Romeo si julieta- rezumat pe acte

Romeo si Julieta rezumat pe acte si scene

Romeo si Julieta - Tybalt intervine si se lupta cu Benvolio la care altii cetatenii sarira pe toi luptatori sai bata .Aici intra in scena batranul Capulet impreuna cu sotia sa dar si batranul Montague tot cu sotia sa.Cand cei doi erau gata de lupta veni ducele Escalus si inabusi lupta.Apare si Romeo,Benvolio iesindui in intampinare vrand sa afle de ce este trist.

Romeo si Julieta - Scena 2
Pe o strada,mergeau capulet,paris si un slujitor povestind.Capulet si-ar dori impacarea cu Montague acum la batranete acesta gandinduse la fiica lui Julieta. Capulet dadea o petrecere in acea seara si isi trimise servitorul sa caute si sa invite niste oameni scrisi pe invitatie.Servitorul ne stiind sa citeasca se intalni cu Romeo si Bemvolio rugandui frumos sai citeasca acea lista .Care cunostinta servitorul ii invita si pe ei sa ea parte la petrecere.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 44
Materia: Romana

Romeo si Julieta rezumat

Dupa ce Romeo si Julieta isi dau seama ca interesul lor este reciproc, Romeo ii cere juraminte de dragoste, iar apoi Romeo ii cere fratelui Lawrence sa-i casatoreasca. Fratele Lawrence este surprins dar Romeo ii explica ca a uitat-o pe Rosalinda. Observam ca desi abia s-au intilnit, Romeo incerca sa se asigure de legatura lor, comportament opus celui fata de Rosalinda.

Alte referate despre: romeo si julieta rezumat, romeo si julieta, rezumat romeo si julieta

Romeo si Julieta - rezumat pe acte

In acea noapte, la sosirea lui Paris familia Capulet descopera ca Julieta a murit, pregatirile de nunta transformandu-se in pregatiri de inmormantare. In al cincilea act, Romeo se indreapta spre Verona pentru a-si vedea, iubita pentru ultima data, el nestiind de planul Julietei. Dupa ce il ucide pe Paris, Romeo ia si el otrava, o saruta pe Julieta pentru ultima, iar apoi moare. Julieta se trezeste dupa ce a trecut efectul potiunii, dar cand vede ca Romeo a murit se sinucide si ea.

Alte referate despre: romeo si julieta rezumat pe acte, romeo si julieta povestire pe acte, romeo si julieta rezumat pe acte si scene

Prezentarea cuplurilor

Romeo este o figura romantica tragica. Incepe prin a fi un tinar superficial si sfirseste prin a se implica intr-o relatie complexa, careia i se sacrifica.
Julieta, membra a familiei Capulet, este foarte tinara, are doar 14 ani. Ea este crescuta de Doica, care ii este prietena, confidenta si mai mult, mama. De-a lungul piesei Julieta se bizuie pe ea in situatiile cele mai dificile. Doamna Capulet, mama biologica a Julietei, nu ii este apropiata. Cind Julieta atinge virsata maritisului, vrea sa o casatoreasca cu Paris, netinind cont de sentimentele ei. Julieta incearca sa-i vorbesca dar mama ei nu vrea sa o asculte si ii spune ca se va marita cu Paris chiar si cu sila.

Alte referate despre: cupluri celebre, cupluri celebre din literatura, cupluri celebre in literatura

Romeo si Julieta - prezentarea cuplului

Cei doi protagonisti ai idilei se intalnesc din intamplare la balul anual dat de domnul Capult, unde Romeo se afla cu scopul de a fura macar o privire de la tanara Rosalinda care insa se bucura de prezenta altor tineri ce o curtau. Romeo nu isi da frau liber sentimentelor preferand sa se multumeasca cu o privire sau un zambet iar uneori nici atat.

Alte referate despre: romeo si julieta evolutia cuplului, romeo si julieta caracterizarea cuplului, romeo si julieta prezentarea cuplului

Romeo and Juliet

In Verona, Italy in the late 1500's, two powerful families the Montagues and the Capulets have been feuding with each other for years. Old Capulet, Juliet's father, throws a party to which he invites all his friends. The Montagues are not invited of course, but Romeo devises a plan to get a look at Rosaline; a young girl he has been pursing. He disguises himself and slips into the party. Once inside, his attention is stolen; not by Rosaline, but by Juliet. Romeo falls instantly in love, but is disappointed when he finds out that Juliet is a Capulet. Juliet notices Romeo too, but she is unaware that he is a member of the hated Montagues.

Alte referate despre: romeo and juliet, romeo and julieta, romeo and juliet rezumat

Actul juridic unilateral ca izvor de obligatii

Din definitia formulata rezulta elementele caracteristice ale actului juridic civil:
-actul juridic civil reprezinta o manifestare de vointa a subiectelor de drept care pot fi atat persoane fizice, cat si persoane juridice;
-manifestarea de vointa este exprimata cu intentia de a produce efecte juridice, efecte care se concretizeaza in a crea, modifica sau stinge un raport juridic civil concret.

Alte referate despre: actul juridic unilateral ca izvor de obligatii, actul juridic unilateral-izvor de obligatii, actul juridic unilateral

Romeo et Juliette

Frère Laurent viendra alors avec Roméo la délivrer. Le frère promet d'avertir Roméo du stratagème. Juliette accepte de lui obéir. Restée seule dans sa chambre, elle boit le philtre. Le lendemain matin, la nourrice la découvre inanimée. Toute la famille pleure la mort de Juliette. Frère Laurent s'arrange pour que tout se déroule suivant ses plans.

Alte referate despre: romeo si julietta, romeo et juliette, romeo si julietta rezumat

Acte necesare pentru infiintarea unei firme

Se prezinta acordul coproprietarilor (daca acestia exista). Daca sediul este situat intr-un imobil cu destinatia locuinta (bloc), care intra sub incidenta Legii locuintelor nr. 114/1996, se realizeaza schimbarea destinatiei din locuinta in sediu social si, potrivit legii, este obligatoriu:

Alte referate despre: acte necesare pentru infiintarea unei firme, acte necesare pt infiintarea unei firme, actele necesare pentru infiintarea unei firme

Suspendarea contractului de munca prin act unilateral al patronului

Suspendarea contractului de munca prin act unilateral al patronului
Contractul individual de muncă este o înţelegere încheiată în scris, prin care o parte-salariatul- se obligă la prestarea în timp a unei munci în folosul şi în subordinea celeilalte părţi-angajatorul-iar acesta îi asigură, la rândul său, plata salariului şi condiţii adecvate de muncă.
Suspendarea contractului de munca prin act unilateral al patronului

Alte referate despre: suspendarea contractului de munca, suspendarea contractului de munca referat, suspendare contract de munca

Romeo and Juliet

Romeo could not remain indifferent to his friend's death and in turn
he killed Tybald.The duke of Verona was very angry when he heard what
happened and banished Romeo from the city.After a brief meeting with
Juliet,Romeo left Verona at dawn.

Alte referate despre: romeo and juliet referat, romeo and juliet rezumat in engleza, referat romeo and juliet

Romeo and Juliet

Romeo enters, appearing down-cast and distracted, but he nevertheless speaks in highly affected, figurative language about the brawl, using oxymorons like "loving hate," "heavy lightness," and "serious vanity." Romeo explains to Benvolio that he is madly in love with a woman named Rosaline (who never appears as a character in the play) who is sworn to chastity. Benvolio says that Romeo should "forget to think of her," and his friend/cousin replies that he will stop thinking about Rosaline if Benvolio can show him "a mistress that is passing fair"

Scene ii: The scene shifts to another street in Verona, where a young noble, County Paris, first speaks with Old Capulet about the Duke's threatened punishment and then states his desire to marry Capulet's daughter, Juliet. The head of the Capulet clan initially objects to this proposal, saying that Juliet is too young (not yet fourteen years old), but he then says that he will consent to the marriage if Paris can win his daughter's love.

Alte referate despre: rezumat romeo and juliet, romeo and juliete, the tragic of history of romeo and julieta

Principiul fortei obligatorii a actului juridic

1. Noţiunea şi fundamentul principiului
a) Noţiune
Potrivit art. 969 alin. 1 Cod civil , Convenţiile legal facute au putere de lege între părţi. După cum s-a subliniat în literatura juridică de specialitate, acest text formulează aşa-numitul principiu al forţei (puterii) obligatorii a actului juridic exprimat în vechiul adagiu latin : pacta sunt servanda , adică pactul (convenţia) trebuie respectat.

Alte referate despre: principiul fortei obligatorii a actului juridic civil, principiul fortei obligatorii a actului juridic, principiul fortei obligatorie a actului juridic civil

Actul capitularii Germaniei

Singurul reprezentant al Uniunii Sovietice de la Cartierul General Aliat de la Rheims a fost generalu Ivan Susloparov, ofiterul de legatura al Armatei Rosii cu Aliatii occidentali. Sarcinile si autoritatea generalului Susloparov nu erau prea clare si el nu a avut la dispozitie mijloacele necesare pentru a lua legatura Kremlinul. Cu toate acestea, si-a permis sa riste sa semneze din partea URSS-ului.

Alte referate despre: actul administrativ german, actul aditional secret dintre germania si rusia, referat germania
Referate afisate : 14
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK