Scheme stabilizatoare de tensiune

Stabilizatoare de tensiune

STABILIZATOARE PARAMETRICE
Stabilizatoarele parametrice folosesc in montaj o impedanta neliniara, care poate compensa variatia sarcinii sau pe cele ale tensiunii de alimentare.Acest tip de stabilizator foloseste ca impedanta neliniara, fie un element neliniar cu o comportare rezistiva (un tub cu gaz stabilizator de tensiune sau o dioda Zener), fie un element neliniar cu o comportare reactiva.

Impedanta neliniara se pate monta in serie sau in derivatie.
Deoarece impedanta neliniara consuma energie daca are caracter rezistiv sau acumuleaza energie, daca are un caracter reactiv, randamentul acestor stabilizatoare, in special pentru cele de curent continuu, este scazut.

Stabilizatoare parametrice cu rezistenta neliniara. La stabilizatoarele parametrice de tensiune alternativa sau continua de puteri mici se folosesc elemente de circuit neliniare cu comportare rezistiva, cum ar fi : stabilitroane, tuburi stabilovolt, diode Zener.

Stabilizatoare parametrice cu reactanta neliniara. ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 7kb
Downloads: 9256
Materia: Automatica

Amplificatoare operationale

Această etapă presupune crearea acelor mijloace tehnice capabile să asigure evoluţia proceselor într-un sens prestabilit, asigurându-se producţia de bunuri materiale la parametri doriţi. Etapa automatizării presupune existenţa proceselor de producţie astfel concepute încât să permită implementarea lor mijloacelor de automatizare, capabile să intervină într-un sens dorit asupra proceselor asigurând condiţiile de evoluţie a acestora în deplină concordanţă cu cerinţele optime.

Alte referate despre: amplificatoare operationale, amplificatoare operationale referat, amplificatoare operationale inversoare

Stabilizatoare de tensiune

Tensiunea obtinuta la iesirea unui redresor cu filtru are, pe lânga componenta continua, dependenta de tensiunea retelei si o componenta variabila, ondulatiile. In plus, aceasta tensiune scade mult cu cresterea curentului de sarcina (caracteristica externa cazatoare) si este dependenta de temperatura.

Alte referate despre: stabilizatoare de tensiune, stabilizatoare de tensiune referat, referat stabilizatoare de tensiune

Dioda semiconductoare

2. Se ridică caracteristicile statice la polarizarea directă pentru diodele - EFR 136 (diodă redresoare din Ge) cu curenţi cuprinşi între 0,5 500 mA (borna 4 reprezintă anodul), -BA 243 (dioadă din Si, de uz general, de putere mică) cu curenţi în domeniul 0,1 50 mA (borna 5 este anodul) şi BZX 85 C7V5 (dioadă stabilizatoare de tensiune) cu curenţi în domeniul 0,1 20 mA (anodul este borna 6).

Alte referate despre: dioda semiconductoare, dioda semiconductoare referat, referat dioda semiconductoare

Determinarea coeficientului de tensiune

Se vor obţine trei valori iar apoi se va calcula un număr mediu de picături. Pentru alcool se va repeta operaţiunea păstrându-se aceeaşi unitate de volum.

Alte referate despre: determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referat determinarea coeficientului de tensiune superficiala, determinarea coeficientului de tensiune referat

Stabilizatoare de tensiune cu componente discrete

Montajele cu circuite logice TLL sunt alimentate cu tensiuni de +5V, curentii putand atinge cativa amperi.Pentru a garanta buna functionare a unei scheme sau a unui aparat electronic este necesar ca tensiunea de alimentare sa fie constanta. Variatiile tensiunii continue de alimentare se pot datora fie variatiilor tensiunii retelei (in mod obisnuit tensiunea retelei poate varia in limitele +10%...-15% din tensiunea nominala de 220v), fie variatiei curentul de sarcina, a temperaturii sau a altor factori.

Stabilizatoarele sunt circuite electronice de tip cuadripol, care se conecteaza intre sursa de alimentare si consumator, avand rolul de a mentine constante tensiunea sau curentul consumatorului in raport cu variatiile tensiunii sursei, ale rezistentei de sarcina, ale temperaturii ambiante sau ale altor factori perturbatori.

In figura 1.a se prezinta schema stabilizatorului sub forma unui cuadripol, iar in figurile 1.b si 1.c se prezinta cele doua tehnici principale de realizare ...

Alte referate despre: schema bloc a unei surse stabilizatoare de tensiune, stabilizatoare de tensiune cu circuite integrate atestat, stabilizatoare de tensiune cu circuite integrate

Circuite stabilizatoare

3.Stabilizatoarele comandate de un detector de eroare
Prin stabilizatoare comadate de un detector de eroare se inteleg,de obicei, stabilizatoare de tensiuni continue (sau curenti continui)cu tuburi electronice sau tranzistoare,la care elemental de reglaj este comandat de un semnal de eroare.Stabilizatoarele electronice pot mentine tensiunea constanta cu o precizie foarte mare.

Alte referate despre: circuite stabilizatoare, circuite stabilizatoare de tensiune, circuite stabilizatoare de curent continuu

Convertor tensiune - frecventa cu astabil simetric cu reactie capacitiva intre emitoare

Circuitul astabil simetric cu reactie capacitiva intre emitoare este reprezentat in figura 1. Acest circuit simetric este de fapt un amplificator diferential cu tranzistoarele Q1, Q2si circuitele de decalare a nivelului Q3, R5, R6 si Q4, R10, R11. Asupra acestui circuit se inchide o bucla de reactie pozitiva prin conexiunile incrucisate colector-baza de la C1 la B2 si respectiv C2 la B1 si prin condensatorul C conectat intre E1 si E2. Ultima conexiune este efectiva doar pentru variatii rapide ale tensiunii pe condensator si inexistenta pentru variatii lente [iC=C(dVcond)/dt)].

Alte referate despre: convertor tensiune frecventa, convertorul tensiune-frecventa, schema convertor tensiune frecventa

Fizica in scheme a 9-a

12
Frecvenţa
Este o mărime fizică scalară, derivată egală cu numărul de rotaţii complete efectuate de mobil în unitatea de timp

Alte referate despre: scheme instalatii electrice, scheme instalatii electrice interioare, scheme clasice de probabilitate

Scheme de particule identice

1. in starea normala cei 2e- sunt in starea 1s , spinul total al acestei stari este 0 ce corespunde notatiei So in aproximatia de ordin 0 se neglijeaza termenul de interactie interelectronica e2/r12 astfel ca ecuatia in care separa variabilele admit o solutie de forma:

Unde WH este energia atomului de He in stare normala. Se obtine W0 = -108,8eV adica o abatere importanta fata de valoarea experimentala de -78,98eV. Tinand conte de termenul de interactie e2/r12 se obtine valoarea :
W1 = 5zw4/4

Alte referate despre: sisteme de particule identice, particule elementare, acceleratoare de particule

Transformatorul electric

3.Constructia transformatorului monofazat
Transformatorul monofazat se compune dintr-un cadru (miez) de fier, care reprezinta un circuit magnetic inchis, format din tole cu grosimea de 0.3-0.5 mm, izolate intre ele cu lac sau hartie, impiedicandu-se astfel formarea curentilor Foucalt de intensitate mare. Tolele se fac dintr-un aliaj de fier cu circa 1.5-4 % Si, numit ferosiliciu, in care pierderile de energie sunt minime, atunci cand, la inversarea magnetizarii, energia electrica se transforma in caldura (fenomenul de histerezis). Pe cadru se bobineaza doua infasurari (bobine) din sarma de cupru. Rolul cadrului de fier este de a realiza un cuplaj magnetic strans intre aceste infasurari prin concentrarea liniilor campului de inductie magnetica (fierul are A"ra�"1) prin spirele celor doua circuite.

Alte referate despre: transformatorul electric, transformatorul electric referat, transformatorul electric trifazat

Hidrocentralele - prezentare power point

Hidroenergetica este fenomenul de producere a energiei electrice prin utilizarea energiei apelor. Hidroenergia este o forma de energie regenerabila.Cele mai multe scheme de amenajare sunt realizate prin bararea cursului de rau si conducerea apei printr-o conducta sau tunel catre turbina hidraulica.Energia apei depinde nu numai de volumul afluent de apa ci si de diferenta intre nivelul unde se capteaza apa si nivelul unde apa iese din turbina (caderea).

Alte referate despre: hidrocentralele referat, hidrocentralele, referat hidrocentralele

Desene mecanice

Pana utilizata pentru montarea rotii dintate pe arbore este introdusa in locas cu joc radial si va transmite un moment de torsiune pe fetele laterale ale penei. Datorita contactului dintre roata si butuc, prin intermediul celor doua fete opuse ale penei aceasta este supusa la forte de compresiune.

Alte referate despre: desene mecanice, unde mecanice-desene si formule, asamblari mecanice nedemontabile prin nituire desene

Transformatoare

Miezul magnetic serveste ca drum de inchidere a fluxului principal al transformatorului. La transformatoarele de putere utilizate la frecventa industriala, miezul magnetic este construit din tole de otel electrotehnic aliat cu siliciu (~4%), cu o grosime a tolelor de 0,35 mm, isolate intre ele cu lac. Utilizarea tolelor de otel aliat cu siliciu asigura reducerea simtitoare a pierderilor in fier.

Alte referate despre: transformatoare de putere, transformatoare electrice, transformatoare

Masurarea deplasarilor cu traductoare inductive

Criteriile de dimensionare a elementelor din FTJ sunt:Frecventa de taiere a filtrului > frecventa oscilatorului pentru a inlatura armonicele superioare din spectrul oscilatorului in cazul in care semnalul nu este pur.Tensiunea carecade pe condensatorul C7 sa fie egala cu tensiunea de la iesirea DSF astfel incat sa poata fi indeplinita conditia de adaptare.

Alte referate despre: masurarea deplasarilor cu traductoare digitale, masurarea deplasarilor unghiulare cu traductoare digitale, traductoare pentru masurarea deplasarilor

Amplificator cu 2 etaje - atestat

Pentru a indeplini aaceasta functie , un amplificator trebuie prevazut cu o sursa de energie electrica, pe seama careia se obtine sporulde putere de la iesire si cu elemente active care sa transforme o parte din energia absorbita de la sursa de alimentare in energie de current alternative, variabil in ritmul semnalului. In schemele care nu necesita detalii, amplificatoarele se reprezinta symbolic ca in figura 1.1

Alte referate despre: amplificator cu 2 etaje, amplificator audio de 50w atestat, amplificator cu doua etaje

Georg Simon Ohm

Georg Simon Ohm - VIAŢA ŞI OPERA
Georg Simon Ohm s-a încarnat la 16 martie 1787, la Erlangen, în familia unui maistru lăcătuş. Mama a trecut în astral când era încă mic. În pofida faptului că nu prea avea de lucru în atelier, tatăl studia matematica şi fizica din diferite cărţi şi, când fiul a început sa meargă la liceu, a trezit în el interesul pentru aceste ştiinţe şi i-a dat primele cunoştinţe în domeniul respectiv. Georg Simon Ohm

Alte referate despre: georg simon ohm, georg simon ohm referat, george simon ohm
Referate afisate : 17
Medie note: 7.71 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK