Semnele conventionale ale unei harti topografice

Planuri si harti topografice

Dupa scara, planurile topografice se impart in:
- planuri topografice propriu-zise intocmite la scara 1:10 000 sau 1:5 000; planuri topografice de situatie intocmite la scara 1:2 000, 1:1000, 1:500; planuri topografice de detaliu intocmite la scara 1:200, 1:100 si 1:50, utilizate in constuctii.

Dupa acelasi criteriu si hartile se divid in trei categorii:
- harti la scari mari, la care scara variaza intre 1:25 000 - 1:200 000;
- harti la scari mijlocii, cu scara cuprinsa intre 1:200 000 si 1:1 000 000;
- harti la scari mici, intocmite la scari mai mici de 1:1 000 000, de ex. 1:5.000 000; acestea fiind, in general, harti murale.
Dupa continut, hartile pot fi:
- harti generale;
- harti speciale sau tematice.

Din categoria hartilor generale fac parte hartile la scari mari si mijlocii, pe care sunt reprezentate toate elementele geografice dintr-o regiune (relieful, reteaua hidrografica, vegetatia, asezarile, caile de comunicatii etc.), care pot fi utilizate ca materiale de baza ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 182kb
Downloads: 997
Materia: Geografie

Harta oarba

Harta oarba cu ape si orase

Alte referate despre: harta oarba, harta oarba a lumii, harta oarba a romaniei

Harta apelor curgatoare din Romania

Acest tip de rudenie era desemnat in dreptul roman cu numele de
AGNOTIO (rudenie civila ) . Rudenia civila a constituit multa vreme
singura forma de rudenie de care s-a tinut seama in organizarea
familiei romane ,dar pe masura evolutiei societatii romane, s-a impus
treptat un nou tip de rudenie , rudenia de sange ( COGNATIO) . Ca
atare Roma sub impactul marilor cuceriri si-a shimbat modul de viata
.Acest lucru a fost reflectat in organizarea familiala prin faptal ca
rudenia de sange a capatat recunoastere juridica la sfarsitul
republcii si a fost desavarsita ca o institutie sub imperiu .

Alte referate despre: harta apelor curgatoare din romania, harta apelor curgatoare, harta ape curgatoare romania

Harta seismica a Romaniei

CUTREMURE "DE CERCETARE"
Cutremurul din 30 august 1986, cu o magnitudine de 7,0 si intensitate VIII a fost - dupa aprecierile dr. Marmureanu, directorul Institutului Roman de Fizica a Pamantului - cumva similar celui din 1940. Mai ales ca a avut loc la aceeasi adancime: 133 kilometri.

Alte referate despre: harta seismica, harta seismica bucuresti, harta seismica romania

Istoricul hartilor

După căderea Imperiului Roman, cartografierea în Europa a încetat; astfel de hărţi au mai fost făcute de obicei de călugări, care adesea înfăţişau Terra incorect. Marinarii arabi, totuşi, au făcut şi utilizat hărţi marine foarte precise în aceeaşi perioadă. Geograful arab al-Idrisi a realizat o hartă a lumii în 1154.

Alte referate despre: istoria hartilor, istoricul hartilor, istoria hartii

Elementele topografice ale terenului

Delambre, Bessel, Heyford, Krasovski. Pentru toate tipurile de elipsoizi cunoscuti, elementele caracteristice cu valorile acestora numai pentru elipsoidul Krasovski,sunt:Proiectia punctelor in geodezie si topografie.Elementul care defineste modalitatea de proiectare a punctelor pe o suprafata este marimea acesteia in sensul ca la suprafetele mari se impune sa se tina cont de curbura Pamantului (cazul unor regiuni, tari, continente sau intreg globul), in timp ce daca suprafata determinata de puncte este mica, influenta curburii se poate neglija.

Alte referate despre: elementele topografice ale terenului, elementele topografice, elementele topogtafice ale terenului

Topografie si cadastru

Elementele de hotărnicie se reprezintă prin formă şi dimensiunile prevăzute în atlasul de semen convenţionale, în funcţie de scara la care se întocmeşte planul cadastral.

Alte referate despre: topografie si cadastru, referate topografie si cadastru, referat topografie si cadastru

Emisia hartiilor de valori

Emisiunea si inregistrarea actiunilor si obligatiunilor ocupa, de obicei, aproximativ 2 saptamini, publicarea prospectului de emisiune si discutarea lui de subiectii pietei se petrece 2 - 4 saptamini, procesul lor de vinzare - cumparare si calculilor respective ocupa 2 - 3 saptamini. In final, peste 2 luni emitentul moblizeaza capitalul necesar si primeste dreptul sa dispuna de el. Din aceasta rezulta, ca cea mai ieftina si cea mai usoara sursa de atragere a resurselor este piata hirtiilor de valoare, de pe care se pot acumula imprumuturi prin intermediul unei din cele mai raspindite metode - emisiunii valorilor mobilare.

Alte referate despre: harta valorilor, harta valorilor dirigentie, ingineria valorii emisii

Reciclarea desurilor pe baza de hartie

Maculatura se dizolva in multa apa pana se reduce la o pasta lichida , impuritatile mari precum si materialele plastice, metalele ,etc. sunt extrase , apoi se adauga produse chimice pentru a elimina cerneala tiparita. In masina de hartie, aceasta pasta trece printr-un numar mare de bobine, aici apa fiind extrasa si astfel se obtine hartia reciclata, care poate fi folosita din nou.

Alte referate despre: tratare reciclare desuri de hartie, reciclarea desurilor, referat reciclarea desurilor

Harta procesuala - Procedura operationala, biletul de calatorie pentru pasageri in cadrul Companiei Tarom

-FOID-urile care nu au asociate cu cupoane sunt automat anulate din sistem dupa 60zile;
-Cupoanele folosite sunt pastrate in sistem 60 zile;
-Cupoanele nefolosite sunt pastrate in sistem 13 luni

Alte referate despre: elaborarea unei proceduri operationale, proceduri operationale spitale, proceduri operationale

Semne prevestitoare nasterii

Apropierea sarcinii de termen este insotita de unele semne ca:fundul uterin coboara respiratia gravidei devine mai usoara apar contractii uterine nedureroase tulburari de somn (insomnie). Semnele care marcheaza inceputul nasterii sunt:eliminarea dopului gelatinos (uneori cu 1-2 zile inainte de declansarea travaliului) ruperea membranelor cu pierderea lichidului amniotic ("apa") este indicatie de internare neintarziata, chiar daca nu apar dureri.

Alte referate despre: miorita semnele prevestitoare, semne prevestitoare de rau, prevestirea nasterii lui iisus

Reprezentarea conventionala

In cadrui acestei forme de reprezentare, cea mai frecventa, conventia sau contractul de mandat se încheie între persoana reperzentata (mandant) si cel care o reprezinta în proces (mandatar). Persoana reprezentata (mandantul) poate fi oricare din partile procesului pena!, cu precizarea ca nu poate fi reprezentat învinuitul sau inculpatul, în cazurile în care prezenta acestuia este obligatorie potrivit legii.

Alte referate despre: reprezentarea conventionala, reprezentarea conventionala judiciara, reprezentare conventionala

Semne de punctuatie

1.Punctul
-marcheaza pauza care se face in vorbire intre propozitiisau fraze independente ca inteles. El se pune de asemenea la sfarsitul unor fraze si propozitii independente, grupuri de cuvinte sau cuvinte izolate care echivaleaza cu propozitii independente si dupa care vorbirea nu mai continua.
-se foloseste in urmatoarele situatii:

Alte referate despre: semne de punctuatie, semnele de punctuatie, semnificatia semnelor de punctuatie

Pungi de hartie - plan de afaceri

b)Piaţa de desface
Principalul segment de piaţa vizat îl reprezintă magazinele de lux, magazinele mici de parfumuri şi cosmetice, magazinele de bijuterii, magazinele de cristaluri si porţelanuri.

c)Cantitate
Cantitatea medie de punguţe pentru cadouri confecţionate este de 1600 - 5000 de bucăţi lunar, şi în funcţie de numărul comenzilor primite, aceasta cantitate poate varia .
d)Preţul estimativ
Preţul estimativ se stabileşte în funcţie de: dimensiunile pungii ,calitatea hârtiei folosite si cantitatea solicitată, acest preţ situându-se între următoarele valori minime si maxime :
-500 lei, plicuri pentru bijuterii, fără şnur şi întărituri;
-40.000 lei, cu un grad mare de finisare şi rezistentă.
e)Volumul vânzărilor
Volumul vânzărilor este de aproximativ 30.000.000 lei, cu precizarea ca aceasta valoare suporta modificări în funcţie de numărul de comenzi primite.

Alte referate despre: pungi de hartie plan de afacere, plan de afaceri pungi de hartie, plan de afaceri al unei firme de pungi de hartie
Referate afisate : 15
Medie note: 7.95 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK