Semnificatia culori rosi

Culori

"Culori"
Amerindienii realizeaza urmatoarele conceptii: galben=nord, albastru=vest, rosu=sud, alb=est, zenitul=multicolor, negrul=pamantul.
La populatiile maya, patru culori desemneaza geniile celor 4 puncte cardinale care dominau pamantul si inspirau sentimentele omului, realizandu-se o “mica ” inversiune a rolului culorilor. Astfel albului ii corespunde nordul, negrului ii corespunde vestul, rosului ii corespunde estul, iar galbenului ii corespunde sudul.

"Culori"
Perceptii diferite dintre elementele cosmonogonice si culori se gasesc la indienii pueblo pentru care rosu=vest, albastru=nord, verde=est, galben=sud.

"Culori"
Aztecii, ca cei mai multi dintre amerindieni, folosesc acelasi cuvant pentru toate nuantele de verde si albastru. Simbolismul pietrelor albastre sau verzi: verzi-albastre, este pe de o parte un simbolism solar, asociat cu peruzeaua, piatra focului si a soarelui, semn de seceta si foame, pe de ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 15kb
Downloads: 2880
Materia: Diverse

Culoarea

Luminozitatea culorii arata, deobicei, gradul ei de luminozitate. Ex.:
un galben pur este de trei ori mai luminos decat un viloet pur; un
rosu pur este la fel de luminos ca un verde pur; un oranj pur este de
doua ori mai luminos decat un albastru pur.

Alte referate despre: culoarea, culoare, lumina si culoare de nicolae iorga

Semnale video primare in TV color

"Semnale video primare in TV color"
Obtinerea semnalelor video primare sau, mai simplu, a semnalelor primare in televiziunea in culori presupune captarea imaginilor cu ajutorul unei camere videocaptoare color care, prin elementul sau traductor al fluxului luminos in semnal electric, pune la dispozitie trei semnale primare ER, EG, si EB.
"Semnale video primare in TV color"

Alte referate despre: semnal video complex color, semnalul video complex, semnalul video

Soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare

In struguri la maturitate se poate acumula 240-260g zaharuri/litru, iar aciditatea mustului este de 4-4,7 g/litru H2SO4.Se optine totusi productii mici de 6-8t/ha, dar struguri au o calitate deoasebita.Soiul Feteasca neagra este recomandat pentru a fi cultivat pentru obtinerea vinului de inalta calitate in unele zone viticole din sudul Moldovei in podgoria Dealul Mare, Arges, si in unele areole viticole din judetele Prahova si Buzau.

Alte referate despre: soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare, soiuri de struguri pentru vinuri rosii, soiuri de strugurii pentru vinuri rosii

Comportamentul consumatorului - reclame

Ultimele trei reclame mi-au oferit o senzatie de "comercial" fara fond, fara o baza pentru un comparator. Simpla afisare in paginile revistei a brandului "Panasonic" precum si lipsa vreunei garantii de utilizare nu ma determina sa folosesc acele produse. O imbunatatire a acestor reclame ar fi putut fi oferita prin prezenta unei vedete, alta coloristica, alta modalitate de expunere. Era bine ca cititorii sa vada produsul "in timp ce este folosit".

Alte referate despre: comportamentul consumatorului reclama, referate reclame comportamentul consumatorului, reclame comportamentul consumatorului

Simbolul culorilor

Albul simbolizeaza puritatea, curatenia, linistea. Indiferent de situatie, albul poate fi alaturat oricarei alte culori sau nuante. Fie ca este vorba de finisajul peretilor, ori de elemente de mobilier vopsite in alb, acestea vor iesi in relief datorita luminozitatii albului, sau prin mecanismului contrastului clar-obscur (pe o suprafata alba, un obiect inchis la culoare creaza un centru de interes, care focalizeaza instantaneu atentia).

Alte referate despre: simbolul culorilor, simbol culori, simbolul culorilor in poezia noapte de decemvrie

Efectele culorilor

Amerindienii realizează urmatoarele concepţii: galben=nord, albastru=vest, roşu=sud, alb=est, zenitul=multicolor, negrul=pământul.
La populaţiile maya, patru culori desemnează geniile celor 4 puncte cardinale care dominau pământul şi inspirau sentimentele omului, realizându-se o “mică ” inversiune a rolului culorilor. Astfel albului îi corespunde nordul, negrului îi corespunde vestul, roşului îi corespunde estul, iar galbenului îi corespunde sudul.

Alte referate despre: efectele culorilor, efectul culorilor, efectul culorii

Aztecii

Aztecii - Acum 10 000 de ani,triburile nomade de vanatori de pe teritoriul actu alului Mexic au inceput sa cultive pamantul si sa cladeasca cetati.Incepeau sa se dezvolte activitati complexe,precum tesutul vesmintelor si fabricarea obiectelor de ceramica.

Alte referate despre: civilizatia azteca, aztecii, aztecii referat

Aztecii

Sub aceasta denumire au fost cuprinse adesea toate civilizatiile care au existat pe teritoriul mexican: olmeca (cei care au construit Piramida Laventa), xicalanca (au avut ca centru cultural Tenochtitlan, unde au construit Piramida Soarelui, Piramida Lunii in templul inchinat lui Quetzalcoatl ), zapoteca si chichimeca.

Veniti din indepartatele regiuni nord-vestice(tinuturile Califor- niei,probabil),aztecii s-au stabilit pe Marele Podis Mexican,apoi pe malurile Lacului Texoco infiintand,in numai cateva decenii,un imperiu.In anul 1324 pun bazele capitalei, orasul-insula Tenochtitlan("Piatra Cactusului", actualul Ciudad de Mexico), oras ce nu avea egal, in acele vremi, in Europa, decat in Cordoba.

Alte referate despre: aztecii si mayasii, azteci, referat azteci

Daltonismul

Vederea colorata este caracteristica omului.Retina ochiului contine un numar mare de celule senzoriale,ce percep lumina,numite conuri si bastonase.Conurile (7 milioane) sunt sensibile la vederea diurna si la culori.Bastonasele (130 miloane) sunt celule adaptate la vederea nocturna si insensibile la culori.

Alte referate despre: daltonismul, daltonismul referat, daltonism

Semnificatia genetica a meiozei

Semnificatia genetica a meiozei - Meioza este procesul care face parte din ciclul de viata al organismelor care se reproduc sexual.Este un proces obligatoriu si necesar,prin aceasta asigurandu-se marea diversificare a lumii vii,a organismelor in cadrul aceleiasi specii.

Alte referate despre: semnificatia genetica a meiozei, semnificatia genetica a numelor, controlul genetic al meiozei

Dematerializarea monedei si semnificatia acestui proces

Dematerializarea monedei si semnificatia acestui proces
În istoria societăţii omeneşti, moneda apare de timpuriu, fiind prezentă în tranzacţii sub forma unor mărfuri obişnuite şi foarte variate. Exteriorizarea valorii se realiza o dată cu schimbul prin raportarea mărfurilor la marfa care îndeplinea rolul de monedă.

Alte referate despre: dematerializarea monedei, dematerializarea monedei presupune, semnificatia titlului proces verbal de dragoste si de razboi

Iona - semnificatia personajului Iona si finalul tragediei soresciene

Solitudinea – Iona sufera de singuratate si cauta sa o depasesca. Fiind un instrainat ,el vrea sa comunice cu cineva. El vorbeste chiar daca nu i se raspunde (cu cei doi pescari care sunt muti , cu mama sa , careia ii scrie). Aceasta este conditia omului intr-o lume in care ceilalti tac sau nu aud. „Solitudinea este , insa , sansa solidaritatii cu sine”. Pestii – simboluri ale fiintelor primare , ale tacerii si ale plutirii. Marea – libertate , iluzie. Visul lui Iona de a instala o scandura in mijlocul marii – simbol al statorniciei in jocul neobosit al apelor.

Alte referate despre: semnificatia personajului iona, romanul ion -caracterizarea personajului ion, ion roman personajul ion caderea lui

Cartea, importanta si semnificatia in viata omului

"Cartea, importanta si semnificatia in viata omului"
Cartea este un mod de comunicare şi reprezintă o ordonare a cuvintelor la formele lor cele mai expresive.A scrie este o artă deoarece trebuie să ai dar pentru a putea să realizezi ceva de calitate.Trebuie să ştii să împletuceşti să aranjeti cuvintele în aşa fel încât cititorul să fie atras de ceea ce citeşte ,si să aibă posibilitatea să înveţe ceva din conţinutul lecturii.Sentimentele pot fi exprimate prin cuvinte dar nu oricare dintre ele ci doar acelea ce provin din inimă şi care sunt una şi una cu ceea ce simte autorul.

Alte referate despre: cartea importanta si semnificatia in viata omului, cartea importanta si semnificatia in viata omului -compunrere, compunere cartea importanta si semnificatia in viata omului

Problema culorii in filosofia mintii

1.Introducere.
Qualia este un termen destul de popular în domeniul filosofiei minţii şi al neuroştiinţelor.El se referă in linii mari atât la reprezentările ce au loc la nivelul mentalului dar si la diferitele senzaţii resimtite.De exemplu, dacă privesc o minge de fotbal, iar apoi închid ochii, voi încerca să mi-o reprezint la nivel mental.Această reprezentare va avea o anumită calitate intrinsecă (modul în care văd petele albe şi negre dispuse pe minge, intensitatea culorilor, etc) pe care o numim „qualia”.

Alte referate despre: introducere in filosofia mintii, problema fundamentala a filosofiei, problema omului in filosofie

Elementele culorilor subtile si vibratiile acestora

Ei se manifesta intr-o forma sui-generis, materiala sau perceptibila sub forma aurorei boreale sau a luminii. Alte forte devin perceptibile vederii noastre, in anumite conditii speciale, unele dintre ele chiar in experientele de laborator, realizate cu ajutorul unor tuburi speciale in care s-a creat vid.

Alte referate despre: elemente de circuit electric comportarea acestora in c c si alternativ, elemente acrobatice statice si caracteristicide acestora, elemente privind organizarea interna a acestor regimuri

Ouale rosii

În baza acestor convingeri , fetele ofera feciorilor, în cadrul horei
din duminica Pastelui, oua rosii sau împodobite cu diverse motive
decorative, ca semn al afectiunii ce le-o poarta. În sens de emblema a
fertilitatii, în Tinutul Padurenilor din judetul Hunedoara, ouale
rosii se pun în " pomul" de cinste al nuntasilor pentru miri. În scop
profilactic si apotropaic ( terapeutic si protector), în satele
bucovinene, ouale rosii se dau în mâncarea animalelor bolnave, cu
speranta ca ele se vor tamadui.

Alte referate despre: legenda oualelor rosii, ouale rosii, semnificatia oualelor rosii

Descrierea bataliei de la Calugareni - semnificatia istorica

Această faptă eroică înfioară pe turci de spaimă, iar pe creştini îi însufleţeşte şi îi aprinde de acel eroi entuziasm, izvor bogat de fapte minunate. Sinan paşa, văzând aceasta, spre a da curaj la ai săi, ia ofensiva şi trece podul. Dar deodată se vede oprit în faţă de Mihai ca de un zid de piatră tare, în spate izbit cu o furie înfocată de căpitanul Cocea, şi în coastă trăsnit de tunurile aşezate pe deal de Albert Kilary, care, bătând în mulţimea îndesită a turcilor le găureşte rândurile şi le pustieşte toată aripa dreaptă.

Alte referate despre: descrierea bataliei de la calugareni, descriere batalia de la calugareni, descrierea bataliei de la calugareni dupa tablou

Semnificatia visului - Sarmanul Dionis

Se accentueaza jocul dintre realitate si vis, pentru ca realitatea este folosita de Dionis ca un pretext de a fugi in lumile proiectate, visate. Un bun exemplu, in acest sens, este episodul cu Maria. Acelasi Beguin spunea ca “tocmai aceasta veghe in vis impiedica adevaratul vis interior, profunda reintoarcere a sufletului in plenitudinea existentei sale launtrice”.

In text apar doua lumi, aflate, aparent, in antiteza. Lumea din afara, lumea exterioara nu este decat un pretext pentru cea launtrica, evidentiata prin vis. “In timp ce scade consistenta materiala a aspectelor vazute, creste expresia starilor de intensitate si adancime morala”, spunea Tudor Vianu in “Arta prozatorilor romani”. La legatura, liantul dintre episoade, se sugereaza ca aventurile eroului sunt de tip oniric. Dionis cade in somn, continuat, in finalul textului printr-un lesin, lucru care accentueaza ambiguitatea nuvelei.

Insa, pe de alta parte, Dan se trezeste din somn afirmand ca ipostaza de Dionis ...

Alte referate despre: semnificatia visului sarmanul dionis, semnificatia titlului sarmanul dionis, motivul visului sarmanul dionis
Referate afisate : 19
Medie note: 8.83 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles