Serpi veninosi din romania

Despre serpii veninosi

Asa se explica privirea de o stranie fixitate a acestor animale, prin care par ca-si hipnotizeaza victimele. Serpii nu au nici urechi, iar coada, odata rupta, nu se mai reface ca la soparle. Limba le este bifurcata la capat, putand fi impinsa in afara gurii sau retrasa intr-o teaca situata la baza sa. Ea are rolul unui organ tactil, fara a avea vreo legatura cu functia veninoasa.

Cutia craniana este bine dezvoltata si protejeaza creierul, iar coloana vertebrala este alcatuita din numeroase vertebre uniforme (200 pana la 400) si, cu exceptia primei, a atlasului, care asigura articulatia cu craniul, toate poarta coaste. Insa, deoarece sternul lipseste, ele sunt libere in partea anterioara.

Aceasta structura asigura un avantaj important reptilei, care isi poate largi corpul pentru a inghiti prazi voluminoase, aici contribuind si conformatia speciala a falcilor. Cele doua ramuri ale mandibulei nu sunt sudate, unite solid la partea anterioara ca la soparle, ci sunt atasate prin ligamente ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 3492
Materia: Biologie

Reptile si amfibieni

Clasificarea şerpilor
Şerpii sau ophidienii , îşi schimbă pielea o singură da-tă. Ochii lor nu au ploape şi sunt surzi , căci nu au timpane. Totuşi , reuşesc să capteze sunetele înalte şi vibraţiile , datorită unui os mic al capului , astfel îşi simt prada. Falca fixată suplu de craniu , se deschide foarte larg , ceea ce le permite să înghită (fără să mestece ) animalele mai mari decât ei. Primii şerpi au apărut acum 130 milioane de ani , aveau 4 picioare şi 2 plămâni. Astăzi se cunosc 3000 de specii împărţite în grupe :
- şerpi primitivi care şi-au păstrat cei 2 plămâni şi al căror schelet păstrează reminiscenţele picioarelor stămoşilor lor.
- şerpi evoluaţi care nu au decât un singur plămân şi nu păstrează urme de picioare.

Şerpi primitivi : pitonul şi şarpele boa
Pitonul şi şarpele boa , şerpi primitivi reprezentativi , au numerose puncte comune. Trăiesc în ...

Alte referate despre: reptile si amfibieni, referat reptile si amfibieni, asemanari intre reptile si amfibieni

Serpii - comportamentul animalelor in natura

Cu exceptia primei vertrebrate cervicale, de fiecare vertebra se leaga prin articulatii o pereche de coaste, al caror capat liber se sprijina pe un strat de muschi. Ele se pot misca inainte si inapoi si astfel, in mod direct, ajuta la inaintarea aminalului, iar indirect prin presiunea musculara asupra marginilor posterioare a placilor cutante ventrale, acestea se departeaza in asa fel, incat impiedica alunecarea corpului pe substrat.

Alte referate despre: comportamentul animalelor in natura, comportamentul animalelor, rolul animalelor in natura

Serpii - ophidienii

Şerpii trăiesc în copaci şi pe pământ . Unii dintre ei îşi ucid prada cu ajutorul otrăvii . Otrava vine prin dinţii conici , foarte ascuţiţi , numiţi colţi. Toţi şerpii sunt în stare să-şi dilate gurile enorm pentru a înghiţi prada . Dacă prada este mare,stomacul se dilată într-atât încât să o încapă.

Alte referate despre: ce inseamna serpi ophidienii, serpii, serpi din romania

Broaste veninoase

Broastele veninoase
Comportamentul social interesant al broastei veninoase, considerat cel mai complex dintre comportamentul amfibienilor, este remarcat mai ales in privinta obiceiurilor sale de reproducere. Majoritatea broastelor si broastelor raioase intreprind un minim de curtare, dar masculii si femelele unor specii de broaste raioase mici au fost observate “jucandu-se” impreuna, sarind in toate partile si una spre cealalta. Apoi are loc ceea ce se numeste “amplex cefalic”; masculul isi impinge palmele de barbia sau gatul femelei pentru a o incuraja sa depuna oua. In mod obisnuit masculul apasa corpul femelei.

Alte referate despre: broaste veninoase, amfibieni broaste veninoase, referate broaste veninoase

Iguanele

Intre iguanele americane, unele au dimensiuni considerabile – 1,50 m şi chiar 1,80 m (iguana gigantǎ din America Centralǎ), dar în general, la majoritatea speciilor, lungimea este mult mai modestǎ. Creasta spinoasǎ care le împodobeşte capul, spatele şi uneori coada la conferǎ aspectul de „moştii preistorici” amintind uneori de micii dinozauri cu coarne din Era Secundarǎ. Amintirea dinozaurilor este întărita de faptul cǎ unele iguane americane ca Basileus plumifrons se pot deplasa într-un mod de-a dreptul spectaculos şi impresionant, ridicându-se şi alergând rapid pe picioarele posterioare.

Alte referate despre: iguana verde, iguana, iguanele

Totul sau aproape totul despre dinozauri

Toti ornitischienii erau ierbivori, si predentarul pare sa fi avut rolul unui cioc cu care culegea vegetatia. De asemenea facea legatura intre cele doua jumatati ale maxilarului inferior si le permitea sa absoarba si sa transmita forta in timpul masticatiei. La dinozaurii cu cioc falcile prezinta mai multe duzini de dinti asezati in asa fel incat sa formeze o singura lama cornoasa folosita la mestecat. Ca si la toate celelalte vertebrate cu exceptia mamiferelor, dintii erau inlocuiti continuu in timpul vietii prin resorbirea radacinilor si cresterea simultana a unor coroane noi.

Alte referate despre: totul sau aproape totul despre dinozauri, dinozauri, despre dinozauri

Broaste veninoase

Broastele veninoase se gasesc in padurile tropicale, ele traind in principal printre frunzele cazute la solul padurii, adesea aflandu-se in apropierea unor paraie. Majoritatea sunt bune cataratoare si mai multe specii, inclusiv Dendrobates arboreus, chiar traiesc in copaci .

Alte referate despre: broastele au venin in piele, ara-tatimi broaste testoase veninoase, broaste cu venin

Serpii-comportamentul serpilor in natura

Plamanul stang este mult atrofiat, iar vezica urinara lipseste cu totul. Numarul vertebrelor trunchiului, legate intre ele prin articulatii sferice, trece de obicei peste 100, iar la serprii - uriasi ajunge la 300 – 430. Cu exceptia primei vertrebrate cervicale, de fiecare vertebra se leaga prin articulatii o pereche de coaste, al caror capat liber se sprijina pe un strat de muschi.

Alte referate despre: comportamentul serpilor, comportament serpe, referat despre comportamentul leilor in natura

Albina

Fiecare picior posterior este prevazut pe fata interna cu o perie si pe partea externa cu un cosulet. Albina zboara din floare in floare, incarcandu-se pe un corp cu polen.Acesta este adunat sub forma de cosulete.

Abdomenul are pe partea ventrala niste glande care secreta ceara si la extremitatea lui un ac veninos.Cand albina inteapa,veninul secretat de doua glande se scurge in rana,producanand usterime si inflamarea pilii.Acul e un mijloc de atac si de de aparare al albinei lucrare.El mai serveste la injectarea veninului in faguri,pentru a evita alterarea mierii.

Alte referate despre: despre albine, albina, albinele

Sarpele cu clopotei, un vanator singuratic

Reptilele se găsesc în absolut orice tip de mediu, de la cele mai uscate şi mai aride deşerturi până la cele mai umede păduri tropicale. Sunt în special răspândite în regiunile tropicale şi subtropicale din Africa, Asia, Australia şi cele două Americi, pentru că aici temperaturile sunt mai ridicate şi există o mare diversitate de specii cu care se pot hrăni.

Alte referate despre: sarpele cu clopotei, sarpele cu clopotei referat, sarpe cu clopotei

Insula serpilor

În timpul lui Mircea cel Bătrân (la sfârşitul domniei sale), puterea domnitorului s-a întins de-a lungul ambelor maluri ale Dunării, până la gurile acesteia şi pe coastele Mării Negre, inclusiv Insula Şerpilor.

Alte referate despre: insula serpilor, insula serpilor referat, referat insula serpilor

Legislatia controlului calitatii produselor apicole

Aceste vitamine sunt in cantitati foarte reduse. De aceea, pentru satisfacerea necesarului de vitamina C exclusiv din consumul de miere, ar fi necesar un consum zilnic intre 2,5 - 3 kg miere. Mineralele care se regasesc in miere sunt: calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc etc., acestea variaza intre 0,25-0,50 %, maxim pentru mierea de flori si pana la maxim 0,85 % pentru mierea de mana.

Pentru asigurarea necesarului zilnic de minerale exclusiv din consumul de miere, ar fi necesar un consum intre 0,5 -- 1,5 kg miere. Mierea este alcatuita in principal din glucide si apa. Cele mai multe sortimente de miere au aproximativ 82,4 % glucide si 17,1 % apa. Glucidele preponderente sunt fructoza (38,2 %) si glucoza (31,3 %) care sunt hexoze ce pot fi absorbite cu usurinta de catre organism. Alte glucide prezente in miere sunt: maltoza (7,3 % in mierea de nectar si respectiv 10,3 % in mierea de mana) care este o diglucida compusa din doua molecule de glucoza, zaharoza ...

Alte referate despre: studiu privind controlul calitatii produselor apicole, lucrare de licenta controlul calitatii produselor apicole, controlul calitatii produselor alimentare

Hercule - mistretul din Erimant

1.Inca de la nastere, Hera incearca sa-l omoare pe bastardul lui Zeus : o vrajeste pe mama sa naturala Alcmena sa isi abandoneze fiul in desert; evident , Zeus reactioneaza si il plaseaza pe pruncul Hercule la sanul Herei, care dormea; prin faptul ca acesta suge laptele Herei, Hercule devine nemuritor . Legenda spune ca, atunci cad s-a trezit si l-a vazut pe cel pe care il ura cu toata fiinta sa, pe bastardul Hercule, Hera l-a smuls de la san atat de repede, incat stropi de lapte s-au imprastiat in jur si acestia au creat constelatia care azi se numeste ”Calea Lactee”

Alte referate despre: hercule mistretul din erimant, mistretul din erimant, hercule si mistretul

Egipt

Fauna Egiptului este concentrata aproape in exclusivitate in valea si delta Nilului si in oaze. Cuprinde putine specii de mamifere - gazele, hiene, sacali, manguste egiptene, soparle, serpi veninosi, numeroase pasari.

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Civilizatia ebraica

Dupa aceasta prima victorie au urmat altele (contra oraselor-cetati
Dabir, Lachis, etc.). Cu timpul, si dupa lupte continui si cu alte
triburi învecinate - ale moabitilor, amonitilor - forta si experienta
razboinica a israelienilor sporesc. Înainteaza spre nord si îi inving
pe canaaneni (1125 î.C.). Este perioada în care, dupa moartea lui
Iosua, apare un tip nou de razboinic, tipul conducatorului militar
specializat - "judecatorul", cum este numit în Biblie. Obiectivul
principal al triburilor israeliene erau vaile fertile ale Canaanului,
fâsia de circa 30 km latime de-a lungul coastei Mediteranei.

Alte referate despre: civilizatia ebraica, cultura si civilizatia ebraica, civilizatia ebraica cu bibliografie

Alergiile ppt

Dintre toate substantele care produc alergii, polenul este unul dintre cele mai raspandite. Persoanele cu alergie la polen dezvolta de obicei sensibilitate la alte substante care sunt prezente pe tot parcursul anului, de exemplu la particulele de praf. Pe parcursul anului alergenii din aer produc rinita alergica perena.

Alte referate despre: alergii ppt, alergiile referat ppt, alergii alimente ppt

Cape Town - Africa de Sud ppt

Cape Town nu este doar cea mai populara destinatie turistica internationala in Africa de Sud, Africa dar ca un intreg.Orice ghid turistic recomanda plimbarile in cartierul Bo-kaap . Cartierul, locuit in majoritate de musulmani descendenti ai sclavilor din Africa de Sud-Est, e plin de casute colorate si stradute pitoresti si iti ofera panorame superbe ale orasului. Aici gasesti si mici restaurante cu mancare delicioasa, bazata in special pe produse pescaresti.

Alte referate despre: africa de sud ppt, caracterizarea regiunea cap din africa de sud, republica africa de sud ppt
Referate afisate : 18
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles