Schimbari climatice globale

Schimbari climatice

Schimbari climatice - Alte legi ce cuprind prevederi legate de schimbările încadrate în legislaţia primară sunt:

Schimbari climatice - • Legea protecţiei mediului 137/95, cu modificările şi adăugirile ulterioare aduse de Legea 294/2003 şi Legea protecţiei atmosfere 655/2001 conţin prevederi generale referitoare la schimbările climatice.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 87kb
Downloads: 11
Materia: Geografie

Hazarde climatice - seceta

Romania ar putea avea probleme in sectorul energetic din cauza debitelor mici pe Dunare. Daca toata iarna va fi seceta, atunci cele doua hidrocentrale de la Portile de Fier si centrala de la Cernavoda ar putea avea un deficit de productie. Rezultatele secetei pot fi micsorarea lanurilor, a calitatii si existentei

Alte referate despre: referate hazarde climatice seceta, hazarde climatice seceta, hazarde climatice-seceta

Zone biopedoclimatice

Fauna cuprinde numeroase ierbivore (antilopa, gazela, elefantul, bivolul, girafa, zebra), carnivore ( leul, tigrul, ghepardul, pantera, hiena), păsări (struţul – în Africa, emu – în Australia, nandu – în America de Sud, papagali, vulturi şa.). Acestora li se adaugă şerpi (cobra) şi insecte (termite – care-şi construiesc conuri de 5-6 m).

Alte referate despre: zone biopedoclimatice, 10 zone biopedoclimatice, principalele zone biopedoclimatice

Schimbari climatice

Graficul reprezintă concentraţia de dioxid de carbon (în albastru) şi temperatura medie globală (în roşu) in ultimii 1000 de ani.

Alte referate despre: schimbarile climatice referat, schimbari climatice referat, schimbari climatice

Poluarea Marii Negre

Din cauza nivelului ridicat al poluarii, fauna marina a avut de suferit, astfel ca daca in 1950 existau circa 1 milion de delfini, in prezent numarul acestora este de 2.000-3.000. Toti acesti factori au dus la restringerea drastica a activitatii de turism in zona Marii Negre, cu exceptia Bulgariei. „Practic, turismul la Marea Neagra nu exista, evident nu numai din cauza calitatii apei, ci si ca urmare a serviciilor promovate”, a precizat Vosniakos. B.EN.A este o organizatie non-guvernamentala si non-profit, infiintata in 1998, ce are ca principal scop identificarea si evaluarea problemelor curente de protectie a mediului la nivel regional, national si international.

Alte referate despre: poluarea marii negre, poluarea marii negre referat, referat poluarea marii negre

Clima - referat

Clima este efectul pe termen lung al radiatiei solare asupra suprafetei variate si asupra atmosferei Pamântului, care se manifesta prin schimbari ai factorilor atmnosferici în timp ce planeta se roteste.

Alte referate despre: clima romaniei, clima, tipuri de clima

Tipuri climatice de pe glob

Tipuri climatice de pe glob - Zona climatica
2.Climatul tropical cu sez alternante
a)subecuatorial(5-12gr lat N si S)
Rasp:pod Guanei,Braziliei,t.estic al Am centrale,arhip Antilelor Mari si Mici,Sudan(Africa),depress.Nigel,Nilului sup,pod Afr centrale(Came-run,Azande,Cehiei si Ugandei)

Alte referate despre: tipuri climatice de pe glob, tipuri climatice pe glob, tipuri de clima pe glob

Clima in Japonia

TOAMNA (Septembrie, Octombrie, Noiembrie)
De la sfârsitul verii spre Septembrie, Japonia este adeseori lovită de taifun.Taifunul se naşte din mari mase de aer tropical cu presiune joasă în Nordul Pacificului între latitudinile de aproximativ 5-20 de grade, şi este aproape acelaşi fenomen ca uraganul şi ciclonul din alte părţi ale lumii. Când un taifun începe să ia forma, se miscă spre nord. În fiecare an, în timpul acestei perioade, împrejurul a 30 de tipuri de taifunuri, care de obicei 4 ating Japonia, câteodată cauzând mari distrugeri.

Alte referate despre: clima in japonia, clima din japonia, ce clima are japonia

Efectul de sera

In cazul atmosferei: prin efect de sera se intelege incarzirea straturilor de aer din atmosfera joasa, datorita transparentei aerului pentru radiatia solara, in principal pentru lungimile de unda scurta si, in acelasi timp, absorbtiei partiale a radiatiilor infrarosii de catre unii constituanti atmosferici.
De acest efect sunt responsabili compusi aflat in concentratii foarte mici in atmosfera, vaporii de apa, dioxidul de carbon, metanul, acidul de azot, ozonul si mai recent freonul.
Ponderea ce amai insemnata o are dioxidul de carbon 50% dupa care urmeaza freonul 22%, metanul 13%, ozonul 7%, oxizii de azot 5% si vaporii de apa 3%.
In cea mai mare parte prezenta precum si cresterea concentratiei lor se datoreaza activitatii antropice. Datele de temperatura inregistrate de la ...

Alte referate despre: efectul de sera, efectul de sera referat, referat efectul de sera

Cauzele schimbarii climatice

Cauzele schimbarii climatice - Furtunile si inundatiile sunt din ce in ce mai frecvente, iarna este mai calda, este mai putina zapada si mai multa ploaie. Primavara, aparitia florilor si intoarcerea pasarilor migratoare se face mai devreme.Cauzele schimbarii climatice

Alte referate despre: cauzele schimbarii climatice, referat cauzele schimbarii climatice, cauzele schimbarii climatice referat

Contributia Uniunii Europene la rezolvarea problemelor globale de mediu

Dreptul mediului a fost întotdeauna, indiferent de nivelul său sau forma, un drept de specii, fiind esenţialmente axat pe conservarea supremă exprimînd o penetraţie în subconştientul uman al conceptului de responsabilitate pentru mediu.

Alte referate despre: rezolvarea problemelor globale, eseu rolul onu in rezolvarea problemelor globale, medicina si rolul ei in rezolvarea problemelor globale

Problema incalzirii globale - Efectul de sera

1. MASURAREA INCALZIRII GLOBALE
Ca sa putem analiza incalzirea globala trebuie sa avem determinari de temperatura la scara intregii planete pe intervale mari de timp si date privind concetratia gazelor care produc efectul de sera. Astfel de studii s-au facut sistematic din 1957 pentru dioxidul de carbon. Datele de la sol sunt culese de la un mare numar de statii dar in prezent temperatura la suprafata pamintului este determinata si utilizand satelitii.

Alte referate despre: problema incalzirii globale - efectul de sera, problema incalzirii globale-efectul de sera, download referat despre problema incalzirii globale - efectul de sera

Clima

Clima - Realitatea a demonstrat că încălzirea cu câteva grade a atmosferei terestre în următorii 100 de ani de la data emiterii acestei ipoteze – deşi mai bine de o treime a perioadei de când se fac astfel de predicţii s-a scurs deja – nu pare a mări încrederea în prognoza respectivă. Cu atât mai mult cu cât nu există încă o teorie climatologică capabilă să susţină prognoze pe termen lung,cât de cât acceptabile.

Clima - O iarnă extreme de blândă sau o iarnă extreme de aspră nu sunt argumente necesare pentru a susţine schimbări climatice globale ample şi ireversibile. În România, ca şi în Europa şi în alte regiuni ale zonei temperate,ierni blânde asemeni celei pe care am trăit-o în decembrie 2004 şi în ianuarie 2005, au mai fost şi, desigur, vor mai fi.

Alte referate despre: clima mediteraneana, clima europei, clima temperat-oceanica

Energetica in problema globala a omenirii

Protectia Stratului de Ozon
Asa cum se stie, ozonul este singurul gaz din atmosfera care previne efectul nociv al radiatiilor solare ultraviolete asupra pamantului. Conform unui raport intre anii 1969-1986, concentratia medie a ozonului in atmosfera, a scazut cu aproximativ doua procente. Se mentioneaza ca acest fenomen este global si ca va afecta viata fiecarei persoane de pe planeta. Prelucrand imensul volum de date inregistrate de complexul de sateliti artificiali ai pamantului se estimeaza ca la nivelul anului 1984 gaura ozonului din Antarctica era ceva mai mare ca suprafata Statelor Unite si mai inalta decat muntele Everest. Se constata ca pierderile de ozon sunt detectate in multe parti din lume si nu numai doar la poli. Pe de alta parte cresterea concentratiei gazelor care induc efectul de sera se considera raspunzatoare pentru cresterea temperaturii suprafetei pamantului.
Micsorarea concetratiei de ozon se petrece cu o viteza mai mare si in mod mai complex decat ...

Alte referate despre: problema globala a omenirii, problema ecologica-problema globala a omenirii, o problema globala a omenirii

Civilizatia Industriala si Mediul Ambiant

Cum este afectata Romania
Asemenea tuturor statelor lumii si tara noastra trebuie sa faca fata unor provocari precum poluarea, schimbarile climatice sau scaderea resulrelor.

Alte referate despre: civilizatia industriala si mediul ambiant, poluarea industriala a mediului ambiant, poluarea industriala a mediului ambiant pe calea apei

Probleme globale ale economiei

Conceptele de somaj voluntar si somaj involuntar caracterizeaza si aprofundeaza somajul natural.SOMAJ VOLUNTAR - consta in acea neocupare datorata refuzului sau imposibilitatii unor persoane de a accepta salariul oferit. Un asemenea somaj arata ca sunt si persoana care nu pot sa se angajeze intr-o activitate deoarece nivelul ridicat al salariilor, determinat prin negocieri colective, genereaza diminuarea cererii de munca.

Alte referate despre: probleme globale ale economiei mondiale moderne, probleme globale ale economiei, probleme globale ale economiei mondiale

Sistemul de pensii din Romania

Trebuie mentionat ca aceste directii de actiune se circumscriu preocuparilor generale manifestate, in domeniul pensiilor, de statele membre ale Uniunii Europene, documente comunitare recente subliniind faptul ca, in contextul unei societati cu o populatie imbatranita, va fi din ce in ce mai greu sa se asigure sustenabilitatea financiara a sistemelor de pensii.

Alte referate despre: studiu privind imbunatatirea sistemului de pensii in romania, sistemul de pensii din romania, sistemul de pensii in romania

Retragerea aureliana

Retragerea aureliana, dupa 271, a constituit un element major cu consecinte deosebite de ordin politic, demografic, economic, social si administrativ, insa fara sa insemne incetarea vietii daco-romane pe acest teritoriu. Activitatea economica se restrange, se produc mari schimbari in plan demografic, se revine incet la economia naturala, viata se ruralizeaza. Dupa parasirea zonei, castrul incepe sa cada in ruina.

Alte referate despre: retragerea aureliana, retragerea aureliana referat, retragerea aureliana din dacia

Diferenta dintre sexe in perioada pubertara

cum ar fi depresia la fete s-au agresivitatea la baieti, dar e important de mentionat ca atunci cind ne referim la starile psiho-emotionale nu este indicat sa tinem cont doar de un mecanism biologic, atit depresia la fete cit si agresivitatea la baieti sint stari care au o ideologie comlexa, sunt implicati atit factori biologici cit si psihologici si sociali.

Alte referate despre: perioada pubertara, motricitatea in perioada pubertara si adolescenta, motricitatea in perioada pubertara
Referate afisate : 19
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles