Secretul in cuplu

Secretul in cuplu

"Secretul in cuplu"
Binenteles se confirma faptul că unele informaţii trebuie să rămână private, mai ales dacă suntem siguri că partenerul sau partenera va reacţiona într-un mod impulsiv, ostil sau chiar violent la aflarea adevărului. Iar o relaţie în care unul dintre parteneri aruncă insulte, iar celălalt le suportă şi este în permanenţă respins nu are şanse de reuşită. Mai devreme sau mai târziu, cuplul se va destrăma.

"Secretul in cuplu"
Pe cealalta parte exista varianta urmatoare:că partenerul care ascunde ceva şi se hotărăşte să nu îşi împărtăşească secretele cu partenerul sau cu partenera are şi mai mult de suferit. În primul rând, a ascunde informaţii persoanei iubite înseamnă a fugi de probleme. În plus, o persoană care are secrete se dă de gol manifestând un nivel crescut de stres, iritabilitate, anxietate.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 1198
Materia: Psihologie

Tratat despre iubire

Un mit despre dragoste este cel al Afroditei si al lui Ares.Fiul lor este Eros, zeul iubirii.Acesta este reprezentat ca un copil sau un tanar gol, inaripat, caci intruchipeaza o dorintza ce nu are nevoie de mijlocire si nici nu se poate ascunde.Faptul ca Eros este un copil simbolizeaza desigur tineretea vesnica a oricarei iubiri profunde ,dar si o anume iresponsabilitate:Eros rade de cei pe care ii face sa se indragosteasca.

Alte referate despre: tratat despre iubire, tratat de iubire, tratat despre iubire scribd

Despre iubire

Iubirea este o temă literară foarte vastă şi importantă, ale cărei origini se leagă de originile culturii umane. În opinia lui Victor Hugo, “dragostea e chiar parte din suflet. E de aceeaşi natură. Dragostea e ca o scânteie divină şi ca sufletul, şi tot ca el e incoruptibilă, indivizibilă, nepieritoare. E un punct de foc în noi, nemuritor şi infinit, pe care nimic nu-l poate mărgini şi nimic nu-l poate atinge. Îl simţi arzând până în măduva oaselor şi-l vezi strălucind până în adâncurile cerului”.
Înrudite, prin sens, cu termenul “iubire” sunt termenii “eros” şi “amor”.
Conform “Micului dicţionar enciclopedic”, iubirea este “faptul de a iubi”, “sentiment erotic pentru o persoană de sex opus”, “sentiment puternic de simpatie, de admiraţie şi de afecţiune pentru cineva”. În “Dicţionarul ...

Alte referate despre: leoaica tanara iubirea comentariu, iubirea eseu, eseu despre iubire

Iubirea - eseu

Foarte multi scriitori au prezentat dragostea în operele lor. Cu toate
acestea însa, ea e definita mereu la fel si întotdeauna diferit. Asta
pentru ca nici un om nu poate exprima exact în cuvinte ceea ce simte,
si pentru ca dragostea nu e niciodata la fel. Nu s-au facut înca
cuvinte, nu s-au inventat înca leacuri, nu s-a gasit înca cheia care
sa deschida secretul iubirii.

Alte referate despre: iubire eseu, ce este iubirea eseu, iubirea eseu liber

Frumosul divin si Iubirea pura din picturile lui Leonardi da Vinci

"Frumosul divin si Iubirea pura din picturile lui Leonardo da Vinci "
Pe de altă parte, din planul sensibilului, pictura e cea care deschide porţi spre transcendental: „Pictura e o subtilă speculaţie filosofică”, e „cosa mentale”, „cea mai mare lucrare a minţii şi artificiu, care constrînge spiritul pictorului să se transpună în propriul spirit al naturii şi să se facă interpret între această natură şi artă, studiind împreună cu ea din ce cauză ne apar obiectele şi după ce legi” .

Alte referate despre: iubirea pura din picturile lui nicolae grigorescu, iubirea pura, iubirea divina si iubirea pasionala

Iubirea - bibelou de portelan

Iubirea inseamna incredere, daruire, dar totodata si cea mai mare durere care-ti poate fi provocata in interior. La intrebarea „iubesti?”, sunt atat de putini care pot raspunde sincer, incat nu cred ca ar incapea nici macar intr-un saculet. Pentru ca multi se tem sa nu sufere, putini stiu sa iubeasca cu adevarat. Dureros este faptul ca lumea refuza sa mai creada in iubire adevarata in zilele noastre si este un sentiment prea pur si prea frumos pentru a fi inlaturat, toti avem nevoie de dragoste, toti simtim nevoia sa iubim, sa credem in culorile curcubeului, in lumina orbitoare a soarelui si in vrajile noptii.

Alte referate despre: iubire bibelou de portelan, iubirea bibelou de portelan, iubirea-bibelou de portelan

Iubirea e ca un val

Iubirea e ca un val , te face sa nu mai fii stapan pe tine,ai un alt stapan , nu mai esti tu. Shakespeare in ''Romeo si Julieta'' surprinde aceasta faza a dragostei:Romeo inlocuieste numele Julietei cu apelativele ''stapana'' si ''sfanta'' .Pentru Romeo , Julieta e icoana si el este pelerinul care i se inchina.

Alte referate despre: iubirea in poezia lui valile alecsandri dan capitan de plai, iubirea e ca un val, iubirea ca un val

Secretele bucatariei marine

Tehnologia preparatelor din peste
Preparatele de baza din carne de peste sunt pregatite prin asociere cu legume,produse cerealiere si sosuri. Peste se caracterizeaza prin sortiment diversificat determinat de varietatea speciilor de pesti utilizate in alimentatie ,a proceselor tehnologice aplicate pentru pregatirea lor si a posibilitatilor de asociere cu diferite alimente , posibilitatea de utilizare si in alimentatia dietetica, valoare nutritiva mare determinata de proteine complete,grasimi usor asimilabile, continutul ridicat de vitaminele A si D si in substante minerale ( calciu , fosfor, potasiu,clor,iod,fluor).

Alte referate despre: secretele bucatariei marine proiect, secretele bucatariei marine, secretele bucatariei marine referat

The secret of life

Instead of wallowing in the past, learn from it. What did you do wrong? Correct your behavior! What did you do right? Keep doing it! Learn from the past with open eyes. Be brutally honest. Learn from what has happened, not from what you imagined has happened. Learn and move on. Use the past as a guidepost, not as a hitching post. Learn to let go of the past. Until you release it, you won’t be free to work on the present. And don’t be afraid of the past. It can’t reach out into the present and bite you. Let the dead rest in peace and focus on the only moment you are alive, which is now.

Alte referate despre: the secret of life, secret of life, english in my life

Secretul - legea atractiei

Acum un an viata mea a intrat in colaps. Eram epuizata. Tata a murit brusc iar relatiile mele cu oamenii erau haotice. Nu banuiam atunci ca din disperarea cea mai adanca avea sa rasara cel mai pretios dar. Am intrezarit un mare Secret. Am inceput sa urmaresc secretul de-a lungul istoriei. Secretul a fost ingropat. Secretul a fost ravnit. Secretul a fost interzis. Nu-mi venea sa cred cine erau cei care il cunosteau.

Alte referate despre: referat secretul legii atractiei, legea atractiei secretul si biserica ortodoxa, legea atractiei universale

Harry Potter si camera secretelor

Harry looked nothing like the rest of the family. Uncle Vernon was large and neckless, with an enormous black moustache; Aunt Petunia was horse-faced and bony; Dudley was blond, pink and porky. Harry, on the other hand, was small and skinny, with brilliant green eyes and jet-black hair that was always untidy. He wore round glasses, and on his forehead was a thin, lightning-shaped scar.

Alte referate despre: harry potter si camera secretelor, harry potter si camera secretelor rezumat, rezumat harry potter si camera secretelor

Secretia interna (hormonii)

Ea are influenta mare asupra metabolismului glucidelor. Daca in sange apare o cantitate mare de zahar,excesul sau se elimina prin urina;astfel se intampla bunaoara in diabetul zaharat.In acest caz ,introducerea insulinei in organism micsoreaza cantitatea de zahar din sange si amelioreaza starea bolnavului.

Glandele sexuale au de asemenea,atat o secretie externa(in glandele masculine se produce sperma,iar incele femenine ovule),cat si o secretie interna-elaborarea unor hormoni speciali.Hormonii sexuali masculini si femenini au influenta asupra cresterii si favorizeaza matuirarea sexuala.Talia mai inalta a barbatului,oasele iluiace mai largi la femeie si dezvoltarea glandelor mamare,cresterea parului pe fata la barbati si absenta lui pe obrazul femeii,vocea mai groasa la barbat si mai subtire la femeie si multe altele(asa-numitele caractere sexuale secundare),toate acestea sunt rezultatul actiunilor diferite a hormonilor sexuali masculini si feminini.

Alte referate despre: secretia interna hormonii, glandele cu secretie interna, glande cu secretie interna

Istoria secreta a crimei organizata din America

Un guvern invizibil sub aripa Mafiei - guvernul crimei sindicalizate - a invaluit o mare parte a lumii occidentale ca o tumoare canceroasa, sfidand cu incapatanare prognoza si tratamentul institutiilor de constrangere prin lege.E un guvern atat de insidios incat a subjugat milioane de oameni nevinovati in folosul lui. Prada care umple cuferele acestui imperiu se ridica la sume care reprezinta zece la suta din venitul national. Milioane de americani - constient sau inconstient - sunt siliti sa contribuie cu o parte din salariile sau veniturile lor castigate din greu la marea afacere a crimei internationale.

Alte referate despre: istoria secreta a organizatiilor mafiote, istoria crimei organizate, legislatia crimei organizate

Ritul secret al templelor egiptene

Am intrat acolo si am recunoscut un sanctuar unde misterele lui Osiris au fost celebrate pina in epoca Ptolomeilor. Pe suprafata peretilor, reliefuri sculptate il aratau pe Osiris intins pe un pat, inconjurat de asistenti si de focuri de tamiie. Hieroglife si picturi gravau toata istoria mortii si invierii lui Osiris; inscriptii reproduceau textul rugaciunilor corespunzatoare orei douasprezece noaptea.

Alte referate despre: templele egiptene, temple egiptene, referat temple egiptene

Secrete ale longevitatii despre care nu va vorbeste medicul

8 Consumul de alimente in portii mici, dar dese scade colesterolul. Toti stiu ca trebuie evitate grasimile care se depun pe artere, dar medicii au aratat ca frecventa administrarii alimentelor este la fel de importanta ca si continutul lor. Studiile efectuate in Anglia au stabilit ca nivelul de colesterol este mai scazut in cazul unei cantitati egale de grasimi si calorii in regimul alimentar zilnic al celor obisnuiti sa manince de cinci-sase ori pe zi, dar in portii mici, decit in cazul celor care iau o masa sau doua pe zi, dar foarte bogate.

Alte referate despre: care dintre personaje vorbeste mai mult, volumul din care face parte vorbeste-ncet, o compunere de vara in care un om vorbeste insusi cu el

Institutii Religioase si economia politica

Câtă diferentă între aceste mijloace moderne de initiere si cele ancestrale, arhaice, care se adresau doar spiritului si mintii, practicate în “copilăria” societătilor secrete, în antichitate
sau evul mediu.

Alte referate despre: institutiile religioase si economia global, orasul antic-centru economic politic social si religios, chisinau centru economic politic administrativ religios al basarabiei

Lapte Zuzu - Proiect S.C.P.S.

Este conditionata de raportul care exista intre concentratia laptelui si substantele solide, negrase si grasime. Variaza in raport invers cu continutul de grasime si in raport direct cu continutul de proteine, lactoze si saruri. Limitele normale de variatie ale densitatii laptelui sunt cuprinse intre 1,027 si 1,033 cu o valoare medie 1,029. Vascozitatea─ este mai mare decat cea a apei, aceasta scazand la incalzirea laptelui sau prin adaugare de apa. Vascozitatea laptelui normal este de 1,74─ 2,4, iar caldura specifica este de 0,092─ 0,93cal/gr.

Alte referate despre: lapte zuzu, laptele zuzu, planul de marketing-lapte zuzu
Referate afisate : 17
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles