Scrierea vechilor egipteni

Alcoolul

EFECTELE ASUPRA ORGANISMULUI-POZITIVE SAU NEGATIVE?
In decursul mileniilor s-a stabilit o relatie importanta intre om si alcool(in special sub forma vinului), existenta acestei realitati fiind mentionata in diverse scrieri si sub diverse forme. Desi s-au cunoscut dintotdeauna, efectele nocive ale alcoolului consumat in exces, omul a avut o atractie continua si insistenta pentru bauturile alcoolice cu care a stabilit in decursul veacurilor raporturi de functrionalitate, intre care acelea de ordin mitic, mistic, biologic, psihologic si medical. Paralele cu cresterea consumului de alcool s-au acumulat rezultatele cercetarilor stiintifice care dovedeau fara drept de apel efectele daunatoare ale alcoolului asupra organismului, concretizate in campanii antialcoolice, pe cat de bine sustinute teoretic, pe atat de lipsite de eficacitate in practica.

Esecul actiunilor antialcoolice se datoreste mai multor factori. Lupta antialcoolica s-a desfasurat si se desfasoara in intreaga lume discontinuu, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 35
Materia: Medicina

Patologia alcoolismului cronic

Intriga acestei tragedii o constituie intalnirea Julietei cu Romeo. La
inceput cei doi nu isi cunosc identitatea , nestiind ca apartin celor
doua familii vrasmase din Verona. Ca dovada a puternicelor sentimente
putem observa ca cei doi trec cu usurinta peste obstacolul social si
peste ura crancena ce era prezenta intre familiile lor timp de mai
multi ani.

Alte referate despre: patologia cutaneo-mucoasa in alcoolismul cronic, alcoolismul cronic, alcoolism cronic

Tutunul, alcoolul si cafeaua

Pe termen lung, efectele negative sunt mult mai grave: apare sindromul respirator al fumătorului cu tuse, expectoraţie, respiraţie greoaie dureri toracice; bronhopneumopatii, bronşite cronice, boli cardiovasculare, boli digestive, cancer al cavitaţii bucale, al esofagului, laringelui, vezicii urinare; cancer pulmonar si alte forme de cancer ,etc.

Alte referate despre: tutunul alcoolul si cafeaua, tutunul alcoolul si cafeaua referat dow, referat tutunul alcoolul si cafeaua

Alcoolul metilic si alcoolul etilic

Berea contine 3-5% alcool vinul 10-12%,iar bauturile distilare cum sunt Whisky-ul,lichiorul sau votca, intre 40-50%( si astia aci nu mai spun in carte dar mai em palinca aia romaneasca care are intre 60-90%).

Alte referate despre: alcoolul metilic si alcoolul etilic, alcool metilic si alcool etilic, importanta alcoolului metilic si alcoolului etilic

Bauturile nealcoolice

Dupa destinatie, apele minerale sunt:
- ape minerale de masa
- ape minerale medicinale.
Din punct de vedere medical apele minerale sunt recomandate in scopul tratarii bolilor cavitatii bucale, in bolile cronice ale cailor respiratorii superioare, in bolile stomacului, ficatului si altele.

Alte referate despre: bauturi nealcoolice, servirea bauturilor nealcoolice, bauturile nealcoolice

Alcoolul metilic si alcoolul etilic

Alcoolul metilic si alcoolul etilic
Alcoolul metilic se mai prepara prin distilarea lemnului din care cauza se mai numeste si alcool de lemn.

Alte referate despre: alcoolul metilic si alcoolul etilic utilizari, propietati alcoolul metilic si alcoolul etilic, alcoolul metilic si etilic

Alcoolul etilic

Alcoolul etilic
De obicei când rostim cuvântul "alcool" ne gândim la spirtul medicinal sau la băuturile spirtoase, dar aceste tipuri de alcooli conţin o anumită substanţă organică numită etanol. Alcoolii sunt unii dintre cei mai utilizaţi şi cunoscuţi compuşi chimici. De fapt un alcool este un compus organic care are cel puţin o grupare hidroxil legată de un atom de carbon saturat. Dintre aceştia fac parte metanolul, etanolul, butanolul şi propanolul, aceştia formând serii omoloage.

Alte referate despre: alcool etilic, alcoolul etilic, utilizarea alcoolului etilic

Alcoolul - proces literar (sceneta)

Martor1- Da. Consider ca cele mentionate in actul de acuzare sunt adevarate. Zilnic vedem pe strazi oameni rapusi de “Alcool”, fie ca merg pe….7 carari, fie ca sunt trantiti la pamant, pe peluze, ori in parcuri. Deunazi, m-a intrebat unul: “Nu stii….unde….stau….eu?” ,“Stiu i-am raspuns . O iei pe…..prima la dreapta”. Si-a luat-o, pe prima la stanga. Cunosc bine familii destramate si copii abandonati, tot din cauza “alcoolului”. Am vazut oamenii cu simturile denaturate si oamenii care au devenit neoameni.

Alte referate despre: inima-proces literar sceneta, proces literar sceneta, alcoolul proces literar

Ghid pentru scrierea eseurilor

Ghid pentru scrierea eseurilor
1.1 Alegerea temei
În cazul în care vi se oferă mai multe opţiuni, nu alegeţi o temă în legătură cu care aveţi convingeri şi sentimente foarte puternice. Orientaţi-vă spre o temă pe care aţi dori s-o aprofundaţi, mai degrabă decît către una pe care consideraţi că o cunoaşteţi deja.

Alte referate despre: scrierea eseuri, exemplu de ghid pentru scrierea e, eseuri despre carte

Zeii egipteni si miturile

In esenta o poveste, Gilgames reprezinta una dintre preocuparile majore ale religiei, incercarea zadarnica a eroului de a invinge moartea. Unul dintre basmele legate de aceasta vorbeste despre o mare inundatie care nimiceste toate fiintele, cu exceptia unui grup de oameni refugiati pe o arca; asemanarea izbitoare cu povestea lui Noe din Biblie sugereaza influenta puternica a conceptelor sumeriene asupra religiei ebraice si asupra altor religii.

Alte referate despre: mituri zei egipteni, zeii egipteni, zei egipteni

Zeii egipteni - Osiris

Zeii egipteni - Osiris.Zeul egiptului cel mai popular simbolizind moartea si invierea periodica a naturii vegetale,ideea de renastere permanenta, incoltirea granelor dar mai ales moartea ca trecere in alta lume,al carui rege este Osiris.(de aici si principalul sau epitet:Domnul Tacerii), regatul mortii situindu-se sub orizontul occidental.Zeii egipteni - Osiris

Alte referate despre: nume de zei egipteni, zeii egiptenilor, despre zeii egipteni

Despre scrierea limbii romane

Prima problemă pe care o abordează este cea a limbii şi, în linii generale, el continuă iniţiativele lui Heliade ce militase în a sa „Gramatică” din 1828 pentru simplificarea alfabetului, primordialitatea limbii vorbite, deci, a fonetismului, ale lui Russom, acel pătrunzător spirit teoretic al genraţiei de la 1848, autor în 1846 al „Criticii criticii”, sau, 10 ani mai târziu, al studiului „Contra latinizanţilor ardeleni”. Încă din 1848 membrii Junimii sunt preocupaţi de ortografia românească, de elaborarea unui proiect unitar de scriere a lmbii române, atât de necesar în aceste momente când se legiferase înlocuirea alfabetului chirilic cu cel latin. Iacob Negruzzi îşi aminteşte, astfel, de propria sa iniţiativă privind ortografia, făcută, însă, după cum spune el însuşi: „fără vreo sistemă hotărâtă, ci mai mult după fantezie li capriciu amestecând fonetismul cu etimologicul în mod cu totul arbitrar”.

Alte referate despre: problema timpului si a spatiului in scrierile s f, scrierea cuneiforma, problema timpului si a spatiului in scrierile sf

Zeii egipteni

Horus, protectorul faraonului
Horus era copilul lui Isis si al lui Osiris. Recunoscut ca zeu suprem, acesta a fost considerat „Marele Zeu”. Pentru egipteni faraonul era Horus, şoimul ceresc ai cărui ochi reprezentau soarele şi luna. Horus era reprezentat cu cap de şoim. Egiptenii venerau şoimii pentru maiestuozitatea, forţa şi capacitatea de a zbura la mari înălţimi. Fii lui Horus erau : Amset, Duamutef, Hapi şi Gebehsenuf. Aceştia protejau vasele canopice. Vasele canopice erau recipientele care conţineau organele interne ale mumiilor. Ficatul era depus într-un vas cu capacul în forma de cap de om, acesta fiind Amset. Un vas în formă de şacal adăpostea stomacul, acesta era Duamutef. Capul de babuin era capul în care se păstrau plămânii, acesta era Hapi. Un cas cu cap de şoim păstra intestinele, acesta era Gebehsenuf.

Alte referate despre: nume zei egipteni, zei egipteni lista, referat despre zeii egipteni

Zeii egipteni

Horus era copilul lui Isis si al lui Osiris. Recunoscut ca zeu suprem,acesta a fost considerat ,,Marele Zeu,,. Pentru egipeteni faraonul era Horus,soimul ceresc ai carui ochi reprezentau soarele si luna. Horus era reprezentat cu cap de soim. Egipteni venerau soimi pentru maiestuozitatea,forta si capacitatea de a zbura la mari inaltimi. Fii lui Horus erau : Amset, Duamutef,Hapi si Gebehsenuf. Acestia protejau vasele canopice. Vasele canopice erau recipientele care contineau organele interne ale mumilor. Ficatul era depus intr-un vas cu capacul in forma de cap de om,acesta find Amset. Un vas in forma de sacal adapostea stomacul,acesta era Duamutef. Capul de babuin eracapul in care se pastrau plamanii, acesta era Hapi. Un cas cu cap de soim pastra intestinele, acesta era Gebehsenuf.

Alte referate despre: zeii egipteni referat, referat zeii egipteni, informatii despre zeii egipteni

O zi in Egipt - compunere

Dupa un tur in jurul Sfinxului, in fata mea apare din senin Cleopatra care imi intinde un papirus. Cu greu il iau . Cleopatra imi spune ca in acel papyrus se afla povestea vietii ei. Ii promit ca voi avea grija de el. Dintr-o data aud un sunet ciudat si ma trezesc. Cainele meu latra. Faceam tot posibilul sa ascund papirusul sub perna. Si asa a fost ziua mea in Egipt.

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Herodot

Herodot din Helicarnas este considerat, in general drept intemeietorul
disciplinei noastre, drept "parintele istoriei", dupa definitia lui
Cicero. Scrierea sa "Istorii" este astfel o opera de pionierat, ceea
ce face ca ea sa aiba importante limite;

Alte referate despre: herodot, herodot despre geto-daci, herodot referat

Cele 7 minuni

Legenda relateaza ca regele Ninus, casatorit cu Semiramida, vrand sa-i alunge frumoasei regine plictisul si sa-i ofere un mediu mai atragator si mai potrivit cu peisajul asirian cu care era obisnuita, a poruncit sa se inalte gradinile suspendate. De fapt, ele nu erau "suspendate", ci dispuse in terase care se inaltau in trepte, formand un fel de scara uriasa, sub terase aflandu-se incaperi de locuit. Daca luam in consideratie suprafata imensa a gradinilor (cca. 15000 m.p. dupa cele mai plauzibile evaluari), precum si faptul ca arhitectii babilonieni ai vremii nu cunosteau nici cheia de bolta, nici arcul si ca de grinzi metalice nici nu putea fi inca vorba, unicul material de constructie fiind piatra, este limpede ca gradinile "suspendate" se odihneau pe o adevarata padure de cloane.  

Alte referate despre: eu nu strivesc corola de minuni a lumii comentariu, dumbrava minunata de mihail sadoveanu, dumbrava minunata

Ludwig von Mises - Actiunea umana - un tratat de teorie economica

1. Economie şi praxeologie
Economia este cea mai tânără dintre toate ştiinţele. În ultimii două sute de ani, este adevărat, din disciplinele cunoscute vechilor greci s-au născut numeroase ştiinţe noi. Dar în cazul acestora tot ceea ce s-a întâmplat a fost că anumite părţi ale cunoaşterii, care-şi găsiseră deja locul în complexul vechiului sistem de învăţare, au devenit autonome.

Alte referate despre: ludwig von mises - actiunea umana - un tratat de teorie economica, ludwig von mises actiunea umana download, ludwig von mises actiunea umana rezumat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles