Salariul

Definitia salariului

Prin exceptie, cota procentuala individuala a asigurarilor pentru somaj se aplica la salariul de baza brut lunar la care se adauga alte sporuri cu caracter permanent, iar CAS-ul nu se retine pentru prestatiile sociale. Contributia la asigurarile sociale de sanatate nu se plateste pentru veniturilor care nu se impoziteaza s.a.

Note: Formulele de calcul vor fi scrise (copiate) identic fara spatii sau separatori. Cele doua coloane si 19 randuri marcate pot fi copiate impreuna si lipite in Excel, eventual cu ajustarea coloanei. In celula B2 se va trece "1" in cazul salariilor obtinute pe baza de carnet de munca (functia de baza) sau "0" in situatia altor venituri (alte functii). In celula B3 se va trece numarul persoanelor aflate in intretinere astfel cum sunt declarate si acceptate la locul de munca. In celulele B4 - B8, B1 si B18 se vor trece, dupa caz, datele solicitate. In celelalte celule, in care initial este plasat "0", programul va afisa datele calculate.

Note: Formulele de ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 529kb
Downloads: 0
Materia: Economie

Salariul minim

Legea salariului minim poate sau nu să reducă rata şomajului. De exemplu, în iunie 1980 în Zimbabwe, o decizie a guvernului de a seta nivelul salariului minim a produs concedierea a mii de muncitori. Oficiali ai partidului primului ministru Robert Mugabe au declarat că numai în zona Salisbury aproximativ 5000 de angajaţi au fost concediaţi înainte ca legea salariului minim să intre în vigoare.

Alte referate despre: salariul minim, salariul minim pe economie, salariul minim in tara si in lume

Salariul si impozitarea

Se acorda numai din profit si poate fi diferentiat in functie de participarea salariatilor la realizarea profitului. Salariul social este o suma pe care societatea, in ansamblul sau, o acorda pentru a spori veniturile unor categorii de salariati sau nesalariati. Salariul social se acorda de la buget tuturor celor care au dreptul la el, in mod egal. In timp ce salariul colectiv duce la cresterea nivelului de trai al salariatilor, salariul social asigura doar nivelul minim de existenta.

Alte referate despre: salariul si impozitarea, impozitarea salariilor, impozitarea veniturilor din salarii

Conceptul natura si formele salariului

Atunci, apare limpede că salariul, privit ca venitul persoanelor care participă prin munca lor proprie la procesul de producţie, este o categorie economică ce a apărut în anumite condiţii social-economice, odată cu apariţia în societate a unor oameni lipsiţi de toate condiţiile necesare pentru organizarea şi desf ăşurarea producţiei, înafară de forţa muncii lor, care, pentru ei ,apărea ca singurul mijloc de existenţă.

Alte referate despre: conceptul natura si formele salariului, conceptul natura formele salariului, natura salariului si formele salariului

Salariul echitabil

Salariul echitabil - Pentru a da un raspuns la aceasta intrebare trebuie sa ne adresam nu stiintei moralei sau a dreptului si nu notiunilor sentimentale de umanitate,echitate sau caritate.Cea ce este echitabil din punct de vedere al moralei sau chiar al dreptului poate fi cu totul inechitabil pe plan social.

Alte referate despre: contabilitatea salariilor, impozitul pe salarii, salarii

Contabilitatea salariilor

Contabilitatea salariilor
Persoanele care desfăşoară activitate pe bază de contracte civile nu au „funcţie” şi nici „funcţie de bază”, nu pot cumula mai multe funcţii şi nu se pot afla în „incompatibilitate pentru cumulul unor funcţii” şi nu sunt obligate să declare nici unui beneficiar sau instituţii de stat ce activităţi desfăşoară pe bază de contract civil (întrucât beneficiarul are obligaţia legală să-i calculeze, reţină şi vireze impozitul).

Alte referate despre: monografie contabila salarii, referat contabilitatea salariilor, contabilitate salarii

Impozitul pe venit din salarii 2007

Referat despre Impozitul pe venit din salarii 2007
Impozitul pe venit este acel impozit la care platitorul (una si acceesi persoana cu suportatorul) este persoana fizica sau juridica care realizeaza venit si este totodata una din cele mai importante surse de venituri ale bugetului de stat, izvorul principal al formarii venitului bugetului de stat si al finantarii cheltuielilor publice.

Alte referate despre: impozitul pe venitul din salarii, impozitul pe venit din salarii, referat impozitul pe venitul din salarii

Concept, natura, substanta salariului

Def.Salariul este o categorie economica de orig.capitalista si anume este pretul,remunerarea factorului munca in anumite conditii social economice ca expresie a participarii nemijlocite a factorului munca la activitatea economica. Salariul nu este singurul venit din munca, dar este cel mai important venit din societate: 60-80% din venitul national imbraca forma de salariu. In literatura economica exista numeroase definitii ale venitului: -venitul rezultat din munca/-pretul fortei de munca pe piata muncii, /-plata muncii, /-chiria(tariful pt. prestarea unor servicii). Natura salariului are o dubla determinare: a)pe de o parte este venitul posesorului fortei de munca; /b)costul fortei de munca pentru angajator.

Alte referate despre: salariul concept natura, pretul concept natura si functiile pretului, taxele vamale concept natura juridica disertatie 2009

Corelatia salarii-inflatie

b)indexarea curenta a salariilor, prin aceasta urmarindu-se diminuarea pe cat posibil a efectelor negative provocate de deprecierea monedei nationale (reducerea puterii de comparare a monedei), coreland cresterea salariilor cu cea a preturilor si tarifelor. Dupa prima liberalizare a preturilor din noiembrie 1990 in Romania s-a recurs la folosirea ambelor metode.

Alte referate despre: corelatie salarii inflatie, corelatia dintre inflatie preturi salarii si consum, corelatia dinte inflatie preturi salarii si consum

Ocuparea fortei de munca

Populatia ocupata cuprinde, potrivit metodologiei balantei fortei de munca, toate persoanele care, in anul de referinta, au desfasurat o activitate economico-sociala aducatoare de venit, cu exceptia cadrelor militare si a persoanelor asimilate acestora (personalul M.Ap.N., M.I., S.R.I., militari in termen), a salariatilor organizatlilor politico, obstesti §i a detinutilor

(tabe!e!e3.1.1,3.1.2?i20.10).

Alte referate despre: ocuparea fortei de munca, ocuparea fortei de munca referat, referat ocuparea fortei de munca

Concedierea din motive care nu tin de persoana salariatului

Concedierea din motive care nu tin de persoana salariatului
Practic, el nu se acorda in cazul in care contractul inceteaza de drept, si atunci cand salariatul este concediat pentru ca a incalcat regulile de disciplina a muncii sau cand este arestat preventiv pentru mai mult de 60 de zile. De asemenea, nu se acorda in cazul persoanelor concediate pentru necorespundere profesionala, aflate in perioada de proba.
Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina, in mod obligatoriu:
• motivele care determina concedierea;
• durata preavizului;
• criteriile de stabilire a ordinii de prioritate;
• lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate
• termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru ocuparea unui loc de munca vacant.
Concedierea din motive care nu ţin de persoana salariatului poate fi : individuală sau colectivă.

Alte referate despre: concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului, concedierea pe motive care nu tin de persoana salariatului, concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului

Drepturi si datorii aferente salariatilor

Drepturi si datorii aferente salariatilor
Personalul angajat, forta de munca a acesteia, este principalul factor de productie care pune in actiune ceilalti factori. Omul actioneaza cu ajutorul masinilor asupra activelor circulante pe care le transforma in produse, lucrari, servicii necesare traiului.

Alte referate despre: drepturi si obligatii ale salariatilor, contributii sociale aferente salarilor, drepturile si datoriile copiilor

Evaluarea performantelor

Al treile principiu este ca evaluarea trebuie sa fie acceptabila atat pentru evaluator, cat si pentru subiect - adica, ambii trebuie sa fie de acord ca are avantaje atat pentru organizatie, cat si pentru salariat.Al patrulea si ultimul principiu este acela ca evaluarea performantelor trebuie sa asigure o baza pentru imbunatatirea productivitatii salariatilor in cadrul organizatiei facandu-i pe acestia sa fie mai bine inzestrati pentru a produce.

Alte referate despre: evaluarea performantelor resurselor umane, evaluarea performantelor in organizatii, evaluarea performantelor

Managementul salarizarii - licenta

În organizarea structurală a firmelor există o multitudine de structuri, toate fiind mai mult sau mai puţin varinte a unor trei tipuri: ierarhică, funcţională şi ierarhic-funţională.
În cadrul societăţii S.C. Consorzio Pontello Tirrena Scavi S.A., sucursala Cluj-Napoca există o structură ierarhică –liniară. Aceasta se caracterizează printr-un sistem de delegări de autoritate, conducătorii de la centrul intreprinderii pot să dea dispoziţii pe linie ierarhică unor conducători ai unor compartimente funcţionale. Ca atare la orice nivel ierarhic un subordonat nu primeşte dispoziţii decât de la singurul conducător , în faţa căruia răspunde pentru acţiunea sa.
Întrucât acest tip de structură este simplu de înţeles, el este uşor de aplicat în procesul conducerii. Întotdeauna în vârful unei astfel de piramide se află conducătorul colectiv şi individual, care exercită conducerea operativă, iar la ...

Alte referate despre: licenta despre managementul salarizarii, managementul salarizarii, management strategic licenta

Dreptul muncii - subiecte examen

Ce garantii trebuie sa prezinte un angajat in functia de gestionar ?
4. art 10 din Legea nr 22/1969 , stipuleaza ca angajatorul poate solicita pt angajarea unei persoane in functia de gestionar , poate pretinde acestuia , 2 feluri de garantii :
garantie in numerar , o suma de bani care sa reprezinte echivalentul a trei salarii , suma care trebuie depusa de gestionar odata cu semnarea contractului individual de munca , fie angajatorul poate retine din salariu o suma reprezentand garantie materiala , nu mai mult de 10% din salariu si nu peste echivalentul a trei salarii ; aceste sume se vor depune la banca sau la cec , unde se va crea un cont ( depozit ) pe numele salariatului caruia i s-a retinut garantia .
garantii suplimentare – in functie de marimea gestiunii( valoarea bunurilor gestionate) , angajatorul poate pretinde angajatului in functia de gestionar :
afectarea unor bunuri imobile , sau a unor bunuri imobile de folosinta indelungata.
Obligatii asumate de catre terti ( giranti ...

Alte referate despre: dreptul muncii subiecte examen, drept roman subiecte examen, drept civil subiecte examen
Referate afisate : 15
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles