Rugaciunea lui iisus pe muntele maslinilor

Isihasmul - rugaciunea lui Iisus

Motto :
,, A nu te mai complace in neputinta

este prima conditie pentru a te vindeca

Daca nimeni nu raspunde la chemarea

noastra, rugand si gemand, pierdem un

timp pe care l-am putea intrebuinta sa

ne restabilim, cel putin sa incercam s-o

facem ÔÇť

( Jean Vrenier )


Cunoasterea ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 98kb
Downloads: 1955
Materia: Religie

Sfantul Nicodim de la Tismana

Asa se explica de ce a venit in partile noastre si s-a aratat atat de mult legat sufleteste de poporul roman. cunoscand cativa calugari de la Muntele Athos, a plecat cu ei in ascuns, renuntand la toate bogatiile si maririle care l-ar fi asteptat in tara lui. S-a oprit la manastirea Hilandar, unde egumenul l-a primit ca ÔÇťfrateÔÇŁ. Noul ucenic al Athosului invata aici temeinic limbile greaca si slavona, dar culege si multe invataturi din scrierile Sfintilor Parinti si ale scriitorilor bisericesti.

Alte referate despre: sfantul nicodim de la tismana, sfantul nicodim dela tismana, sf nicodim de la tismana

Isihasmul

ÔÇťRuga┼úi-v─â ne├«ncetatÔÇť , este ├«ndemnul Apostolului Pavel, care ne cheam─â spre isihasm, spre unirea min┼úii cu divinitatea. Pentru omul contemporan, materialist, secularizat ├«n g├óndire, ├«ndemnul Apostolului neamurilor pare de domeniul fantasicului, isihasmul devenind (din pacate) doar o fil─â din istoria monahismului cre┼čtin.├Änv─â┼ú─âtura isihasta nu este una conservatoare asupra rug─âciunii ┼či nici un model ├«nvechit de unire a min┼úii ┼či inimii cu Hristos, ci este ├«nsu┼či miezul adev─âratei liberta┼úi, care poate fi doar ├«n Dumnezeu.

Alte referate despre: isihasmul, isihasmul ortodox, isihasmul romanesc

SfÔntul Grigorie Palama

Întreaga oper a Sfântului Grigorie Palama e centrat pe rugciunea
neîncetat a minii în inim; viaa însi a lui a fost o rugciune
neîncetat. Sfântul Grigorie Palama a experiat pe viu isihia i
cunoaterea lui Dumnezeu ce vin prin rugciunea lui Iisus, i de aceea
triadele I i II poart un titlu comun, ele fiind adresate celor "ce se
dedic cu evlavia isihiei" (îl omitem în expunerea de mai jos a
operei), a treia triad coninând lucrrile în care sunt "respinse"
(tratatul I) i enumerate "absurditile ce provin din premisele
(tratatul II) i concluziile (tratatul III) filosofului Varlaam".

Alte referate despre: grigorie palama, grigorie palama distinctia intre fiinta si lucrari, sf grigorie palama

Credinta si rugaciunea

"Căci prin har sunteti mântuiti, prin credintă. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu: nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni." (Efeseni 2: 8, 9) spune apostolul Pavel în scrisoarea sa către efeseni, scotând în evidentă faptul că un crestin poate să multumească pentru viata lui vesnică numai harului lui Dumnezeu, pentru că nimeni nu o merită datorită faptelor lui. Dumnezeu Si-a trimis Fiul pe pământ din milă si dragoste pentru toti oamenii, ca omenirea să fie mântuită prin El de păcate. În Efeseni 2:1,2 Pavel spune că înainte de convertire, crestini erau morti în păcatele lor, ei trăiau potrivit stilului de viată din lume, urmându-si poftele trupului.

Alte referate despre: credinta si rugaciunea, credinta si rugaciunea info, rugaciunea cu credinta

Mormonii sau Biserica lui Iisus Hristos

Biserica lui Iisus Hristos a Sfin┼úilor din Zilele din Urm─â a fost fondat─â la 6 aprilie 1830, ├«n vestul statului american New York, de Joseph Smith (n. 1805, d. 1844). Smith, considerat de c─âtre mormoni profet al lui Dumnezeu, a pretins c─â Dumnezeu ┼či Iisus Hristos au venit la el ├«n 1820, c─â i-au ordonat s─â nu adere la nici o biseric─â, pentru c─â toate sunt imperfecte ┼či incomplete, ┼či c─â i-au promis c─â ├«ntr-o zi va fi reintrodus─â, prin el, biserica adev─ârat─â.

Alte referate despre: biserica lui iisus hristos, iisus hristos, iisus hristos mantuitorul lumii

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos - Documentele pe care le publicam, raporteaza despre viata si osanda la moarte a lui Iisus Hristos, cum si despre evenimentele din natura, care au avut loc la moartea lui Iisus Hristos si invierea Lui, evenimente pe care multi pretinsi invatati din zilele noastre le tagaduiesc.Istoria vorbeste despre Iisus Hristos

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos - Din aceste documente se mai pot vedea si lacunele justitiei romane de pe vremuri, care a osandit la moarte pe Cel nevinovat si a eliberat in acelasi timp pe Varava (Baraba), unul din criminalii vremii.

Greseala si nedreptatea judecatorilor care au osandit pe Hristos la moarte, constituie de asemenea un avertisment zguduitor pentru toate confesiunile religioase si pentru toti oamenii.

Alte referate despre: imaginea lui iisus hristos in istoria artei europene, istoria iisus hristos, invierea domnului iisus hristos

Iisus Hristos, Mantuitorul lumii

Invatatura Lui. Iisus Hristos a vorbit si a lucrat in numele, cu
autoritatea si puterea lui Dumnezeu Tatal, a marturisit inaintea
Apostolilor si a oamenilor misiunea Lui dumnezeiasca, a avut o viata
morala de o curatie si inaltime unica si incomparabila. El a dat
invaturi sublime in cuvinte, parabole si imagini de o simplitate,
sinceritate, adincime, frumusete si intelepciune supranaturala.
Invatatura Lui n-a fost depasita si nu poate fi depasita de nici una
dintre religiile naturale ale lumii, sau de vreun alt sistem de
gindire religios, ea fiind de origine dumnezeiasca, revelata.

Alte referate despre: iisus hristos-mantuitorul lumii cele 4 minuni, iisus hristos mantuitorul lumii referat, referat iisus hristos mantuitorul lumii

Iisus Hristos, Mantuitorul lumii

In cele din urma, Iisus Hristos a fost arestat din ordinul procuratorului roman Pontiu Pilat (26-36 d.Hr.), la instigatiile conducatorilor iudei si judecat de marele arhiereu Caiafa si de Sinedriul iudeilor. Vina care s-a adus lui Iisus Hristos de conducatorii iudei este religioasa si politica. El este acuzat de blasfemie, pentru ca S-a declarat pe Sine Fiu al lui Dumnezeu. Iata cuvintele lor: (Ioan 10,33). Intr-adevar, Mantuitorul a declarat: (Ioan 8, 42) si (Ioan 10, 33). Totodata a fost acuzat ca s-a facut pe Sine (Ioan 18, 33-37; 19-22), ceea ce in ochii conducatorilor iudei constituia o mare teama politica.

Alte referate despre: referate iisus hristos mantuitorul lumii, iisus hristos mantuitorul lumii film, iisus hristos-mantuitorul lumii

Ranile domnului nostru Iisus Hristos

CUVINTELE DOMNULUI c─âtre C─âlug─ârita MartaÎâ
De câte ori oferiţi Tatălui meu meritele Rănilor mele, de atâtea ori obţineţi comori inestimabile.Comorile Rănilor mele sunt ale voastre.
Totul este cuprins ├«n ele except├ónd iadul.Drumul R─ânilor mele este simplu, u┼čor ┼či v─â calauzeste ├«n Rai. Unul din ├«nv─â┼ú─âceii mei, mÔÇôa v├óndut, miÔÇôa v├óndut S├óngele. Voi pute┼úi r─âscump─âra toate pic─âturile. O singur─â pic─âtur─â ajunge pentru a sp─âla toate p─âcatele lumii.

Dac─â Oferi┼úi Tat─âlui din Cer meritul R─ânilor mele, da┼úi satisfac┼úie pentru p─âcatele oamenilor Tat─âl g─âse┼čte pl─âcere ├«n oferirea R─ânilor mele, precum ┼či a durerilor Sfintei mele Mame.Prin aceasta l─âuda┼úi ├«n mod vrednic pe Tat─âl, ├«ntruc├ót ├«i oferi┼úi Comori cere┼čti.

Alte referate despre: ranile domnului nostru iisus hristos, referat nasterea domnului nostru iisus hristos, inaltarea domnului nostru iisus hristos

Biserica Balaneanu Iancu Nou

O legenda din Bucovina spune ca Sf. Haralambie a suferit foarte mult in timpul vietii. De aceea, inainte sa moara, Dumnezeu i-a spus sa isi aleaga o rasplata. Sfantul i-a intrebat pe oameni ce ar trebui sa ceara si ei l-au rugat sa ceara ciuma, care facea pe atunci multe victime. Dumnezeu i-a daruit atunci ciuma, iar Sf. Haralambie a legat-o cu un lant si tot asa o tine si astazi. Iar cand oamenii uita sa il sarbatoreasca, ii mai da drumul pe pamant si ciuma, care are aripi si tine in mana o sabie lata, se duce la acei oameni si ii omoara.

Alte referate despre: biserica balaneanu iancu nou, biserica balaneanu iancu-nou, biserica balaneanu iancu

Nasterea Domnului

Nasterea Domnului.Ca ├«n fiecare an, luminatul praznic al Na┼čterii Domnului nostru Iisus Hristos ne umple sufletul de o negr─âit─â bucurie duhovniceasc─â, pentru c─â aceast─â zi reprezint─â ├«mplinirea f─âg─âduin┼úelor ┼či n─âdejdilor pe care Dumnezeu le-a dat oamenilor de la ├«nceput, ca ├«ndemn de c─âl─âuz─â pe drumul ce duce spre m├óntuire. Ascult├ónd istorisirile minunate din Sf├ónta Evanghelie despre cele petrecute ├«n noaptea sf├ónt─â a Na┼čterii, sim┼úim ├«n inimile noastre o tainic─â chemare de a porni cu cugetul pe urmele magilor de la R─âs─ârit, cu ochii a┼úinti┼úi spre steaua c─âl─âuzitoare spre Betleem, unde s-a n─âscut Hristos.Nasterea Domnului

Alte referate despre: nasterea domnului, nasterea domnului referat, referat nasterea domnului

Franta si Muntele Sfantului Mihail

ÔÇť Minunea ÔÇť de pe stanca
Pe nivelul inferior al partii estice a Minunii se afla asa-numita Aumonerie, unde calugarii imparteau pomeni si ofereau adapost pelerinilor saraci; deasupra ei se ridica Salle des Hotes, incaperea de oaspeti principala; iar in partea de sus a acestei sectiuni se afla sala de mese a calugarilor, reflectoriul, un loc puternic luminat printr-o serie de ferestre inalte in forma de ogiva.
Partea de vest a Minunii adaposteste asa-numitul Cellier, o magazie de provizii, iar deasupra ei se afla Salle des Chevaliers, o sala impartita in 4 culoare de siruri de coloane cu capiteluri sculptate. Initial folosita ca scriptorium unde calugarii trudeau la copierea manuscriselor, acesta sala a devenit dupa 1469 locul de intrunire a Cavalerilor Sfantului Mihail, un ordin fondat de regele Ludovic al XI-lea (1461-1483). Chiar deasupra acestei sali impunatoare se afla peristilul ÔÇô un liman de liniste suspendat intre cer si pamant.
In timpul zbuciumatei sale istorii seculare, ...

Alte referate despre: muntele sf mihail franta, viata sfantului mihail, vara sfantului mihail comentariu

Cina cea de taina

Tehnica folosit─â de Leonardo, lucr├ónd pe tencuial─â uscat─â cu materiale asem─ân─âtoare picturilor pe lemn, s-a dovedit neadecvat─â, rezultatul fiind c─â, dup─â pu┼úin timp, vopseaua a ├«nceput s─â se desprind─â, fapt atestat ├«ntr-o scrisoare a lui De Beatis din 1517, adresat─â cardinalului din Aragona. ├Än cursul secolelor, pictura a fost de mai multe ori restaurat─â, rezultatele fiind mai degrab─â negative, ├«ntunec├óndu-se suprafa┼úa pictat─â. C─âlug─ârii dominicani au distrus peretele inferior, deschiz├ónd o u┼č─â chiar la mijloc, elimin├ónd astfel picioarele lui Iisus.

Alte referate despre: cina cea de taina referat, cina cea de taina, referat cina cea de taina

Romania - date generale

Limba oficiala: Romana
Produse importate: Masini, titei, cocs, minereuri feroase, vehicole, fier.
Moneda nationala: Leu

Alte referate despre: romania date generale, romania date geografice, romania date
Referate afisate : 15
Medie note: 8.57 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles