Sanatatea cuplului

Tensiunea si sanatatea cuplului

Oamenii ca dovadă a evoluţiei lor, ar trebui să devină mai atenţi şi mai plini de înţelegere faţă de cei din jur şi implicit ar trebui să-şi găsească timpul necesar unei autoanalize. Astfel oamenii devin nişte automate în lupta pentru existenţă, fapt cu puternice implicaţii psihologice în viaţa socială şi îndeosebi în viaţa de cuplu, în familie.

Tensiunea si sanatatea cuplului
După cum bine ştim, familia reprezintă primul mediu organizat în care este angajat individul şi, ea are cea mai îndelungată influenţă asupra devenirii omului. Această instituţie se bazează pe alegerea reciprocă a partenerilor de viaţă. Are originea în căsătorie şi constituie unul din cele mai complexe micro-sisteme sociale.

Tensiunea si sanatatea cuplului
Căsătoria este o problemă personală şi individuală a fiecăruia şi care poate fi corect rezolvată numai de cei care sunt personal implicaţi. Trebuie să remarc faptul că, un sfătuitor din afară asupra ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 12kb
Downloads: 264
Materia: Psihologie

Modificarea rolurilor in cuplul contemporan

Istoria evolutiei familiei nu este altceva decat istoria dezvoltarii si modificarii rolurilor conjugale. Aceasta modificare a rolurilor s-a materializat în schimbari lente si nesemnificative, cu exceptia ultimelor decenii, care au obligat cele doua sexe la o adaptare rapida si oarecum fortata. Studiul de fata încearca sa evidentieze cateva dintre consecintele generate de actuala reconversie a rolurilor si problemele cu care se confrunta cuplul contemporan.

Alte referate despre: cuplul contemporan, traditionalul si modernul in cuplul contemporan, traditionaluln si modernul in cuplul contemporan

Secretul in cuplu

"Secretul in cuplu"
Cel care are ceva de ascuns este mai mereu pe gânduri, iar într-un cuplu în care cei doi parteneri se iubesc cu adevărat şi se cunosc foarte bine, acest lucru nu poate să scape neobservat. În plus, în cazul în care partenerul sau partenera simte că ceva este în neregulă, se creează un cerc vicios: mai întâi există un secret, apoi, când el sau ea ne întreabă care e problema, minţim că nu s-a întâmplat nimic. Iar în final, totul răbufneşte fie într-o ceartă, fie, şi mai rău, în ruperea relaţiei, care iniţial părea durabilă.

Alte referate despre: secretul in cuplu, secrete in cuplu, secretele in cuplu

Traditionalul si modernul in cuplul contemporan

2) Femeile care nu refuză rolul lor feminin, dar care conştientizează că sunt inferioare
bărbaţilor, osândite să joace un rol secundar. Ele îşi îndeplinesc rolul mai mult din obligaţie şi mereu încearcă să schimbe câte ceva, în lupta cu ele însele şi cu ceilalţi, nerenunţând uşor, chiar dacă întâmpină dificultăţi. Le putem numi femei izolate.

Alte referate despre: traditional si modern in cuplu contemporan, modalitati traditionale si moderne de amenajare a mediului rural, biotehnologii traditionale si moderne

Prezentarea cuplurilor

Dupa casatorie, ea este optimista si crede ca necazurile s-au incheiat, cind de fapt sint abia pe cale sa inceapa. Pe tot parcursul piesei Julieta este complet devotata lui Romeo: este gata sa renunte la numele sau, refuza sa se casatoreasca cu Paris. Singura data cind simte furie impotriva lui este atunci cind acesta il ucide pe Tybalt, dar dupa o reflectie isi da seama ca de fapt este de partea lui Romeo.

Alte referate despre: cupluri celebre, cupluri celebre din literatura, cupluri celebre in literatura

Cupluri celebre

Iată ce aude lumea fascinata, care a simţit întotdeauna ca viata nu sta in devotamentul fata de ordine, ci in curajul sau de a se răzvrăti. Insa lumea se teme de anarhie. De aceea o condamna pe cea care desface casatoria, in timp ce o admira totodată si o invidiază pentru prietenul ei interzis.

Perechile, fie ele obişnuite sau nu, impun norme, distrug principiile morale si stabilesc altele noi, arata cat sunt de bogate, sălbatice, delicate si pline de conflict, sentimentele care ii mana unul spre celalalt sau ii indeparteaza unul de celalalt. Perechile demonstrează puterea suferinţei, autoritatea dorinţei, dorul compatibilităţii focului iubirii cu apa cotidianului.

Alte referate despre: cupluri celebre din istorie, cupluri celebre din literatura universala, cupluri celebre din literatura romana

Alimentatie sanatoasa

Alimentatia sanatoasa si sportul sunt cheia unei vieti sanatoase. Ele iti vor crea o stare de bine, de energie, reducand riscul unor boli precum hipertensiunea, diabetul, osteoporoza, colesterolul si anumite tipuri de cancer. Iti poti stabili propria alimentatie sanatoasa, asa incat sa decizi singura ce anume vrei sa mananci si ce vrei sa excluzi.

Alte referate despre: alimentatia sanatoasa referat, alimentatie sanatoasa referat, alimentatia sanatoasa

Sanatatea mentala si emotionala

Linistea spirituala poate fi serios afectata de egocentrism-tendinta de a raporta totul la sine-, egoism si necunoastere. Se poate observa usor ca o persoana foarte egocentrista poate fi foarte suparata cand ii sunt puse la indoiala autoritatea, cunostintele sau realizarile. Un om modest cu aceleasi realizari nu va reactiona aproape deloc la criticile nedrepte ale celorlalti si practic va vedea partea pozitiva a criticii si isi va corecta activitatea in consecinta.

Alte referate despre: sanatatea mentala si emotionala, educatie pentru sanatate mentala si emotionala-referat, sanatate mentala si emotionala

Sanatatea si securitatea muncii

Securitatea, in opinia Academiei Romane, inseamna a fi la adapost de orice pericol, protectie sau aparare, iar sanatatea reprezinta starea unui organism in care functionarea tuturor organelor se face in mod normal si regulat. Din conjugarea acestor doi termeni, aplicati unui sistem de munca a luat nastere expresia "securitate si sanatate in munca", ce s-a transformat ulterior intr-un concept amplu si complex.
Preocuparile statelor pentru crearea unui mediu de munca sigur si sanatos au crescut odata cu intensificarea eforturilor de dezvoltare economica, sociala si morala si, cu certitudine, si functie de nivelul de civilizatie atins.

Alte referate despre: sanatatea si securitatea muncii referat, sanatatea si securitatea muncii, referat sanatatea si securitatea muncii

Protectia dreptului la un mediu sanatos

Referat despre Protectia dreptului la un mediu sanatos
La nivel global, preocuparea pentru calitatea şi protecţia mediului înconjurător a fost pusă în discuţie pentru prima dată în anul 1972, la prima Conferinţă Mondială a Naţiunilor Unite pe această temă, organizată la Stockholm. Prin Declaraţia asupra mediului înconjurător adoptată cu prilejul acestei conferinţe s-au stabilit o serie de principii privind drepturile şi obligaţiile statului în ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător precum şi căile şi mijloacele de dezvoltare a cooperării internaţionale în materie de mediu.

Alte referate despre: protectia dreptului la un mediu sanatos, protectie dreptului la un mediu sanatos, dreptul la un mediu sanatos

Sanatatea mediului

Calitatea mediului ambiant si modul de trai, care in mare masura este conditionat de mediu, au o influenta pronuntata asupra sanatatii populatiei, determinand aproximativ 2/3 din totalitatea starilor morbide. Realizarea masurilor orientate spre eliminarea sau cel putin reducerea riscurilor, reducerea intensitatii si duratei lor este cea mai eficienta interventie preventiva, care se soldeaza cu ameliorarea
indicilor sanatatii.

Alte referate despre: sanatatea mediului, sanatatea mediului inconjurator, sanatatea mediului referat

Asigurarile de sanatate

Asiguratorul este obligat sa reinnoiasca contractul de asigurare de sanatate pana la solicitarea de incetare a acestuia, exprimata de contractant, exceptand situatiile prevazute in conditiile generale ale contractului de asigurare.La data reinnoirii contractului de asigurare voluntara de sanatate, asiguratorul poate modifica prima de asigurare pentru toti asiguratii aflati in aceeasi categorie de risc si nu poate creste valoarea primei de asigurare doar in functie de indicatori de morbiditate individuala.

Alte referate despre: reforma in asigurari de sanatate, asigurari de sanatate, asigurari de sanatate referat

Igiena si sanatatea

Sanatatea nu se adreseaza numai individului ci si poate mai curand colectivitatii, ea imbracand astfel alaturi de caracterul sau biologic si un caracter social pronuntat.

In timp ce medicina, in acceptia ei veche, se ocupa in primul rand de studiul bolilor si ingrijirea bolnavilor, igiena acorda prima atentie omului sanatos.

Alte referate despre: igiena si sanatatea, igiena si sanatate, igiena si sanatatea sistemului nervos

Imaginea cuplului Ion - Ana

Dacă ne întoarcem privirea spre tecut, remarcăm faptul că lumea veche acorda cuplului un statut aparte, deoarece desemna punctul de plecare în vederea întemeierii unei familii prin căsătorie.
Dacă, în trecut, căsătoria reprezenta un lucru sfânt, bazat pe primatul purităţii şi al iubirii, odată cu trecerea timpului, evoluţia relaţiilor din cadrul unui cuplu cunoaşte o continuă degradare. Treptat, averea este elementul principal în jurul căruia gravitează formarea unui cuplu. Astfel, întemeierea unui cuplu a devenit un mijloc de obţinere a unui statut atât economic, cât şi social.

Alte referate despre: imaginea cuplului ion - ana, imagine cuplului ion-ana, imaginea cuplului ion ana

Definirea conceptelor de sanatate si boala

Prima caracteristica comuna tuturor bolilor o reprezinta cauzalitatea. La originea oricarei imbolnaviri stau anumite cauze, care in functie de interrelatiile cu organismul, sau independent de acesta, pot avea un rol determinant sau favorizant.A doua caracteristica importanta a bolii o reprezinta manifestarea de catre organism a unui complex de reactii de raspuns fata de actiunea agentului patogen. In functie de natura agentului patogen, de efectul local sau general si de durata de actiune aceste reactii pot fi generale si/sau locale, specifice si/sau nespecifice, cu caracter adaptativ si/sau lezional, alcatuind in totalitatea lor un complex de perturbari care confera bolii particularitatile ei clinice.

Alte referate despre: conceptul de sanatate si boala, conceptele de sanatate si boala, definiti termeni de sanatate si boala

Imaginea cuplului in romanul Mara

IMAGINEA CUPLULUI ÎN ROMANUL “MARA”
Opera lui se situează sub semnul clasicismului, deoarece Slavici urmăreşte să creeze personaje complexe, care să reflecte o anumită mentalitate, personaje reprezentative ale societăţii în care trăia. E motivul pentru care Slavici plasează în centrul fiecărei creaţii un personaj care se detaşează de celelalte şi care are un statut aparte. Un astfel de personaj este Ghiţă din “Moara cu noroc” sau Simina din “Pădureanca” sau Persida din romanul “Mara”. Aşa cum apreciază şi M. Popescu “chiar dacă textul lui Slavici, pentru unii, pare a nu spune nimic sau foarte puţin, el cercetează, de fapt, straturile cele mai adânci ale conştiinţei umane”, Slavici fiind, de altfel, cunoscut ca “un scriitor al condiţiei umane problematice”.

Romanul “Mara” a apărut în anul 1894 în revista “Vatra” şi în volum în anul 1906. Acest roman inaugurează o direcţie nouă în literatura română ...

Alte referate despre: ion de liviu rebreanu imaginea cuplului laura george, imaginea cuplului in romanul mara, imaginea cuplului in romanul mara de ioan slavici persida si natl
Referate afisate : 16
Medie note: 8.23 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles