivele vizate se numărau :libertatea comercială totală între cele trei state semnatare , cu suprimarea taxelor vamale şi uniformizarea taxelor vamale aplicate terţelor state.

Alte referate despre: crearea uniunii europene, referat crearea uniunii europene, crearea uniuni europene

Celula baza vietii pe Terra

Procariotele au la periferia celulei o membrană citoplasmatică(ce nu poate avea prelungiri la interiorul citoplasmei numite mezozomi şi în afara ei un perete celular. Eucariotele au in citosol un citoschelet ce determină forma şi mişcările celulei din care face parte şi curentul citoplamatic şi mişcărea locomotoriei amiboidală. Procariotele nu au aceste proprietăţi , locomoţia , fiind asigurată de un flagel ce u structura mult mai simplă ca cei întîlniţi la unele eucariote . Diversitatea celulelor se manifestă şi prin formele şi dimensiunile lor.

Alte referate despre: celula baza vieti pe terra, oceanul baza vietii pe terra, baza vietii pe terra

Air as a gas

The initial state of the gas has a volume equal to 4.0 cubic meters and the pressure is 1.0 kilopascal. With the temperature and number of moles held constant, weights are slowly added to the top of the piston to increase the pressure. When the pressure is 1.33 kilopascals the volume decreases to 3.0 cubic meters. The product of pressure and volume remains a constant (4 x 1.0 = 3 x 1.33333 ).

Air is a gas. Gases have various properties that we can observe with our senses, including the gas pressure, temperature (T), mass, and the volume (V) that contains the gas. Careful, scientific observation has determined that these variables are related to one another and that the values of these properties determine the state of the gas.

Alte referate despre: air pollution referat, air pollution, air

Modele Atomice

Desi primele idei referitoare la faptul ca materia ar putea fi compusa din atomi dateaza din secolul al V-lea i.e.n., apartinand lui Leucip din Milet, abia in secolul al VII-lea au inceput sa se stranga dovezi ale existentei lor. De exemplu, Robert Boyle a presupus ca substantele gazoase sunt compuse din particule mici, datorita reactiei lor la comprimare.

Alte referate despre: modele atomice, modele atomice referat, modele atomice referat fizica
Referate afisate : 19
Medie note: 8.31 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK