Scrierea numerelor in litere

Civilizatia babiloniana

Babilonienii stabiliseră unităţi de măsură pentru lungime, masă şi volum, timp (împărţiseră ziua în 24 de ore, ora în 60 de minute şi minutul în 60 de secunde), creaseră un calendar foloseau împărţirea cercului în 360 de grade. Babilonienii aveau cunoştinţe astronomice avansate, putând să prevadă eclipsele de soare şi de lună. Foloseau fracţiile, pătratul unui număr, rădăcina pătrată.

Au inventat un sistem de scriere poziţional cu baza 60. Aveau un semn pentru unu , care repetat dădea doi , trei şi aşa mai departe, până la zece, pentru care exista un alt semn . Combinând semnele reprezentând pe unu şi pe zece se obţin 11, 12, ..., 59. Pentru şaizeci se folosea acelaşi semn ca pentru unu, dar valoarea sa era dată de coloana în care se găsea. Se putea continua având posibilitatea reprezentării oricărui număr. Pentru a scrie numere mai mari decât 60, mesopotamienii foloseau aceste reprezentări în sensul actual de cifră. Sistemul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 1324
Materia: Istorie

Civilizatia araba

Civilizatia Araba dupa 1945 -Ideologie si extremism-cultura si civilizatie islamica
Ι Asia -leagan al civilizatiei arabe.
1. Etimologia
Denumirea continentului este foarte veche. Numele lui este derivat probabil din asirianul asu care inseamna « rasarit », iar el a fost folosit la inceput de vechii greci pentru a desemna regiunea aflata la est de tara lor.Dupa unele aprecieri, acest nume l-a primit initial campia din jurul Efesului, dar a fost extinsa in Anatolia de astazi si apoi a primit denumirea intregului continent

Alte referate despre: civilizatia araba, cultura si civilizatia araba, civilizatia araba referat

Religia Egiptului

Ritualurile funerare
Mortul cunoaşte o altă viaţă în lumea de dincolo, cu condiţia ca trupul său să fie conservat. În acest scop, trupul trebuie îmbălsămat pentru a fi transformat în mumie. O mască pictată după chipul mortului îi acoperă faţa. Mumia este aşezată apoi în trei sarcofage care se încastrează unele în altele. Acestea au forma trupului mortului, iar în ultimul este zugrăvit după chipul său.

Alte referate despre: religia egiptului, religia egiptului antic, religia egiptului antic referat

Civilizatia persana

Principalii stâlpi ai prestigiului şi forţei Imperiul persan au fost armata şi administraţia. Tocmai acestea şi sunt domeniile alături de cel al religiei în care peranii şi-au adus contribuţia lor originală în istoria civilizaţiei şi culturii.
Regii mezilor au folosit experienţaşi organizarea militară a asirienilor,
Creând detaşamente speciale de lăncieri, de arcaşi şi călăreţi.
Forţa armatei persane consta în cavalerie.
Persanii practicau tactica replierii, retrăgându-se în faţa inamicului după ce ardeau totul în calea lor, sau după ce provocau inundaţii. Înainte de începerea unei bătălii avea loc ceremonia purificării rituale şi a invocării cerului. Pentru a se cunoaşte exact pierderile suferite , fiecare soldat depunea la începutul luptei o sîgeată într-un coş, la sfârşitul luptei fiecare îşi lua înapoi săgeata,numărul ...

Alte referate despre: civilizatia persana, cultura si civilizatia persana, civilizatia persana civilizatie importanta

Civilizatia azteca

Sunt civilizaţii ajunse la un stadiu cu totul remarcabil la data debarcării aici a spaniolilor – care le-au şi desfiinţat, deşi din punct de vedere cultural nu le-au distrus total. Prima, civilizaţia aztecă, s-a constituit în partea meridională a Americii de Nord; a doua, civilizaţia Inca, în America de Sud, de-a lungul coastei Oceanului Pacific; a treia, civilizaţia Maya, în America Centrală.

Alte referate despre: civilizatia azteca, referat civilizatia azteca, civilizatia azteca referat

Civilizatii disparute

Un element important al Copacului Lumii era Monstrul Kawak, un cap gigantic cu un semn in frunte. Acest monstru era deasemeni un munte sau un monstru intelept. Un vas de sacrificiu de pe capul sau continea o sabie reprezentand sacrificiul, si Kimi care reprezentau moartea. Ecliptica era uneori reprezentat ca o linie care intersecteaza principala axa a Copacului Lumii, facand o forma asemanatoare crucii crestine. Deasupra Copacului Lumii se gaseste o pasare numita zeita Printesa pasare sau Itzam Ye. Iar deasupra se vede Soarele asa cum apare Mayasilor la Solstitiul de Iarna.

In timpul iernii, cand asa-numita Cale Lactee de Iarna domina cerul, era numita si "Sarpele cu Oase Albe". Atunci nu este asa stralucitoare ca nebuloasele care domina cerul la Nord de Ecuator in timpul verii, dar observatorii din locuri intunecate pot vedea cu usurinta licarirea. Aici Ecliptica traverseaza Calea Lactee din nou, langa constelatia Gemenii, care era cam in locul in care era Soarele in timpul Solstitiului ...

Alte referate despre: civilizatii disparute, cele sapte civilizatii disparute, civilizatii disparute referat engleza

Scrierea cuneiforma

Scriptura cuneiforma din aur descoperita de arhitecul german Freidrich Krefter in anul 1933, pe care sunt gravate povesti despre intemeietorul Apadanei, Darius.

Alte referate despre: scrierea cuneiforma, scrierea cuneiforma referat, despre scrierea cuneiforma

Civilizatia greaca

Se incepe de la religie (cu epicul ca arta), prin Hesiod, Homer, Pindar, Sapho. Dualitatea religie-poezie epica (si chiar lirica) este un intreg cu doua fete. Urmeaza artele plasticizatoare (in toate culturile vechi) ajungandu-se pana la marile constructii din Asia Mica sau Partenonul. Din filosofeme (intelepciune) se configureaza filosofia, si mai apoi arta si stiintele: incercarea de a arata evolutia gandirii umane este o incercare asumat simplificatoare; povestea inteleapta este mitologie care, la randul ei, este religie.

Alte referate despre: civilizatia greaca, cultura si civilizatia greaca, civilizatia greaca antica

Utilizarea numerelor complexe in circuite electrice de curent alternativ

Pentru fazorul curentului I, care este reprezentat pe axa numerelor reale, proiecţia pe axa numerelor imaginare este nulă şi fazorul curentului va fi : I = I + j • 0 = 2 A.

Alte referate despre: circuite electrice de curent alternativ, circuite electrice de curent alternativ referat, circuite electrice in curentul alternativ

Divizibilitatea numerelor

Definitie: Fie a si b doua numere naturale. Spunem ca b | a daca exista un numar natural c astfel incat a = b c.
Observatii:
Nu orice numar natural par este divizibil cu 4. De ex.:6 nu este divizibil cu 4.
Nu orice numar natural de forma 6n – 1, unde n apartine N*, se divide numai cu 1 si cu el insusi. De ex.: Daca n = 6, avem 6 6 – 1 = 35, iar 35cu 1, cu 35, cu 5 si cu 7.

Alte referate despre: divizibilitatea numerelor, divizibilitatea numerelor naturale, divizibilitatea numerelor intregi

Memorarea numerelor

Acest numar este 216-1 = 65 535
Daca reprezentarea se va face folosind doar 8 cifre binare cel mai mare numar va fi 28-1=255

Alte referate despre: memorarea unor puterilor numerelor 2 3 4 5, istoria numerelor, multimea numerelor complexe

Planificare M2

- Puteri cu exponent întreg.
- Radicali de ordinul 2 sau 3.
- Să utilizeze regulile de calcul cu puteri şi radicali în tipuri variate de exerciţii.
- Să rezolve exerciţii de calcul cu radicali (introducerea, scoaterea factorilor de sub radical, înmulţire, ridicare la putere, împărţire, adunare, scădere); amplificare (pentru raţionalizarea numitorului) şi simplificare de rapoarte de numere reale.

Alte referate despre: planificare operationala, planificarea si organizarea productiei, planificarea calitatii produselor si serviciilor

Terapia tulburarii dislexie-disgrafie

Tulburari perceptive: factorii periferici, in special de vederea -dispraxia oculara, non-lateralizarea privirii sunt considerati responsabili pentru dificultatile de lectura.. Nu se poate spune totusi despre aceste tulburari ca sunt primare sau secundare si nici nu sunt constante la copii dislexici, ele putand fi intalnite si la copiii non-dislexici.

Alte referate despre: dislexie disgrafie, dislexie disgrafie referate, dislexie-disgrafie

Cartea - obiect sfant

Cartea - obiect sfant este un mister după care se ascund mii şi mii de cunoştinţe ce le destăinui pe zi ce trece. Posibilitatea de a face o carte este o ştiinţă mare. A, B, C, D... sîn tprimele litere pronunţate de că- tre oamenii micuţi-nou apăruţi în incinta instituţii- lor de învăţămînt, adică grădiniţe.Acestea sînt lite- rele studiate din prima lor carte oficială „Abece- darul”.Spun oficială,deoarece pînă la „Abecedar” fiecare copil mai răsfoieşte acasă cărţi de desene şi poveşti.

Călăuza spre cunoştinţe a micuţilor din clasa în- tîia este cartea.Împreună cu prima învăţătoare ei plutesc pe valurile cărţilor potolindu - şi neîncetat setea de a cunoaşte.Mai apoi îşi continuă naviga- rea pe valurile cărţilor pînă la terminarea gimna- ziilor şi liceelor. Odată cu apariţia ...

Alte referate despre: cartea obiect sfant, cartea - obiect sfant, compunere cu titlul cartea obiect sfant

EXCEL - calcule, editarea formulelor, erori

In cazul in care o formula contine greseli de sintaxa, programul Excel semnaleaza, prin mesajul "Eroare de formula:, ca nu o poate intelege.
Daca greselile se strecoara in calcule si Excel ajunge la o operatie pe care nu o poate realiza, mesajul are o forma apropiata tipului de eraoare.
"#DIV/0!" - arata ca s-a ajuns la situatia de a imparti un nr la zero.
In general, un mesaj care incepe cu un singur #, arata ca Excel nu poate rezolva formula respectiva.
Alte mesaje de eroare in calcul sunt:
##### - Apare atunci cand o coloana nu este suficient de lata sau este utilizata o data sau o ora negativa.
#N/A! - Formula se refera la o celula in care nu exista inca nici o valoare.
#NULL! - Formula cere calcule in zone suprapuse,dar zonele sunt distincte.
#NUME? - Apare atunci cand Microsoft Excel nu recunoaste textul dintr-o formula.Se poate ca acel nume sa nu existe.Trebuie verificat daca exista numele respectiv.Pentru aceasta, din meniu se actioneaza Inserare -> Nume -> Definire.Daca ...

Alte referate despre: calcule editarea formulelor in excel, calcule editarea formulelor, calcul tabelar excel calcule editarea formularelor

Cel mai mare divizor comun si cel mai mic multiplu comun

Fie acum d’ N, asa incat d’|x si d’|y. Obtinem d’|r, deci d’|y si d’|r, de undew d’|d. Astfel, d este cel mai mare divizor comun al lui x si y si avem (x, y)=d=(y, r).

Alte referate despre: cel mai mare divizor comun si cel mai mic multiplu comun, cel mai mic multiplu comun si cel mai mare divizor comun, exercitii cu cel mai mare divizor comun si cel mai mic multiplu comun

Sunet si fonem

Uneori acelaşi sunet este reprezentat grafic prin litere diferite(exemple : " c " - cal, casă, dar şi " k " - kamikaze, Kuweit, " i " - iată, italian, dar şi " y " - yola, Yonathan,etc). Un grup de litere poate reprezenta un singur sunet; astfel grupurile " che " , " chi " ," ghe" , " ghi " redau sunetul k', g' : chenar, gheaţă, ghiocel.Grupurile " ce ", " ci ", " ge”, " gi " redau consoanele africate č, g : cerb, cireş, circ, ger.

Alte referate despre: sunet si fonem, sunetul si fonemul, distinctia sunet-litera-fonem
Referate afisate : 17
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles