Scheletul uman poze

Corpul uman

Oasele pot fi impartite in patru mari grupe.
1 oasele lungi sau cilindrice, sunt alungite, usor curbate, au rolul de a amortiza socurile, din aceasts categorie fac parte oasele gambei, bratului, degetelor.
2 oasele scurte, (cubice) sunt colturoase, groase: oasele carpiene si tarsiene
3 oasele neregulate, au forme si dimensiuni variate, formaza unele parti ale fetei si spatelui
4 oasele late, coastele, craniul, spata -reprezinta scuturi ale organelor vitale.

Peste 500 de muschi - muschii scheletici - se ataseaza de oasele noastre. Muschii se insera pe oase prin intermediul prelungirilor numite ligamente. Muschii si oasele formeaza impreuna cele mai mari sisteme organice ale organismului nostru: sistemul osos si muscular.
Scheletul este flexibil datorita articulatiilor care unesc oasele.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 15
Materia: Biologie

Functiile de relatie ale corpului

Totalitatea oaselor şi articulaţiilor din corpul unui om formează sistemul osos al corpului. Toate oasele aşezate în poziţie naturală şi legate între ele prin articulaţii formează scheletul osos al corpului.

Alte referate despre: functiile de relatie a corpului uman, functiile de relatie ale corpului uman, functiile de relatie ale corpului

Sistemul Tegumentar-relatii si functii in corpul uman

Histologic, pielea este alcatuita din trei straturi principale:
A) Epidermul se dezvolta din ectoderm
B) Dermul se dezvolta din mezoderm
C) Hipodermul se dezvolta din mezoderm

Alte referate despre: functiile corpului uman, functiile de nutritie ale corpului uman, corpul uman si functii de nutritie

Celula si tesuturile

O parte din aceste molecule circula in mod natural dinspre zone in care concentratia lor e mai mare spre zone in care concentratia e mai mica. Pentru alte tipuri de molecule exista in celula mecanisme speciale-asemanatoare unor “pompe” sau ”usi” – care permit intrarea sau iesirea moleculelor in functie de nevoi. Acest proces este denumit transort activ.

Alte referate despre: celula si tesuturile, celula si tesuturile umane, referat celula si tesuturile

Alcatuirea corpului uman

3. hipofiza anterioara= adenohipofiza
SISTEMUL OSOS e format din totalitatea oaselor legate prin articulatii. Principala sa functie este sustinerea si protectia corpului. Este componeneta pasiva a sistemului locomotor.
SISTEMUL MUSCULAR cuprinde muschii scheletici, muschiul inimii, muschii netezi. Este principalul system efector al organismlui. Reprezinta componeneta active a sistemului locomotor.
SISTEMUL NERVOS cuprinde totalitatea organelor nervoase formate din neuroni si nevroglii. El receptioneaza, transmite si integreaza informatiile primate din mediul extern sau intern, realizand coordonarea si integrarea organismului in mediul de viata.

Alte referate despre: alcatuirea corpului uman, alcatuirea corpului uman referat, alcatuirea corpului uman desen

Nervii cranieni

5. TRIGEMENI
- sunt micsti
- structura:- ramura oftalmica:fibre sensitive
- ramura maxilara: fibre sensitive
- ramura mandibulara:fibre sensitive si motorii
- distributie:- ramura oftalmica:globii oculari, mucoasele nazala si a sinsurilor, pielea fruntii si a ploapei superioare

Alte referate despre: nervii cranieni, nervii cranieni referat, referat nervii cranieni

Corpul Uman

Oasele care formeza toracele sunt in numar de 25. Pe cele doua parti sunt aliniate una sub alta 12 perechi de coaste lungi si curbate, in centru fiind situat sternul. Oasele centurii scapulare, ale bratului, antebratului si mâinii sunt in numar de 64. In centura scapulara de o parte si de alta sunt situate câte o clavicula si o spata. Bratul este format dintr-un os, iar antebratul din doua oase lungi: humerus – radius si ulna.

Alte referate despre: corpul uman organe interne, scheletul corpului uman, articulatiile corpului uman

Scheletul-sistemul osos

Din aceasta categorie fac parte oasele gambei, braţului, degetelor. Oasele scurte, sau cubice, sunt colţuroase, groase. Aşa sunt de exemplu oasele carpiene si tarsiene. Oasele neregulate, conform denumirii, au forme si dimensiuni variate. Formează unele parţi ale fetei si spatelui. In final oasele late-coastele, craniul, spata- reprezintă scuturi ale oaselor vitale.

Alte referate despre: rolul scheletului sistemul osos la om, scheletul-sistemul osos la animale, scheletul osos

Proiectul genomului uman

Toate acestea constituie pasi importanti in biologie,savantii comparand genotipuri complete, ceea ce va duce la noi puncte de vedere asupra evolutiei biochimice, a metabolismului si a fiziologiei. Deasemenea, cercetarile vor duce la noi metode de analiza a proteinelor si explicarea mecanismului mutatiilor.

In prezent 18 tari participa activ la proiect.Recent si China s-a alaturat acestui efort international.Munca a fost impartita astfel incat fiecare grup de cercetare are de studiat
cate un cromozom sau set de cromozomi.S-au incheiat acorduri pentru utilizarea unui limbaj si a unor instrumente comune pentru a usura schimbul de informatii atat de necesar.

Alte referate despre: proiectul genomului uman, proiectul genomului uman biologie, proiectul genomului uman referat

Apa in organsimul uman

Introducerea şi eliminarea apei din organism
Apa este introdusã în organism sub formã de bãuturi împreunã cu alte alimente.Într-adevãr, în afarã de apa pe care o bem, o cantitate de apã se formeazã în organism prin oxidarea diferitelor alimente. Multã lume considerã cã dacã mãnâncã o pâine, o fripturã, o prãjiturã sau o legume nu itroduc in organism nici o picãturã de apã.Acest lucru este greşit.S-a constatat cã prin completa oxidare a 100 grame de grãsime se formeazã 107 grame de apã, din 100 gramede amidon se formeazã 55 de grame de apã, din 100grame de albumilã se formeazã 41 de grame de apã.

Alte referate despre: apa in organismul uman, apa din organismul uman, apa in corpul uman

Ochiul uman

Cum functioneaza ochiul?
Ochiul nostru este mult mai complex decat aparatul foto. Cu ajutorul aparatelor foto nu putem decat sa fixam imaginile din lumea exterioara pe un film fotografic, in timp ce animalele si oamenii pot interpreta informatia aparuta pe retina si pot actiona potrivit informatiei primite.

Alte referate despre: ochiul uman, referat ochiul uman, ochiul uman referat

ochiul uman instrument optic

Fiecare ochi are circa 125 milioane de celule cu bastonaşe şi 7 milioane de celule cu conuri. Celulele cu bastonaşe detectează doar albul si negrul, dar funcţionează bine şi în lunimă slabă. Cele cu conuri văd culorile, dar au nevoie de lumină pentru aceasta.

Alte referate despre: ochiul uman instrument optic, referate ochiul uman instrument optic, ochiul uman-instrument optic

Intelegerea creierului uman

Intelegerea creierului uman - La început, era aşa-zisul om-maimuţă, care mânca bucăţi de carne crudă a animalelor, pentru aceasta construindu-şi unelte dintr-o piatră ascuţită şi o bucată de lemn. Toate acestea până când, dintr-o mică scânteie, s-a descoperit focul!

Alte referate despre: intelegerea creierului uman, referat psihologie intelegerea creierului uman, anatomia creierului uman

Articulatiile corpului uman

Alături de aceste două clase mai întîlnim şi articulaţii cu mobilitate foarte redusă, pe care Winslow fînaintea lui Bichat) le-a numit articulaţii semimobile sau amfiartroze. Adoptînd clasificarea funcţională, împărţim articulaţiile după gradul lor de mobilitate în:

Alte referate despre: articulatiile corpului uman imagini, articulatiile corpului uman generale, articulatiile corpului uman rotula

Habitatul Uman

Desigur, pentru a face o analiza cat mai exacta a ceea ce inseamna spatiu rural, cu toate elementele sale caracteristice, nu putem sa delimitam ruralul de urban. Cel mai adesea, spatiul rural intretine relatii cu spatiul urban. Cunoasterea ruralului, in toate dimensiunile sale, reclama, din multe puncte de vedere, o analiza comparativa ‘’rural-urban’’.

Alte referate despre: habitatul uman, igiena habitatului uman, habitatul uman referat

Resurse si limite de supravietuire a organismului uman

"Resurse si limite de supravietuire a organismului uman"
Unii factori de mediu sunt daunatori prin calitatea si cantitatea lor. Astfel, fata de ei organismul isi ia masuri de aparare, izolare, compensare etc.

Alte referate despre: resurse si limite de supravietuire a organismului uman referat, resurse si limite de supravietuire a organismului uman, resurse si limite de supravietiure a organismului uman

Echilibrul acido-bazic in organismul uman

Sursa amoniacului renal este in primul rand glutamina, care prin desaminare ofera cam 60% din amoniacul urinar, apoi acidul adenilic si unii aminoacizi. In aceste procese intervin enzimele corespunzatoare: glutaminoza aminoacidoxidozelor care elibereaza amoniacul sub forma de

Alte referate despre: echilibrul acido-bazic in organismul uman, echilibrul acido bazic in organismul uman, echilibrul acido-bazic in organismul uman referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.12 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK