Sahara referat

Desertul Sahara - geologie, asezari, animale

Deşertul Sahara ocupă aproape în întregime nordul Africii, extins pe 5630 km de la vest la est, respectiv de la Oceanul Atlantic şi până la Marea Roşie, şi pe 1930 km de la nord la sud, de la Munţii Atlas şi ţărmul Mării Mediterane şi până în zona savanelor din regiunea Sudan. În sens restrâns, se întinde în est numai până la Valea Nilului; deşertul de la est de Nil, până la Marea Roşie, este cunoscut sub numele de Deşertul Arabiei. Sahara ocupă mari porţiuni din statele Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt, Mauritania, Mali, Niger, Ciad, Sudan şi o mică parte din Senegal şi Burkina Faso.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 190kb
Downloads: 11
Materia: Geografie

Africa-continent al deserturilor

În nord-estul Africii există depresiunea Afar,paralelă cu ţărmul vestic al Mării Roşii,considerată ca singurul loc de pe glob unde poate fi studiată la zi deriva continentelor.

Ca o curiozitate,notăm faptul că în Africa,în parcul natural Serengeti (Tanzania),pe o suprafaţă de 14503 km pătraţi,se află o faună bogată(circa un milion de indivizi-lei,leoparzi,elefanţi, ş.a.).În Africa se găseşte cel mai lung teleferic din lume (67km), care uneşte localităţile Moanda(Gabon) şi M’Binda(Congo).

SAHARA.Deşert,situat în Africa,de o parte şi de alta a tropicului de nord.Se întinde pe o suprafaţă de circa 7 milioane km pătraţi(aproximativ un sfert din Africa)de la Oceanul Atlantic,care îl mărgineşte la vest,până la Marea Roşie,în partea de est (6000 km)şi de la munţii Atlas şi litoralul Mediteranei la 2000 ...

Alte referate despre: africa continent al deserturilor in engleza, africa - continentul fenomenelor extreme, africa-continent al contrastelor

Sahara

Munţii din Sahara sunt: Hoggar, Tassili n'Ajjer şi Tibesti cu vârful Emi Koussi (3415 m). Deasemenea se intalnesc gropi facute de meteoriti, cea mai mare ajungand pana la diametrul de 31km. In Algeria şi Libia au fost descoperite zăcăminte de ţiţei şi gaz natural. Alte zăcăminte existente: de sare, cărbuni, cupru, mangan, fier, uraniu, plumb, (volfram, titan, zinc şi fosfaţi.

Alte referate despre: desertul sahara, sahara, desertul sahara referat

Rauri din Africa

Nilul izvorăşte din zona ecuatorială şi străbate emisfera nordică pe 35o până la marea Mediteraneană.O dată cu ieşirea din mlaştinile Sudd, de la localitatea Malakal, râul se numeşte Bahr el Abyad (Nilul Alb), denumire pe care şi-o menţine până la Khartoum, unde se uneşte cu Bahr el Azraq (Nilul Albastru), după care primeşte numele de Nil(Bahr).

Alte referate despre: rauri din africa, raurile din africa, rauri in africa

Africa

Africa este continentul cu clima cea mai caldă de pe glob, cu o zonă de climă ecuatorială ( cu temperaturi medii anuale având variaţii sezoniere reduse şi cantităţi mari de precipitaţii), 2 zone de climă subecuatorială, 2 zone de climă tropicală cu precipitaţii extrem de reduse ( între 50-150 mm anual) şi 2 zone subtropicale ( cu 2 sezoane opuse – umed şi secetos).

Alte referate despre: africa, africa referat, referat africa

Africa - poze

Documentul este un power point cu poze din Africa, facaute de Rose Laurens.

Alte referate despre: populatia africii, africa de sud, africa de nord

Tunisia

Tunisia - Clima
In N tunisieiare clima mediteraneana,cu veri calde si secetoase si ierni blande si umede.Sudul tarii are conditii de desert.Temperatura medie este de 10 C ianuarie si 26 C in iulie,cu precipitatii de 400 mm,in principal intre septembrie si aprilie.

Alte referate despre: tunisia, referat tunisia, tunisia referat

Africa

Lacul Ciad
Situat in centrul Depresiunii Ciad, un bazin vast din centrul Africii, in locul in care se intilnesc granitele a 4 state: Ciad, Camerun, Nigeria si Niger.

Alte referate despre: africa de sud referat, clima africii, despre africa

Deplasarea polilor

Alte sapaturi ar putea scoate la iveala noi date cu privire la originea lor probabila si ar permite concluzii pentru o mai buna cunoastere a schimbarilor terestre care trebuie sa fi dus treptat - sau poate brusc? - la schimbarea cursului riului, avind drept rezultat abandonarea acestuia. Noi putem emite propriile noastre teorii, bineinteles.

Alte referate despre: deplasarea polilor terei, deplasarea polilor magnetici, polii magnetici deplasare

Maroc

Casablanca – este capitala economica a tarii.Acest oras este unul dintre cele mai mari porturi ale Africii la Atlantic .Populatia orasului depaseste doua milioane de locuitori.

Alte referate despre: maroc referat, maroc, referat maroc

Mediul Tropical

Climatele semiarid si arid, de la latitudini tropicale, au numeroase trasaturi caracteristice comune. Tipul semiarid face tranzactia de la climatul arid catre climatele mai umede. Principala caracteristica distinctiva a acestor tipuri de climat consta in lipsa aproape totala sau insuficienta precipitatiilor. Geografic ele sunt centrate aproximativ la 20 - 25(C latitudine nord si sud, unde actioneaza cu precadere masele de aer din atmosfera înalta a zonelor subtropicale.
Chiar si in regiunile unde apar depresiuni barice datorate încalzirii excesive a suprafetei terestre si aerului din troposfera inferioara,stratul de convectie ramâne subtire, puternicele inversiuni termice din troposfera superioara ramânâd atotstapanitoare si extinzând conditiile aride pâna la latitudinea alizeelor.
Principalele regiuni de clima tropicala arida sunt situate în nord ...

Alte referate despre: mediul tropical umed, mediul tropical musonic, mediul tropical forestier umed

Vietuitoare rare

17In muntii Tian Shan cresc printre multe alte specii de lalele si rarele LALELE ALE LUI GREIG, cu flori lungi de 7,5 cm.
18 HIENA DUNGATA este ferita de frigul iernii din Band-e Amir de blana groasa.
19 GAVIALUL, o specie de crocodil pe cale de disparitie exista doar in valea Indusului. El isi inchide brusc maxilarele lungi si subtiri pentru a prinde prada.

Alte referate despre: vietuitoare rare, vietuitoare rare referat, informati despre vietuitoare rare

Originile imperiului roman

In perioada anului 260 i.Hr Roma era o forţa impresionata care avea sa se ciocnească cu un imperiu comerciant, acest lucru duce la un război de 120 de ani.Romanii au aveau de înfruntat cel mai mare test in 218 i.Hr când au blocat ruta comerciala spre nordul Italiei si generalul carthagian Hannibal a luat o armata de 30 000 de soldaţi si 40 de elefanţi de război din Spania spre Italia prin Alpi.

Alte referate despre: originea imperiului roman, originile imperiului otoman, originea imperiului bizantin

Carte du Maroc

Tenant compte de ces nouvelles conditions, le Maroc a décidé de consacrer 1 % du budget des collectivités locales à la construction, dans chaque préfecture ou province, d'un complexe culturel comprenant une salle de théâtre, et au parrainage des artistes. Il a été également préconisé la création, dans chaque région économique, de deux troupes de théâtre que les collectivités locales prendraient en charge en mettant à leur disposition les moyens appropriés.
Création de l'Institut National de l'Art Dramatique et de l'Animation Culturelle en 1987.

Alte referate despre: carti despre maroc, carte du maroc, cartea nuntii rezumat

Crocodilul de Nil

Crocodilul de Nil - Reprezentantul cel mai recunoscut al Ordinului CROCODILIA este Crocodilul de Nil, altadata numeros in fluviile, lacurile si mlastinile din Africa, la sud de Sahara, in Madagascar si Insulele Comore. In mod obisnuit, lungimea sa se situeaza intr 3,50m si 4,50 m dar unele exemplare pot sa depaseasca 6 m.

Spre deosebire de majoritatea reptilelor, inima crocodililor este alcatuita din 4 camarute, 2 auricule si 2 ventricule, caractere care-i aproprie de pasari si mamifere. Totousi sangele venos se amesteca cu cel oxigenat, arterial prin carja aortica stanga.

Alte referate despre: crocodilul de nil, referat crocodilul de nil, crocodilul de nil referat

Crocodilul de Nil

Prezentantul cel mai recunoscut al Ordinului CROCODILIA este Crocodilul de Nil, altadata numeros in fluviile, lacurile si mlastinile din Africa, la sud de Sahara, in Madagascar si Insule Comore. In mod obisnuit, lungimea sa se situeaza intr 3,50m si 4,50 m dar unele exemplare pot sa depaseasca 6 m.

Spre deosebire de majoritatea reptilelor, inima crocodililor este alcatuita din 4 camarute, 2 auricule si 2 ventricule, caractere care-i aproprie de pasari si mamifere.

Alte referate despre: referat despre crocodilul de nil, crocodilii de nil, crocodil de nil

Istoria Egiptului

Istoria Egiptului
In 527 i.e.n. dupa cucerirea Egiptului de catre persi,au mai existat cinci dinastii,ceea ce a dus la numarul total de 31 de dinastii egiptene.In perioada Imperiului Vechi egipteni credeau ca la inceputul existentei poporului lor erau condusi de catre zei.Stramosii care credeau in Horus primeau organizarea civila si legile de la intelepciunea divina.

Alte referate despre: istoria egiptului, referat istorie egiptul antic, istoria egiptului antic

The pyramids

The encasing marble which covered the outside of the pyramid has eroded or been removed over time. With this casing off, the pyramid lost 33 feet (11m) of all of its dimensions. The top platform is 10m square. The base of the pyramid is 754 feet and covers 13 acres. The original entrance to the pyramid was about 15m higher than the entrance that is used today. Apparently Al Mamum, who opened up the new passage, could not find the original opening. The new passageway leads straight across and joins in with the original passage, the descending passage.

Alte referate despre: the pyramids, pyramids, egyptian pyramids

Africa si Orientul Mijlociu

O paralela mult mai interesanta este aceea ca ambele isi privesc viata post - independenta , dotate cu pregatirea miscarilor de identitate regionala : miscarile africane din Africa si miscarile arabesti si islamice din Orientul Mijlociu .Au existat substantiale suprapuneri geografice ale acestor miscari, majoritatea dintre ele realizandu-se in Africa de nord, dar cea mai mare provocare a fost de a se ridica la viabiliatea unui sistem de state post -colonial bazat de identitate nationala si suveranitate.

Alte referate despre: referat migratia africii sper orientul mijlociu, migratia africii spre orientul mijlociu, zona de interes energetic european orientul mijlociu africa de nord
Referate afisate : 19
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles