Semiologie referat

Semiologia aparatului cardiovascular

Referat despre Semiologia aparatului cardiovascular
Anamneza in afectiunile cardiace
Varsta
Imediat dupa nastere precum si in copilarie se pot diagnostica cardiopatiile congenitale. In perioada in care copiii sunt in colectivitati apar bolile infectocontagioase, virale sau bacteriene si mai ales RPA cu complicatiile lui, cardita reumatismala si valvulopatiile. La adulti si la varstnici apar: HTA, cardiopatia ischemica acuta si cronica, cardiomiopatiile, cordul pulmonar cronic, insuficienta cardiaca.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 63kb
Downloads: 2
Materia: Medicina

Inima si afectiunile cardiovasculare

Inima desfasoara o munca enorma, pentru îndeplinirea careia peretii sai musculosi trebuie sa fie foarte bine irigati cu sânge oxigenat. În acest scop, imediat dupa plecarea arterei aorte din ventriculul stâng, se desprind din ea doua ramuri ce înconjoara suprafata inimii ca o coroana (fapt pentru care au fost numite artere coronare) si care se divid apoi în ramuri din ce în ce mai fine, formând o retea bogata de vase capilare, în jurul fibrelor muschiului cardiac.

Alte referate despre: afectiuni cardiovasculare, afectiunile cardiovasculare, kinetoterapia in afectiuni cardiovasculare

Afectiuni cardiovasculare

Stagnarea sângelui în reteaua de vase capilare a plamânilor este accentuata si de faptul ca ventriculul drept, fiind sanatos, trimite spre inima aceeasi cantitate de normala de sânge, pe care ventriculul stâng, suferind, nu o mai poate împinge în totalitate mai departe. Daca un astfel de bolnav este nevoit sa faca un efort fizic mai mare (urcarea câtorva etaje), apare o dispnee intensa si destul de îndelungata, care obliga bolnavul sa se opreasca si sa se odihneasca.
Foarte frecvent, dar îndeosebi dupa un efort fizic mai mare, pot aparea dureri în partea stânga a pieptului. În unele afectiuni cum sunt angina pectorala, infarctul miocardic si pericardita uscata, durerea toracica este foarte intensa, constiuind simptomul dominant. În angina pectorala si în infarctul miocardic durerea este provocata de irigarea deficitara a muschiului cardiac, iar în pericardita ea apare datorita frecarii între ...

Alte referate despre: ingrijirea pacientilor cu afectiuni cardiovasculare, referat ingrijirea pacientului cu afectiuni cardiovasculare, afectiuni cardiovasculare referat

Aparatul cardiovascular - Inima

Greutatea inimii este de 250-300g ,iar volumul este asemanator pumnului drept.Prezinta o fata convexa,sternocostala,si o fata plana, diafragmatica.

Cele doua fete se unesc printr-o margine mai ascutita,marginea dreapta.Marginea stanga,rotunjita,se prezinta ca o adevarata fata,fata pulmonara.Varful inimii,orientat in jos sis pre stanga,este situat in spatial 5 intercostal stang,unde acest spatiu este intersectat de linia medioclaviculara stanga.

Baza inimii priveste inapoi si la dreapta;de la nivelul ei pleaca arterele mari ale inimii (aorta si trunchiul pulmonar) si sosesc venele mari (cele 2 vene cave si cele 4 vene pulmonare).La baza inimii se afla atriile,iar spre varf ventriculii.

Pe fata sternocostala,intre cele 2 ventricule se afla santul interventricular posterior.Intre atrii si ventricule se gasesc santurile coronar stang si,respectiv,drept.In aceste 4 santuri se gasesc arterele si venele inimii.

Cavitatile inimii
Atriile au forma aproximativ cubica,capacitate ...

Alte referate despre: aparatul cardiovascular inima, aparatul cardiovascular-inima, sunt aparatul cardiovascular inima

Boli cardiovasculare

Pericardul este tunica externa a inimii -; o seroasa care cuprinde doua foi, una viscelara, care acopera miocardul, si alta parietala, care vine in contact cu organele din vecinatate. Intre cele doua foi se afla cavitatea pericardica.

In stare patologica cele trei tunici pot fi afectate separat (miocardita, endocardita sau pericardita) sau simultan (pancardita). Vascularizatia inimii este realizata prin cele doua artere coronare Venele coronare urmeaza traectul arterelor si se varsa in sinusul coronar, care se deschide in atriul drept. Inervatia inimii se face prin vinisoare nervoase primite de la sistemul simpatic si parasimpatic.

Alte referate despre: boli cardiovasculare, boli cardiovasculare referat, bolile cardiovasculare referat

Semiologie

Simptomele - au caracter subiectiv, fiind relatate de bolnav , sunt variabile de la caz la caz, dupa modul de perceptie si nu intotdeauna au o traducere obiectiva( febra, cefalee, insomnie, astenie, sughit, dispnee etc)Semnele - manifestari obiective produse de boala, observate de bolnav si completate de medic prin propriile simturi (de ex. suflu, ral, matitate etc)

Alte referate despre: semiologie, referat semiologie, semiologie medicala

Semiologie medicala

Simptome de ordin general :
febra = cresterera temperaturii centrale > 38,5AsC ( masurata prin plasarea termometrului in rect /
cavitate orala ) sau cresterea temperaturii periferice > 38AsC ( masurata axilar )
hiperpirexie = ascensiuni febrile mari , depasind 39As-40AsC ; se intalneste intr-o serie de boli infectioase

Alte referate despre: referate semiologie medicala, semiologie medicala capitolul1si2, semiologie medicala referat

Epilepsia

Prin urmare, primul episod al unui convulsii este numita o "convulsie unica" si nu epilepsie. Epilepsia poate fi, de asemenea, impartite in epilepsie activa si inactiva, cu epilepsia activa fiind definita ca doua sau mai multe crize de epilepsie in ultimii cinci ani, care sunt neprovocate de orice cauza identificata imediat.

Alte referate despre: epilepsia, epilepsia referat, epilepsie

Ulcer gastric

Stomacul constituie un rezervor în care au loc fenomene biologice importante fără a fi însă un organ indispensabil pentru economia organismului. El primeşte alimentele, le lichefiază şi le transmite duodenului, fracţionat şi succesiv, sarcina sa fiind să protejeze duodenul împotriva introducerii intempensive a unui bol iritant, mecanic, fizic, chimic.
Umplerea – stomacului se face prin cardie, care se deschide prin excitaţia produsă de bolul alimentar care parcurge esofagul.
Secreţia – stomacului (Pavlov), este provocată pe cale psihică şi chimică. Sucul gastric, secretat de glandele fundice, este izotonic, conţine acid clorhidric şi fermenţi ca pepsina, catepsina (faza chimică a digestiei).
Motricitatea – este reprezentată prin unde peristaltice care încep după cca. 2 minute de la ingerare şi care ...

Alte referate despre: ulcerul gastric, ulcer gastric, ulcerul gastric referat

Sistem cardiovascular

Valvele arterelor /venelor
În vreme ce arterele se folosesc de dimensiunile mai mici ale venelor pentru a transporta sângele prin exercitarea presiunii, venele folosesc valve cu un singur sens, controlate de contractii ale muschilor.

Vena antebranhialã intermediarã
Aceastã venã colecteazã sângele din partea dorsalã a degetului mare si din zona cotului.

Vena dorsalã superficialã
Aceastã venã preia sângele din straturile de piele superficiale ale penisului.

Artera dorsala
Aceastã arterã dreneazã partea dorsalã a penisului.

Vena dorsalã internã
Aceastã venã dreneazã suprafata dorsalã profundã a penisului.

Canalul distal curbat
Canalul distal curbat este cea mai distal portiune a nefronului si are sarcina de a reabsorbi sodiul, apa si secretiile de potasiu.

Curba Henle
Curba Henle reprezintã zona inferioarã extremã si zona medianã a nefronului. Sarcina sa este aceea de a reabsorbi apa, clorurile si sodiul.

Canalul proxim ...

Alte referate despre: aparatul cardiovascular, sistemul cardiovascular, medicatia aparatului cardiovascular

Comunicare interculturala

"Aceste diferite puncte de vedere isi au originea intr-un ansamblu complex de interese, care sunt acelea ale unei specii legate de la inceput de anumite medii de socializare, si anume: munca, limba si dominatia. Specia umana isi asigura existenta in sanul anumitor sisteme, organizand impreuna munca sociala si autoafirmarea printr-o convietuire mediata de anumite traditii in cadrul comunicarii in limbajul curent; si, in sfarsit, cu anumitor identitati ale eului care consolideaza in fiecare stadiu al individuarii constiinta individului in raport cu normele grupului."

Alte referate despre: comunicare interculturala, comunicarea interculturala, comunicarea interculturala referat

Schizofrenia

Diagnosticul de schizofrenie se contureaza pe baza simptomelor psihopatologice care in majoritatea lor sunt trairi subiective. Nu sunt identificate semne biologice certe ale bolii. Deoarec comunicarea este, deseori, perturbata de boala, identificarea trairilor presupune un efort deosebit din partea medicului, care trebuie sa utilizeze liste de simptome si, uneori, interviuri structurate.

Alte referate despre: schizofrenia referat, schizofrenie manifestari, schizofrenia

Locul si rolul comunicarii in consiliere

Răspunsurile la aceste întrebări presupun, mai întâi, edificarea asupra
conTinutului, semnificaTiei si mecanismului de funcTionare a comunicării, în general, si apoi a comunicării în consiliere, în special. Folosul înTelegerii mecanismelor comunicării pentru consilierea
psihologică si educaTională este dublu:
- Pe de o parte, el se materializează în înTelegerea de către consilier a influenTei mediului comunicaTional asuprea existenTei, structurii psihice, problemelor psihologice si educaTionale ale persoanei sau grupului-Tintă. Comunicarea poate produce deopotrivă entuziasm sau angoasă, echilibru sau tulburare, fericire sau nefericire etc. Vorbind despre influenTa factorilor determinanTi ai comunicării
asupra comportamentului, Jean-Claude Abric le prezintă sub forma
a două forTe: pozitive si negative, imaginând următoarele scheme
funcTionale: (26, p. 17) „ForTe pozitive –tensiuni pozitive-comportament de apropiere” ForTe negative-tensiuni negative-comportament ...

Alte referate despre: locul si rolul comunicarii in consiliere, referat locul si rolul comunicarii in consiliere, rolul si locul comunicarii in consiliere

Comunicare publica si argumentare

Referat despre Comunicare publica si argumentare
Ce investigheaza logica? Rationamentul în sine (inferenta în terminologia moderna), ca expresie a rationalitatii pure. Ce investigheaza argumentarea? Tot rationamentul, însa aflat în conditii concrete de functionare si corectitudine: nivel corect sau incorect de utilizare a rationamentului sub aspect logic; valoarea lui în raport cu teza ce trebuie argumentata; auditoriul pentru care se argumenteaza; finalitatea urmarita prin argumentare; gradul de eficienta în justificarea unei propozitii s.a. În argumentare, ca practica a rationamentului, se apeleaza la exemple reale, luate din practica gândirii istorice, juridice, politice, filosofice, jurnalistice, din viata cotidiana, publica sau privata.

Alte referate despre: comunicare publica si argumentare, referat comunicare publica si argumentare, comunicarea in institutiile publice si argumentul acesteia

Comunicare prin gust

Un semnal poate fi un stimul care nu semnifică nimic, dar provoacă sau solicită ceva : când este însă utilizat ca antecedent recunoscut al unui consecvent prevăzut, iată că este considerat drept semn, deoarece el ţine locul propriului său consecvent (fie pentru emiţător, fie pentru destinatar). Un semn este constituit întotdeauna (din unul sau mai multe ) elemente ale unui plan al expresiei, corelate convenţional (cu unul sau mai multe ) elemente ale unui plan al conţinutului. Ori de câte ori există o corelaţie de acest tip, recunoscută de o societate omenească, este vorba de un semn.

Alte referate despre: comunicarea, comunicarea nonverbala, comunicarea interpersonala

Irealul - realul

Inainte de a explica notiunea de infinit, vreau sa evidentiez ca prin carte inteleg discursul sau textul. Este evident ca un autor care ar vrea sa spuna totul intr-o singura carte, nu ar termina-o niciodata de scris. Insa, constructia discursului are un caracter rational, adica nimic din ceea ce apartine continutului acestuia nu este intamplator.

Alte referate despre: irealul realului filozofie, la tiganci real - ireal - realul - irealul, planul real si ireal in schita la conac
Referate afisate : 16
Medie note: 8.42 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK