Rocile minerale roci acide si roci bazice imagini

Tipuri De Roci

Tipuri De Roci - Scoarta terestra este alcatuita din minerale adica substante naturale momogene din punct de vedere fizico chimic si care in general sunt solide. Mineralele pot fi izolate sau formeaza anumite asociatii naturale numinte roci. Stiinta care se ocupa cu studiul rocilor se numeste Petrologie(petros=rocã).Tipuri De Roci

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 7189
Materia: Geografie

Geneza si evolutia reliefului

-cu circa 65 miliarde de ani I.H. orogeneza alpine cuteaza si inalta cea mai mare parte a lantului montan Carpatic.
-ulterior au loc eruptii vulcanice care formeaza singurul lant de munti vulcanici din Europa, pe latura Vestica a Carpatilor Orientali(format din muntii: Oas, Gutai, Tibles, Calimani, Gurghiu, Harghita.)
-concomitent au avut loc transgresiuni si regresiuni marine care au format prin sedimentare unitatile de relief mai joase ale tarii(dealuri, podisuri, campii).
-cu circa 2 miliarde de ani in urma a avut loc o racire importanta a climei numita glaciatia quaternara
-clima a devenit subpolara in fazele de racire si temperate in fazele de incalzire
-pe varfurile cele mai inalte ale muntilor, la peste 2000 m s-au instalat ghetari montani care, prin eroziune, au format relieful glaciar alcatuit din circuri glaciare, vai glaciare, creste alpine si morene.
-cu circa 10 000 de ani I.H. ghetatii se topesc definitive, relieful intra sub actiunea agentilor externi; acum se ...

Alte referate despre: geneza si evolutia reliefului, geneza si evolutia reliefului referart, geneza si evolutia reliefului romaniei

Istoria geologica a pamantului

Perioade si epoci
Neozoicul se imparte in doua perioade: Tertiar si Cuaternar. Aceste denumiri au ramas dintr-un sistem de clasificare mai vechi, dupa care rocile erau impartite in patru categorii: Primar, Secundar, Tertiar si Cuaternar. Termenii Primar si Secundar nu mai sunt utilizati, dar cel Tertiar si Cuaternar au supravietuit.
O varsta este o perioada mai scurta decat o epoca. Si in limba romana exista o discrepanta in utilizarea termenilor de perioada sau epoca, deoarece geologii vorbesc despre o perioada sau epoca Glaciara, care a aparut in cadrul Pleistocenului, care este o epoca. Coloana geologica a aratat varsta relativa a rocilor si a dat nume erelor, perioadelor si epocilor, care apoi au putut fi utilizate orirunde in lume, desi geologii inca nu stiau durata lor exacta.

Alte referate despre: istoria geologica a pamantului, erele geologice ale pamantului, istoria geologica

Planeta in transformare

Invelisul viu al Pamantului sufera cele mai ingrijoratoare si dramatice transformari. An de an , sute de specii de plante si animale dispar pentru totdeauna de pe suprafata planetei . De aceea omul a amenajat rezervatii naturale in care plantele si animalele pe cale de disparitie sunt protejate . In fiecare an se taie imense suprafete de padure ceea ce ar putea distruge importante resurse necesare existentei vietii pe pamant.

Alte referate despre: planeta in transformare, planeta an transformare, planeta in transformarea

Compozitia mineralogica a rocilor de zacamant

Solubilitatea silicei in apa este foarte redusa la temperaturi obisnuite, de ordinul a 0,5...6 ppm (parti pe milion, 1 ppm = 0,0001%). Ea poate trece ca atare in solutie sau prin alterarea chimica a silicatilor, in ambele cazuri sub forma coloidala. Dizolvarea si precipitarea silicei sunt fenomene complexe, incomplet cunoscute. Echilibrul de dizolvare depinde in primul rand de temperatura si se stabileste intr-un timp de ordinul multor zeci de mii de ani sau chiar mai mult.

Alte referate despre: geneza si compozitia mineralogica a rocilor magmatice referat, compozitia mineralogica si petrografica a scoartei terestre, compozitia mineralogica a solului

Cheile Carpatilor

Geneza acestor sectoare de vale este diferita, cheile rezultand atat prin unirea versantilor la nivelul albiei minore, prin prabusirea tavanelor unor pereti (foste galerii subterane active, prin care curgeau apele unor rauri, prin adancirea vailor in lungul unor diaclaze de mari dimensiuni, cat si prin adancirea unui curs transversal fata de auxul unui anticlinat. Majoritatea cocarsitoare a cheilor se gasesc in spatiul carpatic, in masive calcaroase, care au podere de 1.9% din suprafata totala a Romaniei. Dar cel mai mult, privirea temerarilor este atrasa de pitorescul acestor chei, de frumusetea si spectaculozitatea abrupturilor, a tarcurilor, cascadelor, politelor calcaroase, de cele ale surplombelor, marmitelor, trenelor de grohotis s.a.

Alte referate despre: cheile carpatilor, cheile carpatilor romanesti, harta cheile carpatilor

Tipuri de relief

Tipuri de relief:3.Relieful modelat pe gresii si conglomerate: relieful sculptat pe aceste roci poate fi calificat ca selectiv sau diferential.La dezvoltarea lui concura mai multi factori: precipitatiile, eroziunea peliculara, ravenarea, coroziunea eoliana, deplasarile de teren, prezenta sau lipsa covorului vegetal.
4.Relieful modelat pe nisipuri: indifferent de provenienta nisipurilor, manifestarea morfologica a lor este dictata de trei aspect principale:
alcatuirea mineralogica, marimea si gradul de legatura a particulelor nisipoase conditiile de mediu (umiditate, uscaciune, acoperiea cu sol si vegetatie)circulatia apei si a sarurilor in masa depozitelor

Alte referate despre: tipuri de relief, tipurile de relief, tipuri de relief din romania

Curgerea omogena prin rocile colectoare

Curgerea fluidelor prin roci este posibila datorita prezentei porilor comunicanti. In mecanica fluidelor se foloseste, in mod curent, termenul de filtratie. Acest termen poate crea o oarecare confuzie, putand intelege prin aceasta un proces de separare. In ingineria de zacamant, se folosesc termenii de curgere omogena si curgere eterogena. Curgerea omogena se refera la curgerea unui fluid printr-o roca (sau, in general, printr-un mediu poros) in absenta altui fluid sau, alfel spus, curgerea omogena presupune saturatia completa cu un singur fluid. Curgerea eterogena se refera la cazul in care in roca sunt prezente mai multe fluide (cel putin doua).

Alte referate despre: roci colectoare, caracteristicile retelelor de canale capilare la roci colectoare, rocile colectoare

Ploi acide

Referat despre Ploaia acida
Ploaia acid este cauzata de emisiile de compusi de amoniu,carbon,azot si sulf care reactioneaza cu moleculele de apa in atmosfera pentru a produce acizi .

Alte referate despre: ploi acide, ploi acide referat, referat ploi acide

Mediul inconjurator

In apropierea Soarelui, pulberile de roca s-au aglomerat si-au formar cele 9 planete ale sistemului Solar, printre care si Pamantul. De la formarea sa, Pamantul a evoluat mult. Istoria sa a fost marcata de evenimente importante, ca formarea oceanelor, aparitia vietii, aparitia sau disparitia unor animale si plante. Oamenii de stiinta au numit prima perioada din istoria Pamantului Precambrian-ul (acum, 4,6 miliarde-540 milioane-de ani).

Alte referate despre: mediul inconjurator, poluarea mediului inconjurator, conservarea mediului inconjurator

Varsta fosilelor de Carbon

Varsta fosilelor de Carbon
Faimoasa metoda de datare cu Carbon 14 este bazata pe o alta presupunere: Carbonul 14 a atins starea de echilibru; aceasta presupune ca rata de producere a Carbonului 14 este egala cu rata de dezintegrare. Aceasta stare se poate realiza dupa 30.000 de ani de la formarea atmosferei si cum evolutionistii vorbesc despre miliarde de ani, se presupune ca aceasta stare de echilibru ar fi fost atinsa. Studiile moderne, facute chiar de cei care au descoperit aceasta metoda, arata ca starea de echilibru nu a fost atinsa si procesul de formare este cu cel putin 24% mai mare decat rata de dezintegrare.

Alte referate despre: fosili carbon, hronicul si cantecul varstelor rezumat, hronicul si cantecul varstelor

Lansarea apei minerale plate "Aquaviva" pe o piata straina

Aceste fapte au determinat conducerea intreprinderii sa abordeze ideea perfectionarii produselor existente, optandu-se pentru lansarea unui produs nou.Din multitudinea de idei, in urma unui riguros proces de analiza, compartimentul de marketing a solicitat, pentru inceput, fabricarea produsului "AQUAVIVA" - APA MINERALA PLATA CU EFECTE CURATIVE, pentru a fi introdus in fabricatie si introdus pe piata.

Alte referate despre: lansarea apei minerale aquaviva pe piata, ape minerale plate, ape minerala plate din moldova

Criza de imagine

Alt aspect demn de mentionat este lipsa de comunicatie , pe care publicul o poate percepe ca o comunicatie negativa . O intreprindere fata de care consumatorii potentiali nu au nici o imagine , inseamna banalitate ,fapt care nu este insemnul unei afaceri prospere .In plus , fiecare firma are , prin conducerea sau angajatii sai , o imagine presupusa - modul in care acestia percep imaginea existenta in exterior referitoare la servicii sau intreprinderea insasi .

Alte referate despre: prezentarea unei crize de imagine studiu de caz, prezentarea unei crize de imagine, criza de imagine

Aciditatea si alcalinitatea

Se poate face distinctie intre alcalinitatea datorata sarurilor de amoniu si alcalinitatea datorata sarurilor de sodiu. Mai intai se efectueaza o titrare normala pentru a determina alcalinitatea totala. Apoi la o alta proba de apa se adauga o solutie de s-trioxan 10% sau o solutie de formaldehida 40% pentru eliminarea ionului dupa care urmeaza o titrare obisnuita. +4NH.Exista si aparate automate care pot determina in mod continuu alcalinitate apelor.

Alte referate despre: soluri acide si alcaline, determinarea aciditatii si alcalinitatii solului pentru paduri, determinarea aciditatii si alcalinitatii solului

Ploaia acida

Monoxidul de azot si dioxidul de azot sunt deasemenea componenti ai ploii acide. Sursele lor sunt centralele electrice si fumul scos de tevile de esapament. La fel ca dioxidul de sulf, acesti oxizi ai azotului se ridica in atmosfera si sunt oxidati in nori, pentru a forma acidul azotic. Aceste reactii sunt deasemenea catalizate in norii foarte poluati, unde fierul, manganul, amoniacul si peroxidul de oxigen sunt prezenti.

Alte referate despre: ploaia acida, ploaia acida referat, referat ploaia acida

Importanta apei minerale

3.Tipuri
Apele minerale din Romania prezinta o mare varietate hidrochimica.Se desprind 3 tipuri:sarate,carbogasoase si sulfurase-sulfate. Apele minerale carbogasoase au numerase zacaminte;Poiana Negri,Poiana Covasnei,Borsec si Bilbor.Explorarea zacamintelor se face in acord cu adancimea la care se gasesc apele minerale. Apele minerale sarate au o concentratie puternica si cunosc cea mai mare raspandire pe teritoriul tari.Unele dintre ele sunt legate genetic de zacaminte din interiorul arcului carpatic,in timp ce altele provin din piscul carpatilor.
Apele minerale sulfuroase si sulfate au si ele raspandire relativ mare fiind asociate genetic formatiunilor gisiere.

Alte referate despre: importanta apelor minerale, importanta apei minerale, importanta apelor minerale pentru dezvoltarea turismului

Acidul carminic

Acidul carminic
De 17 secole productia de cosenila a fost o incercare fara succes pentru Europa,in timp ce in coloniile spaniole productia promova cu succes. De aceea aceasta industrie usoara joaca un rol important in dezvoltarea Americii Centrale si de Sud. Acidul carminic este 7-α-D-glucopirozanol-9-10-dihidro-3,5,6,8-tetrahidroxi-1-metil-9,10-dioxi-2-antracen-acid carboxilic, denumire acordata de IUPAC, nomenclatura sistemului.

Alte referate despre: acid carminic, acidul carminic, ce este acidul carminic

Importanta biologica a substantelor minerale

Fiinţele vii sînt adevărate uzine biochimice, a căror funcţionare se poate realiza în mod optim numai în prezenţa unor cantităţi adecvate de substanţe minerale. Obţinerea unor concentraţii minime ale acestora este obligatorie pentru realizarea unora structuri biologice şi îndeplinirea anumitor funcţii în organism. Ele stimulează marile disponibiliţăţi de care dispune corpul omenesc, pe linie de redrosarea, reachilibrare şi recăpătare a vigorii.

Alte referate despre: importanta biologica a substantelor minerale, importanta substantelor minerale utile in economia mondiala, importanta substantelor minerale in organism

Poluarea mediului - imagini

Poluarea mediului - imagini pentru referate despre poluarea mediului.

Alte referate despre: poluarea mediului imagini, referate poluarea mediului imagini, poluare mediului imagini
Referate afisate : 19
Medie note: 8.03 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK