Rolul termostatului

Termostat

Sa se proiecteze un sistem de masurare a temperaturii comandat de un microcontroler tip Atmega128. Sistemul va comanda un agregat de racire in cazul in care temperatura ambianta este mai mare decat o temperatura presetata + 0.5 °C, sau un agregat de incalzire atunci cand temperatura scade sub Tset – 0.5.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 81kb
Downloads: 1281
Materia: Fizica

Poluarea produsa de undele electromagnetice

Poluarea produsa de undele electromagnetice - Prin compatibilitate electromagnetică se înţelege particularitatea unui echipament, sau a unui sistem în ansamblu, de a funcţiona în condiţiile unui mediu poluat electromagnetic, fără a fi perturbate intolerabil funcţiile acestuia. Interferenţa electromagnetică ( FMI – electomagnetic interference, sau RFI – radio frequence interference ) este reprezentată printr-un semnal nedorit, care este indus datorită câmpului electromagnetic poluant, semnal care poate defecta funcţionarea unui echipament sau sistem.

Alte referate despre: referat poluare produsa de undele electromagnetice, poluarea produsa de undele electromagnetice, poluarea produsa de undele magnetice

Utilaje pentru incalzire

Dimensiunile flăcării
Dimensiunile flăcării sunt influenţate de excesul de aer, de forma camerei de ardere, de tipul de parcurs al gazelor arse în cuptor (direct/cu întoarcere), de presiunea din camera de ardere.

Alte referate despre: utilaje pentru incalzire, utilaje de incalzire, masini si utilaje de incalzire

Termodinamica

Corpurile macroscopice sunt formate din atomi si molecule, constituenti microscopici, ce se afla in continua miscare, numita miscare de agitatie termica.In descrierea proprietatilor corpurilor s-au dezvoltat doua metode de cercetare, metoda termodinamica si metoda cinetico-moleculara (metoda statistica).Termodinamica - descoperirea masinii cu vapori (J. Watt 1770) a condus in secolul XIX la studiul relatiilor dintre fenomenele calorice si cele mecanice, deci la studiul conditiilor de transformare a caldurii in lucru mecanic. Din acest studiu se naste termodinamica, care studiaza problemele fundamentale ale sistemelor fizice la scara macroscopica, stabilind relatii cantitative intre marimile direct observabile, cum ar fi presiunea, volumul, temperatura, fara a lua in considerare structura interna.

Alte referate despre: termodinamica, principiile termodinamicii, principiul 1 al termodinamicii

Instalatia de racire - constructie, intretinere, defecte, reparare

Dupa natura fluidului, instalatiile de racire pot fi: cu aer si cu lichid.Instalatia cu lichid poate fi cu circulatie naturala (prin teromosifon) care nu se mai utilizeaza la automobilele si cu circulatie fortata (la presiune atmosferica sau presurizata la 0,5…1.l bar peste presiunea mediului ambient).

Instalatia presurizata este instalatia in care lichidul circula sub presiune intr-un circuit inchis si nu vine in contact cu atmosfera decat prin supapa vasului de expansiune.

Instalatia de racire cu aer se foloseste la motoarele de motocicleta la care aerul rece patrunde printre aripioarele cilindrului si chiuloasei(expuse deschis in atmosfera),datorita vitezei de deplasare. La motoarele de automobile, se foloseste sistemul de racire cu aer, prin intermediul unui ventilator(turbina)care introduce aerul sub presiune prin aripioarele cilindrilor si chiulaselor, cu care sunt prevazute.

Ventilatorul are rolul de a trimite un current puternic de aer peste cilindri ...

Alte referate despre: instalatia de racire - constructie intretinere defecte reparare, nstalatia de racire - constructie intretinere defecte reparare, intretinere defecte reparare instalatia de alimentare la m a c

Studiul propagarii caldurii

Mĺsurarea temperaturii se face cu ajutorul a cinci termometre montate de-a lungul aceleeażi generatoare a barei. Cuptorul se alimenteazĺ de la reteaua de 220V curent alternativ, iar apa din cele douĺ manżoane este adusĺ de la douĺ robinete prin furtune de cauciuc.

Alte referate despre: studiul propagarii luminii prin prisma optica, stiudiul propagari calduri printr-un material, studiul propagarii luminii prin prisma optica desen

Mercur - metal lichid

Este intalnit fie ca metal nativ (rar) sau in cinabru, corderoit, livingstonit si alte minerale, cinabrul (HgS) fiind minereul cel mai comun.Minereurile de mercur apar de obicei in centuri orogenice unde rocile cu densitate mare sunt fortate spre crusta terestra, fiind de obicei in apropierea izvoarelor fierbinti sau a altor regiuni vulcanice.

Alte referate despre: utilaje pentru elaborarea si turnarea metalului lichid, masini si utilaje pentruelaborarea si turnarea metalelor lichide, matritarea metalului lichid

Poluarea electromagnetica

Poluarea electromagnetica
Sursele de zgomot electromagnetic sunt cauzate de fenomene naturale sau artificiale, ca de exemplu:
• Zgomotele electrice generate de furtuni electrice, reprezintă surse naturale de zgomote electromagnetice cu frecvente sub 10 MHz.
• Zgomotele generate de radiaţiile solare şi zgomotele cosmice reprezintă surse naturale de zgomote cu frecvente peste 10 MHz.
• Zgomotele electrice artificiale sunt generate de activităţile umane şi pot fi neintenţionat sau intenţionat create. Sursele neintenţionat create de om sunt echipamente a căror funcţionare nu are ca scop emisia de câmpuri electromagnetice, precum calculatoarele electronice, motoarele electrice, echipamentele cu relee cu contacte, tuburi fluorescente, sudura cu arc, motoarele cu autoaprindere, cablurile TV etc.

Alte referate despre: poluarea electromagnetica, poluare electromagnetica, poluarea electromagnetica referat

Metode alternative de curent electric

3.Transformarea diferentelor de temperatura in current prin efectul Peltier sau prin captarea curentilor de aer ascendenti sau descendenti
-la adancime daca sapam in pamant 10 metri este o temperature constanta de 15 grade acea temperature poate fi folosita pentu incalzirea pe timp de iarna si racirea vara a locuintelor sau captarea diferentelor de temperatura dintre afara groapa pamant sau alta sursa ce face o diferenta de temperatura de exemplu mediul exterior si un termostat intre aceste 2 elemente va exista o diferenta de temperatura ce poate fi captata prin 2 electozi katod si anod (cupru respentiv zinc) si se transforma in curent. (Putem folosi ca temperatura etalon si apa unei fantani).La tuneluri auto se folosesc generatoare eoliene datorita diferentei de temperatira intre tunel respectiv o groapa in pamant si mediul exterior.

Alte referate despre: surse alternative de curent electric, surse alternative de curent electric referat, surse alternative e curent electric

Influenta unor factori chimici asupra activitatii enzimelor in general si a beta - amilazei in special

1. Scopul lucrarii
Din punct de vedere practic cercetarea a vizat testarea unor substante cu
rol inhibitor ce pot fi recomandate in compozitia unui ierbicid selectiv, respectiv descoperirea unor substante cu rol stimulator al cresterii.

Alte referate despre: influenta factorilor chimici asupra activitati biologice, influenta factorilor chimici asupra microorganismelor, influenta factorilor chimici asupra organismului uman

Vitaminele hidrosolubile

Vitamina B1 (tiamina,clorhidrat de aneurina,vitamina antinevritica)-necesara in special pentru functionarea normal a sistemului nervos si a aparatului digestiv. Proprietati fizico-chimice-in solutii tiamina se afla sub forma de ion (cation),iar in stare pura solida sub forma de sare.De obicei tiamina se obtine in stare solida,cristalina, in solutii acide,de culoare alba.se obtine clorhidratul clorurei de tiamina.
Sursele de vitamina B1-este raspandita in ambele regnuri,animal si vegetal,dar mai ales in cel vegetal,in special in taratele cerealelor si in embrionul lor.Principalele surse alimentare de tiamina sunt:

Alte referate despre: vitamine hidrosolubile, vitaminele hidrosolubile, vitamine hidrosolubile referat

Pompa de apa

Anul 1950: - Firma „ Rover „ construieşte primul automobil acţionat de o turbină cu gaz.
Anul 1952: - Sunt construite primele autocamioanele cu tonaj greu la uzinele „ 23 August „ Bucureşti.
Anul 1953: - Apar primele automobile echipate cu frâne de disc.
Anul 1954: - La Braşov începe producţia autocamioanelor „ Steagul Roşu „ .

Alte referate despre: pompa de apa, pompe de apa, pompa de apa manuala

Ascaridioza pasarilor

In acelasi timp cu tratamentul, trebuie luate masuri severe de profilaxie pentru ca in 2-3 ani sa se poata ajunge la asanarea gospodariei. Gunoiul (excrementele) in timpul dehelmintizarii trebuie dus la platforme de gunoi pentru sterilizare biotermica (ingroparea acestora la 70-80 cm adancime in gunoiul de fermentat).
In cotete se face deparazitarea cu lampa de benzina, deoarece majoritatea substantelor chimice au actiune slaba asupra oualor. Hidratul de sodiu in solutie 8-10% este singurul care are actiune. Este totusi mai comoda flambarrea.
Se iau masuri in vedrea igienii alimentare si a adaposturilor.
Padocurile in cazul ca nu sunt inierbate se vor ara o singura data pe an, arat adanc la 18-20 cm. Ouale pot trai ingropate astfel in pamant pana la 7 luni.
Padocurile trebuie sa fie cat mai bine si mai indelungat expuse la soare. Foarte potrivite, pantru a asigura profilaxia acestei helmintoze sunt umbrarele, la mutarea acestora sa fie si ele in razele soarelui.
Pentru tineret, ...

Alte referate despre: ascaridioza pasarilor, ascaridioza la pasari, somnoroase pasarele

Patogenia febrei

Hipertermia reprezinta cresterea temperaturii corporale peste limita obisnuita a normalului, poate fi determinata de boli cerebrale, de substante toxice care afecteaza centrii termoreglarii, de boli bacteriene, de tumori cerebrale sau de hidratare.

Alte referate despre: bacterii patogene, prin ce masuri pot fi distruse bacteriile patogene, bacterii patogene la om
Referate afisate : 14
Medie note: 7.83 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK