Scrierea hieroglifica

Scurt istoric al contabilitatii

Pentru generaţiile de astăzi, ca si pentru cele ce vor urma, cercetarea trecutului constituie un izvor nesecat de bogata documentare si orientare.
Contabilitatea ca ştiinţa cu caracter teoretic si aplicativ in economie
s-a născut din necesitatile practice ale producţiei materiale si s-a dezvoltat o data cu aceasta.

Istoria contabilităţii analizează astfel apariţia primelor însemnări contabile si dezvoltarea lor in forme cat mai corespunzătoare nevoilor societatii omeneşti. Ea oferă exemple convingătoare despre supleţea si puterea de adaptare a acestei ştiinţe, care, in decursul veacurilor , i-a permis sa facă fata noilor cerinţe ,corespunzătoare fiecărei etape de dezvoltare a societatii umane.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 15kb
Downloads: 18
Materia: Economie

Contabilitatea datoriilor pe termen scurt

Datoriile reprezintă "destinaţii viitoare probabile ale beneficiilor economice,rezultînd din obligaţiile actuale ale unei anumite entităţi de a transfera bunuri sau de a presta servicii altor entităţi în viitor, generate de operaţiuni sau evenimente din trecut.

Alte referate despre: contabilitatea datoriilor pe termen scurt, contabilitatea datoriilor pe termen scurt calculate, referate contabilitatea datoriilor pe termen scurt

Gestiunea financiar-contabila a intreprinderii

În strânsă legătură cu celelalte funcţiuni ale întreprinderii, funcţiunea financiar-contabilă are rolul de a asigura apărarea, creşterea şi consolidarea patrimoniului întreprinderii. În această sferă se includ toate deciziile legate de realizarea investiţiilor şi finanţarea acestora, evidenţa producţiei şi a cheltuielilor, precum şi repartizarea şi utilizarea profitului realizat.

Alte referate despre: referat gestiunea financiar - contabila a intreprinderii, gestiunea financiar-contabila a intreprinderi referat, gestiunea financiar contabila a intreprinderii

Monografie Contabila

Monografie Contabila
5) Societatea rascumpara de la bursa 2000 de actiuni proprii la un pret de rascumparare
de 1150 lei/actiune.(val. nom. este de 1000 lei/actiune).

Alte referate despre: monografie contabila, monografie contabila stocuri, monografie contabila salarii

Contabilitate

Este o societate de capitaluri; Capitalul este divizat in actiuni;
Asociatii sunt raspunzatori in limita capitalului detinut actiunilor);
Nu are firma, ci se defineste prin obiectul societatii; Actul constitutiv este reprezentat de contractul de societate si statut;
Numarul de asociati sau actionari poate fi de min. 5 persoane;
In societatea pe actiuni, capitalul social este reprezentat prin actiuni emise de societate, care, dupa modul de transmitere, pot fi nominative sau la purtator; Capitalul social necesar constituirii societatii comerciale este de 25.000.000 lei;

Alte referate despre: contabilitate financiara, contabilitate de gestiune, contabilitate

Istoria contabilitatii

Istoria contabilitatii
Dincolo de toate avantajele unei evidente contabile riguros organizate, propagarea contabilitatii in partida dubla catre alte regiuni ale Italiei a reprezentat un proces de lunga durata, cu piedici greu de trecut.Era invocat « secretul afacerilor », iar contabilii se temeau ca divulgarea cunostiintelor si initierea altora in tainele contabilitatii le-ar fi diminuat pretuirea de care se bucurau. Un argument în sprijinul celor afirmate îl constituie spusele lui Wolfgang Schweicker, un pioner în lumea lucrărilor de contabilitate apărute în Germania la mijlocul secolului al-16-lea: “Nu vreau să afirm că înaintea mea n-ar fi existat contabili buni, aceştia sunt şi astăzi, dar ei ţin contabilitate în secret şi nu o dau la lumina zilei sau nu-şi dau osteneala să o arate şi altora.”
Sub influenţa schimbărilor intervenite în mediul economic, contabilitatea va parcurge la rândul ei drumul ...

Alte referate despre: istoria contabilitatii, istoria contabilitatii referat, istoria contabilitatii in romania

Monografie contabila

612-Chelt cu chiria 12.000.000 lei 4426-TVA deductibila 2.280.000 lei

Alte referate despre: monografie contabila referat, monografie contabila institutii publice, referat monografie contabila

Contabilitatea nationala si informatia statistica

Se poate spune astfel că contabilitatea naţională are ca obiect furnizarea unei măsuri sintetice a economiei, în timp ce statistica este măsura analitică a tuturor evenimentelor elementare cuantificabile.

Alte referate despre: contabilitatea nationala, referat contabilitatea nationala, informatia statistica financiar contabila

Scrierea cuneiforma

Scrierea cuneiforma a fost inventata de catre sumerieni, stabiliti in Babilon, incepand cu sec. al IV-lea, i.Hr. fiind un tip de scris, in acelasi timp, idiografic si fonetic. La origini, fiecare semn reprezinta un obiect, mai tarziu reprezentand un sunet ce corespunde cu acel obiect transformat intr-un simplu element fonetic. Acelasi semn a fost adoptat sa traduca idei mai dezvoltate decat cea primitiva.

Alte referate despre: scrierea cuneiforma, scrierea cuneiforma referat, despre scrierea cuneiforma

Romanul adolescentului miop - caracterizarea personajului

Adolescentul vrea sa se dezrobeze de sub dominatia – putem spune chiar tutela – lui Papini: „Am fost creat ca sa ma târasc pe urmele stapânului meu: Papini. Am fost creat ca sa sufar suferintele stapânului meu: Papini. Am fost creat ca sa-mi plâng viata, sfarâmata, la picioarele stapânului meu: Papini.”
Adolescentul miop este stapânit de orgoliu si de dorinta de a se impune. Atitudinea lui se afla undeva între biruinta si razbunare. Pe lânga lupta cu Papini si cu cei ce l-ar acuza de plagiat, personajul trebuie, în primul rând, sa se biruie pe sine însusi, sa se autodepaseasca printr-o opera autentica personala.

Alte referate despre: romanul adolescentului miop caracterizarea personajului principal, romanul adolescentului miop caracterizarea personajului, romanul adolescentului miop - caracterizarea personajului

Civilizatia babiloniana

Nu au fost descoperite table pentru adunare sau scădere. Se presupune că scribii învăţau să adune şi să scadă odată cu învăţarea cititului şi scrisului, aşa că tablele pentru adunare şi scădere nu-şi aveau rostul. În schimb, există o mulţime de table de multiplicare. Pe la 2.300 î.C. au inventat abacul şi au creat metode pentru adunarea, scădere, înmulţire şi împărţire.

Alte referate despre: civilizatia babiloniana, date despre civilizatia babiloniana nivel liceu, cultura si civilizatia babiloniana

Tipuri de sisteme ortografice

Tipuri de sisteme ortografice - Ortografia este strâns legată de gramatică prin faptul că, în unele situaţii, scrierea se orientează după reguli morfologice şi nu după reguli fonetice.

Tipuri de sisteme ortografice - De exemplu, scrierea cu e sau cu ă,a sau ea, cu e sau i în cuvinte flexibile se orientează după tipul flexionar căruia îi aparţine cuvântul, deci ţinându-se seama de regulile flexiunii :cravaşă, plajă;(singular) se opun formelor de plural : cravaşe, plaje; ca în casă-case; îngraşă, degajă(indicativ), se opun formelor de conjunctiv : să îngraşe, să degaje; ca în : adună-să adune.

Alteori, alegerea unei forme presupune cunoaşterea variantei morfologice literare actuale faţă de o formă învechită, regională sau inexistentă(total greşită), ca în bulgăre faţă de bulgăr, boli faţă de boale, chinuieşte faţă de chinuie, să aibă faţă de să aibe,etc.

Unul dintre cele mai importante roluri ...

Alte referate despre: tipuri de sisteme ortografice, tipuri de sisteme de operare, tipuri de sisteme informationale

Programare

El este considerat ca fiind un intermediar între limbajele de nivel înalt şi cele de asamblare. Compilatorul C oferă programatorului o flexibilitate mai mare în scrierea programelor decât alte limbaje de programare. El realizează un număr mai redus de controale la compilarea textului sursă. Din această cauză programarea în limbajul C este mai expusă la erori decât programarea în alte limbaje, cum ar fi de exemplu, limbajul Pascal.

Alte referate despre: limbaje de programare, limbaj de programare, evolutia limbajelor de programare

Chinezii si mesopotamienii

Poporul Chinez:
Aşezare geografică – Cea mai veche arie de civilizaţie istorică şi de cultură evoluată este cuprinsă între Nil şi Indus. A doua arie este situată în Extremul Orient, în bazinul fluviului Huang-Ho (Fluviul Galben), ocupând - în epoca sa de maximă extensiune – o suprafaţă de peste 9 mil. km˛.În aceste arii, cele mai mari civilizaţii antice care au supravieţuit până azi sunt cea indiană şi cea chineză.
Locuinţa. Îmbrăcămintea. Alimentaţia - Asupra condiţiilor materiale de viaţă ale chinezilor din timpurile cele mai vechi, arheologia şi alte documente ale timpului ne furnizează câteva elemente indicative.
Locuinţa chinezilor în prima jumătate a mileniului al II-lea î.e.n. era al. din case erau săpate în loess şi aveau forma unor ştiubee cu un diametru de cca. 3m, şi înălţimea de 1,80-2,50m, acoperite cu trunchiuri ...

Alte referate despre: chinezii in antichitate, mesopotamienii, chinezii

Ion - liviu rebreanu

Este prima capodoperă în creaţia lui Liviu Rebreanu şi un punct de referinţă în evoluţia romanului românesc. Eugen Lovinescu consideră romanul o adevărată revoluţie faţă de: lirismul smăntorist, eticismul ardelean, atitudinea poporanistă. Elita criticii literare a văzut în acest roman o capodoperă de răscruce în reflectarea satului şi a ţăranului român. Într-adevăr, romanul aduce o imagine nouă, autentică, obiectivă asupra realităţii rurale, respingând orice intenţie de idilizare, de înfrumuseţare. Geneza:
Liviu Rebreanu a pornit în scrierea acestui roman de la fapte reale, pe care le-a transfigurat în opera sa. În articolul ‘’Mărturisiri’’ romancierul vorbeşte amănunţit despre geneza romanului său. În primul rând romancierul mărturiseşte că a fost impresionat de o scenă surprinsă la hotarul satului Prislop, când un ţăran s-a aplecat şi a sărutat pământul ca pe o ibovnică. Scena i s-a întipărit în minte, ...

Alte referate despre: ion liviu rebreanu, ion liviu rebreanu rezumat pe capitole, ion liviu rebreanu - povestire pe capitole

Herodot

El isi propune sa expuna nu numai conflictul dintre greci si
barbari,ci sa-i explice si cauza. La fel, el sesizeaza transformarile
la care sunt expuse diferite societeti. Atitudinea lui Herodot asupra
obiectului expuneriia avut influente si asupra stilului folosit.
Renuntandla dialectul doric, matern, el a intrebuintat dialectul
ionic, devenind limba prozei stiintifice. Stilul lui este insa mai
apropriat de cel literar.

Alte referate despre: herodot, herodot despre geto-daci, herodot referat

Baltagul - Aprecieri critice

„Depăşind faza care evocă (dureri înăbuşite(, creatorul Baltagului zugrăveşte de astă dată oameni hotărâţi, de o mare demnitate etică. Nu numai Vitoria şi soţul ei, ci mai toţi locuitorii munţilor au trăsături impunătoare. Caracterizarea generală a muntenilor (la începutul capitolului X), în continuarea lui Rosso şi Alecsandri, sugerează tăria, dârzenia, mândria. (Locuitorii aceştia de sub brad sunt nişte făpturi minunate de mirare: iuţi şi nestatornici ca apele, ca vremea; răbdători în suferinţă ca şi-n ierni cumplite [...] mai cu seamă stau ei în faţa soarelui cu o inimă ca din el ruptă. ( [...]
(Interesul operei, scria C. Călinescu, stă în studiul civilizaţiei pastorale, întemeiată pe ritmuri largi, după revoluţia aştrilor. ( Urmărind descifrarea unei psihologii, accentul cade ...

Alte referate despre: baltagul aprecieri critice, baltagul-aprecieri critice, baltagul - aprecieri critice

Registre

II.NUMARATOR JOHNSON
Numaratoarele Johnson poarta numele realizatorului codului de numarare, care se caracterizeza prin faptul ca distanta dintre doua combinatii adiacente din cod este egala cu unitatea. Numaratorul din modelul figurii 7 este un numarator Johnson de tip 2*N realizat din celule de tip JK - MS si unde prin N a fost considerat numarul de celule ale numaratorului. Dupa importul modelului Num6.mdl si simularea acestuia se vor urmari urmatoarele proceduri:
II.1.)-Prezentati urmatorul set de semnale: T, J1,K1,J2,K2,J3,K3,Q1,Q2,Q3.
Oscilograma lui J1, K1, nT, Oscilograma lui J2, K2, nT, Oscilograma lui J3, K3, nT, Oscilograma lui Q1, Q2, Q3, T.

Alte referate despre: documente si registre obligatorii in derularea unei afaceri, documente si registre obligatorii in derularea unei afaceri-finantare, registre contabile
Referate afisate : 18
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK