Rugaciunea lui iisus

Isihasmul - rugaciunea lui Iisus

Centrul vietii monahale pentru Biserica Ortodoxa a fost insa ,,Sfantul Munte Athos “ numit si ,, Gradina Maicii Domnului “. Incepand cu secolui al – X – lea Muntele Athos a luat o mare dezvoltare. Sfantul Atanasie Athonitul, originar din Trapezunt, ajutat de imparatul Nichifor Focas, a zidit in Athos, in 963, Marea Lavra, cu biserica principala numita ,, Katholicon “. Inainte de anul 1000 a fost ridicata o frumoasa manastire Vatoped, situata in partea de N-E a peninsulei Calcidice, pe un deal cu maracini de unde I se trage si numele.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 98kb
Downloads: 1955
Materia: Religie

Sfantul Nicodim de la Tismana

Multi istorici l-au socotit ca fiind grec de neam, sau grec dupa tata si sarb dupa mama, chiar inrudit cu cneazul Lazar al Serbiei. Altii, intre care si marele carturar Nicolae Iorga, sustin ca se tragea dintr-o familie de macedoromani din jurul orasului Prilep, din Macedonia.

Alte referate despre: sfantul nicodim de la tismana, sfantul nicodim dela tismana, sf nicodim de la tismana

Isihasmul

“Rugaţi-vă neîncetat“ , este îndemnul Apostolului Pavel, care ne cheamă spre isihasm, spre unirea minţii cu divinitatea. Pentru omul contemporan, materialist, secularizat în gândire, îndemnul Apostolului neamurilor pare de domeniul fantasicului, isihasmul devenind (din pacate) doar o filă din istoria monahismului creştin.Învăţătura isihasta nu este una conservatoare asupra rugăciunii şi nici un model învechit de unire a minţii şi inimii cu Hristos, ci este însuşi miezul adevăratei libertaţi, care poate fi doar în Dumnezeu.

Alte referate despre: isihasmul, isihasmul ortodox, isihasmul romanesc

Sfntul Grigorie Palama

"Oare lucrarea aceasta nu e comun trupului i laturii ptimitoare a
sufletului? De fapt ea este semnul sigur c cineva iubete pe aproapele
ca pe sine însui. "

Alte referate despre: grigorie palama, grigorie palama distinctia intre fiinta si lucrari, sf grigorie palama

Credinta si rugaciunea

"Căci prin har sunteti mântuiti, prin credintă. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu: nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni." (Efeseni 2: 8, 9)
- spune apostolul Pavel în scrisoarea sa către efeseni, scotând în evidentă faptul că un crestin poate să multumească pentru viata lui vesnică numai harului lui Dumnezeu, pentru că nimeni nu o merită datorită faptelor lui. Dumnezeu Si-a trimis Fiul pe pământ din milă si dragoste pentru toti oamenii, ca omenirea să fie mântuită prin El de păcate. În Efeseni 2:1,2 Pavel spune că înainte de convertire, crestini erau morti în păcatele lor, ei trăiau potrivit stilului de viată din lume, urmându-si poftele trupului. Dumnezeu a fost acela care i-a adus la viată. Este important însă să luăm în considerare ce înseamnă această expresie, "Dumnezeu i-a adus la viată". 
Iată, deci, ce vă spun si vă mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiti ca neamurile, în desertăciunea gândurilor ...

Alte referate despre: credinta si rugaciunea, credinta si rugaciunea info, rugaciunea cu credinta

Mormonii sau Biserica lui Iisus Hristos

Spre deosebire de majoritatea altor culte, mântuirea nu este capatata automat prin credinta în jertfa de pe Cruce. Este important si felul în care traiesc. Întrucât biserica lor le pune la dispozitie multe moduri de petrecere a timpului liber, tinerii mormoni nu au probleme cu drogurile sau cu delicventa. Teologia mormonilor este într-o continua dezvoltare, permanent adaugându-se revelatiile Profetului care conduce organizatia. Actualmente femeile mormone duc o campanie de acceptare a lor ca prezbiteri, alaturi de barbati.

Alte referate despre: biserica lui iisus hristos, iisus hristos, iisus hristos mantuitorul lumii

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos

Lumina ce revarsa fata Lui ca lumina soarelui, asa incat este cu neputinta a o privi cineva mai indelung. Inspira spaima acea lucire. Cand insa povatuieste si sfatuieste, face aceasta plangand si atrage iubirea si respectul ascultatorilor. Se asigura ca niciodata nu a ras, dar ochii Lui vesnic lacrimeaza. Bratele si mainile Lui sunt foarte frumoase.

Alte referate despre: imaginea lui iisus hristos in istoria artei europene, istoria iisus hristos, invierea domnului iisus hristos

Iisus Hristos, Mantuitorul lumii

Din Sfintele Evanghelii, cunoastem ca Iisus Hristos s-a nascut in
Iudeea, la Bethleem, cu prilejul unui recensamint facut sub impartul
Augustus, in timpul procuratorului Quirinius, cum am mai spus (Luca 2,
2). Din cauza poruncii regelui Irod de a ucide pruncii din Iudea (Matei 2, 16), Fecioara Maria si batrinul Iosif
au plecat cu pruncul Iisus in Egipt, de unde s-au intors dupa moartea
lui Irod si s-au stabilit la Nazaret, in Galileea (Matei 2, 13-23), in
timpul regelui Arhelau, fiul lui Irod cel Mare. La virsta de 12 ani,
mergind la templul din Ierusalim, cu prilejul sarbatorii Pastelui, s-a
ratacit de parintii sai si a fost gasit dupa trei zile in templul din
Ierusalim, in mijlocul invatatorilor. De la Ierusalim, s-a intors cu
parintii Sai la Nazaret, unde a trait pina la virsta de 30 de ani
(Luca 2, 42-51).

Alte referate despre: iisus hristos-mantuitorul lumii cele 4 minuni, iisus hristos mantuitorul lumii referat, referat iisus hristos mantuitorul lumii

Iisus Hristos, Mantuitorul lumii

In cele din urma, Iisus Hristos a fost arestat din ordinul procuratorului roman Pontiu Pilat (26-36 d.Hr.), la instigatiile conducatorilor iudei si judecat de marele arhiereu Caiafa si de Sinedriul iudeilor. Vina care s-a adus lui Iisus Hristos de conducatorii iudei este religioasa si politica. El este acuzat de blasfemie, pentru ca S-a declarat pe Sine Fiu al lui Dumnezeu. Iata cuvintele lor: (Ioan 10,33). Intr-adevar, Mantuitorul a declarat: (Ioan 8, 42) si (Ioan 10, 33). Totodata a fost acuzat ca s-a facut pe Sine (Ioan 18, 33-37; 19-22), ceea ce in ochii conducatorilor iudei constituia o mare teama politica.

Alte referate despre: referate iisus hristos mantuitorul lumii, iisus hristos mantuitorul lumii film, iisus hristos-mantuitorul lumii

Taina Sintei Euharistii

II. Introducere
Sfanta Impartasanie este Taina in care sub chipul painii si al vinului ,se impartaseste crestinul cu insusi Trupul si Sangele lui Iisus Hristos,spre iertarea pacatelor si spre viata de veci,infatisandu-se, totodata,real si nesangeros, jertfa de pe cruce a Mantuitorului.

Aceasra Sfanta Taina a oranduit-o Insusi Domnul nostru Iisus Hristos,care nu numai ca a vobit despre ea, ci a si infaptuit-o insusi in ajunul rastignirii Sale.Dupa ce a mancat cu Apostolii Sai, luand o paine si rugadu-se Tatalui Ceresc, a binecuvantat-o si frangand a zis:.

Alte referate despre: taina sintei euharistii, referate teologie taina sfintei euharistii, taina sfintei euharistii

Incondeierea oualelor

Astazi, pentru cei mai multi dintre noi, ouale rosii sunt simbolul jertfei supreme a Mântuitorului care marcheaza celebrarea celei mai mari sarbatori a lumii crestine : Pastele. Marturie a sângelui varsat de Iisus rastignit si batjocorit pe cruce, ouale rosii exprima însa,prin semantica cromaticii lor, bucuria Învierii Domnului, prefigurând astfele acest incredibil miracol.

Alte referate despre: incondeierea oualelor, incondeierea oualelor de pasti, incondeierea oualelor referat

Nasterea Domnului

Nasterea Domnului.Împreună cu păstorii auzim şi trăim şi noi frumuseţea fermecătoare a cântării îngereşti: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire!”. Aceste sfinte întâmplări din Betleem trezesc în sufletele noastre în primul rând recunoştinţă pentru nemăsurata dragoste a Tatălui Ceresc faţă de noi, oamenii, şi pentru marea jertfă pe care a făcut-o prin Fiul Său ca să ne mântuiască.

Alte referate despre: nasterea domnului, nasterea domnului referat, referat nasterea domnului

Cauzele persecutiilor crestine

Principatul, ca sistem politic, a durat pâna la împaratul Diocletian (284-305), care a inaugural un nou sistem politic, Dominatul, de la cuvântul dominus, numit astfel pentru că împaratul singur avea responsabilitatea puterii supreme in stat, ca un dominus, stăpân.
Până la împăratul Diocletian, Statul roman era condus de împarat şi Senat (diarhie) şi era împărţit în numeroase provincii. Acestea erau de trei categorii:

Alte referate despre: cauzele persecutiilor crestine, care sunt cauzele persecutiilor crestine, cauzele persecutiilor

Sf. Andrei - cel dintai chemat

In cele din urma Sf. Andrei a fost crucificat din ordinul guvernatorului roman Aegeas in Patras si este ştiut ca a fost legat si nu bătut in cuie de cruce, pentru a i se prelungi suferinţa.

Alte referate despre: sf andrei cel intii chemat, v alecsandri noaptea de sf andrei, nicolae iorga cea dintai invatatura

Cina cea de taina

Opera măsoară 460 x 880 cm şi a fost executată în tempera şi ulei, aplicate pe un strat dublu de ipsos, în perioada cuprinsă între 1494 şi 1497. Pictura reprezintă scena biblică a Ultimei Cine a lui Iisus Hristos, aşa cum este descrisă în Evanghelia după Ioan (13:21), redând reacţiile diferite ale Apostolilor săi, după ce Isus anunţase că unul dintre discipolii săi îl va trăda. Forma definitivă a fost precedată de studii amănunţite, schiţele corespunzătoare s-au păstrat şi se găsesc în biblioteca "Albertina" din Viena, la "Accademia" din Veneţia şi în "Royal Library" din castelul Windsor.

Alte referate despre: cina cea de taina referat, cina cea de taina, referat cina cea de taina
Referate afisate : 15
Medie note: 8.27 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles