Seriile fourier

Serii Fourier

Funcţiile periodice constituie una din clasele de funcţii care datorită proprietăţilor lor intervin în diverse probleme teoretice şi practice.Un exemplu de reprezentări şi studiu al acestor funcţii îl constituie dezvoltarea în serie Fourier.În mai multe cazuri dezvoltarea unei funcţii în serie Fourier este mai convenabilă decât dezvoltarea în serie Taylor.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 92kb
Downloads: 20
Materia: Matematica

Trigonometrie sferica

Segmentul de dreapta care uneste centrul sferei cu orice punct de pe suprafata ei se numeste raza R a sferei, iar segmentul de dreapta, care unind doua puncte de pe suprafata sferei trece si prin centrul ei, se numeste diametru; evident, razele aceleiasi sfere sunt egale intre ele, iar un diametru este egal cu doua raze.

Alte referate despre: trigonometrie sferica, trigonometria sferica, elemente de trigonometrie sferica

Formule matematice(trigonometrie)

In 1593 a elaborat lucrarea Prodromus in care a cautat
sa determine distantele dintre planete si soare pe baza considerarii
corpurilor geometrice perfecte avand convingerea, ca si Pitagora, ca
Universul este perfect.

Alte referate despre: formule matematice trigonometrie, formule matematica trigonometrie, formule matematice trigonometrice

Elemente de trigonometrie, formule algebrice

Intr-un triunghi dreptunghic, considerand masura unui unghi ascutit numim: sinusul=cateta opusa / ipotenuza;cosinusul=cateta alaturata / ipotenuza;
tangenta=cateta opusa / cateta alaturata;cotangenta=cateta alaturata / cateta opusa.Sinusul, cosinusul, tangenta si cotangenta se numesc functii trigonometrice si se noteaza cu sin, cos, tg, si ctg.

Alte referate despre: elemente de trigonometrie formule algebrice geometrice, elemente de trigonometrie formule, elemente de trigonometrie

Trigonometrie

Trigonometrie - Se numesc functii trigonometrice functiile folosite in trigonometrie pentru masurarea unghiurilor.

Trigonometrie - Masurarea unghiurilor
Unitatile de masura pentru unghi sunt diviziuni ale cercului.
Gradul sexagesimal (10)=a 360-a parte din masura unui cerc;
Minutul sexagesimal (1’)= 1/60*10 10=60’;
Secunda sexagesimala (1”)=1/60*1’=1/3600*10.
Gradul centesimal (1g) este a 400-a parte din masura unui cerc.

Radianul=masura unui arc de cerc de raza R a carui lungime este egala cu R.
Lcerc=2πR (R>0,raza)
1 rad=masura unui unghi la centru notat ABC care subintinde un cerc AB de lungime R.

Functia de masurare in radiani a unghiurilor si respective a arcurilor de cerc se noteaza cu “µ” (miu)
Masura in radiani a unui cerc este: 2π rad π=3,1415926535…
Relatia de transformare a gradelor sexagesimale in radiani:
(1) α=π/1800*n0
(1’) n0=1800/π*α
(2) 1 rad=57017’44’’

Elemente de trigonometrie plana
...

Alte referate despre: formule trigonometrice, functii trigonometrice, formule trigonometrie

Determinarea sensibilitatii

%reprezentarea grafica a functiilor de sensibilitate si a iesirii noului sistem.
y=lsim(Atot,Btot,Ctot,Dtot,a,t);

Alte referate despre: determinarea sensibilitatii gustative referat, determinarea sensibilitatii si a constantei voltmetrului, determinarea sensibilitatii la candida albicans

Efectul de sera

Ploaia acidă se formează atunci când dioxidul de sulf sau oxizii de azot- ambele rezultate ale poluării industriale-se amestecă în atmosferă cu aburii de apă. Ploaia acidă distruge plantele şi animalele. Păduri întregi au dispărut din această cauză.
Este mai rău, dacă ploaia acidă ajunge la lacuri sau râuri, pentru că acestea transportă otrava la distanţă, omorând şi cele mai mici organisme.

Alte referate despre: efectul de sera, efectul de sera referat, referat efectul de sera

criminalii in serie

Pentru a înţelege această frecvenţă a criminalilor în serie trebuie să observăm câteva caracteristici, având în vedere că ucigaşul în serie are câteva trăsături aparte, din care vor fi descrise doar principalele şase:

1.Crimele se repetă(“în serie”), petrecându-se cu frecvenţă mai mare sau mai mică, adeseori crescând ca număr, după o perioadă de timp ce poate însemna chiar ani de zile; ele continuă până când asasinul este prins, sau până când moare sau, la rândul său, este ucis.

Definiţia de mai sus reprezintă tiparul fundamental alasasinului în serie. Este evident că nu există vreun număr predeterminat de victime de la care asasinul devine criminal în “serie” şi nici vreo frecvenţă stabilită a acestei activităţi macabre căreia I se aplică termenul de mai sus. Spre exemplificare, am putea da cazul sud-africanului Ronald Cooper care, deşi a ucis o singură dată înainte de a fi arestat , a dezvăluit ...

Alte referate despre: criminali in serie, criminali in serie din romania, criminalii in serie

Problema incalzirii globale - Efectul de sera

2. AGENTII INCALZIRII GLOBALE
Principala cauza a incalzirii globale este cresterea continutului de dioxid de carbon din atmosfera. Alte gaze care contribuie la acest fenomen sunt: metanul, dioxidul de azot, ozonul, CFC11 si CFC12. Concentratia de dioxid de carbon asa cum rezulta din masuratori directe si din studii pe gheata antarctica, a crescut de la 270ppm in jurul anului 1000, la 346ppm in 1986 si 354ppm in 1989. Activitatile umane care contribuie la incalzirea globala sint: producerea si utilizarea energiei (56%), CFC (17%), practicile din agricultura (15%), alte utilizari industriale.

Alte referate despre: problema incalzirii globale - efectul de sera, problema incalzirii globale-efectul de sera, download referat despre problema incalzirii globale - efectul de sera

Efectul de sera - pagube si eventuale remedii

Presupusa topire a calotelor ar conduce , intre altele la o cursa nemiloasa pentru exploatarea enormelor rezerve de petrol de pe fundul oceanelor.Nu este vorba de o problema fundamenatala,dar merita osteneala de a o releva. Uriasa ridicare a nivelului marii ar produce un lant de efecte catastrofale care ar schimba aspectul fizic al unor regiuni intregi.De exemplu, conform unui raport din noimbrie 1988 al Natural Environmennt Research Council din Marea Britanie ,aceasta tara si-ar schimba infatisarea,bucurandu-se de o clima subtropicala,care ar privilegia culturile mediteraneene,cu totul deosebite de cele actuale.ar disparea aproape toate plajele,datorita ridicarii nivelului marii si ar fi necesare cheltuieli enorme pentru costruirea unor diguri care sa opreasca apele.

Alte referate despre: efectul de sera pagube si eventuale remedii, efectul de sera -pagube si eventuale remedii, efectul sera pagube si remedii

Efectul de sera

Aceste modificari se pot traduce in ordinea gravitatii prin:
cresterea mortalitatii
cresterea morbiditatii
aparitia unor simptome sau modificarii fizio-patologice
aparitia unor modificari fiziologice directe si/sau incarcarea organismului cu agentul sau agentii poluanti

Alte referate despre: efect de sera, efectul de sera referat chimie, poluarea si efectul de sera

Studiul circuitului ferorezonant serie

Cu autotransformatorul T pe poziţia de minim se închide întrerupătorul Q. Se măreşte treptat curentul până la valoarea de 0,5 A, după care se descreşte, urmărind saltul curentului în ambele sensuri. Pentru fiecare valoare a curentului se va consemna valoarea tensiunii indicate de aparatul 2P în liniile trei şi patru. După completarea tabelului 1 se desenează graficul caracteristicii U(I) (pentru R=0 minim, respectiv R≠0 maxim) şi se determină rezistenţa echivalentă a bobinei RL=U/I.

Alte referate despre: studiul circuitului ferorezonat serie, studiul circuitelor rlc serie, referat studiul circuitelor in serie si in paralel

Efectul de sera

metan (18%) produs de vite, arderea lemnului, vegetatiei si combustibilii fosili;oxid de nitrat (6%) prin arderea combustibililor fosili, arderea lemnului, materiale fecale de la oameni si animale ozonul de suprafata (12%); moleculele de ozon care cad din atmosfera intra in reactie cu poluanti ca metan, dioxid de carbon si nitrogen care vin in principal de la masini.Tehnologia folosita duce la marirea cantitatii acestor gaze in atmosfera.

Alte referate despre: referat despre efectul de sera, efecte de sera, efect de sera referat

Efectul de sera asupra Pamantului

Poluarea termica apare in urma deversarii in apa a lichidelor calde ce au servit la racirea instalatiilor industriale sau centralelor termoelectrice si atomoelectrice.Poluarea chimica se produce prin infectarea cu plumb, mercur, detergenti sau pesticide.Poluarea solului este rezultatul oricarei actiuni care produce dereglarea functionarii normale a solului, ca mediu de viata, dereglare manifestata prin degradarea fizica, chimica, biologica a solului care afecteaza negativ fertilitatea sa respectiv capacitatea sa bioproductiva, din punct de vedere calitativ sau cantitativ.

Alte referate despre: efectul de sera asupra pamantului, efectul de sera asupra pamantului referat, tehnologie efectul de sera asupra pamantului

Tuburi fluorescente in serie

In prrezent, ca substante fluorescente se folosesc amestecuri potrivite de: silicati de zinc si de culori intermediare: wolframati de magneziu si de calciu care emit lumina albastra; borat de catmiu cu fluorescenta rosiatica. Halogenofosfati (fosfati de fluorum clor si brom) dau direct lumina alba, cu randament ridicat.
Substantele activatoare sunt grele: cupru, argint, bismut sau pamunturi rare, care se adauga in cantitati foarte mici ( 0,1….1% ) substante fluorescente si au rol de a initia producerea excitatiei luminoase.

Fondant – o sare ( NaCl, CaF2, Na2Cb4O7 etc. ) asigura formarea cristalelor complexe ale luminoforului. Stratul de luminofor pe peretii tubilui trebuie sa fie destul de gros pentru a se asigura absortia intregii radiatii ultraviolete, dar indeajuns de subtire pentru a nu se putea produce reabsortia radiatiilor luminoase emise.

Alte referate despre: tuburi fluorescente referat, tuburi fluorescente, constructia si functionarea tuburilor fluorescente

Romania in secolul XX

România a pierdut efective importante în Bătălia de la Stalingrad şi mai apoi în contraatacul sovieticilor (lupte desfăşurate mai ales în nordul Mării Negre şi în Pen.Crimeea). În perspective unei înfrângeri iminente la 23 august 1944, maresalul Ion Antonescu este arestat (executat după două zile) iar România întoarce armele împotriva Germaniei devenind aliata URSS şi a SUA. Astfel Adolf Hitler a fost privat de principala sursă de petrol pentru maşinăria de război, iar Germania s-a întreptat spre un sfârşit de război rapid. Sovieticii care au ocupat Bucureştiul au impus un regim communist, primul conducător communist fiind Ghorghe Ghorghiu Dej, care a distrus opoziţia, l-a obligat pe regale Mihai I să abdice la 30 decembrie 1947 şi a proclamat Republica Populară ...

Alte referate despre: romania si europa secolul xx, secolul 20 descoperiri inventii, secolul 20
Referate afisate : 16
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles