Scheme de stabilizatoare de tensiune

Stabilizatoare de tensiune

Stabilizatoarele de tensiune sunt instalatii care asigura tensiuni de alimentare constante pentru echipamentele de telecomunicatii. Aceste instalatii se monteaza in general intre sursa de alimentare si sarcina, micsorand variatiile tensiunii de alimentare pana la limitele impuse de performantele aparatului comutator, cand variaza:tensiunea sursei de alimentare;frecventa retelei;sarcina;conditiile de mediu (temperatura, presiune).

Nivel: Facultate
Dimensiune: 7kb
Downloads: 9256
Materia: Automatica

Amplificatoare operationale

Amplificatoarele operaţionale sunt amplificatoare de curent continuu cu reacţie negativă interioară şi prevăzute cu o buclă de reacţie negativă externă, care iniţial puteau exercita o diferite operaţii, ca adunarea, scăderea, înmulţirea şi împărţirea cu o constantă(in curent continuu) şi cu extindere (în curent alternativ) precum şi operaţii mai complexe: derivare, integrare, obţinere de funcţii logaritmice.

Alte referate despre: amplificatoare operationale, amplificatoare operationale referat, amplificatoare operationale inversoare

Stabilizatoare de tensiune

Caracteristica neliniara a diodei sta-bilizatoare se poate liniariza pe portiuni ca in fig. 8.3. b. In plaja de stabilizare se poate scrie aproximarea liniara:
vZ = VZO + RziZ. (8.10)

Rezistenta dinamica Rz a diodei stabilizatoare are un minim in jurul lui VZ = 6 V. Cu cât Rz este mai mica, cu atât variatia vz in jurul lui VZ este mai mica la o plaja iz data. Valorile nominale accesibile pentru VZ sunt accesibile de la câtiva volti la zeci de volti, pentru IZ de la miliamperi la zeci de miliamperi, iar pentru Rz de la la zeci de  .

Alte referate despre: stabilizatoare de tensiune, stabilizatoare de tensiune referat, referat stabilizatoare de tensiune

Dioda semiconductoare

Scopul lucrării - Ridicarea caracteristicilor şi determinarea
principalilor parametrii ai diodelor semiconductoare; studiul comportării diodei semiconductoare în circuite elementare.
Caracteristica statică, curent-tensiune, teoretică a unei diode semiconductoare dedusă prin analiza fenomenelor fizice.

Alte referate despre: dioda semiconductoare, dioda semiconductoare referat, referat dioda semiconductoare

Determinarea coeficientului de tensiune

Determinarea coeficientului de tensiune - Stratul superficial este realizat din molecule aflate la suprafaţa lichidului pe o adâncime egală cu raza sferei de interacţiune moleculară. Toate moleculele aflate în stratul superficial acţionează cu forţe vertical în jos.

Proprietăţile stratului superficial:
1. Stratul superficial exercită o presiune internă suficient de mare asupra straturilor de lichid din profunzime.
2. Stratul superficial determină, prin presiunea exercitată incompresibilitatea lichidelor.
3. Moleculele lichidului în general şi ale stratului superficial în particular interacţionează la mică distanţă stabilind o ordine locală.
4. Stratul superficial are proprietăţi elastice datorită unor forţe tangente la suprafaţă ce se manifestă între moleculele stratului superficial numite forţe de tensiune superficială. Aceste forţe tind să micşoreze suprafaţa lichidului.

Alte referate despre: determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referat determinarea coeficientului de tensiune superficiala, determinarea coeficientului de tensiune referat

Stabilizatoare de tensiune cu componente discrete

Stabilizatoarele cu element de reglaj serie au performante mai bune decat cele cu element de reglaj paralel; cu toate acestea, stabilizatoarele de tip paralel se utilizeaza in unele aplicatii datorita simplitatii schemei vezi stabilizatoarele cu diode Zener) si a faptului ca necesita circuite speciale de protectie la suprasarcina sau scurtcircuit la iesire.

In realizarea practica a unui stabilizator se tine cont atat de performantele sale, cat si de pretul de cost, corelate cu performantele si pretul de cost ale sau aparatului electronic ce urmeaza a fi alimentat de la sursa de tensiune stabilizata.

Se construiesc astfel stabilizatoare de tensiune cu componente discrete, stabilizatoare hibride cu componente discrete si AO sau componente discrete si circuite stabilizatoare integrate. De asemenea, se pot utiliza numai stabilizatoare integrate monolitice.

Alte referate despre: schema bloc a unei surse stabilizatoare de tensiune, stabilizatoare de tensiune cu circuite integrate atestat, stabilizatoare de tensiune cu circuite integrate

Circuite stabilizatoare

Referat despre Circuite stabilizatoare
Tehnica de masurare si control,tehnica de calcul impugn adeseori existenta unei tensiuni continue de alimentare si a unor curenti continui constanti,independent de variatiile in anumite limite ale tensiuni de retea sau idependent de variatiile din circuitul de sarcina.Pentru realizarea acestui lucru s-au folosit circuitele electronice numite circuite stabilizatoare. Pentru a functiona correct aparatura electronica necesita tensiuni de alimentare continue. Pentru obtinerea acestora s-a incercat obtinerea unei surse de tensiune stabilizata. Aceasta sursa a fost alcatuita dintr-un redresor si un filtru si a fost numita stabilizator de tensiune.

Alte referate despre: circuite stabilizatoare, circuite stabilizatoare de tensiune, circuite stabilizatoare de curent continuu

Sursa de tensiune defecte si remedieri

• Transformatoare de semnal (de audiofrecventa sau de radiofrecventa, cu sau fara miez magnetic). Ele se folosesc pentru adaptarea impedantelor sau nivelurilor de tensiune/curent, pentru cuplarea etajelor de amplificare, pentru izolarea galvanica (in c.c.) a unor circuite.

Alte referate despre: sursa de tensiune defecte remedieri, sursa de tensiune, defecte cauze remedieri

Fizica in scheme a 9-a

8
Forţa Coulomb
Forta de interacţiune dintre 2 corpuri încărcate cu sarcină electronică este direct proporţională cu modulul produsului sarcinilor corpului.

Alte referate despre: scheme instalatii electrice, scheme instalatii electrice interioare, scheme clasice de probabilitate

Scheme de particule identice

a. antiparalele – stariel corespunzatoare poarta numele paraheliu , iar iar termenul spectral este un singlet.

Alte referate despre: sisteme de particule identice, particule elementare, acceleratoare de particule

Transformatorul electric

2.Primul transformator electric
Primul transformator cu miez magnetic si doua infasurari a fost construit de Michael Faraday in 1831, in scopul evidentierii experimentale a fenomenului inductiei electromagnetice.

Alte referate despre: transformatorul electric, transformatorul electric referat, transformatorul electric trifazat

Hidrocentralele - prezentare power point

Scheme de amenajare cu caderi mari si mijlocii complexe, cu multe captari si aductiuni secundare - permit ca, pe langa potentialul raului principal sa se utilizeze si potentialele afluentilor mai importanti sau mai putin importanti (figura de mai jos);

Alte referate despre: hidrocentralele referat, hidrocentralele, referat hidrocentralele

Desene mecanice

I.5.2. Solicitari in volum
Solicitarile in volum sunt solicitarile din masa de material care duc la aparitia unor stari de tensiune sau la o modificare geometrica a formei piesei. Tipurile de solicitari care apar in volum pot fi:
-solicitari de baza: tractiune/compresiune, forfecare, incovoiere, torsiune si presiune hidrostatica, Figura 2.1, Figura 2.2.
-solicitari si tensiuni datorate flambajului;
-solicitari si tensiuni datorate temperaturii si fluajului;
-solicitari si tensiuni datorate socurilor si vibratiilor;
-solicitari la oboseala.

Alte referate despre: desene mecanice, unde mecanice-desene si formule, asamblari mecanice nedemontabile prin nituire desene

Transformatoare

Elementele constructive de baza ale transformatorului electric
Transformatorul electric poate fi mono, bi-, tri- sau n-fazat, in functie de reteaua de alimentare si de cerintele consumatorului. Cel mai simplu dintre acestea este desigur monofazat. Transformatorul electric monofazat de putere (utilizat in sistemele de actionari sau instalatii energetice) are urmatoarele elemente constructive de baza:
- miezul magnetic ;
- infasurarile primara si respective secundara ;
- cuva, daca transformatorul este scufundat in ulei.

Alte referate despre: transformatoare de putere, transformatoare electrice, transformatoare

Masurarea deplasarilor cu traductoare inductive

Oscilograma care evidentieaza eventualul dezacord dintre frecventa semnalului si frecventa pe care este acordat amplificatorul de transimpedanta ATA este TP7 deoarece OSC furnizeaza o tensiune alternativa pentru alimentarea traductorului,aceasta tensiune este proportionala cu tensiunea de la iesirea traductorului Vm aceasta din urma fiind si tensiunea de la intrarea amlificatorului transconductantaATA a carui marime de iesire este curentul debitatb in secundarul S la intrarea DSF.

Alte referate despre: masurarea deplasarilor cu traductoare digitale, masurarea deplasarilor unghiulare cu traductoare digitale, traductoare pentru masurarea deplasarilor

Legea lui Ohm

Cunoscand valorile rezistentelor rezistorilor din figura alaturata, R1 = 25 Ω si R4 = 75 Ω, precum si t.e.m. E = 18V.Sa se afle intensitatile curentilor din fiecare rezistor.

Alte referate despre: legea lui ohm, legea lui ohm referat, legea lui ohm pentru o portiune de circuit

Georg Simon Ohm

Georg Simon Ohm - OHM este unitate de măsură a rezistenţei electrice. A fost denumită astfel în cinstea fizicianului german Georg Simon Ohm. DEFINIŢIE: 1 ohm este rezistenţa conductorului electric prin care trece un curent continuu de un amper, când la capetele sale este aplicată o tensiune constantă de 1 volt. Georg Simon Ohm

Alte referate despre: georg simon ohm, georg simon ohm referat, george simon ohm
Referate afisate : 17
Medie note: 7.76 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK