Roti dintate

Proiect roti dintate

Rotile dintate se folosesc numai in angrenaje, de exemplu in schemele cinematice ale unor masini-unelte complexe, strunguri, automobile se gasesc sute de roti dintate.

Gama dimensiunilor rotilor dintate este determinata de stadiul general al dezvoltarii construnctiei de masini astfel in prezent se pot prelucra si executa roti dintate cu diametre cuprinse intre fractiuni de milimetru pana la diametre de 10 metri.

In constructia moderna de masini si aparate, transmisia cu roti dintate este mecanismul cel mai des folosit.Piesa se executa din materialul OLC 45 ce se marcheaza prin vopsire cu culoarea albastru-negru conform STAS 7596-80,care este usor prelucrabil daca scula aschietoare are o duritate mare.

Piesa se compune dintr-un cilindru care are la exterior o suprafata dintata, prezinta o gaura strapunsa, un canal ce permite prinderea rotii dintate pentru asezarea ei in mai multe pozitii.In afara tratamentelor termice nu avem nici o alta prelucrare speciala ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 16730
Materia: Fizica

Procese tehnologice de prelucrare mecanica

O importanţă hotărâtoare asupra elaborării procesului tehnologic revine cunoaşterii producţiei şi mărimii lotului . În raport caracterul producţiei (producţie individuală , de serie mică , mijlocie sau mare , de masă) , se indică alegerea unor metode de prelucrare mai productive sau mai puţin productive , prelucrându-se însă si la evaluarea costului de fabricaţie .

Alte referate despre: procese tehnologice de prelucrare mecanica, procese tehnologice de prelucrare mecanica si aschiere, proiectarea proceselor tehnologice de prelucrare mecanica

Tehnologia de fabricare a arborelui unei masini

Frezele se clasifica in freze cu coada si freze cu alezaj (STAS577/1-78)
Acestea la randul lor pot fi freze cilindro-frontale, unghiulare, cilindrice, conice, pentru filetat. De asemenea frezele pot fi clasificate dupa natura dintilor (elicoidala, in zigzag) dupa forma dintilor (triunghiular, rotund, trapezoidal), pasul danturii ( egal, inegal).

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a arborelui unei masini electrice, tehnologia de fabricare a arborelui unei masini electrice 2x puncte, tehnologii de fabricare a arborelui unei masini electrice

Arborii

Partile componente ale unui arbore drept sunt: zona de calare (1), fusuri (2), corpul arborelui (3), lagare (4).
Arborii cotati sunt organe de masinicare se construiesc pentru a contribui la transformarea miscarii de rotatie in miscare de translatie. Acestia sunt utilizati in special la masinile montate cu abur si cu ardere interna la pompe, compresoare care prin intermediul mecanismului biele – manivela transforma miscarea rectilinie alternativa a pistoanelor in miscare de rotatie al arborelui cotit.

Alte referate despre: arbori, arbori si osii, arborele

Transmisii mecanice

Transmisii mecanice
Mecanismele pentru transmiterea miscarii de rotatie se mai numesc si transmisii mecanice si au rolul de a transmite miscarea de rotatie, cu sau fara modificarea acesteia.
Tipuri de transmisii mecanice:
1.transmisii prin roti dintate;
2.transmisii prin curele;
3.transmisii prin cablu;
4.transmisii prin lanturi;
5.transmisii prin roti de frictiune.

Alte referate despre: transmisii mecanice, transmisii mecanice prin curele si roti dintate, transmisii mecanice referat

Motoare cu piston

--motoare cu aprindere prin scanteie,la care aprinderea amestecului
carburant este produsa de o scanteie electrica;

Alte referate despre: motoare cu piston, motoare cu piston rotativ, motoarele cu piston

Arborii, organe de masini

3.Fusuri si pivoti
Fusurile si pivotii sunt acele zone din componenta arborilor si osiilor prin care acestia se sprijina in lagare. Suprafetele fusurilor prezinta o miscare relativa fata de surafatele interioare de contact ale lagarului de sprijin. Acesta poate fi de alunecare (lagar de alunecare) sau de rostogolire (indirecta la rulmenti).

Alte referate despre: arbori organe de masini, arborii organe de masini, arbori-organe de masini

Cuplaje mecanice

Cele doua semicuple 1 si 3 fixate pe capetele arborilor (fig.10 ) sunt prevazute pe fetele frontale cu canale dreptunghiulare, decalate cu 90o. Intre ele este montat discul 2 care are pe ambele fete, cu un decalaj de 900, cate o nervura ce patrunde in cele doua canale. Transmiterea miscarii de la un arbore dezaxat cu Δr fata de celalalt este insotita de alunecarea discului intermediar pe cele doua semicuple. Centrul discului executa o miscare de rotatie pe un cerc cu diametrul egal cu dezaxarea arborilor Δr, cu o viteza unghiulara egala cu dublul vitezei unghiulare a arborilor cuplati. Cuplaj dintat STAS 6589 - permanent mobil (compensator) cu elemente intermediare rigide permite deplasari combinate.

Alte referate despre: cuplaje mecanice, cuplaje mecanice referat, referat cuplaje mecanice

Sublerul si Micrometrul

La strung, masuratorile de precizie se fac cu micrometrul. Precizia de masurare a micrometrelor obisnuite este de +- 0,01 mm. Micrometrul este alcatuit dint-o potcoava care are la un capat o nicovala fixa. La celalalt capat al potcoavei se afla fixata bucsa cilindrica filetata in interior. In filetul bucsei cilindrice se însurubeaza, prin intermediul rozetei capatul filetat al rijei. Tija este solidara cu tamburul si se însurubeaza in bucsa cilindrica, iar capatul celalalt al ei se apropie sau se departeaza de nicovala. Piesa de masurat se introduce suprafetele de masurare ale micrometrului: suprafata frontala a nicovalei si cea a tijei.

Alte referate despre: sublerul si micrometrul, referat sublerul si micrometrul, sublerul si micrometrul referat

Industria constructoare de masini

Industria constructoare de masini - Industria de automobile este foarte largă şi este orientată spre piaţă şi resursele de forţă de muncă,şi mai puţin spre apropierea de semifabricate, cu toate că această subramură cunsumă 90% din sticla organică70% din cauciucul sintetic,52% din oţelurile speciale,50%din laminatele de aluminiu.Ea este subramura care atrage spre sine numeroase întreprinderi.

Alte referate despre: industria constructoare de masini, industria constructoare de masini si de prelucrare a metalelor, industria constructoare de masini in germania

Analiza relatiei om-masina

Astfel, vom avea :
Locuri de munca la care se executa :operatii identice(ca structura), cu aceeasi durata(masinile duble). Operatii diferite(ca structura), cu aceeasi durata ; Operatii cu durate diferite(aleatoare). 3. Se mai pot face clasificari in functie de numarul deservantilor, obtinand sistemele:
- Muncitor-masina ;
- Muncitor-colectiv-masini.

Alte referate despre: sistem nervos si analizatori relatii, analiza relatiilor cu furnizorii, analiza comparativa a masinilor de spalat rufe

Asamblarea rotilor dintate prin pene

Transportul faciliteaza accesul produselor pe piete situate la distanta fata de locul de productie.Transporturile pot deveni si suport pentru continuarea proceselor de productie in scopul utilizarii eficiente a timpului afectat onorarii comenzilor.Orice dezvoltare economica se bazeaza pe existenta unor piete concurentiale iar transportul este un factor de stimulare a concurentei.

In standardul de pregatire profesionala Calificarea de Tehnician Transporturi pentru absolventii nivelului 3 liceu tehnologic prevede ca acestia vor fi capabili sa indeplineasca sarcini cu caracter tehnic de montaj,punere in functiune,intretinere si reparare a mijloacelor de transport.Testeaza prototipurile,exploateaza si estimeaza costurile de transport.De asemenea asigura controlul tehnic al mijloacelor de transport in vederea functionarii normelor in vigoare.

Alte referate despre: asamblarea rotilor dintate prin pene, asamblarea rotilor dintate cu pene, proiect asamblarea rotilor dintate prin pene

Administrarea oxigenului

Administrarea oxigenului este necesara in situatii de urgenta, dar si in alte cazuri, e numita oxigenoterapie si este prescrisa de medic. Se pot folosi doua modalitati: butelia de oxigen (ce permite utilizarea individuala) sau sistemul fix centralizat (oxigenul este furnizat printr-un robinet fixat in perete).

Alte referate despre: administrarea oxigenului, administrarea oxigenului pe sonda nazala, administrarea oxigenului referat

Suspensia automobilului

Suspensia automobilului are rolul de a asigura confortabilitatea pasagerilor si de a proteja incarcatura si organele componente impotriva socurilor,trepidatiilor si oscilatiilor daunatoare,cauzate de neregularitatile drumului.Suspensia automobilului realizeaza legatura elastica intre cadru,caroserie si punti sau direct cu rotile automobilului.

Alte referate despre: suspensia automobilului, suspensia automobilului mecatronic, suspensia automobilelor

Influenta factorului extrinsec - centrifugare

In practica, se foloseste material filtrant in componenta caruia intra azbestul sau se formeaza turte sau placi filtrante care sunt sterilizate si apoi montate in filtre presa. Filtrarea este de natura mecanica, celulele fiind retinute deoarece au dimensiunea mai mare decat ale materialului filtrant.

Alte referate despre: influenta factorilor extrinseci asupra microorganismelor, influenta factorilor extrinseci, influenta factorilor de mediu asupra sanatati omului

Proiectare sistem rulare vagon

Aparatul de rulare si sinele de rulare fiind metalice ofera posibilitatea ca vehicolele feroviare sa suporte sarcini mult mai mari decat la alte sisteme de transport terestre. Acest avantaj asociat cu autoghidarea permite formarea trenurilor de mare tonaj conferind sistemului roata – sina, avantajul unei mari capacitati de transport.

Rezistenta specifica redusa la inaintare datorita rostogolirii rotilor pe sine determina un consum de energie pe tona transportata mai mic ca la celelalte mijloace de transport terestre, iar autoghidarea ofera si posibilitatea circulatiei cu vitezele cerute de exploatare indiferent de starea atmosferica si anotimpuri.

Tendintele de transport pe calea ferata la nivel european este cresterea vitezelor de circulatie, cresterea sarcinilor pe osie si implicit a tonajelor trenurilor asociata cu introducerea unor masuri de detectare a defectelor aparatului de rulare in circulatie si reducerea zgomotului produs la ...

Alte referate despre: analiza contact roata vagon cale rulare, liviu rebreanu metropole paris un vagon de romani, referat la povestea metropole paris un vagon de romani

Hannover

Die „Eilenriede” animiert mit 650 qm und vielen Biergärten zum Erholen, Sport treiben und mehr. Das Regenwaldhaus im Berggarten ist die neueste Attraktion im Botanischen Garten. Neues Rathaus (eingeweiht 1913) mit Schrägaufzug zur Kuppelgalerie.

Alte referate despre: referat hannover, hannover referat, hannover

Notiuni generale despre automobile

1796- prima realizare concreta : reciclul construit de capitanul francez de artilerie Joseph Cungnot. triciclul era actionat de un motor cu abur.
realizari similare au Griffith (1821), Brustall si Hill (1824).
1845-mecanicul Onesiphare Pecquer inventeaza si aplica pentru prima oara mecanismul diferential.
1880-Dumitru Vasescu construieste automobilul cu aburi "Vasescu".
1855-Karl Benz realizeaza primul automobil cu motor cu ardere interna.

1890-apar automobilele Panhard - Levassor, actionate de motoare cu combustie interna construite de Gottlies Daimler.
1893-Maybach realizeaza primul motor alimentat printr-un carburator cu jicloare.
1894-are loc prima cursa automobilistica pe ruta Paris - Rouen (140 Km) castigata de un automobil cu abur .
1894- Dunlop inventeza rotile de automobil cu anvelope de cauciuc si camera de aer.
1899- Camille Jenatzy stabileste primul record de viteza ...

Alte referate despre: automobile, referat automobile, industria constructoare de automobile

Piramidele

Din cele mai vechi timpuri, revarsarile Nilului au fost o binefacere
pentru populatie, care, cu un effort relativ redus, si-a putut astfel
asigura permanent hrana. Pe de alta parte, apropierea apelor de
platoul libiei si de Muntii Mokattam, spre est, a permis construirea
mai usoara a piramidelor, si in special a Piramidei celei mari,
alcatuita din piatra de Mokattam transportata pe apa.

Alte referate despre: piramida lui maslow, piramide, piramidele
Referate afisate : 19
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles