Rromi referat

Integrarea copiilor rromi

Publicul tinta este format din familiile rrome din Bucuresti cat si in satele vecine. Aici locuiesc familii de rromi cu un nivel de trai scazut. Copii rromi nu au acces la educatie din cauza situatiei financiare nefavorabile a familiei, a exemplelor date de colectiv, educatiei primite in familii si altele.

Programul va fi implementat pe perioada de un an ,in urmatoarele unitati de invatamant: SCOALA NR. 114 Adresa: Str. Pandele Rosca, Nr. 2-4, SECTOR 5, Bucuresti, SCOALA NR. 130 Adresa: Str. Doina, NR. 1, SECTOR 5, Bucuresti. Grupul tinta este format dintr-un numar de 25 copii din familii defavorizate cu focalizare rromi. Programul va fi realizat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), Axa Prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale"

Nivel: Facultate
Dimensiune: 20kb
Downloads: 689
Materia: Diverse

Drepturile copiilor

Aproximativ la 16-17 ani atracţia sexuală capătă o putere semnificativă, considerată ca hipersexualitate. În aceasta perioadă nu sunt posibilităţi pentru satisfacerea firească a dorinţelor sexuale sporite. Viaţa ramilială începe, de obicei, nu mai devreme de, iar în majoritatea cazurilor cu mult după 18 ani. Apare un decalaj considerabil între apariţia libedoului şi posibilitatea firească de al satiisface. Aceasta este una din cele mai esenţiale dezarmonii ale vieţii sexuale a omului. Tendinţa spre intimitate se realizează în actul sexual.
După vîrsta de 18 ani sunt necesare din punct de vedere informaţional date de certă rigoare ştiinţifică, iar sub raport educativ urmărirea cunoaşterii a veţii în doi, a obligaţiilor familiale şi sociale în perspectiva unei eventuale căsătorii.
Anume în această perioadă tinerii încep o viaţă sexual timpurie, acceptă fără alegerea relaţiilor intime, încearcă să le încline spre aceeaşi pe prietenele ...

Alte referate despre: drepturile copiilor, drepturile copiilor referat, incalcarea drepturilor copiilor

Agresivitatea - forma de adaptare si contra reactie la frustrare la copiii institutionalizati de varsta scolara mica

Fiecare secol genereaza fricile sale. Astfel, OSCAR MOORE scria despre bolile contemporaneitatii, despre frustrarile pe care le genereaza si, in consecinta, despre comportamentele de adaptare. Ca atare, putem afirma ca nu cunoastem felul societatii in care noi traim. Panica morala se ridica la violenta, crima, la denigrarea si dezintegrarea familiei. Oamenii de stiinta constata ca multi cred ca lumea este un loc pentru care merita sa te bati. Dar problema este cat de bine putem duce "batalia", cat de bine ne putem adapta in aceasta lume.

Alte referate despre: agresivitatea-forma de adaptare si contra-reactiela frustrarea, agresivitatea forma de adaptare, formarea identitatii de sine pana la varsta scolaritatii mici

Integrarea copiilor cu cerinte educative speciale in scoala publica

Înainte de toate trebuie ajutată formarea acestor capacităţi, astfel este nevoie de un program de dezvoltare adecvată, care nu se rezumă la metode tradiţionale de predare a scrierii şi citirii .
Gabriela este o elevă mediocră, în clasa a treia . Am atras atenţia specialiştilor asupra problemelor de comportament şi de învăţare ale elevei . Prima întâlnire a specialiştilor cu Gabriela a decurs în felul următor : Gabriela intră în cabinet trântind uşa, răsturnând un scaun, " care îi stătea în cale " . În urma ei intră părinţii, cerând scuze pentru comportamentul copilului lor . Fetiţa se îndreaptă spre raftul cu jucării, răstoarnă câteva jucării, apoi se aşază pe marginea scaunului oferit . Se balansează pe scaun în timp ce îşi argumentează prezenţa cu o logică incoerentă care se manifestă într-o relatare imprecisă a ordinii evenimentelor .

Alte referate despre: integrarea copiilor cu cerinte educative speciale in scoala publica, integrarea copiilor cu cerinte educative speciale, probleme de integrare a copiilor cu cerinte educative speciale referat

Argumentarea realizarii cercului de copii

Denumirea utilizata de noi, si anume cercuri de copii, poate sa ridice semne de intrebare avand in vedere ca denumirea folosita curent este cea de cercuri de elevi. S-a propus formularea de cercuri de copii din mai multe considerente, pe care le gasim suficient de semnificative, si anume:
aceste cercuri sunt organizate in special pentru minorii ocrotiti in casele de copii;
membrii acestor cercuri sunt copii ocrotiti si in cadrul lor sunt tratati ca si copii, nu ca elevi;
prin aceasta denumire se scoate in evidenta faptul ca cercurile de copii se deosebesc de cele din scoli.
Cercurile de copii sunt grupate in categorii cunoscute cum sunt:
cercurile artistice: cercul de etnografie si folclor, cercul de arte plastice, cercul de muzica, cercul de dans, cercul de teatru, cercul foto, cercul cineastilor, etc;
cercurile literare: cercul de literatura, cercul de creatie, cercul dramatic;
cercurile de limbi moderne: cercul de limba engleza, cercul de limba franceza, cercul de limba italiana, ...

Alte referate despre: argumentarea opozitiei cercul stramt din luceafarul, eseu argumentativ pentru literatura pentru copii, argumente in vederea integrarii copiilor cu dezabilitati in scoli

Jocuri de copii

Uneori jocul ajunge în impas, în sensul că se repetă aceleaşi configuraţii de joc fără a se elimina nici o piesă. În asemenea cazuri rezultatul se poate declara remiză dacă pe durata unui număr stabilit de mutări (10, 20 etc.) nu a fost eliminată nici o piesă sau dacă aceeaşi configuraţie a pieselor se repetă pentru a treia oară.
Se adresează oricărei vârste.

Alte referate despre: jocuri pentru copii, jocuri de copii, cantece si jocuri de copii

Activitatea cognitiva si organizarea activitatii independente a copiilor

Când copilul se adresează la matur cu o întrebare, el nu primeşte un răspuns satisfăcător. Lucrătorii sunt atât de ocupaţi cu observarea tuturor copiilor, că nu pot acorda atenţia numai unui copil. Se poate spune că activitatea cognitivă joasă e datorată învăţării, şi copilul nu se mai interesează de tot ce se petrece în jur.

Alte referate despre: rolul activitatilor cognitive la copii cu ces, organizarea activitatilor didactice in gradinita de copii, activitate-cognitiva-la-copii

Forme de excluziune - incluziune a rromilor

Forme de excluziune:Despre locul de origine al rromilor exista mai multe teorii. Unii specialisti (romanologi) considera ca acestia ar proveni din Egipt, in timp ce altii avanseaza ipoteza nord-vestului Indiei, in provincia Punjab.

Alte referate despre: forme de incluziune a rromilor, excluziune-incluziune, incluziune si excluziune sociala in romania

Mandru de a fi roman

Vazand-o lucida si linistita a intrebat-o daca a mai fost pe mare si unde. La raspunsul "Da! Pe marea Neagra" a obiectat: "Dar ce ai cautat printre canibalii de acolo?" Bineinteles i-a crapat obrazul de rusine la raspunsul ei "sunt un canibal din regiune!" Asta se petrecea cam prin 1930. Nici astazi Romania nu este mai bine cunoscuta.

Alte referate despre: dragos cel mandru ca soarele de dumitru almas, despre dragos cel mandru ca soarele-dumitru almas, dragos cel mandru ca soarele

Rromii din Romania

Dimensiunea populaţiei de romi
1. Caracteristicile populaţiei de romi:
Caracteristicile de tip etnic propriu-zis (limbă specifică, pe care nu toţi o cunosc şi utilizează, tradiţii, port, muzică, conştiinţă a apartenenţei) se combină cu efectele negative ale deficitului istoric de modernizare al majorităţii populaţiei de rromi.

Alte referate despre: rromii, rromii din romania, referat privind discriminarea in scoala a rromilor

Satu Mare

Structura pe naţionalităţi, conform recensământului din 2002 se prezintă astfel: 58,8% români, 35,2% maghiari, 1,0% germani, 3,7% rromi şi 0,3% alte naţionalităţi.
Din punct de vedere al structurii confesi-onale, datele aceluiaşi recensământ arată că 50,6% din populaţia judeţului este de religie ortodoxă, 18,0% romano catolică, 17,9% reformată, 8,0% greco catolică, iar 4,7% de alte religii.

În ultimii ani, evoluţia structurii pe vârste relevă apariţia unui proces lent de îmbătrânire de-mografică, vârsta medie a populaţiei fiind de 34 de ani la bărbaţi şi 37,5 ani la femei.Evoluţia fenomenelor demografice caracterizate prin scăderea continuă a natalităţii şi creş-terea mortalităţii generale au condus la înregistrarea unei speranţe de viaţă la naştere de 67,4 ani.

Alte referate despre: satu mare, satu mare referat, referat satu mare

Budapesta

Budapesta:În două milenii pe malurile Dunării au fost construite trei oraşe; ele se unesc şi devin capitala Ungariei în 1873. În acele vremuri această ţară era de trei ori mai mare ca acum, dar nu era independentă, făcea parte din Imperiul Austro-Ungar. Acest bazin al Carpaţilor este împărţit în două de Dunăre: un peisaj de coline la vest şi marea câmpie la est. Cele trei orase ale Budapestei: Obuda, de doua mii de ani, situata la nord de Buda; Pesta, oras neted milenar si Buda nascuta pe coline cu 750 de ani in urma.

Alte referate despre: referat budapesta, budapesta, budapesta referat

General presentation of Romania

The official currency in Romania is the 'Lei', but it's usual that banks and other institutions work with the USD or with the Euro (the official currency for most of the countries in Europe).

Alte referate despre: romania presentation, presentation, presentation of romania

Marea Neagra

Marea Neagra ocupa locul trei din Europa dupa Marea Mediterana si cea
a Nordului (suprafata 411.540 kmp).

Alte referate despre: marea neagra, referat marea neagra, marea neagra referat

Sectorul 4, Bucuresti

Aspectul urbanistic. In perioada postbelica, Bucurestiul a inregistrat schimbari importante sub aspectul urbanistic, in evolutia lui observandu-se influenta diferitelor stiluri si etape in sistematizarea unor zone si in constructia cladirilor. Ca urmare a politicii de continua modernizare, sectorul 4 a fost supus unor permanente innoiri, mai ales dupa 1965, care au culminat cu demolarea a circa o treime din teritoriul sau si construirea numeroaselor blocuri standard pentru locuit. In perioada postbelica au fost construite peste 80.000 de noi apartamente de locuit grupate in cadrul unor cartiere. Dupa 1960 si pana la jumatatea anilor ’80 periferiile Capitalei dominate de locuinte insalubre, in sperical case au fost supuse unor schimbari radicale, fiind construite complexe urbanistice noi , adevarate orase care dispun de dotarile corespunzatoare: electricitate, apa curenta, canalizare, ...

Alte referate despre: sector 4 bucuresti, sectorul 4 bucuresti, poluarea aerului in sectorul 5 bucuresti

Tinerii si criminalitatea

O alta cauza a slabei educatii in unele familii este reprezentata de fenomenul migratiei sezoniere a fortei de munca, tot mai multi romani abandonandu-si familiile pentru cateva luni pentru a lucra in tari precum Spania, Italia, Germania, etc.Educatia din Romania nu pune accent mare pe educatia civica si morala a tinerilor, iar profesorii sunt rareori interesati de problemele elevilor. Problemele de civica sau morala sunt incorporate cu alte "probleme actuale" in orele de dirigentie, care se desfasoara de regula odata pe saptamana.

Alte referate despre: criminalitatea tinerilor majori, rolul tinerilor in apararea vietii, tinerii si viata intima
Referate afisate : 16
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles