Rugaciunea - arma impotriva faradelegilor

Capitulatiile intre 1830-1848, arma impotriva protectoratului rus

In ciuda temerilor romanilor privind continua incercare a Rusiei de a le incalca drepturile, perioada se deschide in mod paradoxal,( caci evenimentele vor da dreptate celor ce se temeau) cu un gest prin care Rusia pare a incredinta ca va pazii capitulatiile.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 25kb
Downloads: 43
Materia: Istorie

Unirea Principatelor Romane

După înăbuşirea revoluţiei din 1848, reacţiunea internă şi forţele intervenţioniste dinafară au luat măsuri de reorganizare a regimului regulamentar restaurat. In 1849 se încheie convenţia de la Balta Liman între Turcia, puterea suzerană şi Rusia, puterea protectoare, care justifica prezenţa trupelor celor două state în Principate pentru "a reprima orice mişcare de insurecţionale". Potrivit convenţiei de la Balta Liman, s-au numit în ambele principate alţi domni pe timp de şapte ani:Grigore Alexandru Ghica în Moldova şi Barbu Ştirbei în Muntenia.

Alte referate despre: unirea principatelor romane, referat unirea principatelor romane, unirea principatelor romane 1859

Pozitia Marilor Puteri fata de Unirea Principatelor

Pozitia Marilor Puteri fata de Unirea Principatelor - Chiar dacă problema constituirii statului naţional nu s-a regăsit printre ţelurile imediate ale revoluţiei, ea a constituit o preocupare a revoluţionarilor români, atât în versiunea unităţii parţiale a Moldovei şi Ţării Româneşti, cât şi în aceea a unităţii întregului popor român.

Alte referate despre: pozitia merilor puteri fata de unirea principatelor, atitudine marilor puteri fata de unirea principatelor, marile puteri fata de unirea principatelor romane

Un model de utopie lucrind in Principate

S-ar parea ca, asa cum intr-o discutie despre arta traducerii cineva ajunge inevitabil sa exclame tradutAZtore-traditore ! si sa nege posibilitatea trecerii fara prejudicii semantice a enunturilor dintr-o limba in alta, in cea mai modesta ridicare la discursul istoric s-ar putea strecura, moderat subversiv, chestionarea consistentei metodologice a disciplinei. Si argumenAZtele negatorilor nici nu ar trebui cautate altundeva decit in chiar succesele grupului de stiinte pe care il numim, cu un comod reductionism, "istorie".

Alte referate despre: model cv, plan de afaceri model, model referat

Istoria comunismului:Despre lupta impotriva ,,Dusmanilor Patriei"

In opozitie cu acestea , autorul ni-i prezinta pe ,,oamenii muncii”, cei care aveau ,,o origine sanatoasa” si care au contribuit in anii de foamete si saracie postbelica, la propasirea comunismului pe teritoriul Romaniei.

Alte referate despre: lupta impotriva dusmanilor patriei, lupta impotriva comunismului, lupta impotriva comunismului in romania

Mihai Viteazul - lupta impotriva dominatiei otomane

INTERVENŢIA STRĂINĂ ÎMPOTRIVA UNIRII
Nobilii din Transilvania, învăţaţi să poruncească, sufereau cu greu stăpânirea domnului „valah”. Se adăuga apoi şi nemulţumirea produsă de necontenitele rechiziţii şi contribuţii, precum şi de prădăciunile soldaţilor neplătiţi. Într-adevăr, împăratul Rudolf nu mi trimitea banii necesari, aşa cum se legase prin tratat. Mai existau discuţii şi in ce priveşte stăpânirea Transilvaniei, pe care Mihai voia s-o păstreze pentru el, cu drept de moştenire. Pe dosul actului dat de domn comisarilor imperiali, voievodul scrisese cu mâna sa: „Şi hotarul Ardealului, pohta ce-am pohtit, Moldova, Ţara Românească”. Rudolf nu voia să admită însă acest punct de vedere. Atitudinea împăratului încurajă pe nobilii unguri la rezistenţă; ei se strânseră la Turda şi proclamară răscoala. N-ar fi izbutit însă, dacă nu l-ar fi atras de partea lor pe generalul Basta, cu trupele sale. Mihai îi aşteptă într-o ...

Alte referate despre: mihai viteazul lupta impotriva turcilor, mihai viteazul lupta impotriva turcilot, lupta impotriva dominatiei otomane

Miturile lui Homer - oglinda a lumii invizibile

Profanul va privi iubirea lui Ares cu Afrodita drept o poveste usoara si nerespectuoasa: cei care citesc printre rinduri stiu ca aceasta este istoria insasi a universului, unde se conjuga si se echilibreaza etern fortele de atractie si de respingere, dragostea si razboiul, Afrodita si Ares.Transformarile lui Proteu par o poveste de magie: cu toate acestea Proteu nu este altceva decit materia primorAZdiala, care primeste diverse forme si amprente.

Alte referate despre: despre miturile lui homer, miturile lui homer, referat despre miturile lui homer

Campanie impotriva HIV

Daca am informa pe toti cei nestiutori de virulenta virusului, si daca am face suficiente campanii impotriva lui, lumea ar fi mai bine protejata si virusul ar fi eradicat. Daca doctorii incostientii care nu isi dezinfecteaza instrumentarul ar fi sanctionati penal, si daca folosirea prezervativului ar fi « la moda » atunci cu siguranta ca virusul n-ar mai face victime. Dar pentru asta trebuie un bun conducator, o buna cunoastere si cel mai important, trebuie ca oamenii sa fie uniti si siguri, pentru ca de aia avem suflet si ratiune, pentru a ajuta.

Alte referate despre: campanie impotriva hiv, campanie impotriva fumatului, campanie impotriva alcoolului

Credinta si rugaciunea

"Căci prin har sunteti mântuiti, prin credintă. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu: nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni." (Efeseni 2: 8, 9) spune apostolul Pavel în scrisoarea sa către efeseni, scotând în evidentă faptul că un crestin poate să multumească pentru viata lui vesnică numai harului lui Dumnezeu, pentru că nimeni nu o merită datorită faptelor lui. Dumnezeu Si-a trimis Fiul pe pământ din milă si dragoste pentru toti oamenii, ca omenirea să fie mântuită prin El de păcate. În Efeseni 2:1,2 Pavel spune că înainte de convertire, crestini erau morti în păcatele lor, ei trăiau potrivit stilului de viată din lume, urmându-si poftele trupului.

Alte referate despre: credinta si rugaciunea, credinta si rugaciunea info, rugaciunea cu credinta

Rugaciunea

Cand ne rugam lui Dumnezeu, cand dialogam cu El, cand Ii spunem pasurile noastre si Il rugam sa ne ajute in necazurile noastre, se cuvine sa lepadam din minte toata grija cea lumeasca, asa cum se canta in biserica imnul heruvimilor, in timpul iesirii cu Sfintele Daruri. Sa cugetam numai la Dumnezeu. Sa nu ne rugam numai cu buzele, iar mintea. sa fie departe de cuvintele rugaciunii." Cum puteti pretinde lui Dumnezeu sa ia aminte la rugaciunile voastre - ne intreaba un sfant parinte, Sfantul Ciprian al Cartaginei -, daca voi insiva nu luati aminte la rugaciunile voastre ?"

Alte referate despre: rugaciunea, ce este rugaciunea, rugaciunea referat

Isihasmul - rugaciunea lui Iisus

O alta categorie de locuinte pentru monahii mai batrani o formeaza cathismele, care nu sunt decat niste colibe modeste cu cate un pat si un scaun.
Felul de viata a celor mai multe manastiri era cel chinovial sau obstesc.
Monahii traiau in comun, se rugau in comun, luau masa in comun in terapeza manastirii.
Incepand cu secolul al XIV-lea, isihasmul care cerea o mai mare apropiere de Dumnezeu prin rugaciune, asceza si contemplatie, a introdus un stil de viata mai aspra decat in manastirile cu viata de obste.
Pe la 1200 s-a ingaduit monahilor din Muntele Athos si stilul de viata idioritmic, cu chilii separate, avand permisiunea sa posede si bunuri materiale. In manastirile idioritmice, viata se baza pe reuniuni de catre 7 – 8 membrii, care formau o familie monahala, in fruntea careia se afla un proestos.
Darnicia romanilor fata de Rasaritul Ortodox a fost scoasa magistral in relief de Patriarhul Ecumenic Athenagaros I ( 1949 – 1972) ...

Alte referate despre: rugaciunea lui iisus, rugaciunea lui iisus pe muntele maslinilor, gradina maicii domnului rugaciunea lui iisus

Masuri si sfaturi impotriva drogurilor

DACA CREZI CA COPILUL TAU SE DROGHEAZA
 Daca suspectezi ca se drogheaza nu ignora semnele. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le urmaresti daca crezi ca copilul tau bea sau consuma droguri:
- Note mici la scoala sau scaderea performantelor scolare;
- Izolare, inchidere in sine, depresie sau oboseala;
- Influenta excesiva a anturajului sau schimbarea prietenilor;
- Ostilitate si lipsa de cooperare;
- Deteriorarea relatiilor cu familia;
- Pierderea interesului pentru aspectul exterior sau pentru igiena;
- Pierderea ineresului pentru sport si pentru preocuparile obisnuite;
- Schimbarea regimului de somn si a obiceiurilor alimentare;
- Prezenta drogului asupra tanarului sau in lucrurile sale;
- Semne fizice ca: inrosirea ochilor, rinoree, raceli frecente, scadere rapida in greutate;
 UNUL DINTRE CELE MAI BUNE LUCRURI PE CARE LE POT FACE PARINTII PENTRU BINELE COPIILOR LOR ESTE SA CINEZE IN FIECARE SEARA IMPREUNA
 Dintre adolescentii care cineaza de 6-7 ori pe saptamana cu ...

Alte referate despre: masuri si sfaturi impotriva drogurilor, sfaturi impotriva drogurilor, masuri de preventie impotriva drogurilor

Evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului

9. Nu s-a observat până în prezent trecerea de la o specie la alta. Asemănările morfologice (geometrice) între două specii nu implică descendenta lor.
10. Au fost descoperite fosile - organisme conservate în diverse structuri geologice, datând din timpuri vechi. Pentru că nu au mai fost găsite exemplare în viată, ateii s-au grăbit să afirme că acele specii s-au transformat în alte specii (au "evoluat"). Dar recent au fost găsite si exemplare în viată; de aceea au fost numite "fosile-vii". După estimarea unor biologi evolutionisti ele au rămas nemodificate după sute de milioane de ani, deci nu au evoluat.
11. Conditiile nefavorabile de mediu au dus la disparitia unor specii, nu la aparitia lor.
CLASA A X-A.
BIOLOGIE ANIMALĂ
"Filogenia regnului animal" este titlul părtii a III-a a manualului [20]. Chiar din titlu rămânem cu impresia falsă de certitudine. Un titlu mai potrivit ar fi fost "Ipoteze despre originea ...

Alte referate despre: evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului, parerile evolutia omului, evolutia omului

Lumea viselor

Sunt un copil si ma simt norocos pentru ca viata mi-a dat multe sanse . Ceilalti copii, ca si mine, au mult potential, multa ganduri marete, multe idealuri, cu care am putea cladi o lume a visurilor, o lume a copiilor.Copilaria se caracterizeaza prin jocuri, zambete, zile de sarbatoare si...soare.

Alte referate despre: compunere lumea viselor, somnul si lumea viselor, despre lumea viselor
Referate afisate : 14
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles