Senzori referat

Senzori electrochimici de gaze

Elementul cheie in structura senzorilor potentiometrici este interfata electrochimica la nivelul careia se realizeaza procesul de "recunoastere" a speciei de determinat. Aceasta interfata se prezinta cel mai adesea sub forma unei membrana.Membrana este o faza interpusa intre alte doua faze. Ea impiedica transportul de masa intre acestea, dar permite trecerea, cu anumite grade de libertate a uneia sau a mai multor specii.

Determinarea prezentei si masurarea concentratiilor de gaze combustibile, cu pericol de explozie, si a gazelor toxice, care pot conduce la accidente majore si in masa este una dintre cele mai importante sarcini ale sistemului de control si protective a atmosferei.Cele mai modern, sigure, rapide si ieftine sisteme de protective sunt cele realizate pe baza senzorilor de gaz care folosesc metode de masurare de tip electrochimic.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 3658kb
Downloads: 1
Materia: Fizica

Legile gazelor

In mod analog, legea lui Gay-Lussac arata ca: la volum constant, presiunea unui gaz creste(sau scade) pentru fiecare crestere(sau scadere) de 1 C, cu 1/273 din presiunea pe care o are gazul la 0 C. Asa, de exemplu, un gaz cu volumul de 273 ml la 0 C are volumul 273 ml la 1 C(si aceeasi presiune), de 275 ml la 2 C, de 373 ml la 100 C etc. Daca se noteaza cu p0 presiunea gazului la 0 C, iar cu p1 presiunea gazului la temperatura t1, aceasta lege se poate scrie:
p1=p0+p0/273* t1=p0((273+t1)/273).

Rationand in modul aratat mai sus, se ajunge la relatia:
p1/ p2= T1/ T2 sau p1/ T1= p2/T2.

Deci, la volum constant, presiunea unei mase determinate de gaz variaza direct proportional cu temperatura absoluta:
P/T=k’’; k’’=const.

Reprezentarea grafica a relatiei dintre presiunea gazului si temperatura la volum constant este o dreapta care intersecteaza ordonata intr-un punct ce corespunde valorii p0. O asemenea dreapta se ...

Alte referate despre: legile gazelor, legile gazului ideal, legile gazului ideal referat

Sistemul de distributie a gazelor prin supape

Axa culbutorilor, cu suporturile si arcurile distantiere, are rolul de
a asigura oscilatiile culbutorilor, ea avand totodata si rolul de
rampa centrala de ungere pentru piesele in miscare aflate in chiulasa.

Alte referate despre: distributia gazelor prin supape pt motorul 1 7 tdl opel astra 1996, mecanismul de distributie a gazelor, organizarea mecanismului de distributie a gazelor mai mac

Transformatorul de curent

Fenomenul de saturatie se poate manifesta si in transformatoarele de curent, dar curentul alternativ necesar saturatiei este semnificativ mai mare decat cel din curent continuu deoarece curentul indus in secundar genereaza un flux magnetic in opozitie cu cel din primar (legea Lenz). Trebuie avut grija sa nu existe componente continui suprapuse peste curentul alternativ fiindca acestea pot satura rapid miezul si distorsiona masuratorile.

Alte referate despre: transformatorul de curent, transformator de curent, transformatoare de curent

Aparate foto DSLR

Lentilele convergente
Sunt mai groase la mijloc decat la margini, iar un fascicul de raze paralele ce traverseaza lentila, devine convergent spre un punct denumit punct focal.

Alte referate despre: aparate foto dslr, despre aparate foto dslr wikipedia, obturatorul se afla aparat foto dslr

Termostat

Sa se proiecteze un sistem de masurare a temperaturii comandat de un microcontroler tip Atmega128. Sistemul va comanda un agregat de racire in cazul in care temperatura ambianta este mai mare decat o temperatura presetata + 0.5 °C, sau un agregat de incalzire atunci cand temperatura scade sub Tset – 0.5.

Alte referate despre: termostat, termostatul, termostat referat

Electronografia

Aparatul de electronografie pentru investigarea organismelor vii se
mai utilizeaza în cercetarea stiintifica de tip biomedical si în
stiudiul actiunii asupra învelisului cutanat ale unor produse
farmaceutice pentru uz extern (unguente, antireumatismale si unguente
cosmetice).

Alte referate despre: electronografia, electronografie, tehnici electronografice

Gaze rare

Kriptonul si Neonul
Hampson ii trimite lui Ramsay unul din primele esantoane de aer lichid; 100centimetri cubi. Ramsay si Travers elimina prin distilare fractionata aproape intreg azotul si oxigenul, iar pe cei cativa centimetri cubi ramasi ii supune analizei spectrale in care identifica argonul. Dar aparea inca un spectru nou, format din doua linii, una galbena si alta verde. Cu experienta pe care o aveau, si-au dat seama ca nu poate fi un gaz descoperit pana acum, ci este un element nou pe care l-au numit in aceeasi seara KRIPTON.

Alte referate despre: gaze rare, gaze rare referat, gazele rare

Gaze naturale

Gaze naturale
Petrolul şi gazele naturale sunt amestecuri de hidrocarburi care se găsesc ca zăcăminte în scoarţa pământului în diferite regiuni. Gazele naturale sunt alcătuite aproape exclusiv din termeni inferiori (cu număr mic de atomi de carboni) ai seriei hidrocarburilor saturate cu catenă deschisă (alcani). Petrolul (ţiţeiul) conţine totdeauna reprezentanţi ai trei clase de hidrocarburi: saturate aciclice (alcani), saturate ciclice (cicloalcani) şi aromatice. Proporţia acestora variază de la un zăcământ la altul. Hidrocarburile nesaturate, alchenele, şi mai ales acetilenele, lipsesc din compoziţia ţiţeiului.

Alte referate despre: gaze naturale, gazele naturale, gaze naturale referat

Gazele inerte

Pana la finele secolului tercut se presupunea ca aerul este format numai din oxigen si azot, dar in 1894 fizicianul englez Raylength a atras atentia asupra faptului ca greutatea specifica a azotului obtinut din aer, este totdeauna ceva mai mare decat greutatea specifica a azotului pur obtinut din compusii sai. In timp ce un litru din cel dintai cantareste 1.2572 g, un litru din cel din urma cantareste 1.2505 g. Descoperirea lui Raylength l-a interesat pe profesorul de chimie Ramsay, care a emis ipoteza ca diferenta de greutate se datoreaza impurificarii azotului atmosferic cu un gaz greu.

Alte referate despre: gaze inerte, gaz inert, gazele inerte

Poluarea cu hidrocarburi a apelor de suprafata. Senzori de detectie

Exista un motiv pentru care presupunem o crestere a poluarii cu produse petroliere datorata:
1.Cresterii flotei marine, inclusiv a flotei de tancuri petroliere;
2.Utilizarea platformei continentale pentru expluatarea de resurse suplimentare de petrol(dintr-un total de 27.5 milioane km2, intre 8 si 10 milioane km2 poate detine rezerve petroliere);
3.Lipsa de eficacitate a masurilor legislative impotriva poluarii cu petrol.

Alte referate despre: poluarea cu hidrocarburi a apelor, poluarea cu hidrocarburi a apelor si oceanelor, poluarea apelor de suprafata

Scanerul

Scanerul (scanner) este un periferic extern destinat introducerii rapide a informaţiilor grafice şi alfanumerice în calculator prin preluarea directă (scanare) de pe hârtie. La scanare imaginea este descompusă în domene de formă oătratică. Fiecare domen este interceptat de un senzor electronic sensibil la lumină.

Alte referate despre: scanerul, scaner, ce este scanerul

Agrometeorologie - statii meteorologice automate

Statiile meteorologice automate, comparativ cu cele clasice, prezinta o serie de avantaje dintre care amintim: - permit efectuarea de masuratori ale parametrilor meteorologici ca si a altor parametri, cum sunt cei ce caracterizeaza calitatea aerului sau a apeoi, in zone greu accesibile;

Alte referate despre: statii meteorologice automate, statia meteorologica, statie meteorologica

Sisteme moderne de supraveghere a mediului

-utilizarea punctelor de lucru „atelier” – Utilizarea unui punct de observare pentru efectuarea unor măsurări specifice unui anumit proces impune „cunoaşterea” prealabilă a acestuia. Aceasta implică urmărirea principalelor variabile perturbatoare şi a comportării lor la o scară de timp semnificativă. Iniţial, se face o apreciere generală a mediului. Apoi, se regrupează diferite studii specifice făcute în acelaşi punct, care permit începerea unei urmăriri de fond utilizabilă în mai multe etape. Astfel apare noţiunea de observator al mediului sau punct de lucru „atelier”.

Alte referate despre: sisteme moderne de supraveghere a mediului, sisteme moderne de monitorizare a mediului industrial, sisteme moderne de supraveghere

Analiza comparativa a calitatii marfurilor - aparate foto digitale

Acest tip de fotografie este folosit si de profesionisti, in unele cazuri timpul de realizare pozelor este vitala (la Olimpiada de la Sidney, 90% din pozele facute de fotografii de presa au fost digitale si gratie ultimelor tehnologii de transmisie a datelor, unele agentii ofereau pozele spre vanzare pe internet la doar 5-10 minute dupa ce ele au fost facute) dar si de categoria numita Home-users, pentru poze de familie, vacanta care apoi le pot include in documente, sau le pot trimite la prieteni prin email-uri, le pot pune pe site-uri speciale unde toata lumea le poate vedea, unele aparate pot fi conectate la televizor si puteti vizualiza imaginile pe ecranul televizorului. Sau daca doriti rezultate mai palpabile puteti scoate pozele la o imprimanta, pe hartie normala sau fotografica, sau le puteti duce la un minilab digital, care vi le va scoate exact ca si pozele de pe film.Unele modele pot inregistra si sunet sau secvente video, la o calitate medie.

Alte referate despre: analiza comparativa a calitatii marfurilor - aparate foto digitale, analiza comparativa a calitatii marfurilor, proiecte analiza comparativa a calitatii marfurilor

Sistemul de aparare antiracheta

Primele semnale privind un atac cu rachete balistice împotriva SUA sunt emise de către sateliţii de detecţie plasaţi pe o orbită geostaţionară la 36000 de km. deasupra ecuatorului. Sateliţii vor detecta racheta încă din momentul lansării, o vor monitoriza pe parcursul fazei de urcare, timp in care vor depista locul lansării şi vor furniza informaţii cu privire la traiectoria proiectilului şi a zonei de impact.

Alte referate despre: apararea antiracheta, aparare antiracheta, sistemul de aparare antiracheta
Referate afisate : 16
Medie note: 8.40 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK