Schema functionala a calculatorului

Impactul calculatorului

Chiar in procesul controlarii entropiei, prin elaborarea de acte normative, se induce dezordine in sistem, dezordine a carei cuantificare este greu de masurat prin mijloace clasice.

Sursele de documentare informatizate, bibliotecile si arhivele electronice sunt mijloace fara de care juristul va trebui sa-si modifice programul de pregatire a dosarului in favoarea cunoasterii si intelegerii contextului legislativ; cea mai mare parte a muncii sale este dedicata documentarii si pregatirii sintezelor de fundamentare.

Lucrarea defineste conceptele specifice informaticii juridice, tipurile de aplicatii, metodele si tehnicile specifice realizarii de aplicatii informatice in domeniul juridic. Ea isi propune, de asemenea, sa ajute studentii sa stapineasca principalele functii ale calculatorului, sa-si elaboreze documentele si sa interogheze bazele de date, inclusiv reteaua INTERNET.

Daca in momentul de fata Tribunalul electronic este optional, iar deciziile sale sunt privite cu neincredere, ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 643
Materia: Drept

Istoricul calculatorului

Primele abacuri au apărut în secolul al XIII-lea în Europa, dar cele moderne au fost realizate de către chinezi; ultimele au fost remodernizate de către japonezi. Cu ele se efectuau operaţii de gradul I.Abacurile funcţionau manual şi era neapărată nevoie de un nou mod de calcul.

Alte referate despre: istoricul calculatorului, referat istoricul calculatorului, referat despre istoricul calculatorului

Memoria calculatorului

2. Functia de memorare numai cu citire de date; in aceasta categorie intra memoriile ROM (Read Only Memory), PROM (Programable Read Only Memory), EPROM (Eraseable Programable Read Only Memory) care pot fi numai citite de catre sistemul care le utilizeaza; stergerea posibila numai in cazul memoriilor de tip EPROM. Nu este efectuata de catre sistemul utilizator si nu este selectiva in raport cu informatia inscrisa.

Alte referate despre: memoria calculatorului, memoria calculatorului referat, in ce se masoara memoria calculatorului

Calculatorul

Functia de comanda-control si functia de prelucrare sunt realizate de catre cea mai importanta componenta a calculatorului numita unitatea centrala de prelucrare (UCP) sau procesor. UCP este formata din doua componente specializate: unitatea aritmetico-logica (UAL) si unitatea de comanda-control (UCC).

Alte referate despre: componentele calculatorului, istoria calculatorului, structura calculatorului

Modelul matematic IS-LM - proiect Cibernetica

Modelul matematic IS-LM - proiect Cibernetica
In economia de piata deschisa apar patru sectoare economice : gospodariile, firmele, sectorul public (guvernamental) si sectorul extern. Acestea sunt legate intre ele printr-o multitudine de fluxuri a caror intensitate este determinata de anumite piete piata bunurilor si serviciilor, piata financiara (care include si piata valutara), piata factorilor de productie s.a.

Alte referate despre: modelul matematic, modelul matematic si modelarea matematica, modelul matematic aplicat

Primii pasi in calculator

Pentru a micsora sau a marii o coloana dintr-un table se selecteaza cu cursorul si se trage in stanga sau in dreapta. Pentru a sterge un table el se selecteaza si se da Table – Delete – Table.

Alte referate despre: primii pasi in calculator, primii pasi pe calculator, primii pasi la calculator

Componentele unui calculator

Un PC (Personal Computer) , produs dupa standardele IBM are în exterior vizibile doua module : towerul si monitorul . Se deosebesc apoi perifericcele care sunt tastaura , mouse-ul , boxe , joystick , modem extern .

Alte referate despre: componentele unui calculator, componentele unui calculator referat, referat componentele unui calculator

Calculatorul electronic

In anii 80 prin tehnologia VLSI (very large scale integration),s-a reusit integrarea a sute de mii de tranzistori pe aceeasi placheta de siliciu.

Alte referate despre: calculatorul electronic, ce este calculatorul electronic, referat calculatorul electronic

Cartea sau calculatorul

Cartea sau calculatorul - Pentru a răspunde la aceste întrebări, consider că este necesar sa amintesc că scrisul, una din marile invenţii ale omenirii, este cel care a făcut posibilă existenţa cărţilor de astăzi. Scrisul, constând din reprezentarea prin semne convenţionale a gândirii umane, a apărut treptat, în mai multe focare de civilizaţie, sub forme variate în timp şi în spaţiu, ca urmare a necesităţii de comunicare între grupurile umane.

Alte referate despre: cartea sau calculatorul, cartea si calculatorul, cartea vs calculatorul referat

Intretinerea calculatorului

În plus este indicat să avem grijă să nu pierdem şuruburile şi să le punem lîngă piesa pe care au fixat-o, lucru care ne va scuti de timpul pierdut cu căutarea acestora. De asemenea este bine să grupăm piesele demontate pe categorii : unităţi de stocare (hardisc, CD-ROM), plăci de extensie (placă video, modem, etc.), cabluri (cablu de alimentare, cabluri IDE, etc.), periferice (maus, tastatură, etc.) pentru a le avea la îndemînă mai uşor.

1. DEBRANŞAREA DE LA SURSA DE CURENT ELECTRIC

Alte referate despre: intretinerea calculatorului, intretinerea calculatorului referat, referat despre intretinerea calculatorului

Componentele calculatorului

Tastatura -dispozitivul la introducerea informatiilor ’’in’’ calculator fiind mijlocul principal de dialog al omului cu calculatorul.Orice apasare si eliberare rapida a unei taste provoaca afisarea pe ecranul monitorului a caracterului scris pe aceasta.O tasta mentinuta apasata provoaca afisarea repetata a caracterului pe ecranul monitorului.

Unitatea Centrala (UC) -este de fapt ’’creierul’’ care coordoneaza intreaga activitate a unui calculator personal.De aici se solicita informatii pe care uitilizatorul le va introduce de la tastatura sau se afiseaza rezultate pe monitor.Tot in unitatea centrala sunt realizate prelucrarile de date prin executarea unui program.Importanta deosebita a unitatii centrale e evidenta,asadar este usor de inteles de ce caracteristicile principale ale unui calculator personal sunt alte de caracteristicile si parametrii de functionare ai unitatii centrale.

Unitatea de memorie (UM) –este montata pe placa de baza a calculatorului ...

Alte referate despre: componentele calculatorului referat, referat componentele calculatorului, referat informatica componentele calculatorului

Componentele calculatorului

1.PLACA DE BAZĂ
Aceasta reprezintă cea mai importantă cea mai importantă componentă aflată în carcasă ; mai este denumită şi placa principală ( motherboard )

Pe ea se află aplicate următoarele componente : micropocesorul, memoria, alte plăci necesare funcţionării unor echipamente inserate în locaşe speciale, numite Sloturi.

Printre alte plăci există : placa video, placa de sunet, modemul, placa de reţea, etc . Pe lângă acestea, porturile seriale şi paralele servesc la conectarea unor dispozitive periferice, cum ar fi : mouse – ul, imprimanta, modem – ul .
Placa de baza pastreaza legatura si cu celelalte componente ale calculatorului care nu sunt amplasate direct pe ea, prin magistrale (cum ar fi CD-ROM, HDD, FLOPPY DISK).

Alte referate despre: referat despre componentele calculatorului, despre componentele calculatorului, referat la informatica componentele calculatorului

Schema de alocare a fisierelor pe medii de stocare

Astfel, spre exemplu, RAID 1 (cunoscut şi sub denumirea de oglindire (mirroring) furnizează cea mai ridicată performanţă din punctul de vedere al redundanţei datelor, dar cu costul cel mai ridicat, deoarece toate datele sunt duplicate, acest lucru necesitând de două ori mai mult spaţiu pe disc.

Alte referate despre: tabela de alocare a fisierelor, tabela de alocare a fisierelor fat, medii de stocare referat

Schema de amlasare a mini-CET

"Schema de amlasare a mini-CET"
Ca urmare, real, vom avea posibilitate să producem cca 85 la sută din necesitaţile Moldovei de energie electrică şi termică.

"Schema de amlasare a mini-CET"
In prezent se exportă cca 0,4 mlrd kW/h de energie. Pană în anii 90 R.Moldova exporta 6-7 mlrd kW/h. Odată cu renovarea CET-urilor, construcţia centralelor electrice noi, precum şi a noilor linii de transportare volumul exporturilor ar putea fi majorat până la indicii existenţi anterior.

Alte referate despre: mini cet, schema functionala a calculatorului, schema lui horner

Istoria calculatorului

Aceasta era piaţa calculatoarelor în anii ´70: mainframe-uri şi minicalculatoare erau prezente în toate companiile şi principalele departamente. Pentru sacinile pe care le puteau rezolva în moduri în care le rezolvau, erau bune. Au adus metode noi şi eficiente în birouri şi au făcut afacirele mai eficiente. Totuşi, au eşuat în mărirea productivităţii personale (în creşterea eficienţei personalului, nu a corporaţiilor).

Alte referate despre: istoria calculatorului referat, referat istoria calculatorului, referat despre istoria calculatorului

Arhitectura calculatorului - bazele informaticii

Functiile minime îndeplinite de un procesor sunt:
- Capacitatea de a recunoaste si de a executa o serie de comenzi si instructiuni furnizate de către program;
- Citirea si scrierea informatiilor din/în memoria calculatorului;
- Posibilitatea de a comanda celorlalte component operatiile ce urmează să fie efectuate, coordonând activitatea întregului calculator.
Pentru processor distinctia între date si programe este esentială.
Programul spune ce trebuie să facă procesorul, iar datele reprezintă informatia prelucrată de către program.

Alte referate despre: arhitectura calculatorului bazele informaticii, arhitectura calculatorului - bazele informaticii, referar arhitectura calculatorului - bazele informaticii

Structura si functia calculatorului

Toate componentele sunt conectate la placa de bază. Pe placa de bază, de asemenea, sunt asamblate mai multe elemente, cum ar fi: procesorul, memoria operativă, placa de sunet, placa video, placa de reţea, modemul. Aceste componente pot fi divizate în următoarele grupuri: unităţi de intrare, unităţi de ieşire, unitatea de procesare. Unităţile de intrare şi ieşire pot fi atribuite unei grupe deoarece componentele care fac parte din aceste grupe au posibilitatea atît de a recepţiona informaţia, cît şi de a o distribui.

Alte referate despre: structura si functia calculatorului, referat informatica structura si functia calculatorului, structura si functionarea calculatorului

Principalele dispozitive ale calculatorului

7) Ecranul tactil este un ecran special de calculator, acoperit cu o suprafaţă de plastic pe care sunt afişate diferite simboluri grafice. Prin indicarea cu degetul a acestor simboluri se declanşează execuţia unei comenzi. Aceste dispozitive de intrare se folosesc în general pentru a obţine rapid informaţii. Tendinţa actuală este de a se înlocui mouse-ul cu ecranul tactil.

Alte referate despre: principalele dispozitive ale calculatorului, principalele dispozitive ale calculatorului refertat, principalele dispozitive ale calculatorului intrare -iesire

Componentele calculatorului

Un calculator personal este un sistem electronic programabil de
prelucrere a datelor proiectat pentru a fi folosit de un singur
utilizator.

Alte referate despre: care sunt componentele calculatorului, referate despre componentele calculatorului, referate componentele calculatorului

Explorarea functionala a aparatului respirator

Testele de functionalitate pulmonara au inceput sa faca parte din
examinarile medicale de rutina din pneumologie, medicina
ocupationala si medicina sportiva.Spirometria reprezinta o investigatie paraclinica de mare acuratete si cu valoare predictiva, utilizata in scopul diagnosticarii si clasificarii afectiunii care produce alterarea functiei pulmonare.

Alte referate despre: structura functionala a aparatului respirator, anatomie functionala a aparatului respirator, exploararea functionala a aparatului respirator
Referate afisate : 20
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles