Sfantul mucenic gheorghe

Sfanta Mucenita Filoteia

Cand avea numai 12 ani a binevoit Dumnezeu s-o invredniceasca pe fericita Filoteia de cununa muceniciei si de bucuria imparatiei ceresti, intr-un chip ca acesta. Fiind toamna si tatal ei lucrand la camp, Filofteia era trimisa zilnic de mama vitrega sa-i duca mancare pe ogor. Dar fericita obisnuia sa imparta cate putin din mancare la copiii saraci care ii ieseau in cale.

Observand tatal ei ca mancarea nu-i ajunge, si-a certat femeia pentru aceasta,iar ea i-a zis:’Intreaba pe fiica ta ce face cu mancarea ca eu iti trimit mancare destula la camp!’. Atunci ticalosul tata maniindu-se pe fericita Filoteia, si-a pus in minte s-o pandeasca pe cale si sa afle ce face cu mancarea de nu-i ajunge.
Intr-o zi, la amiaza ,pe cand el o pandea dintr-un desis, vede pe filotea cum imparete mancarea la copiii saraci.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 2539
Materia: Religie

Sfantul Duh Sfintitorul

Inainte de patimile, moartea si invierea Sa, Mantuitorul fagaduieste ucenicilor Sai ca le va timite le Duhul Sfant zicand: "Eu voi ruga pe Tatal si alt Mangaietor va va da, ca sa ramana cu voi in veac, Duhul Adevarului…"(Ioan 14, 16). Iar cand Mantuitorul trimite pe sfintii Sai apostoli la propovaduire, le spune: "Mergand invatati toate neamurile botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" (Matei 28, 19). Si intradevar fagaduinta sa implinit , dupa zece zile de la Inaltare, la Cincizecime.

Alte referate despre: dumnezeu sfintitorul este sfantul duh, sfantul duh, lucrarea sfantului duh in lume

Sfanta Taina a Cununiei

Taina Nuntii se mai numeste si Taina Cununiei pentru ca ea se
savârseste de catre Episcop sau preot prin punerea cununiilor pe
capetele mirilor însotita de cuvintele «Cununa-se robul (a) lui
Dumnezeu (numele) cu roaba (ul) lui Dumnezeu (numele), în numele
Tatalui si al Fiului si al Sfântului Duh» si rugaciunea «Doamne,
Dumnezeul nostru, cu marire si cu cinste încununeaza-i pe dânsii».

Alte referate despre: sfanta taina a cununiei, sfanta taina a cununiei referat, sfanta taina a cununiei in sfanta scriptura

Sfanta Scriptura

Ca valoare spirituala ea reprezinta experienta religioasa a unui popor, a unor personalitati exceptionale, - viata sociala, morala, legislativa si istorica: revelind si viata comunitatilor primitive crestine a unui popor precum si experienta religioasa a apostolilor, si invatatura Domnului Hristos. Este o carte veche. Totusi, cu toata vechimea ei, Sfinta Scriptura este superioara tuturor operelor similare atit religioase cit si profane. S-a obisnuit si se obisnuieste, indeosebi astazi, cind se redescopera marile valori ale civilizatiilor apuse, a se face comparatie si a se pune pe acelasi plan Sfinta Scriptura cu marile carti ale religiilor ce au existat odinioara sau care inca mai exista si astazi.

Alte referate despre: sfanta scriptura referat, sfanta scriptura, referat sfanta scriptura

Sfanta Monica

Aceasta a fost in pericol de a deveni alcoolica din cauza vinului, dar s-a redresat cand sorbiturile ei secrete din crama au fost descoperite de servitoare care intr-un moment de furie a facut-o alcoolica. Aceasta remarca intepatoare au indemnat-o sa-si schimbe comportamentul si sa-si dezvolte perseverenta. Probabil aceasta e cauza rugaciunilor indreptate spre ea venite din partea alcoolicilor.

Casatoria ei cu Patricius ,un pagan roman oficial ,nu apare sa fii fost una fericita , dar a fost linistita si stabila datorata in special rabdarii si prudentei Monicai. Patricius era adesea un om volatil si se crede ca adesea nu-I era credincios Monicai. Pe de cealalta parte, avea suflet bun si se purta frumos cu Augustin, de asemenea a realizat multe sacrificii pentru a-si educa fiul. Acest efort comun le-a intarit relatia probabil ,dupa cum stim ca Patricius a murit botezat crestin.

Alte referate despre: sfanta monica, sfanta monica catolic referat, sfanta liturghie

Sfintele Taine

Mirul este simbolul regenerarii, dar si al darurilor Duhului Sfant: > (II Cor. 1, 21-22).

Alte referate despre: sfintele taine, sfintele taine referat, referat sfintele taine

Sfinti din luna decembrie

Nascut in Capadocia din parinti crestini, Gheorghe a ramas de mic
orfan de tata, acesta fiind martirizat in tinuturile natale. Impreuna
cu mama sa, pleaca in Palestina unde aveau o multime de averi. S-a
inrolat in armata de tanar si a avansat rapid in ierarhia militara,
ajungand pana la gradul de general in timpul imparatului persecutor
Diocletian (284-305). Acest imparat, impreuna cu contemporanii sai:
Galeriu (293-305), Maximian (286-305) si Constantiu Clor (293-306), a
declansat cea mai grea persecutie la adresa crestinilor. In anii 303
si 303 au fost date patru edicte de persecutie a crestinilor, in care
se decretau: daramarea lacasurilor de cult crestine, interzicerea
adunarilor crestine, arderea cartilor sfinte si a arhivelor crestine,
pedepsirea aspra a clericilor si crestinilor care nu apostaziau de la
credinta in Hristos.

Alte referate despre: sfinti in luna decembrie, sfintii lunii decembrie, sfinti in lunile noiembrie - decembrie

Sfanta Cuvioasa Parascheva

Mitropolitul Varlaam al Moldovei in Cazania sa, tiparita la Iasi in 1643, spune ca acum nu mai avea grija "nici de vesminte si de asternuturi, nici de mancari si de mese, nici de casa sau slujnice, ci numai de curatia sufletului si de raspuns judecatii ce va sa fie". Ea "pururea suspina si neparasit tanjea cumu-si va infrumuseta sufletul, cum se va logodi pe sine Mirelui ceresc, lui Iisus Hristos, cum se va indulci la vederea Mirelui sau, de slava si de lumina si de bucuria cea fericita. De aceasta... ochii de lacrimi ii erau intunecati pururea". Intr-o noapte, insa, pe cand avea ca la 25 de ani, un inger i-a spus, in vis, sa se reintoarca in locurile parintesti: "Sa lasi pustia si la mosia ta sa te intorci, ca acolo ti se cade sa lasi trupul pamantului si sa treci din aceasta lume catre Dumnezeu, pe Care L-ai iubit".

Alte referate despre: sfanta cuvioasa parascheva, sfanta cuvioasa parascheva referat, referat sfanta cuvioasa parascheva

Cortul Sfant si Biserica

Biserica este un edificiu(lăcaş sfânt) construit şi amenajat pentru practicarea cultului creştin.
Dumnezeu a poruncit lui Moise sa faca „un chivot din lemne ce nu putrezesc,acoperit pe dinauntru si pe afara cu aur curat care sa poarte in sine legea scrisa pe table.

Alte referate despre: asemanari si deosebiri dintre cortul sfant si biserica, cortul sfant si biserica in comparatie, cortul sfant

Asemanari si deosebiri Sfanta Traditie si traditia poporului

Traditia populara, ca si Sfanta Traditie, s-a transmis, in cea mai mare parte, de-a lungul secolelor prin viu grai. Sfanta Traditie se refera strict la invataturile transmise de Hristos, deci la viata spirituala a omului, spre deosebire de traditia populara care este inspirata din viata reala, din intamplarile de zi cu zi.

Alte referate despre: traditiile si obiceiurile poporului roman, informatii referitoare la traditiile si obiceiurile poporului roman, traditii si obiceiuri poporului romin

Viata Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava

Viata Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava:Prin anul 1330 sau 1332, s-a indreptat din Trapezunt spre Cetatea Alba pe corabia unui oarecare catolic pe nume Reiz. Pe drum a avut cu el o discutie privitore la credinta. Vazand ca nu il poate nicicum combate pe cucernicul Ioan, Reiz isi puse in gand sa se razbune pe el. In acele vremuri Cetatea Alba era stapanita de tatari, prilej numai bun pentru Reiz.

Alte referate despre: viata sfantului ioan cel nou de la suceava, viata sf ioan cel nou de la suceava, sfantul ioan cel nou de la suceava aducerea moastelor la suceava

Sfanta Scriptura si uzul pedagogic al imaginii

Sfanta Scriptura si uzul pedagogic al imaginii - După cum se ştie, şi după cum s-a argumentat de-a lungul mileniilor de iudaism şi creştinism, în contrast cu cultele politeiste şi materialist- magice, tradiţia reprezentată de credincioşii Bibliei cunoaşte un uz limitat al imaginilor.

Alte referate despre: imagini sfanta scriptura, motive de incredere in sfanta scriptura, cateheza despre sfanta scriptura si sfanta traditie

Sfantul Ierarh Nicolae

Un om oarecare din Constantinopol, cu frica de Dumnezeu si credincios in Hristos, care iubea pe Sfantul acesta si era iubit si el de dansul, vrand oarecand sa faca o calatorie in alta tara, grabindu-l treaba ce avea, s-a dus la biserica Sfantului de si-a facut rugaciunea dupa obicei si, luandu-si ziua buna de la rude si de la prieteni, a intrat in corabie. Iar cand a fost la 9 ceasuri din noapte, s-au sculat corabierii sa intoarca si sa intinda panzele, incepand alt vant. Deci, intru acea vreme, s-a sculat si acest smerit om sa mearga dupa apa si, avand toti de lucru cu intinsul panzelor, s-a intamplat ca s-a impiedicat si a cazut in mare. Si, fiind intuneric si vantul pornind corabia inainte, n-au putut corabierii sa-l ajute cu nimic, ci plangeau de amara moarte a acelui om. Iar el, cazand in mare, cum era imbracat, si aflandu-se acum in largul marii, a zis: "Sfinte Nicolae, ...

Alte referate despre: sfantul ierarh nicolae, viata sfantului ierarh nicolae, referate sfantul ierarh nicolae

Predica Sfantului Apostol Petru

Petru le indica solutia de remediere , zicand: "Pocaiti-va , le-a zis
Petru, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele Lui Isus Hristos ,
spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sf. Duh."
(Fapte cap2 v38).si sa nu scadeti nimic din ele;ci sa paziti poruncile Domnului , Dumnezeului vostru, asa cum vi le dau Eu"
Proverbe cap30 v6 "N-adauga nimic la cuvintele Lui ca sa nu te pedepseasca, si sa fii gasit mincinos"

Alte referate despre: sfantul apostol petru, viata sfantului apostol petru, sfantul apostol petru si pavel

Sfantul Efrem Sirul

Relatia omului cu acest Stapan nu este deci una de aservire, de sclavie, ci de libera incredere. El este "Stapanul vietii mele", pentru ca El ii este izvorul, pentru ca nu contenim s-o primim de la El, pentru ca El este cel Care da si iar da, din belsug, un viitor innoit.

Alte referate despre: sfantul efrem sirul, viata sfantului efrem sirul, rugaciunea sfantului efrem sirul

Cartea - obiect sfant

Cartea - obiect sfant este un mister după care se ascund mii şi mii de cunoştinţe ce le destăinui pe zi ce trece. Posibilitatea de a face o carte este o ştiinţă mare. A, B, C, D... sîn tprimele litere pronunţate de că- tre oamenii micuţi-nou apăruţi în incinta instituţii- lor de învăţămînt, adică grădiniţe.Acestea sînt lite- rele studiate din prima lor carte oficială „Abece- darul”.Spun oficială,deoarece pînă la „Abecedar” fiecare copil mai răsfoieşte acasă cărţi de desene şi poveşti.

Călăuza spre cunoştinţe a micuţilor din clasa în- tîia este cartea.Împreună cu prima învăţătoare ei plutesc pe valurile cărţilor potolindu - şi neîncetat setea de a cunoaşte.Mai apoi îşi continuă naviga- rea pe valurile cărţilor pînă la terminarea gimna- ziilor şi liceelor. Odată cu apariţia ...

Alte referate despre: cartea obiect sfant, cartea - obiect sfant, cartea-obiect sfant

Gheorghe Micula

Astfel parcurge toate treptele universitare: asistent universitar (1962-1971), lector universitar (1971-1990), conferenţiar universitar (1990-1992) şi profesor universitar (1992-24 decembrie 2003) la Catedra de Ecuaţii diferenţiale din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Alte referate despre: gheorghe micula, sfantul gheorghe, sf gheorghe
Referate afisate : 17
Medie note: 8.11 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles