Scheme redresoare cu tiristoare 12v

Redresoare monofazate

Intr-un redresor, dispozitivul semiconductor lucreaza la semnal mare, neliniaritatiile dispozitivului producand efectul de redresare. Pentru redresorul prezentat in figura 2, in alternanta negativa a tensiunii din secundarul transformatorului, dioda D este polarizata direct permitand trecerea curentului prin sarcina, iar in alternanta negativa dioda D este blocata. In figura 3 sunt prezentate formele de unda care corespund functionarii unui redresor monoalternanta fara filtru.
Cirentul prin sarcina se deduce analitic din figura 3.

1.2 Redresoare dubla alternanta in punte
Schema electrica a redresorului dubla-alternanta in punte este prezentata in figura 4. In alternanta pozitiva a tensiunii E2 conduc diodele D1 si D4 (D2 si D3 sunt blocate),iar in alternanta negativa conduc diodele D2 si D3 (D1 si D4 sunt blocate). Formele de unda ale tensiunii din secundarul transformatorului sunt prezentate in figura 5.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 844
Materia: Fizica

Masurarea energiei cu contorul de inductie monofazat

Pentru masurarea frecventei exista mai multe metode si mai multe tipuri de aparate . Masurarea pe cale analogica se poate face pe cale directa cu frecventmetre, prin metoda de punte .

Alte referate despre: masurarea energiei cu contorul de inductie monofazat, masurarea energiei cu contorul de inductie trifazat, masurarea energiei cu contorul de energie monofazat

Proiect de transformator

Pentru carucior aleg 4 profile „L” cu g=15mm si 4 roti de fier, de diametru D=90mm, prevazute cu rulmenti.
Apeciez greutatea caruciorului:

Alte referate despre: transformatorul electric, transformator electric, transformatorul

Transformatorul de curent

Rezistenta parazita produce in circuitul primar o cadere de tensiune la fel ca o rezistenta reala de aceasi valoare in serie cu primarul.
Comportarea neideala a transformatorului de curent necesita cateva precizari. In masuratorile de curenti la frecvente joase pana la moderate (

Alte referate despre: transformatorul de curent, transformatorul de curent alternativ, transformatorul de curent aplicatii tehnice

Scheme de particule identice

unde D1 si D2 se refera la coordonatele celor 2e- având vectori de pozitie r1 respectiv r2. Rezolvarea ecuatiei Schrodinger de mai sus se face in mai multe etape considerandu-se interactia dintre electroni ca o mica perturbatie obtinandu-se urmatoarele rezultate:

Alte referate despre: sisteme de particule identice, particule elementare, acceleratoare de particule

Fizica in scheme a 9-a

10
Forţa de frecare
Sunt forţele de contact ce apar ca răspuns al forţelor cu care corpurile acţionează pe plan
-sunt situate în planul de contact dintre corpuri şi se opun mişcării relative a unui corp faţă de celălat
Ff=μN

Alte referate despre: scheme instalatii electrice, scheme instalatii electrice interioare, scheme clasice de probabilitate

Transformatorul trifazat

Se va proiecta un transformator trifazat de putere în ulei, de tip exterior pentru reţele de 50Hz caracterizat de datele nominale: 1.putere nominală, Sn=630 KVA; 2. raportul;

Alte referate despre: transformatorul trifazat, transformatorul trifazat referat, referat transformatorul trifazat

Tiristoare, diace, triace

Aplicand un impuls pe poarta atunci cand tiristorul este polarizat direct, deschiderea acestuia are loc la o valoare mai mica a tensiunii anodice. Acest fenomen este reprezentat printr-o detlasare a caracteristicii I-U spre stanga (fig.14.3).

Alte referate despre: tiristoare diace triace, atestat electronica tiristoare diace triace, atestat tiristoare diace triace

Diode semiconductoare

Aceste diode sunt folosite la construcţia redresoarelor care lucrează cu semnale mari şi frecvenţe mici (50Hz). Se pot realiza atât din germaniu cât şi din siliciu - cele cu siliciu au următoarele avantaje faţă de cele cu germaniu:

Alte referate despre: diode semiconductoare, diode semiconductoare referat, referat diode semiconductoare

Diode

"Diode"Cele mai des folosite diode semiconductoare sunt diode le redresoare. Ele funcţionează datorita proprietăţii de a se comporta diferit la tensiuni de polarizare directe şi tensiuni de polarizare inverse."Diode"

Alte referate despre: diode, tipuri de diode, diode referat

Comicul la Caragiale

Caragiale foloseste scheme tipice , modalitati cunoscute în literatura comica universala , cum ar fi încurcatura , confuzia , coincidenta , echi- vocul , revelatiile succesive , quiproquo - ul (= înlocuirea cuiva prin altcineva , substituirea , acumularea progresiva , repetitia ,evolutia inver sa , interferenta ).

Alte referate despre: comicul la caragiale, comicul lui caragiale in d ale carnavalului, comicul lui caragiale

Pe teme de psihologie - Memoria

Asociatiile, legaturi reciproce intre obiecte si fenomene care se reflecta in campul constiintei, se manifesta atunci cand reactualizarea unei imagini, unei notiuni, unei informatii sau unei stari oarecare "cheama", aduce in actualitate alt element - prin asemanare, prin contrast sau prin alaturare (a unor elemente care au fost percepute si intiparite impreuna).

Alte referate despre: referat psihologie memoria, referate psihologie memoria, psihologie memoria

Promovarea coeziunii economice si sociale prin intermediul fondurilor structurale

Lucrarea este structurată pe trei capitole, fiecare capitol încercând să surpindă cât mai succint probleme legate de coeziunea economică şi socială, de fondurile structurale şi Programul Naţional de Dezvoltare.
Capitolul 1 al lucrării prezintă pe scurt noţiunea de coeziune economică şi socială şi provocările la care aceasta trebuie să răspundă.
Capitolul 2 al lucrării surprinde problematica instrumentelor structurale în procesul de aderare, managementul fondurilor structurale şi impactul aderării asupra gestiunii instrumentelor structurale în România. Capitolul 3 al lucrării analizează Planul Naţional de Dezvoltare 2007 – 2013.

Alte referate despre: cai de realizare a coeziunii economice si sociale, evolutia coeziunii economice si sociale, consecintele economice si sociale ale somajului

Comportamentul organizarional - Performantele grupului

Asa cum s-a discutat in capitolul anterior, grupurile de lucru sunt elementele principale ale organizatiei. Imbunatatirea performantei grupului este un factor semnificativ atat in ceea ce priveste eficienta manageriala cat si in cea organizationala. In acest capitol, vom extinde descrierea facuta de Kidder a factorilor care au contribuit la productivitatea grupului Eclipsa si vom oferi un model general al eficientei grupului. Vom discuta apoi functionaliatea si conducerea grupurile de luare a deciziilor in special. In cele din urma, vom descrie unele aspecte cheie legate de intelegerea si gestionarea relatiilor dintre diferite grupuri din cadrul organizatiei.

Alte referate despre: performantele grupului, conduita si comportamentul in cadrul grupului, comportamentul grupului

Prezentarea WORD

Pentru a modifica decalajele pentru un text existent, trebuie să se selecteze paragraful sau paragrafele al căror decalaj se doreşte să se modifice şi se deplasează semnul corespunzator decalajului respectiv la locaţia dorită. Deplasarea primei linii sau a decalajului singular îndepărtează sau apropie prima linie a fiecarui paragraf de marginea din stânga a documentului. Deplasarea semnului corespunzator decalajului la stânga sau la dreapta, determină deplasarea faţă de marginile documentului, ale tuturor liniilor din paragraful respectiv.
Spaţierea pe verticală în cadrul unui document sau la nivelul paragrafelor, se poate realiza prin opţiunile de spaţiere între linii oferite de caseta de dialog Paragraph ce apare prin acţionarea Format Paragraph. Programul Word 2000 oferă 6 opţiuni de reglare a spaţierii între liniile textului (paragrafului):

Alte referate despre: prezentarea word, referat prezentarea word, prezentarea unui produs alimentar in word
Referate afisate : 15
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK