Scheletul pasarilor reptilelor mamiferelor asemanari

Scheletul mamiferelor

Mamiferele apar într-o gamă enormă de forme şi mărimi-de la micuţele rozătoare până la gorile,elefanţi şi balene. Însă scheletele lor au în comun anumite trăsături de bază. Asemenea păsărilor, peştilor,amfibienilor şi reptilelor, mamiferelor sunt vertebrate. Ele au o şiră a spinării, sau coloană vertebrală, formată din oase conectate între ele, numite vertebre.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 3045
Materia: Biologie

Principalele etape ale evolutiei animalelor

În perioada străveche, prima perioadă a evoluţiei vieţuitoarelor, s-au descoperit dovezi ale apariţiei organismelor unicelulare şi a celor pluricelulare. Protozoarele sunt cele mai simple vieţuitoare care au trăit pe pământ, din cele asemănătoare euglenei s-au dezvoltat, pe de o parte, plantele verzi, pe de altă parte, animalele.

Alte referate despre: principalele etape ale evolutiei animalelor, principalele etape ale evolutiei animalelor wikipedia, schema principalele etape ale evolutiei animalelor

Comportamentul de aparare al animalelor

Aristotel, unul dintre cei mai straluciti scriitori ai Antichitatii, contribuie la dezvoltarea stiintelor naturii cu informatii extrem de valoroase despre un numar mare de specii de animale si despre cele mai variate fenomene biologice, precum cele de anatomie, fiziologice, reproducere, obiceiuri si altele.In “Historia Animalium” cartea a VI-a si a IX-a, Aristotel trateaza in special probleme de psihologie animala. Astfel, Aristotel apreciaza ca majoritatea animalelor prezinta urme de calitati si aptitudini psihice.

Alte referate despre: comportamentul de aparare al animalelor, comportamentul de aparare a animalelor, comportamentul de aparare ala animalelor

Lumea Animalelor - Alfred Edmund Brehm

In 1852, el s-a inapouiat in Germania cu comorile adunate – vii si moarte. Mergand in continuare pe fagasul vocatiei sale, el a studiat de aici inainte stiintele naturale la Jena si viena. A fost un student straniu; pe de o parte acomodindu-se cu noul sau mediu el participa la diferite manifestari ale vietii studentesti, pe de alta parte el traia in mijlocul animalelor vii pe care le ingrijea si le observa. Colegii sai faceau mult haz de maimutele care sareau din camera lui, dar erau mandrii de aptitudinile scriitoricesti ale camaradului lor. Povestirile sale asupra pasarilor ii captivau intotdeauna iar cercurile de specialisti au inceput sa acordew atentie comunicarilor sale stiintifice.

Alte referate despre: brehm lumea animalelor, lumea animalelor brehm download, curiozitati din lumea animalelor

Scheletul si muschii

Scheletul uman este format din 206 oase separate, unite intre ele prin diferite articulatii. Marimea, respectiv forma diferitelor oase este determinata de functia anatomica. Cel mai mare os este femulrul, iar cel mai mic este scarita (2,6 mm), una din oscioarele auditive. Oasele pot fi impartite in 4 mari grupe. Oasele lungi sau cilindrice dupa cum le arata si denumirea, sunt alungite, usor curbate, au rolul de a amortize socurile.

Alte referate despre: scheletul si muschii, test la biologie - scheletul si muschii, scheletul uman muschii

Scheletul

Scheletele hidrostatice se gãsesc la animalele acvatice, ca meduza, anemonele de mare si la nevertebratele subterane mici, ca râmele. Desi acest tip de schelet functioneazã bine în apã, nu e îndeajuns de rezistent pentru a sustine animale mari pe uscat, lucru demonstrat de felul în care meduza se prãbuseste când este adusã pe mal de maree.

Alte referate despre: scheletul uman, scheletul capului, scheletul corpului uman

Dinozaurii, stramosii pasarilor

Descoperirile din ultimele doua decenii in mai multe puncte de pe glob, au impulsionat ritmul cercetarilor si au deschis dezbateri incinse asupra liniilor si ramurilor arborelui filogenetic avian. Cei mai multi oameni de stiinta plaseaza primul dragon chinezesc cu pene intr-o linie evolutiva straveche, care a facut legatura intre dinozauri si pasari. O parte din specialisti pastreaza inca indoieli asupra legaturii dinozauri–pasari si sustin ca linia aviana s-a desprins din unele reptile primitive, cu mult inainte ca Synosauropterix sa se fi ospatat cu ultima lui prada – un mamifer mic, poate un sobolan.

Alte referate despre: dinozaurii stramosii pasarilor, stramosii gainii dinozaurii, dinozaurii

Mic dictionar al pasarilor

Batlan (Ardea cinerea) pasare mare de balta, cu gatul si picioarele lungi si cu penele cenusii.Cinteza (Fringilla coelebs) mica pasare cantatoare cu ciocul conic, scurt si tare, cu penajul cenusiu-albastrui sau brun-roscat, avand pe aripa o dunga alba.

Alte referate despre: mic dictionar biografic a lumii antice, mic dictionar de concepte operationale, mic dictionar englez-roman

Sistemul digestiv

- kiwi contine mai mult potasiu decat bananele.
- alte minerale si substante: magneziu, fier, calciu, vitamina E, B6, C, acid folic, magneziu, crom, potasiu.
Nu uitati ca semintele de kiwi sunt cele care incorporeaza toti nutrientii - proteine, vitamine, minerale.

Cavitatea bucala si digestia bucala
Cavitatea bucala este sectorul de receptie a hranei. Aici se afla organe specializate in maruntirea si mestecarea hranei: dintii si limba.
Dintii mamiferelor sunt fixati in alveole. Aceasta particularitate le da o oarecare mobilitate si ii face mai eficienti.

Digestia bucala consta in transformari mecanice, fizice si, mai putin, chimice.Umecarea se realizeaza cu ajutorul salivei. Aceasta este secretia celor 6 glande salivare (parotide, submaxilare, sublinguale) care sunt situate in apropierea cavitatii bucale.Saliva contine apa, mucus, ioni minerali, o substanta bactericida (lizozim) si o singura enzima digestiva (amilaza salivara).Dupa aceasta etapa alimentul, in ...

Alte referate despre: sistemul digestiv, bolile sistemului digestiv, boli ale sistemului digestiv

Plante si animale pe cale de disparitie

Multe dintre speciile prioritare sint pe cale de disparitie. Un exemplu ar fi foca sihastru, cu burta alba sau calugar, al carei habitat se afla pe coasta bulgara si romana a Marii Negre. Specia a fost aproape eradicata de catre pescari, deoarece se credea ca le distruge plasele. Actualmente, estimarile spun ca nu exista mai mult de 400 de exemplare. Si perpetuarea unor efective de pesti este periclitata.

Alte referate despre: plante si animale pe cale de disparitie, plante si animale pe cale de disparitie din romania, plante si animale pe cale de disparitie din republica moldova

Diagnosticul pasteurelozei la animale

Tablou morfopatologic.
Forma supraacuta:
- diateza hemoragica
- exudate seroase si serofibrinoase in cavitati
Forma acuta:
- pneumonie crupala cu focare necrotice
- pleurezie
- pericardita serofibrinoasa sau purulenta
- enterita catarala sau hemoragica
Forma cronica:
- cahexie generalizata in organe si tesuturi
- leziuni fibrino -necrotice sau necrotico -purulente in organe (pulmon, uter, etc.) si tesuturi
- puroi in cavitatile nazale
- rani la nivelul botului
- conjunctivite
- cheratite
- abcese multiple de marimi diferite cu localizare subcutanata, intermusculara sau ganglionara; chiar si uterina.

Alte referate despre: diagnosticul pasteurelozei, tesuturi animale, animale pe cale de disparitie

Animale daunatoare agriculturii si omului

Coropisnita traieste in soluri afanate si nisipoase.Corpul ei catifelat,de culoare roscata,are prima pereche de picioare adaptata pentru spalat.Cand sapa galerii, coropisnita distruge radacinile si tulpinile subterane ale plantelor de cultura.Ea este un daunator periculos in sere si rasadnite.

Alte referate despre: animale daunatoare agriculturii si omului, animalele daunatoare agriculturii si omului, referat-animalele daunatoare agriculturii si omului

Curiozitati animale

24. In nordul Australiei se intilnesc fluturi cu dimensiunea de 26 cm. Localnicii folosesc carnea lor. Se intelege ca fluturii nu sint vinati cu plasa, nici cu pusca, ci cu arcul si sageata.

Alte referate despre: curiozitati animale, curiozitati animale domestice, referate curiozitati animale

Bolile respiratorii ale pasarilor domestice

In embrionul de gaina produce pe alantocorion leziuni caracteristice de marimea uni bob de mei.
In celulele epiteliale din mucusul traheal si laringian de la pasarile bolnave ca si in epiteliile ectodermice ale embrionului de gaina pe care s-a cultivat virusul, se constata prezenta de incluzii intranucleare colorabile cu solutia Giemsa (incluziile Seifried).

Alte referate despre: bolile respiratorii ale pasarilor, prezentare power point bolile respiratorii ale pasarilor, bolile ficatului ale pasarilor domestice

Tuberculoza mamiferelor

1) Examen bacteriologic
- frotiuri din leziuni granulomatoase, colorate Ziehl-Nielsen: bacili AAAR, puţin numeroşi;
- izolări pe medii speciale – după decontaminarea şi îmbogăţirea probelor: M bovis disgonic, cca 60 zile, peliculă;
2) Examen histopatologic – granuloame cu celule gigant tip Langhans sau colorare prin metoda Ziehl - bacili;
3) Bioproba pe cobai, iepure, găină – leziuni după 3-8 săptămîni.

Alte referate despre: tuberculoza mamiferelor, tuberculoza, tuberculoza referat

Ascaridioza pasarilor

Manifestarile clinice au valoare informativa, orientativa si nu permit stabilirea diagnosticului. Examenul ovoscopic si necroscopic conduc la un diagnostic de certitudine, fiind o metoda uzuala datorita pierderilor in efectiv. Trebuie avut in vedere ca semnele apar chiar in cursul perioadei prepatante si ca atare primele stadii ale maladiei nu sunt diagnosticabile prin coproscopie. Ponta femelelor de ascarizi este intermitenta si un singur examen nu are semnificatie.
Tabloul clinic, in sezonul de vara la pui si in toamna-iarna la pasarile adulte, are valoare orientativa. Examenul coproscopic, ovohelmintoscopic, pozitiv de cele mai multe ori in faza imaginabila a bolii, are dezavantajul confuziilor posibile cu ouale de Heterakis.
Diagnosticul diferential la pasari in viata se face cu alte helmintoze digestive cronice, hipovitaminoze. La tineretul aviar se va diferentia de: cimerioza, trichomonoza, histomonoza si spirochetoza.
Diagnosticul epizootologic, datele care trebuie retinute ...

Alte referate despre: ascaridioza pasarilor, importanta pasarilor migratoare, importanta pasarilor migratoare din moldova

Istoria ieroglifica Dimitrie Cantemir

Un personaj situat dincolo de puterea jiganiilor este Cucunozul (spatarul Mihai Cantacuzino), care o impune pe Strutocamila in Moldova (Mihai Racovita). Printre intrigile impuse de jocurile sortii, Vidra trebuie sa fie afara "dintr-amandoua monarhiile"; in timp ce Strutocamila trebuie sa scrie. Lantul puterii este indepartat, caci "Strutocamilei, diipa chipul ce din fire are si din ocrotirea Corbului cea tare, intre alalate dihanii si cornul cel de putere sa i se dea caci partea Corbului clinoromiia Vulturului are." Decaderea Inorogului este rapida: "Plecatu-s-au cornul Inorogului; impiedicatu-s-au pasii celui iute...".

Alte referate despre: istoria ieroglifica dimitrie cantemir, istoria ieroglifica dimitrie cantemir rezumat, istoria ieroglifica dimitrie cantemir comentariu

Sistemul Osos

Scheletul capului este alcatuit din neurocraniu, care adaposteste encefalul, si viscerocraniu, care formeaza oasele fetei si contine segmentele periferice ale unor analizatori si segmentele initiale ale aparatelor respirator si digestiv. La alcatuirea neurocraniului iau parte 8 oase: patru neperechi- frontal si etmoid, sfenoid si occipital, si doua perechi- temporale si parietale;

Alte referate despre: sistemul osos, boli ale sistemului osos, sistemul osos la om
Referate afisate : 18
Medie note: 7.83 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK