Rolul asociatiilor de economii si imprumut in investitii

Investitiile in entitatile asociate

DEFINITII
2. Urmatorii termeni sunt folositi in prezentul standard cu intelesul specificat in continuare:O entitate asociata este o entitate, inclusiv o entitate necorporativa cum ar fi parteneriatul, asupra careia investitorul are o influenta semnificativa si care nu este nicio filiala a acestuia, niciun interes intr-o asociere in participatie.Situatiile financiare consolidate sunt situatiile financiare ale unui grup, prezentate ca si cum ar fi vorba despre o entitate economica unica.

Controlul reprezinta capacitatea de a controla politicile financiare si de exploatare ale unei entitati pentru a obtine beneficii din activitatile acesteia.Metoda punerii in echivalenta este o metoda de contabilizare prin care investitia este initial recunoscuta la cost si ajustata ulterior in functie de modificarile postdobandire ale cotei investitorului din activele nete ale entitatii in care a investit.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 32kb
Downloads: 1
Materia: Economie

Aplicatie privind determinarea investitiei optime la Star Man SA

Activitatea lor este orientata atat catre realizarea de noi produse, cat si catre optimizarea produselor asimilate. Activitatea de productie este sustinuta de un puternic suport logistic: spatii de depozitare dotate corespunzator cu sisteme de depozitare si echipamente de manipulare, gestiunea productiei asistata de un sistem informatic integrat structurat ORACLE si parc auto.

Alte referate despre: aplicatie privind lichidarea fuziunea dizolvarea, aplicatie privind dizolvarea lichidarea fuziunea, teorii privind determinarea ratei dobanzii

Investitii directe straine in Romania

Investitiile directe straine pot juca un rol crucial in restructurarea si refacerea economica romaneasca pe o crestere sustinuta. Firmele vestice, prin introducerea tehnologiei de varf si a modelelor de management modern la filialele lor deschise in Romania, vor pune sub presiune companiile romanesti care vor fi obligate, la randul lor, sa realizeze astfel de imbunatatiri.

Alte referate despre: investitiile directe straine si integrarea economica europeana, investitii directe straine, tehnica operatiunilor de comert exterior investitiile directe straine

Investitiile straine directe

Aceasta strategie este strans legata de politica fiscala si de conceptul national de strategie macroeconomica. Ea este in acelasi timp un atribut al puterii si o componenta a tranzitiei spre o piata cu potente de integrare in structurile economice si politice europene si euroatlantice.

Alte referate despre: investitii straine directe, investitii straine directe in romania, investitii straine directe referat

Analiza unei investitii straine

In anul 2004 se depun ofertele angajate. Companiile OMV, Occidental si MOL sunt selectate pentru negocieri.Pe data de 23 iulie 2004, OMV, grupul lider de petrol si gaze din Europa Centrala si de Est , a achizitionat 51% din actiunile PETROM. Tranzactia a fost incheiata in decembrie 2004 prin preluarea a 33,34% din Petrom cu 668,8 milioane Euro, pret care dupa ajustarea ulterioara a urcat la circa 700 milioane Euro. La acesta se adauga majorarea capitalului cu fonduri de 830 milioane Euro pentru ajungerea la 51%.

Alte referate despre: analiza unei investitii straine, analiza riscului de tara investitii straine directe, analiza investitiilor straine

Venitul, consumul, economiile si investitiile

Relatia consum - economii
Repartitia primara remunereaza participantii la procesul de productie care imbraca formele de salariu, profit, dobanda si renta. Se realizeaza prin intermediul pietei. Repartitia secundara (redistribuirea) se realizeaza de catre stat prin intermediul unei game largi de parghii cu ajutorul carora se corecteaza veniturile primare ale producatorilor in favoarea populatiei care lucreaza in sectorul de interes general (invatamant, sanatate, aparare, administratie, precum si pentru protectia sociala si persoane defavorizate).

Alte referate despre: venitul consumul economiile si investitiile, venit consum economii, venit consum economie

Investitii in Republica Moldova

Republica Moldova se bucura de o asezare geografica favorabila, de o calitate exceptionala a solului, de o forta de munca inalt calificata si de un potential stiintific si etnic important, factori care sunt prielnici pentru efectuarea unor investitii substantiale in economia Republicii Moldova.Autoritatile Republicii Moldova depun eforturi constante in vederea imbunatatirii climatului investitional in Republica Moldova, promovind o politica fiscala favorabila pentru investori straini.

Alte referate despre: impactul investitiilor in republica moldova, investitii in republica moldova, rolul investitiilor in republica moldova referat

FMI si rolul sau in economia Romaniei

3.Promovarea stabilitatii ratelor de schimb si evitarea depreciarii monedelor datorata schimbului de natura concurentiala.
4.Asistenta in stabilirea unui sistem multilateral de plata, care ar elimina anumite restrictii care incetinesc intensificarea comertului international.
5.De a da incredere tarilor membre prin accesul temporar la resursele proprii, deci asigurandu-le sansa de a corecta neajunsurile existente in balanta de plati, fara ca fara ca statele acestea sa fie nevoite sa recurga la masuri distructive fata de proprietatea nationala si internationala.
6.In concordanta cu cele mentionate mai sus sa micsoreze durata si gradul de dezechilibru in balanta de plati a statelor membre.

Alte referate despre: fmi si rolul sau in economia mondiala, rolul fmi in stabilitatea financiara a economiei contemporane, fmi si rolul sau in economia romaniei

Nevoia de investitii straine directe si "democratizarea" investitiilor

Totodata ne-am propus sa analizam si impactul crizei actuale asupra investitiilor straine, indreptandu-ne atentia catre Romania.
Am utilizate informatii si date statistice furnizate de Institutul National de Statistica, Comisia Nationala de Prognoza si Banca Nationala a Romaniei.

Alte referate despre: investitiile straine directe in romania, concurenta fiscala si investitiile straine directe, investitiile straine directe

Economia Romaniei

In Romania, conducatorii care s-au perindat la putere au considerat ca este de ajuns sa se schimbe sistemul politic pentru a trece la capitalism, ca se poate construi capitalism fara capital, fara investitii, fara preponderenta proprietatii private, fara munca asidua, fara institutii corespunzatoare ale statului. Ca urmare, la debutul anului 2001, privatizarea in tara noastra s-a realizat intr-o proportie mai mica de 50%.

Alte referate despre: referate economie, referat economie, economie

Implicatii ale integrarii economice europene asupra economiei nationale

In multe locuri din tara agricultura mai atarna de un fir de ata din cauza productivitatii foarte scazute si a produselor care se vand la preturi foarte mici.Un alt aspect negativ al agriculturii il constituie faptul ca multe terenuri dobandite dupa 1990 au ramas necultivate din diverse motive, cum ar fi: profiturile obtinute ca urmare a cultivarii pamantului au fost nesatisfacatoare iar costurile mari, fapt pentru care pierderile au fost mult prea mari.

Alte referate despre: impactul integrarii economice europene asupra statelor membre, efectele crizei economice mondiale asupra economiei europene, consecintele crizei economice mondiale asupra economiilor europene

Economie - stiinta teoretica si fundamentala

In traducere libera, termenul semnifica initial - legea (regulile) de gospodarire a cetatii. Paradoxal, denumirea de economie politica a aparut cu mult timp inainte ca stiinta economica sa fi aparut.

Alte referate despre: economia-stiinta teoretica fundamentala, economie stiinta fundamentala, economia-stiinta teretica fundamentala termenii utilizati

Organizarea economico-social a agriculturii romanesti in perioada tranzitiei catre economia de piata

Retelele din amonte si aval de agricultura s-au constituit intr-o perioada de timp destul de mare prin doua modalitati juridice: modalitatea cooperatista si modalitatea societara.In agricultura vest europeana s-au produs mutatii profunde in ceea ce priveste modernizarea structurilor economico-sociale, distingandu-se mai multe etape in evolutia lor temporala: intr-o prima etapa, in care predomina mica productie are loc demararea procesului de modernizare si dezvoltare a agriculturii, puternic sustinuta de politicile agrare nationale; a doua etapa este marcata de constituirea Comunitatii Economice Europene (C.E.E.), urmata de integrarea economica, promovarea progresului tehnico-stiintific si cresterea masiva a productiei agricole; cea de-a treia etapa, aflata inca in desfasurare este caracterizata prin accentuarea masurilor de ajustare structurala, prin intensificarea reformei structurilor la nivel comunitar si prin promovarea noilor orientari ale politicii agrare comunitare (P.A.C.).

Alte referate despre: organizarea economico- sociala a agriculturii romanesti, organizarea economico-sociala a agriculturii, politica bugetara in perioada tranzitiei la economia de piata

Investitii in Romania

In anul 2011 valoarea investitiilor straine din Romania s-a ridicat la suma de 1,9 miliarde de euro, conform datelor facute publice de catre reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Circa 24% din aceasta suma a reprezentat valoarea investitiilor straine noi, care a fost de circa 455,3 milioane de euro.

Alte referate despre: investitii, banca europeana de investitii, proiect de investitii

Economia comertului

Genul proxim, genul de incluziune a comertului este schimbul, comertul fiind considerat ansamblul actelor de vanzare-cumparare care intermediaza schimbul dintre producatori si consumatori.Ca activitate profesionalizata, comertul este infaptuit de comercianti, iar actele de schimb realizate in procesul exercitarii acestei profesii se numesc acte de comert sau acte comerciale.Un act de comert este un schimb bani - marfa - bani + profit (B - M - B"), unde B"= B + Adaos comercial ; obtinerea unui surplus de valoare este motivatia schimbului infaptuit de comercianti.

Alte referate despre: economia comertului, referat economia comertului, republica moldova- etapa actuala vata economica comertul finantele

Mecanismul preturilor in economia concurentiala

Preturile, "creatie "a productiei si schimbului de marfuri, au devenit o categorie economica de prim rang sub raportul complexitatii si interconditionarii lor cu alte categorii si procese economice, cu dinamica globala a dezvoltarii economico-sociale a unei tari. Preturile sunt cuvinte intalnite pretutindeni, oriunde si oricand, cu o frecventa pe care nu o au ceilalti termeni economici. Orice individ sau agent economic plateste sau/si incaseaza zilnic nenumarate preturi.

Alte referate despre: mecanismul preturilor in economia de piata, mecanismul pretului in conditiile mediului economic concurential, mecanismul de formare a preturilor in economia de piata

Investitiile in industria petrolului

Dobandirea, de catre tara noastra, a statului de "nod energetic si financiar" regional pentru tarile balcanice si cele riverane Marii Negre.Realizarea securitatii energetice pe termen lung a Romaniei, prin promovarea eficientei energetice la performantele europene, in paralel cu incheierea unor contracte de lunga durata cu partenerii din Federatia Rusa.

Alte referate despre: investitii in industria petrol si gaze download referat, investitii in industria de petrol si gaze petrom, investitiile in industria de petrol si gaze referat

Impactul asupra mediului datorat investitiei

Lucrarea are la bază documentaţia pusă la dispoziţie de beneficiar memoriu tehnic pentru obţinerea acordului de mediu – documentaţie întocmită de proiectant), pentru a cărei corectitudine, acesta este direct răspunzător, precum şi date din literatura de specialitate privind impactul asupra mediului, datorat unor obiective similare celui studiat.

Alte referate despre: impactul asupra mediului, evaluarea impactului asupra mediului, impact asupra mediului
Referate afisate : 18
Medie note: 8.81 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles