Romulus si remus referat

Romulus si Remus

Sunt mai multi scriitori ce au narat povestea acestor doi gemeni:
1. Langa albia raului Tevere, intr-o coliba saracacioasa, traiau un batran pastor cu sotia sa: Faustulo si Laurenzia. Intr-o seara Faustulo sedea obosit in poarta colibei, in timp ce Laurenzia, pregatea cina.
Deodata, din padure, se auzi un fosnet, si acolo jos, la rau, o umbra aluneca pana la mal...Faustulo se gandi sa mearga sa vada ce era; ii spune sotiei sa il astepte si inainta precaut inspre malul raului Tevere.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 636
Materia: Istorie

Sfarsitul istoriei si ultimul om

La baza cartii sta intrebarea “daca la sfarsitul secolului al-XX-lea mai are sens sa vorbim despre o istorie a omenirii coerenta si directionala, care va conduce in final cea mai mare parte a omenirii la democratia liberala.”

Alte referate despre: sfarsitul istoriei si ultimul om, francis fukuyama sfarsitul istoriei si ultimul om, download sfarsitul istoriei si ultimul om

Imperiul roman - Roma antica, Colosseum, Constantin cel Mare si Constantinopol

Roma a cunoscut o perioada de dominatie politica etrusca, care a influentat traditia, institutiile politice si arhitectura secolelor urmatoare.La sfarsitul secolului al VI-lea I.C. (potrivit traditiei romane in anul 509 I.C.), la Roma s-a instituit republica, autoritatea regala fiind inlocuita prin aceea a doi magistrati, numiti la inceput praetori, iar apoi consuli, alesi dintre patricieni, de catre adunarea poporului.

Alte referate despre: descrierea colosseum din roma antica, date despre colosseum din roma antica, referat colosseum din roma antica

Roma antica

In legemda romana, cand grecii au dus razboi inpotriva orasului Troia, printul troian Aeneas a navigat peste Marea Mediterana si a fondat Lavinium. Fiul sau ,Iulus a mers mai departe si a fondat orasul Alba Longa. Din familia regala Albei Longa au venit gemenii , Romulus si Remus , cei care au purces la fondarea Romei in 753 i.Hr .

Alte referate despre: roma antica, roma antica referat, referat roma antica

O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri Neagu Djuvara

Volumul de fata e transcrierea acelor inregistrari, curatita de unele "poticneli" inerente unui discurs improvizat si completata, acolo unde mi s-a parut ca lipsurile erau prea evidente, bineinteles in limiAZta spatiului acordat. Am lasat deci sa curga povestirea, fara a o intrerupe cu note explicative si referinte biblioAZgrafice -- intr-un cuvant, fara ceea ce savantii numesc "aparat critic" --, ca sa fie pe intelesul tuturor, si al iubitoAZrilor de istorie si al celor carora le-a ramas oarecum indiferenta cunoasterea trecutului nostru.

Alte referate despre: o scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, neagu djuvara-o scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, o scurta istorie a romanilor spusa celor tineri

Muzeul national de istorie a Romaniei

In continuare sunt prezentate toate etapele dezvoltarii vietii din punct de vedere social politic si cultural pe aceste meleaguri: formarea primelor state feudale, marile personalitati ale istoriei noastre, revolutiile din sec. XIX, formarea statului national, cucerirea independentei, desavarsirea unitatii de stat a Romaniei (1918).In lapidarium este expus actul de nastere al poporului roman (copie) si anume Columna lui Traian. Mulajele, realizate din ciment alb, armat, redau in mod fidel originalul pe care sunt infatisate momente din cele doua razboaie ale imparatului roman Traian purtate impotriva dacilor condusi de Decebal.

Alte referate despre: muzeul national de istorie, muzeul national de istorie referat, muzeul national de istorie a romaniei

Intemeierea Romei - legenta si realitate

Legenda intemeierii Romei
Romulus si Remus. Intemeierea cetatii Roma

Titus Livius pune intemeierea Romei si inceputurile celei mai intinse puteri pe seama destinului , a vointei zeilor . Rhea Silvia , constransa sa-si incalce legamantul de vestala , nascu doi gemeni si pentru ca socotea mai demn sa puna pacatul ei pe seama unui zeu , atribui aceasta paternitate incerta zeului Marte . Cu toate acestea , nici zeii , nici oamenii nu au putut-o feri de cruzimea regelui , nici pe ea , nici pe copii . Vestala este aruncata in temnita , iar copiii sunt condamnati sa fie aruncati in apa curgatoare a fluviului Tibru . Din intamplare , sau din vointa zeilor , Tibrul tocmai se revarsase peste maluri , formand balti , din care pricina nu se mai putea ajunge pana la albia adevarata a fluviului . Slujitorii care duceau copiii sperau ca acestia sa se inece in balti si au lasat copiii la marginea mlastinii . Pe atunci , acele meleaguri erau pustietati intinse . Se spune ca , dupa ce ...

Alte referate despre: intemeierea romei, intemeierea romei referat, referat intemeierea romei

Istoria Romei Antice - cronologie

Faustulus şi soţia sa, Acca Larentia, cresc băieţii ca şi cum ar fi ai lor.Pe măsură ce creşteau, naşterea nobilă se arăta în mărimea şi frumuseţea lor încă de copiii. Când au crescut erau bărbăteşti, de un curaj şi o îndrăzneală invincibile. Romulus, însă, era considerat mai înţelept şi mai abil în politică dintre cei doi, iar discuţiile sale cu vecinii despre păscut şi vânătoare le-a oferit oportunităţi de-a remarca dispoziţia sa pentru comandare, şi nu pentru supunere.

Alte referate despre: istoria romei antice, istoria romei antice referat, referat istoria romei antice

Roma

Potrivit tradiţiei, Roma a fost întemeiată în anul 735 î.e.n. de Romulus şi Remus; însă cea mai veche aşezare descoperită aici datează, potrivit materialelor arheologice, de prin secolul al X-lea î.e.n. De la sfârşitul secolului al VI-lea î.e.n., Roma a devenit centru politic al republicii sclavagiste romane, iar din secolul I î.e.n. al Imperiului roman.

Alte referate despre: roma, tratatul de la roma, referat pe tema carti-cheie ale literaturii rom

Imparatul Augustus

In anul 1476, Romulus Augustus, ultimul imparat al Imperiului Roman de Apus, este inlaturat de la putere dupa ce Odoacru s-a proclamat rege al Italiei. Flavius Romulus Augustus (nascut intre anii 460-470 si decedat dupa anul 511), numit de unii Romulus Augustulus, a fost ultimul imparat al Imperiului Roman de Apus. A fost fiul lui Flavius Orestes, politician roman despre care se credea ca avea cel putin in parte descendenta germanica.

Alte referate despre: imparatul augustus, informatii despre imparatul augustus, imparatul augustus referat

Sfantul Imparat Contantin cel Mare

I. PRIMUL IMPARAT CRESTIN
Printre imparatii romani, Constantin (306-337) este o figura singulara. El a fost, intr-adevar primul care a imbratisat crestinismul. Acest fapt a dat loc la lungi controverse, dar este un fapt incontestabil. Coniderata, pe buna dreptate un eveniment crucial pentru istoria Imperiului roman, crestinarea lui Constantin a avut o importanta egala si pentru Occidentul medieval si pentru cel modern.

Cu siguranta aceasta a reprezentat o cotitura importanta in istoria romana, unde intotdeauna Statul fusese indisolubil legat de cultele fondate, potrivit legendelor mitice, de catre regele Numa – rege legendar al Romei, succesorul lui Romulus - , in secolul al VII- lea i.Hr.

Faptul ca imparatul Constantin a fost crestin nu a insemnat totodata si triumful crestinismului in Imperiu sub domnia sa. Acesta accede pur si simplu la o existenta legala si beneficiaza de libertatea cultelor instaurata in 311. Hegemonia sa nu va fi dobindita decit mult mai tirziu, la ...

Alte referate despre: sfantul imparat constantin si elena, sfantul imparat constantin referat, sfantii imparati constantin si elena

Cazul Radu Vasile

1. Ca nu a fost "mana forte" care sa coordoneze activitatea
guvernului. Insusi Emil Constantinescu a pus acest "diagnostic" in
interventia televizata: "(...) Ministrii si ministerele si-au
indeplinit obligatiile. Nu se poate spune ca nu au existat
specialisti sau ca nu au vrut sa lucreze. Ceea ce a lipsit, si nu
mai poate continua asa, este coordonarea acestor eforturi. A
lipsit o buna organizare". Apoi lipsa de autoritate a premierului
in fata ministrilor, in speciai celor ai PD.
2. Abuzul de ordonante de urgenta, pentru care Vasile il ironiza pe
Victor Ciorbea.
3. Suficienta cu care Radu Vasile a tratat coalitia, ignorand nu
numai participarea la sedintele Biroului de Conducere Coordonare
si Control (BCCC) al PNTCD, ci si pe cele ale coalitiei si, mai
ales intalnirile periodice ale liderilor arcului guvernamental cu
presedintele Constantinescu.

Alte referate despre: cazul radu vasile, radu vasile, demiterea lui radu vasile

Roma

Romanii trebuiau sa treaca in registre numele tatalui, sa-si arate
varsta, sa-si declare sotia si copii, sa spuna in ce trib al Romei sau
in care sat din regiune locuieste fiecare. Se hotara ca cel ale caror
declaratii nu ar fi avut loc in conditiile cerute de legi sa fie
pedepsit prin confiscarea bunurilor, biciuit si vandut ca sclav.
Aceasta lege a dainuit la romani multa vreme.

Alte referate despre: referat despre roma antica, memoria rom, coloseumul din roma

Roma atotcuceritoare

Extinsa de la cateva sate la un imperiu imens, Roma antica a dominat zona mediteraneana. In ciuda datinilor sale aspre si a razboaielor crude, civilizatia romana a stabilit un record impresionant de inalte realizari. Romanii credeau ca sunt urmasii lui Aeneas, un troian care reusise sa scape dupa distrugerea orasului sau natal de catre greci. Ei considerau de asemenea, ca Roma fusese fondata de Romulus, unul dintre gemenii zeului razboiului, Marte.

Alte referate despre: roma atotcuceritoare, roma antica referat istorie, memorie rom

Roma antica

Roma antica:Potrivit tradiţiei, Roma a fost întemeiată în anul 735 î.e.n. de Romulus şi Remus; însă cea mai veche aşezare descoperită aici datează, potrivit materialelor arheologice, de prin secolul al X-lea î.e.n. De la sfârşitul secolului al VI-lea î.e.n., Roma a devenit centru politic al republicii sclavagiste romane, iar din secolul I î.e.n. al Imperiului roman. În anul 64, în timpul domniei lui Nero, o mare parte a oraşului Roma a fost mistuită de incendiu.Roma antica

Alte referate despre: roma antica-poze, roma antica poze, despre roma antica

Scurta istorie a gandirilor economice

Filosoful T. S. Kuhn considera ca cunoasterea stiintifica progreseaza in salturi. De-a lungul unei perioade de stabilitate guverneaza o paradigma, adica un ansamblu de credinte, valori si tehnici acceptate si utilizate in general de membrii comunitatii stiintifice. In aceste perioade cercetatorii se dedica dezvoltarii si aprofundarii paradigmei prin intermediul propunerii si solutionarii problemelor. Aceasta dezvoltare conduce la acumularea de anomalii si contradictii pana cand paradigma este data la o parte si se propune una noua ce solutioneaza si satisface mai multe necesitati si probleme decat cea anterioara.

Alte referate despre: scurt istoric al gandirii economice, scurt istoric al teoriei economice despre mercantelisti, scurt istoric al teoriei economice

Orasele Europei

Tot în capitala Italiei îsi are resedinta Papa si aici au loc numeroase manifestari clerice.

Alte referate despre: orasele europei, orasele europei referat, referat orasele europei

Roma

Totusi, au aparut numeroase constructii si opere de arta si în zilele
noastre, care se îmbina armonios cu cele vechi si sporesc frumusetea
orasului.

Alte referate despre: roma imperiala, roma republicana, adoratia maicii rome

Roma Antica

Roman Ruins in Lepcis
Magna Evidence of Roman influence remains throughout the Mediterranean world. The columns and arches still standing at the site of the ancient city of Lepcis Magna, now part of Libya, attest to the beauty of Roman architecture but also the extent of Rome’s political control. Roman advances in language, law, and engineering also had a lasting effect on other cultures throughout the world.

Alte referate despre: religia in roma antica, medicina in roma antica, invatamantul in roma antica
Referate afisate : 19
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK