Rolul onu in solutionarea litigiilor internationale eseu

Rolul ONU in solutionarea litigiilor internationale - eseu

Traim intr-o lume unde totul practic este posibil si democratia este una din bazele principale ale acestei lumi. In raportul sau „ O Agenda pentru Pace”, Secretarul General al ONU Boutros-Ghali a oferit un capitol aparte diplomatiei preventive, ea fiind inclusa pe o baza egala cu concepte precum mentinerea pacii, intarirea pacii si consolidarea acesteia. Acest raport a primit o confirmare pozitiva din partea Adunarii Generale a ONU si de atunci Natiunile Unite trateaza diplomatia preventiva ca o politica de mare prioritate in cadrul Organizatiei,ceea ce devine iarasi un plus,fiindca ea se refera la masuri pentru prevenirea conflictelor si la situatii de criza,reprezinta diplomatia inchisa, efectuata de catre oficialitati la nivel inalt, cu scopul de a indrepta situatia internationala deteriorata,face referire la conflictele care ar trebui preintimpinate, crize ce necesita administrare, diferentele care urmeaza sa fie rezolvate.

Daca ne-am referi la istoria ONU,atunci am putea ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 21
Materia: Istorie

Relatii internationale postbelice

Iulie 1945- acordurile de la BRETTON-WOODS, S.U.A. au pus bazele
FONDULUI MONETAR INTERNATIONAL si BANCII MONDIALE.

Alte referate despre: relatiile internationale postbelice, relatii internationale postbelice, tratatele de pace si relatiile internationale postbelice

Rolul ONU in solutionarea litigiilor internationale

Traim intr-o lume unde totul practic este posibil si democratia este una din bazele principale ale acestei lumi. In raportul sau " O Agenda pentru Pace", Secretarul General al ONU Boutros-Ghali a oferit un capitol aparte diplomatiei preventive, ea fiind inclusa pe o baza egala cu concepte precum mentinerea pacii, intarirea pacii si consolidarea acesteia. Acest raport a primit o confirmare pozitiva din partea Adunarii Generale a ONU si de atunci Natiunile Unite trateaza diplomatia preventiva ca o politica de mare prioritate in cadrul Organizatiei,ceea ce devine iarasi un plus,fiindca ea se refera la masuri pentru prevenirea conflictelor si la situatii de criza,reprezinta diplomatia inchisa.

Alte referate despre: rolul onu in solutionarea litigiilor internationale la etapa actuala, rolul onu in solutionarea litigiilor internationale, rolul onu in solutionarea litigiilor internationale in ziua de azi

ONU - Incalzirea globala vine mai repede - cu consecite mai grave

Cu doar cateva ore inainte ca textul sa fie facut public negocierile au trenat din cauza ostilitatii delegatiei americane asupra cuantificarii pagubelor pe care le va produce incalzirea globala. In schimb, europenii vor sa transmita, prin raport, un puternic semnal de alarma in acest sens, scrie AFP. Lista relelor pe care le va aduce cu sine incalzirea atmosferei ramine deschisa. Unele pasaje critice ale raportului au fost eliminate, reprezentantii celor 130 de tari participante la elaborarea raportului au cedat presiunilor exercitate de China si Statele Unite in special.

Alte referate despre: lecti power point despre incalzirea globala cu mai multe imagini, incalzirea globala referat, incalzirea globala

ONU

In decursul conflagratiei mondiale care a urmat, aliatii s-au prezentat ca luptatori pentru pace, libertate si decenta impotriva fascismului barbar. In 1941, dupa o intalnire navala in mijlocul oceanului, Winston Churchill si Franklin D. Roosevelt au emis Carta Atlanticului, o insiruire de principii la care au aderat in timp multe alte state.Numarul statelor aliate modificandu-se

Alte referate despre: onu referat, onu, rolul onu in rezolvarea conflictelor din perioada contemporana

Organizatiile internationale

Organizatiile internationale
1. La respectiva asociere să participe, în calitate de părţi contractante, statele. În înţelesul dat prin art. 2 al Convenţiei de la Viena din 1969, organizaţiile internaţionale sunt fondate de către state şi funcţionează prin voinţa acestora.
2. Actul constitutiv al organizaţiei să reflecte acordul de voinţă al statelor membre fondatoare. De regulă, acest acord îmbracă forma unui tratat care în majoritatea cazurilor este un tratat multilateral. Tratatul de constituire conţine angajamente mutuale şi impune statelor o anumită cooperare în cadrul organizaţiei şi cu organizaţia însăşi. Prin tratatele constitutive se creează drepturi şi obligaţii reciproce, opozabile tuturor membrilor.
3. Asocierea statelor în organizaţii internaţionale presupune urmărirea unor obiective şi scopuri comune.
4. Organizaţia internaţională ...

Alte referate despre: organizatii internationale, organizatiile internationale, organizatii internationale referat

Carta ONU

acordarea oricarui tip de asistenta ONU de catre statele membre in orice actiune angajata in concordanta cu Carta, abtinerea membrilor de la acordarea de asistenta oricarei tari contra careia ONU a decis actiuni preventive sau de forta, impunerea de catre ONU a respectarii acestor principii si de catre statele care nu sunt membre atat cat este necesar pentru mentinerea pacii si securitatii internationale, neautorizarea interventiei ONU in chestiunile specifice jurisdictiei interne a oricarui stat, nici macar sub forma supunerii unor astfel de probleme membrilor ONU pentru a le reglementa conform prevederilor Cartei, cu precizarea extrem de importanta ca sunt excluse cazurile in care se aplica masurile de forta prevazute in capitolul VII (art.2).

Alte referate despre: carta onu, carta onu referat, carta onu download

NATO

NATO - Forta cu care se manifesta organizatiile internationale in prezent contribuie in mod semnificativ la subminarea autoritatii statelor in rezolvarea problemelor cu care se confrunta lumea de azi.

NATO - Exista doua tipuri de organizatii internationale: organizatii interguvernamentale (acelea ale caror membrii sunt statele); organizatii neguvernamentale (acelea ale caror membrii sunt persoane particulare sau anumite grupuri de persoane ori institutii private).
1.1. Organizatii interguvernamentale si neguvernamentale

Desi nici unul dintre aceste doua tipuri de organizatii nu a aparut in secolul pe care il incheiem, totusi perioada de maxima intensitate si eficacitate a activitatii acestora se situeaza dupa anul 1900.

Uniunea Organizatiilor Internationale, care mentine o evidenta actualizata permanent in legatura cu ambele tipuri de organizatii internationale arata ca numarul acestora a crescut rapid in secolul al nouasprezecelea astfel incât in anul 1909 existau ...

Alte referate despre: nato referat, nato, referat nato

NATO in relatie cu alti parteneri internationali

Tendinţa în relaţiile NATO-UE va fi, şi în viitor, de bună cooperare, în ciuda dezacordurilor, de altfel normale într-o civilizaţie democratică, dezacorduri ce rezidă mai degrabă în diferenţa abordărilor şi modalităţile de răspuns la diferite situaţii, şi nu în aceea a valorilor, care sunt comune.

Alte referate despre: romania in relatiile cu alti parteneri internationali, relatii publice din perspectiva internationala, relatii financiare si monetare internationale

Structuri nationale si internationale specializate sau cu atributii in protectia mediului

U.N.E.S.C.O. organizează şi finanţează programe în legătură cu: stabilirea evacuării deşeurilor în apele marilor şi oceanelor şi prevenirea dispariţiei unor specii şi de animale marine valoroase, datorită activităţii oamenilor; studii referitoare la poluarea atmosferei; programul pe termen lung de cercetare şi acţiune în problemele mediului înconjurător cunoscut sub denumirea „Omul şi biosfera" ş.a.

Alte referate despre: organizatii cu atributii privind protectia mediului, structuri organizatorice nationale si internationale-lupte libere, transportul aerian national si international

UE si sistemul ONU

ONU utilizeaza 6 limbi oficiale: araba, chineza, engleza, franceza, rusa si spaniola. Aproape toate reuniunile oficiale sunt traduse simultan in aceste limbi. Aproape toate documentele pe suport hartie sau "on-line" , sunt traduse in aceste sase limbi. In functie de anumite circumstante, unele conferinte si documente de lucru sunt traduse doar in engleza, franceza sau spaniola. Drepturile omului au fost motivul principal pentru crearea Natiunilor Unite.

Alte referate despre: referat onu, asemanari si deosebiri intre liga natiunilor si onu, rolul onu

Plati si operatiuni bancare internationala - Acreditivul documentar

Majoritatea platilor cu strainatatea se bazeaza pe tranzactii comerciale internationale.Riscurile ce apar in tranzactiile comerciale internationale sunt mult mai complexe decat cele nationale, factorul de extraneitate avand implicatii decisive in situatia neplatii marfi livrate, recuperarea contravalorii acesteia fiind mult mai greoaie.

Alte referate despre: operatiuni bancare international, tipuri de operatiuni bancare internationale, operatiuni bancare internationale referat

Medierea in litigiile europene

Cauzele transfrontaliere sunt mult mai complexe datorita legislatiilor si jurisdictiilor nationale diferite, precum si datorita unor aspecte practice precum cheltuielile si regimul lingvistic.
Prin intermediul procedurilor alternative de solutionare a litigiilor, implicand mediatori impartiali, se pot aborda aceste probleme si gasi solutii constructive. Insa este nevoie de mediatori calificati si de norme clare in care ambele parti sa poata avea incredere.

Alte referate despre: politica de mediere a uniunii europene, medierea litigiilor comerciale, medierea litigiilor civile

Transporturile in sistemul relatiilor economice internationale

1.BOOKING-NOTE (avizul de angajare), respective de rezervare a spatiului de transport necesar pentru expedierea unei cantitati determinate de marfuri si se foloseste, de obicei, in navigatia de linie. In acest tip de contract se precizeaza conditiile principale in care se executa transportul, respectiv marfurile care fac obiectul transportului, cantitatea si modul de prezentare al acesteia la transport, portul de incarcare si descarcare, numele si adresa expeditorului, numele si adresa destinatarului, conditiile de incarcare descarcare, nivelul navlului.

Alte referate despre: relatii economice internationale, relatii economice internationale referat, lucrari licenta relatii economice internationale

Transporturi aeriene internationale - studiu de caz la firma Gebruder Weiss Romania SRL

Preţul petrolului joacă de asemena un rol important nu numai în economia mondială, dar şi în costurile transporturilor aeriene (costul carburantului se situeaza între 13–25 % din costul de exploatare a întreprinderilor de transport aerian). Climatul politic are un rol primordial în dezvoltarea transportului aerian în interiorul unei ţări. Astfel că, dacă vorbim de transportul aerian după cel de-al doilea Război Mondial în ţările Europei de Est, companiile aeriene au urmat căi specifice de dezvoltare în interiorul CAER. Acestea au acumulat cea mai mare parte a experienţei în condiţiile unei pieţe în întregime
controlată de către stat, caracteristicile esenţiale ale companiilor aeriene din această zonă fiind: tendinţa de încetinire a creşterii economice, eficienţa slabă, calitate a serviciilor inferioară.

Alte referate despre: studiu de caz la firma gebruder weiss romania srl, managementul resurselor umane studiu de caz pe firma, managementul resurselor umane studiu de caz p firma

Contracte internationale

Normele dreptului comertului international sunt nu numai cele de drept substantial cat si cele de drept procesual. Ex: arbitrajul comercial international.

Alte referate despre: contracte internationale, contractul international de leasing, contract international

Infractiuni internationale comise catre persoane particulare

Aceste instrumente juridice internationale interzic în mod formal comiterea infractiunilor mentionate anterior, dar statele se angajeaza sa introduca în legislatia penala interna norme care sa sanctioneze faptele antisociale comise. De asemenea, statele se angajeaza sa actioneze pentru prevenirea producerii acestora, pentru colaborarea în vederea reprimarii oriunde s-ar savârsi, precum si pentru prinderea, arestarea, judecarea si pedepsirea penala a autorilor acestor infractiuni.

Alte referate despre: infractiuni internationale comise de catre persoane particulare, infractiuni comise de persoane particulare, persoana fizica subiect al infractiunii internationale

Specificul bucatariilor internationale

Bucataria franceza
Bucatăria franceză este cea mai rafinată si apreciată din Europa si poate chiar din intreaga lume. Franta este un paradis culinar, iar arta culinară este un cult, având o traditie de câteva secole de rafinament si excelenţă.

Alte referate despre: specificul bucatariilor internationale, specificul bucatariei internationale, specificul bucatarilor internationali
Referate afisate : 18
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles