Serial ata

Standardul Serial ATA

Controlerul dedicat unităţilor de stocare a cunoscut schimbări repetate în ultimii ani. Termenul (IDE - Integrated Drive Electronics) înseamnă că majoritatea operaţiilor de control pentru hard disk au fost integrate chiar în unitatea propriu-zisă, în loc să facă parte dintr-o placă de extensie instalată pe placa de bază. Proiectată pentru a constitui o alternativă ieftină la interfaţa SCSI (Small Computer System Interface), tehnologia IDE a evoluat în sensul suportului pentru rate de transfer din ce în ce mai mari şi capacităţi crescute de stocare.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 374kb
Downloads: 2135
Materia: Informatica

Unitatea Centrala de Prelucrare (CPU)

O ramură necondiţională sare întotdeauna la un nou şir de instrucţiuni în afara ordinii. O ramură condiţională testează rezultatul operaţiei precedente pentru a vedea dacă ramura trebuie urmată. Spre exemplu, o ramură poate fi urmată numai dacă rezultatul operaţiei precedente a fost negativ. Datele care sunt testate pentru ramificaţie condiţională sunt stocate în locaţii speciale ale CPU numite steaguri (flags).

Alte referate despre: download atestat informatica unitatea centrala de prelucrare cpu, unitatea centrala de prelucrare, unitate centrala de prelucrare

Linux- Curs de Initiere

Linux este o copie a sistemului de operare UNIX, care poate rula pe un calculator cu procesor Intel 386 sau mai bun.Linux nu este UNIX, UNIX fiind un software aflat sub copyright (trebuie cumparata o licenta pentru a-l putea utiliza legal).
A fost rescris de la zero pentru a elimina necesitatea platii licentei. Totusi el se bazeaza in intregime pe comenzile si "look and feel"-ul UNIX, deci cine stie Linux stie si UNIX si invers.

Alte referate despre: linux curs, curs de initiere in contabilitate, prezentarea sistemului de operare linux curs

Clasa de procesoare MCS 48

Program counterul este un contor independent in timp ce Program Counter Stack este implementat utilizand perechi de registri din memoria de date (vezi mai sus la zonele de memorie). Din cei 16 biti, doar 10 sau 11 sunt utilizati pentru adresarea adreselor din memoria program, in timp ce bitii cei mai semnificativi sunt folositi pentru adresarea memoriei externe. In cazul unui RESET, Program Counterul este initializat cu 0.

Alte referate despre: tipuri de procesoare clasa ava, probleme rezolvate fizica clasa a 6-a, clasa

Memoria interna

Continutul memoriei se pastreaza chiar si atunci cind nu este alimentata cu energie. Memoria ROM este in general utilizata pentru a stoca BIOS-ul (Basic Input Output System) unui PC. In practica, o data cu evolutia PC-urilor acest timp de memorie a suferit o serie de modificari care au ca rezultat rescrierea/arderea "flash" de catre utilizator a BIOS-ului.

Alte referate despre: memoria interna, memoria interna a calculatorului, memorie interna

Transferul serial

In contrast, o magistrala paralela permite transferul simultan al mai multor biti (8, 16, 32), folosind in acest scop mai multe linii de date. In principiu transmisia seriala asigura o viteza de transfer mai redusa, in comparatie cu transmisia paralela, insa este mai economica (numar mai redus de linii de transmisie), iar distanta maxima de transfer este semnificativ mai mare.

Alte referate despre: informatica medicala referate transfer serial, transfer serial, transferul serial sincron

Computerul - descriere

Deoarece UAL realizeaza calculele numerice numai in mod aritmetic, cu numere intregi, numerele reale sunt prelucrate prin utilizarea unor programe mici, specializate, care simulueaza operatiile reale cu ajutorul reprezentarii numerelor intregi, ceea ce intarzie calculele. Pentru sporirea vitezei de lucru, sesizabila in situatia unor prelucrari matematice complexe, cu precizie mare, microprocesoarele din familia Intel 80x86 au fost „ajutate” prin cuplarea unor procesoare specializate in calculul cu numere reale, numite coprocesoare matematice (notate cu i80x87), cu set propriu de instructiuni.

Alte referate despre: computer descriere, descrierea unui computer, descrierea computerului

Hackeri

Aceste atacuri (care reprezinta o încalcare destul de grava a "Codul
de legi al hackerilor") au de obicei în spate persoane care "au fost
curiosi numai sa vada ce se întâmpla" sau "au dorit sa se distreze".
Acesti atacatori virtuali nu sunt hackeri adevarati, pentru ca nu-si
scriu singuri nuke - urile (programele pentru bombardare - nucleare)
pe care le folosesc, procurându-si-le de pe Internet sau din alte
surse.

Alte referate despre: hackeri, programe de hackeri, programe hackeri

Microsistem cu microprocesor Z80

Se va prezenta modalitatea de realizare a circuitelor generatoare de RESET si CLOCK, impreuna cu schemele aferente. Pentru aceasta schema am folosit un cristal de cuart, pentru care am obtinut frecventa de functionare 4.9125MHz. Am obtinut aceasta frecventa deoarece interfata seriala pe care o vom folosi are o rata de transfer de 9600 bps, iar pentru a obtine aceasta rata trebuie sa calculam cea mai apropiata valoare intreaga care impartita la frecventa de tact a procesorului sa ne dea valoarea frecventei cuartului.

Alte referate despre: microprocesorul z80, microprocesor z80, microsistem cu microprocesor

Procesul de fabricare a inghetatei

Pasteurizarea mixului (amestecului de componente) are un rol dublu:
-să distrugă bacteriile şi să reducă numărul total de germeni, astfel ca produsul finit sa fie
salubru pentru consumatori;
-să ridice calităţile tehnologice ale produsului prin: favorizarea trecerii în soluţie a unor componente; favorizarea amestecării componentelor pentru a obţine un produs uniform ca
structură; îmbunătăţirea aromei. Din punct de vedere tehnic, pasteurizarea se poate efectua: în vană, în pasteurizatoare cu plăci sau tubulare, vacreatie simplă, sau în trei camere succesive.
Pasteurizarea in vană se produce la temperatura de 63... 66 °C timp de 20... 30 de minute.

Alte referate despre: procesul de fabricare a inghetatei, procesul de fabricare al inghetatei, procesul tehnologic de fabricare a inghetatei

Legea dovezii sociale

Exemplele sunt nenumarate. Sa vedem cateva:
- in timp ce mergeti pe strada, vedeti un grup de persoane care se uita in sus. Ce faceti? Evident, va uitati si voi in sus;
- la birou se face o cheta pentru o colega care se casatoreste. Prima intrebare care va vine in minte este: "Cat au pus ceilalti?";
- trebuie sa va duceti la o petrecere. Cum va imbracati, cu ceva comod sau "la tol festiv"? Pentru a hotari dati cateva telefoane altor invitati;
- nu cred ca este nevoie sa dau exemplul modei, un domeniu in care
Legea "dovezii sociale" isi gaseste aplicatia cea mai evidenta.

Alte referate despre: legea asigurarilor sociale de stat pe 2011, lege asistenta sociala varstnici, legea asigurarilor sociale de stat

Legea - dovezii sociale

Problemele apar atunci cand datele sunt deliberat falsificate pentru a ne da impresia ca o gramada de persoane se comporta intr-un anumit mod, binenteles, pentru a se obtine ceea ce se doreste de la noi.
Din nou, cateva exemple:
- in toate ocaziile cand va cere bani, un profesionist o sa va arate si cat de mult au dat altii, astfel incat sa va simtiti "stimulati" sa faceti la fel. In aceasta idee, n-o sa vedeti niciodata un cersetor cu palaria goala.;

Alte referate despre: legea securitatii sociale, structura legii asigurarilor sociale de stat 2011, noua lege asistent social

PC Components

The Processor(picture Intel Pentium 4 Willamette 1.8 GHz Socket 423 400 MHz)
One of the smallest parts of the computer but the one that gets most of the attention, the processor is often thought of as the "brain" of the computer. An extremely sophisticated piece of miniaturized electronics, the processor (often called the CPU or Central Processing Unit) is at the bottom of all tasks the PC performs. The processor reads instructions (commands) from memory that tell it what it needs to do to accomplish the work that the user wants, and then executes them.
The processor (really a short form for microprocessor) is the central component of the PC. The processor performs all work that you do on your computer directly or indirectly. The processor plays a significant role in the following important aspects of your computer system:
Performance: The processor is probably the most important single determinant of system performance in the PC. While other components also play a key role in determining ...

Alte referate despre: pc components, computer components, components pc

Thalia

Thalia starneste admiratia presei mexicane primind,doi ani mai tarziu,rolul de protagonista absoluta-Alma-in telenovela Luz y Sombra. Desi constienta de rolul de trambulina pe care "Timbiriche" l-a avut in cariera sa,Thalia nu ezita sa paraseasca-in1989-grupul.A abandonat, apoi, Mexicul in favoarea orasului Los Angeles,unde a luat lectii de canto cu Fiorence Riggs-profesorul Madonnei si al Barbarei Streisand.

Alte referate despre: date despre thalia, thalia, thalia si surorile ei

Cartoon Network

In anul 1998, postul Cartoon Network a inceput sa se difuzeze si in Romania. Premiere: Familia Flintstone; Scooby Doo, unde esti tu?; Tom si Jerry; Dastardly si Muttley; Droopy, super-detectivul; Familia Jetson; Ursul Yogi; Cursele trasnite (Wacky Races); Familia Addams; Johnny Bravo; Vaca si puiul; Fetitele Powerpuff; Laboratorul lui Dexter; 2 caini prosti; Masca.

In anul 1999, premiere: Casper; Eu sunt nevastuica; Ed, Edd si Eddy. In anul 2000, premiere: Curaj - cainele cel fricos.In anul 2001, premiere: Oaia in oras; Gemenii Cramp; X-Men: Evolutie.In anul 2002, premiere: Grim & Raul (Negrele aventuri ale lui Billy si Mandy; Raul con carne); Samurai Jack; Liga dreptatii. In anul 2003, premiere: Ce e nou, Scooby-Doo?; Razboiul stelelor : Razboiul clonelor.

In anul 2004, premiere: Mucha Lucha; Duck Dodgers; Maestrii duelului.In anul 2005, premiere: Tinerii Titani; Casa Foster pentru prietenii imaginari; Hi Hi Puffy AmiYumi; Atomic Betty; Tabara lui ...

Alte referate despre: cartoon network, www cartoon network ro, local area network

Gandirea teologica si actiunea sociala a Bisericii in lumea contemporana

Cooperarea dintre biserica şi Stat în planul acţiunii sociale trebuie să plece de la asumarea demnităţii persoanei umane. În această perspectivă, doctrina socială nu poate sa fi expresia unei logici bazate exclusiv pe cifre şi statistici. Inclusiv atunci cînd sunt dezvoltate programe de asistenţă socială care vizează angrenarea unor structuri sociale, acestea nu ar trebui sa facă abstracţie de valoarea unică şi irepetabilă a persoanei. Oacţiune socială fidelă cu exigenţele Evangheliei se va revendica mereu din Adevărul Persoanei dumnezeieşti şi a celei umane.

Obiectivizarea valorilor morale în plan social nu înseamnă autonomizarea şi impersonalizarea lor. Riscul existent în misiunea socială a Biserici şi a Statului constă în abdicarea de la principiul persoanei asumat în actele de asistenţă socială. ...

Alte referate despre: biserica in lumea contemporana, statul biserica in lumea contemporana referat, misiunea bisericii in lumea contemporana

Implicatii ale integrarii economice europene asupra economiei nationale

Mai intai trebuie sa constientizam criza economica in toate stadiile, incepand cu aparitia ei, continuand cu extinderea si culminand cu eliminarea acesteia.Insa eliminarea ei poate fi reala numai in teorie, pentru ca in practica aceasta poate fi doar corectata, se pot gasi anumite solutii pentru ca aceasta sa nu fie resimtita atat de drastic la nivel de stat.

Alte referate despre: impactul integrarii economice europene asupra statelor membre, efectele crizei economice mondiale asupra economiei europene, consecintele crizei economice mondiale asupra economiilor europene
Referate afisate : 17
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles