Rugaciunea talismanul

Credinta si rugaciunea

"Căci prin har sunteti mântuiti, prin credintă. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu: nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni." (Efeseni 2: 8, 9) spune apostolul Pavel în scrisoarea sa către efeseni, scotând în evidentă faptul că un crestin poate să multumească pentru viata lui vesnică numai harului lui Dumnezeu, pentru că nimeni nu o merită datorită faptelor lui. Dumnezeu Si-a trimis Fiul pe pământ din milă si dragoste pentru toti oamenii, ca omenirea să fie mântuită prin El de păcate. În Efeseni 2:1,2 Pavel spune că înainte de convertire, crestini erau morti în păcatele lor, ei trăiau potrivit stilului de viată din lume, urmându-si poftele trupului.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 44kb
Downloads: 7975
Materia: Religie

Focul care se pogoara din cer - Sfanta Lumina de la Ierusalim

Desi arata ca si lumina unui foc, totusi timp de cîteva minute nu arde ca o flacara obisnuita. Patriarhul pune vata aprinsa în cupe de aur dupa care aprinde doua buchete mari de cîte 33 de lumînari. Iesind cu ochii scaldati în lacrimi în fata multimii extaziate si nerabdatoare ce asteapta cu mîinile întinse, Patriarhul striga de trei ori catre aceasta “Veniti de luati lumina”. În chip minunat se aprind singure si candelele de argint aflate deasupra Sfîntului Mormînt. Lumina se întinde ca un val, dintr-o data întreaga biserica fiind scaldata în lumina. Clopotele încep sa bata, iar credinciosii se bucura de Dumnezeiasca Lumina primita, într-o traire fantastica.

Alte referate despre: focul care se pogoara din cer - sfanta lumina de la ierusalim, focul care se pogoara din cer, focul care se pogoara din cer referat

Inceputurile crestinismului

Crestinismul este una dintre cele trei credinte monoteiste, alaturi de iudaism si islamism.Crestinismul este religia celor care marturisesc credinta in Iisus Hristos, pe care il recunosc si cinstesc ca Fiu al lui Dumnezeu si purtator al unui mesaj universal de mantuire propovaduita de apostoli.Dar pana la aparitia crestinismului, exista credinta intr-un zeu unic, bun si drept, Dumnezeu.Numerosi profeti au raspandit pe pamant credinta in acest zeu drept.

Alte referate despre: inceputurile crestinismului, inceputurile crestinismului in romania, inceputurile crestinismului la roma

Strigat inabusit si inceput de rugaciune - eseu

Adesea încercăm să rostim o rugăciune... Ne unim mâinile sfios, ne plecăm genunchii pioşi, se ridică şi privirea ca într-o continuă contemplare... Dar tentaţiile zdrobesc, sunetele îndepărtează şi lăsăm pe alţii să decidă... Doamne ajută!

Alte referate despre: eseu dragostea este un strigat inabusit cu o roza, eseu pe tema dragostea este un strigat inabusit cu o roza, dragostea este un strigat inabusit cu o roza

Sfintele Taine

Crestinul este uns, consacrat, ca ostas al lui Hristos, al carui nume este inscris in Cartea vietii. In practica Bisericii apostolice, pastrata in traditia ortodoxa, Botezul, Mirungerea si Impartasania formeza un singur si inseparabil . De altfel, Evanghelia de la botez: Matei 28, 16-20, introdusa de Apostol: Romani 6, 3-11 si de , se citeste dupa ungerea cu sfantul Mir a copilului. Dupa botez si mirungere, copilul este adus in fata altarului unde primeste Sfanta Euharistie. Cu aceasta, intrarea sa in Biserica vazuta este completa.

Alte referate despre: sfintele taine, sfintele taine referat, referat sfintele taine

Speranta

Rugaciunea mea este ca atunci cand va reveni sa ne gaseasca pe toti cu dorinta de a fi sanatosi, si astfel de a fi demni de a intra in Cetatea cea Mare.

Alte referate despre: text argumentativ despre speranta, speranta este cea mai nesecata energie, speranta si credinta doua valori ce fac neamul nostru fericit

Rugaciunea

Cand ne rugam lui Dumnezeu, cand dialogam cu El, cand Ii spunem pasurile noastre si Il rugam sa ne ajute in necazurile noastre, se cuvine sa lepadam din minte toata grija cea lumeasca, asa cum se canta in biserica imnul heruvimilor, in timpul iesirii cu Sfintele Daruri. Sa cugetam numai la Dumnezeu. Sa nu ne rugam numai cu buzele, iar mintea. sa fie departe de cuvintele rugaciunii." Cum puteti pretinde lui Dumnezeu sa ia aminte la rugaciunile voastre - ne intreaba un sfant parinte, Sfantul Ciprian al Cartaginei -, daca voi insiva nu luati aminte la rugaciunile voastre ?"

Alte referate despre: rugaciunea, ce este rugaciunea, rugaciunea referat

Reguli pentru parinti

11. Este bine sa invatati cate ceva din orice. Cu siguranta este mai bine sa trageti invataturi din greselile altora decat sa asteptati sa vi se intample voua. Dar, mai presus de orice, nu cautati vinovati cand vi se intampla prima data, ci straduiti-va sa invatati lectia si recunoasteti-va greselile.

Alte referate despre: reguli pentru parinti, reguli ale parintilor, 10 reguli pentru parinti

Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos

Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos
De asemenea, a stins cu rugaciunea sa focul ce cuprinsese partea de apus a Timisoarei. Caci iesind din biserica cu Sfintele Taine in miinile sale si rugindu-se cu lacrimi, indata a trimis Dumnezeu o ploaie puternica si s-a stins focul. In anul 1653, Sfantul Ierarh Iosif cel Nou se retrage la Manastirea Partos. Aici, mai traind inca trei ani, in toamna anului 1656, isi da sufletul in miinile Marelui Arhiereu lisus Hristos, fiind in virsta de peste 85 de ani.

Alte referate despre: sfantul ierarh iosif cel nou de la partos, sf ierarh iosif cel nou de la partos, sf ierarh iosif cel nou de la partos pps

Sfanta Cuvioasa Parascheva

"Acolo - continua mitropolitul Varlaam - truda catre truda si durere catre durere adauga, cu post si cu nedormire pe sine se infrumuseta..., cu lacrimi pamantul uda si asa se ruga: Doamne Iisuse Hristoase, cauta din locasul Tau cel sfant; am lasat toate si dupa Tine am calatorit in toata viata mea. Si acum, indura-te Doamne, spune ingerului bland sa ia cu pace sufletul meu". Impacata cu sine, cu oamenii si cu Dumnezeu, si-a dat astfel sufletul. A fost ingropata ca o straina, nimeni nestiind cine era. Dar Dumnezeu, voind sa o proslaveasca, a descoperit in chip minunat cine era acea straina. Se spune ca un marinar a murit pe o corabie, iar trupul i-a fost aruncat in mare.

Alte referate despre: sfanta cuvioasa parascheva, sfanta cuvioasa parascheva referat, referat sfanta cuvioasa parascheva

Suprematia culturala a bisericii

Viata studentilor saraci era destul de dificila . Cartile erau scumpe, scoala dura ani lungi ( 8 pentru un doctorat in teologie ), iar profesorii trebuiau platiti .Baza studiului in universitatile medievale Biblia . Repetatele traduceri din operele marilor invatati ai Antichitatii au pus biserica intr-o situatie complicate . Pentru carturarii timpurilor trecute, cunoasterea lumii se intemeia pe ratiunea, in timp ce dogma crestina presupunea credinta . Metoda de invatamant preferata a devenit scolastica, prin care se incerca armonizarea ratiunii cu credinta, sub autoritatea acesteia .

Alte referate despre: suprematia culturala a bisericii, istoria-suprematia culturala a bisericii universitatile, suprematia culturala a bisericii universitatile

Marile religii ale lumii

Religia budistă a apărut în nordul Indiei, teritoriu locuit încă de la mijlocul mileniului al II-lea î.Hr. de către indo-arieni. Religia acestora este bazată pe Vede, texte sacre a căror studiere era misiunea brahmanilor a trecut printr-o perioadă de criză. Una dintre convingerile fundamentale ale acesteia era cu deosebire tulburătoare : credinţa în reincarnare. Conform religiei brahmane, corpul nu este decât o formă temporară, în timp ce spiritul care îi dă viaţa este etern.

Alte referate despre: marile religii ale lumii, marile religii ale lumii contemporane, marile religii ale lumii referat

Mihai Eminescu - Romantismul

Evenimentele neobisnuite, eroii, succesiunea epocilor ( inflorirea si decaderea lor), peisajele nocturne sau fantastice instituie tot atatea surse de inspiratie ale romanticilor.Personajul romantic este o natura deosebita, exceptionala (geniul, titanul, damnatul, insetatul de cunoastere, demonul etc), un neinteles, un inadaptat sau un revoltat care actioneaza in imprejurari neobisnuite Stilul operelor romantice este incarcat de tropi, hiperbola, simbolul, antiteza fiind predilecte.

Alte referate despre: mihai eminescu romantismul pe langa plopii fara sot, mihai eminescu romantismul, mihai eminescu romantismul pe langa plopii fara so

Marile religii ale antichitatii

Biblia are un vast monument literar, fiind alcatita din 24 de carti repartizate in trei mari subdiviziuni: Tora, Profetii si Scrierile. Tora reprezinta calea de urmat si a fost primita de Moise pe muntele Sinai. Ea este alcatuita din 5 carti care contin informatii despre originile lumii, legamantul lui Avram facut lui Dumnezeu, incercarile prin care a trecut poporul lui Israel, relevarea Decalogului si a primelor legi date in desert.

Alte referate despre: marile religii ale antichitatii, referat marile religii ale antichitatii, marile religii ale antichitatii-crestinismul origine trasaturi ritual

Pietre pretioase

Rubinul
Se găseşte: pretutindeni in lume, dar cele mai frumoase exemplare provin din Afghanistan, Pakistan, Myanmar, Sri Lanka, Madagascar, Viet Nam, India. Cele maronii provin din Tailanda, cele mai închise la culoare provin din Australia, India, Rusia. Rubinul a fost extrem de apreciat încă din antichitate când pietrele foarte valoroase purtau nume proprii. Cele mai vechi mărturii scrise menţionează o mină de rubine în Myanmar (fosta Birmania) de unde şi astăzi se extrag rubine de foarte bună calitate.

Particularităţi
În zilele de astăzi bijutierii folosesc o gamă largă de minerale. Pietrele preţioase cele mai valoroase sunt: diamantele, smaraldele, rubinele şi safirele, cele din urmă preţuite pentru culorile lor. Aceste pietre sunt atât de valoroase ...

Alte referate despre: pietre pretioase, referat pietre pretioase, pietre pretioase referat

Constantin Brancusi

Revelatia stravechii culturi ii ofera nu atat o suma de morfologii – reale fireste, dar reduse la un pitoresc invocat de unii exegeti ai sai - ci mai ales o structura morala si filosofica. Preluand elemente de limbaj din zacamantul culturii populare, Brancusi incarca opera sa de forte miraculoase. Iluminat de cultul pamantului patriei si al stramosilor sai, sculptorul, "Genius loci al Romaniei", cum il numea Giulio Carlo Argon, este fascinat de zorii nasterii omului, descoperind, in fluxul imemorial al vremii, momentele cruciale ale vietii - nasterea, iubirea, munca, creatia, moartea.

Alte referate despre: constantin brancusi referat, referat constantin brancusi, constantin brancusi

Mihai Eminesc - biografie

In 1879 publica in Convorbiri literare poeziile “De cate ori iubito”, “Rugaciunea un dac”, “Atat de frageda” (1 septembrie), “Afara-i toamna”, “Sunt anii la mijloc”. “Cand insasi glasul”, “Freamat de codru”, “Revedere”, “Foaie vesteda”, “Despatire” (1 octombrie). Vine la Bucale Veronica Micle si este prezentata de Eminescu drept “Logodnica sa”.

Alte referate despre: mihai eminescu biografie, mihai eminescu-biografie, mihai eminescu biografie pe scurt
Referate afisate : 17
Medie note: 8.02 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK