Scrisori in franceza

Verbe uzuale franceza

Verbe uzuale franceza - Passé Simple:
J’eus
tu eus
il/elle eut
nous eûmes
vous eûtes
ils eurent

Verbe uzuale franceza - Futur Simple:
J’aurai
tu auras
il/elle aura
ns aurons
vous aurez
ils aurent

Verbe uzuale franceza - Subjonctif Présent:
Que j’aie
que tu aies
qu’il/elle ait
que ns ayons
que vs ayez
qu’ils aient

Verbe uzuale franceza - Conditionnel Présent:
J’aurais
tu aurais
il/elle aurait
nous aurions
vous auriez
ils auraient

Nivel: Liceu
Dimensiune: 53kb
Downloads: 17
Materia: Franceza

L 'ecole en France

Quand j'avais 2 ans 1/2 je suis allé pour la première fois à l'école, ,j'étais en maternelle. On commence à apprendre les couleurs primaires (jaune,rouge,bleu,noir et le blanc), on apprend les chiffres et l'alphabet.

Alte referate despre: l ecole en france, ecole en france, l ecole en france referat

La grande distribution

Signe que le concept a mûri, tous les grands acteurs de la distribution investissent le crèneau. Telemarket est parti le premier, rejoint depuis Cora ( Houra ), Carrefour ( Ooshop ), Casino ( c-mescourses), et plus rècemment Auchan ( Auchandirect ).

Alte referate despre: que savez-vous sur la grande distribution, le grande distribution, la grande distribution

Turbine

• une compression adiabatique qui consomme de l’énergie mécanique,
• un chauffage isobare comme pour un moteur diesel,
• une détente adiabatique jusqu’ŕ la pression ambiante qui produit de l’énergie mécanique,
• un refroidissement isobare.

Alte referate despre: turbine hidroelectrice, turbine, turbine hidraulice

Provence

Aix en Provence
Population : 137.067 h
Département des Bouches du Rhône
________________________________________
Sur l'Autoroute A7 et la N7,
c'est à 750 km de Paris et 280 km de Lyon.
Aéroport international de Marseille- Marignane.
________________________________________
Protégée par la Montagne Sainte Victoire qui culmine à 1.011 m, Aix est entourée d'une campagne richement préservée avec d'authentiques bastides provençales entourées de jardins à la française. Son nom vient des sources thermales découvertes à la fondation de la ville en 123 avant JC par les romains.

Alte referate despre: provence, la provence, la provence referat

Napoleon (franceza)

Napoléon Bonaparte est né le 15 Aoűt 1769 ŕ Ajaccio, île de Corse. Il meurt le 5 mai 1821 ŕ Sainte Hélčne, île de l'atlantique sud. Empereur des Français (1804-1814 et 1815). Aprčs une petite enfance passée en Corse, Napoléon Bonaparte débarque sur le continent pour entrer au collčge d'Autun en janvier 1779 oů il retrouve son frčre Joseph.

Alte referate despre: napoleon franceza, napoleon bonaparte referat in franceza, napoleon bonaparte in franceza

Revolutia franceza - cauze si origine

Nu doar statul era în pragul falimentului ci şi populaţia. Anii premergători izbucnirii revoluţiei, sunt anii cu producţii slabe ceea ce duseseră pe mulţi la ruină. În consecinţă, din cauza datoriilor mari, statul menţinea un nivel ridicat de impozite şi taxe. În 1788, mai mult de 80% din dările strânse au fost absorbite de plata datoriilor statului. Nobilimea şi clerul fiind exceptate de plata impozitelor, numeroase cereri au denunţat mărimea si injusteţea acestor impozite.

Alte referate despre: revolutia franceza - cauze si origine, revolutia franceza, revolutia franceza referat

Incursiuni culinare internationale - bucataria italiana, spaniola, chinezeasca si franceza

Bucataria franceza
Bucataria franceza este cea mai rafinata si apreciata din Europa si poate chiar din intreaga lume. Franta este un paradis culinar, iar arta culinara este un cult, avand o traditie de cateva secole de rafinament si excelenta. Pe tot teritoriul, bucataria franceza este caracterizata printr-un numar mare de tehnici, unele extrem de complicate care servesc drept baza.

Alte referate despre: incursiuni culinare internationale, referat incursiuni culinare internationale, preparate culinare din bucataria italiana

Revolutia americana si revolutia franceza

Revolutia americana si revolutia franceza - În funcţie de unghiul din care este privită, revoluţia americană poate fi considerată moştenitoarea Revoluţiei engleze sau evenimetul care anunţă Revoluţia franceză. Adevăraţi „fii ai libertăţii”, acţionând în spiritul constintuţionalismului englez, americanii şi-au proclamat independenţa. Revolutia americana si revolutia franceza

Alte referate despre: revolutia franceza si americana, revolutia franceza engleza americana 1848, asemanari si deosebiri intre revolutia americana engleza si franceza

Revolutia franceza

Stările Generale nu mai fuseseră convocate din 1614. În Franţa, aceasta era insituţia guvernamentală cea mai apropiată de Parlament. Structura ei pe trei straturi indică clar originea ei din Evul Mediu. Primele două clase erau nobilimea şi clerul, iar a treia includea atât comercianţi şi avocaţi, precum şi ţărani, muncitori şi săraci.

Alte referate despre: revolutia franceza 1789, referat revolutia franceza, revolutia franceza 1848

Revolutia franceza

Astfel pe 20 septembrie 1792 a avut loc lupta de la Valmy, unde era respins atacul infanteriei prusace. Importanţa acestei victorii era mare, fiindcă ea a pus începutul eliberării ţării de la intervenţionişti. Pe 21 septembrie 1792 a început lucrul Adunarea Naţionala. Aripa “dreaptă” a Adunării o alcătuiau girondinii, aripa “stângă” – iacobinii cu reprezentanţii Robespiere, Marat, Danton ce aveau o mare influenţă în popor.

Alte referate despre: revolutia franceza rezumat, revolutia franceza cauze, revolutia franceza din 1789

Politica franceza

Pe 14 iulie, 2002 în timpul sărbătorilor zilei naţionale, Chirac a supravieţuit unei încercări de asasinat din partea unui individ ce avea o puşcă ascunsă într-o husă de chitară. Cel care a încercat asasinatul a tras un foc înspre locul unde se afla Jaques Chirac, fiind repede oprit de oamenii din jur. Atacatorul, Maxime Brunerie, a fost găsit ulterior iresponsabil, fiind astfel imposibil de a fi judecat
într-un proces. Grupul violent de extremă dreapta cu care a fost asociat, Unité Radicale a fost atunci dizolvat administrativ..
Jaques Chirac nu a dorit război cu Irak-ul decât ca ultimă soluţie (cu rezoluţie şi mandat a Consiliului de Securitate al ONU) în 2002 şi 2003, cerând participarea inspectorilor ONU pentru mai mult timp. Împreună cu cancelarul german Gerhard Schröder şi cu preşedintele rus Vladimir Putin, a încercat să caute o cale diplomatică de rezolvare a problemelor războiului.

Alte referate despre: politica franceza, personalitate politica franceza, politica franceza antidrog

Revolutia franceza

Votul de la Versailles
Regele a deschis Adunarea Starilor Generale in data de 5 mai 1789, in Palatul Prezidential din Versailles, la 12 mile de Paris. Ludovic putea spera ca votul Starilor Generale nu va produce schimbari radicale, deoarece raportul nobilimii si preotimii fata de cea de-a treia clasa era de doi la unu.

Alte referate despre: revolutia franceza din 1848, revolutia franceza referat istorie, referat despre revolutia franceza

Revolutia Franceza

Revolutia Franceza - Dar dezvoltarea si bunastarea franceza avea la baza un fond nesigur . Societatea franceza era din multe puncte de vedere feudala .Dezvoltarea economica era incetinita de multitudinea obiceiurilor regionale , legi si restrictii . Privilegiile feudale si-au pus amprenta pe viata naturala .

Alte referate despre: referat istorie revolutia franceza, revolutia franceza si napoleon, revolutia franceza 1789 referat

Scrisoarea si tipurile de scrisori

Textul unei scrisori nu are o limita.Uneori, dup ace expeditorul a terminat scrisoarea, isi adduce aminte de ceva important si adauga informatia la sfarsit, intr-un fragment numit post-scriptum, termen care vine din limba Latina si care se prescurteaza PS. Este bines a nu se abuzeze de post-scriptum, pentru ca plasarea acestuia dupa semnatura modifica structura obisnuita a unei scrisori.

In textul unei scrisori trebuie sa existe indici ai adresarii directe: intrebari, vocative, folosirea persoanei a II-a etc.Scrisoarea se foloseste in relatiile dintre personae particulare, dintre institutii sau dintre personae particulare si institutii.Textul scrisorii poate exprima stari, sentimente, opinii, atitudini sau poate transmite informatii, cerei, multumiri, felicitari, invitatii etc.

In functie de relatia pe care expeditorul o stabileste cu destinatarul, scrisoarea poate fi familiala (adresata mambrilor familiei), amicala(adresata prietenilor), de dragoste (adresaute iubitei sau iubitului), ...

Alte referate despre: tipurile de scrisori, tipurile de scrisori in engleza, drumul scrisori din in scrisoarea pierduta
Referate afisate : 15
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK