Rolul si importanta sticlei d54d2

Recilarea sticlei

Sticlele sunt materiale amorfe (necristalizate), cu rezistenta mecanica si duritate mare, cu coeficient de dilatare mic. La temperaturi mai inalte se comporta ca lichidele subracite cu vascozitate mare. Nu au punct de topire definit. Prin incalzire se inmoaie treptat, pana la lichefiere, ceea ce permite prelucrarea sticlei prin suflare, presare, turnare, laminare.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 385kb
Downloads: 1
Materia: Biologie

Importanta cresterii animalelor

OBIECTIVE URMĂRITE:
• Creşterea greutăţii de sacrificare va determina randament ridicat de carne în carcasă.
• Integrarea activităţii de ameliorare a efectivelor de bovine la normele şi standardele UE.
• Promovarea activităţii de ameliorare a efectivelor de bovine în direcţia măririi şi îmbunătăţirii producţiei de carne.
• Stimularea organizării exploataţiilor în asociaţii, în vederea reprezentării intereselor în relaţie cu furnizorii de imputuri şi beneficiari ai produselor finite.
• Asigurarea unor venituri proprii prin valorificarea producţiei marfă la export.
• Asigurarea condiţiilor necesare exteriorizării potenţialului de producţie al animalului.
• Stimularea creşterii efectivelor în zonele mon tane care prezintă oportunităţi în creşterea taurinelor

Alte referate despre: importanta cresterii animalelor, importanta cresterii animalelor domestice, importanta cresterii animalelor in economia mondiala

Sticla

OPACIZANŢI
au rolul de a da sticlei un aspect translucid sau opac

EXEMPLE
- Criolita Na3AlF6
- Fluorina CaF2
- Bioxidul de staniu SnO2
- Fosfati

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Fibrele de sticla

În cuptorul electric sticla se topeşte şi capătă acel grad de viscozitate, care este necesar pentru produsul normal de întindere a fibrelor. La fund cuptorul dispune de 50-200 găuri cu diametrul 1-2 mm. Masa topită de sticlă sub influenţa greutăţii sale, curge din găuri sub forma unor geturi subţiri şi se întinde cu o viteză de 3000m/min şi mai mult cu ajutorul tomburului rotitor. Înainte de a nimeri pe acest tambur, legătura cu fibre paralele se unşe cu uleiuri diferite, de exemplu cu emulsie de parafină şi se formează o singură aţă, care se înfăşoară pe bobină.

Alte referate despre: fibra de sticla, fibre de sticla, fibra de sticla referat

Sticla spumanta

Sticla spumanta reprezintă un material uşor cu pori din sticlă, unde porii sînt amplasaţi uniform cu diametrul 0,1 – 5 mm dispărţiţi de pereţii subţiri. Porii în sticlă spumantă se pot primi: a)a introduce în componenţă materialului de fierbere o substanţă care ajută la formarea spumei în procesul de fierbere a sticlei;b)topirea sticlei cu ajutorul gazelor şi aerului; c)formarea spumei de sticlă înmuiată sub vamm;

Alte referate despre: sticla spumanta, sticla spumanta nanomaterial, temperatura cuptor de paine din sticla spumanta

Sticla armata si cu relief

Această sticlă este primită după o prelucrare neîntreruptă. Sticla uzorată poate primi uzorul pe o parte sau pe ambele părţi a sticlei cu rolele de laminare. Pentru păstrarea acestui desen se recomandă de folosit sticla care se întăreşte repede adică care conţine un procent majorat de SiO2 şi CaO şi de păstrat la o temperatură constantă, care nu este mai mică cu 20 grade C, de temperatura arderii sticlei.

Alte referate despre: sticla armata, sticla armata referat, sticla de geam cu relief

Sticla de cuart

1.3. Producerea sticlei de cuarţ transparente
Pentru sticla transparentă se foloseşte cea mai curată materie primă cu un conţinut de SiO2 de 99.96-99.98%. Topirea de cuarţ transparent se face în cuptoare cu gaz şi electrice. Cuarţul tehnic transparent se topeşte în cuptoare electrice inductive, dar a sticlei optice – în cuptoare electrice cu volfrom şi cu un mediu gazos de protecţie (N2; N2).

Alte referate despre: sticla de cuart, sticla geam cuart, sticla de cuart-referat

Sticla termica

După presare sticlele borosilicatice se răcesc cu aer rece şi sînt călite în mod obişnuit. În sticlele termorezistente nu sînt admise bule gazoase, incluziuni şi fibre răsucite, finnd că în jurul lor apar tensiuni care duc la fisurarea articolelor în timpul călirii. Devierile de la dimensiunile nu trebuie să depăşească 0,5 mm. Sticlele termostabile trebuie să reziste la o încălzire rapidă cu duri pînă la temperatura mai sus de 300 grade C.

Alte referate despre: sticla termica, cum se taie sticla termica, se taie sticla termica

Sticla cu multe straturi

Sticla cu multe straturi - Sticla călită.1.Sticla în straturi. Date generale:Sticla în straturi este compusă din cîteva foi de sticlă lipite rezistent una de alta cu o piesă, strat intermediară incolor clasic.O mare răspîndire o are sticla în 3 straturi – triplex, care este compusă din 2 foi de sticlă şi stratul intermediar. La crăpare ea face aşchii. La lovire, de exemplu, cu o bilă de fier se formează multe crăpături concetrice radiare. Mulţumită rezitenţei lipirii stratului, piesei intermediare aşchiile crăpate ale sticlei se ţin. Din această cauză, această sticlă este numită fără aşchii.Sticla cu 3 straturi se foloseşte pentru stecluirea automobilelor, autobuselor, avioanelor.

Alte referate despre: sticla cu multe straturi, referat sticla cel mult 2 pagini, referat autocad desenarea pe mai multe straturi

Istoria milenara a sticlei

Istoria milenara a sticlei
O alta dovada privin arta mestesugarilor romani este asa zisa ,,vaza de Portland” gasita in sec. XVI langa Roma, in mormantul uni patrician. Sticla de baza este albastra iar peste ea este depus un al doilea strat de sticla alb-laptoasa modelat artistic cu semne mitologice in relief. Acest obiect a avut o soarta iesita din comun. Dupa ce s-a pastrat intacta in mormantul in care s-a gasit, timp de 14 sec., a fost cumparata de ducele de Portland si expusa apoi in British Museum din Londra. Aici, in 1845, a fost sparta cu un baston de un visitator nebun. Vasul a fost reconstituit din cioburi iar specialisti au executat 2 copii foarte asemanatoare. Una din aceste copii este expusa si in prezent in muzeu.

Alte referate despre: istoria milenara a sticlei, istoria si evolutia sticlei, istoria sticlei

Importanta jocului in viata si dezvoltarea individului

Importanta jocului in viata si dezvoltarea individului
Cu toţii ne refugiem deseori într-o lume imaginară, pe care ne-o creem plină de vise, de dorinţe ce se împlinesc, de imaginaţie, o lume paradisiacă în care restricţiile lipsesc. În crearea lumii imaginare omul transpune realul în imaginar.

Alte referate despre: importanta jocului in viata si dezvoltarea individulu, importanta jocului in viata individului, importanta jocului in viata omului

Importanta pregatirii unei negocieri

Ramânând la nivel de principiu, vom admite ca oferta trebuie sa respecte o serie de conditii de continut si forma, sa respecte uzuantele comerciale si eticheta afacerilor, sa prezinte claritate, precizie, conciziune, aspect etc. Oferta poate fi si facultativa, adica fara obligatii din partea emitentului. În acest caz, vânzatorul poate retrage sau modifica oferta, fara efecte juridice.

Alte referate despre: importanta pregatirii unei negocieri, importanta pregatiri unei negocieri, importanta pregatirii pentru negocieri

Importanta industriei agroalimentare

In ceea ce priveste fabricarea uleiurilor, acestea se produc din grasimile plantelor vegetale, grasimi ce sunt mult mai valoroase pentru organismul uman intrucat acestea nu formeaza colesterol. Plantele oleaginoase ce pot fi folosite in acest proces sunt: palmierul de Indonezia, maslinul, floarea soarelui, soia, bumbacul, (produce un ulei dietetic) avand dezavantajul unei dificile rafinari. In functie de procentul in grasimi plantele oleaginoase sunt peste 30%(Floarea -Soarelui) si plante sub 30% (Soia).

Alte referate despre: importanta industriei chimice, importanta industriei alimentare, importanta industriei chimice in economia mondiala

Apa si importanta apei

Înainte de a se naste,atît timp căt este învelit de „camaşile”apoase din uterul mamei,embrionul fraged este format din 94% apa.Organismul copilului nou-născut conţine 71%,al adolescentului 69%,al omului matur 63%.Omul în vîrstă are numai 58% apă.Ca importanţă pentru viata omului,apa se situează pe locul doi,imediat dupa aer.Reacţiile chimice din corp nu se pot desfaşura decît în prezenţa apei.

Alte referate despre: apa si importanta apei, apa si importanta apei-gimnaziu, apa si importanta apei clasa a iv a referat

Importul

Importul
Procedura vamala
Reprezinta ansamblul formalitatilor pentru vamuirea marfurilor. Cuprinde printer altele stabilirea regimului vamal la cre este supusa marfa si in baza caruia se stabilesc taxele ce urmeaza a fi platite precum si controalele ce vor fi effectuate. In studiul de caz prezentat este vorba de controlul documentelor, controlul fizic, controlul financiar astfel incat marfa sa fie declarata libera de vama. Marfa ajunsa la importator se receptioneaza si se intocmeste o nota de intrare receptie (NIR) in baza declaratiei vamale.

Alte referate despre: importanta apei, importanta padurilor, importanta zapezii pentru pamant si plante

Importanta gestionarii riscurilor bancare

Importanta gestionarii riscurilor bancare
Este, desigur evident ca o strategie bancara performanta trebuie sa cuprinda atat programe cat si proceduri de gestionare a riscurilor bancare care vizeaza, de fapt, minimalizarea probabilitatii producerii acestor riscuri si a expunerii potentiale a bancii.
Importanta gestionarii riscurilor bancare

Alte referate despre: importanta gestionarii riscurilor bancare, importanta gestionarii riscurilor bancare referat, importanta gestiunii riscurilor bancare

Importanta cresterii animalelor

Importanta cresterii animalelor - Cresterea ovinelor este o activitate traditionala. Diversitatea productiilor pe care le realizeaza, consumul redus de energie si natura furajelor pe care le consuma, confera cresterii si exploatarii ovinelor caracterul unei activitati durabile si de perspectiva. Exista posibilitatea realizarii de export de carne de ovine care sa aduca venituri mari producatorilor

Alte referate despre: importanta cresterii animalelor in romania, referate importanta cresterii animalelor, importanta cresterii animalelor de companie

Importanta bunei serviri a consumatorilor

"Importanta bunei serviri a consumatorilor"
Volumul, structura si caracteristicile operatiilor de servire sunt diferite fiind influentate de natura si particularitatea preparatelor sau bauturilor servite, numarul si cererea consumatorilor, forma si tipul mobilierului din unitate, dimensiunile, timpului rezervat consumarii hranei, gradul de pregatire profesionala al personalului care le efectueaza.

Alte referate despre: importanta bunei serviri a consumatorilor, importanta bunei serviri a consumatorului, referate importanta bunei serviri a consumatorului
Referate afisate : 18
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles