Sfecla furajera

Cultura plantelor furajere

Resursele vegetale furajere

Plantele furajere constituie un capitol important al fitotehniei si se subordoneaza principiilor si metodelor generale de agrotehnica. Ele au însa particularitati biologice, ecologice si tehnice proprii, care le deosebesc de alte plante agricole implicate în alimentatia omului, desi o parte din aceste sunt folosite drept furaje. Se poate vorbi de o
relatie directa plante agricole – plante furajere – alimentatia animalelor.

În acest sens se pot mentiona sursele care asigura furajele:
- plantele cerealiere si leguminoase din care se produc nutreturile
concentrate si cele grosiere (paiele, pleava, cocenii, vrejii);
- plantele agricole de la care rezulta reziduuri valoroase dupa
prelucrarea lor industriala: floarea soarelui (sroturi si turte), sfecla de zahar (borhotul si melasa);
- plante radacinoase precum sfecla furajera, morcovul furajer, ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 208kb
Downloads: 2372
Materia: Agronomie

Cresterea bovinelor

La bovinale crescute in mod traditional in ferme familiare (cu 1 - 5 capete), adapostul se poate face din: caramida, paianta cu pardoseala din asfalt, caramida sau lemn, usor inclinat spre partea posterioara a animalului, pentru a aigura scurgerea dejectiilor si a apei uzate.

Alte referate despre: cresterea bovinelor, cresterea bovinelor de carne, cresterea bovinelor in romania

Meiul - planta furajera

Rădăcina este fasciculată, puternic dezvoltată pe orizontală, dar cu o slabă pătrundere în adâncime. Tulpina este erectă, de 70-90 cm înălţime, păroasă, plină cu măduvă. Frunzele, aşezate altern, sunt liniare, cu limbul lat de 10-20 mm, acoperite cu perişori pe faţa superioară.
Inflorescenţa este un panicul lung, răsfirat, cu ramuri lungi, iar fructul este o pseudocariopsă, de culoare gălbuie. Perioada de vegetaţie, în funcţie de soi, este cuprinsă între 60-90 de zile.

Alte referate despre: meiul planta furajera, mei planta furajera, meiul - planta furajera

Alimentatia si baza furajera

Cenusa bruta
Continutul mineral al nutreturilor este variabil si este reprezentat de: macroelemente (Ca, P, K, Na, Mg, Cl, S); microelemente (indispensabile: Fe, Cu, Co, Mn, Zn, I; toxice: Bo, Mo, F, As, Se) si "urme" (Ti, Li, Rb, Ni, Cs).

Alte referate despre: alimentatia si baza furajera, baza furajera, subsistemul de baza furajera

Cum stabiliti momentul optim de recoltare a plantelor furajere cultivate

În cazul celorlalte leguminoase perene, recoltarea se va efectua la următoarele fenofaze: • trifoiul roşu la sfârşitul fazei de îmbobocire; sparceta la începutul îmbobocirii, ca la lucernă; ghizdeiul când 50% din plante sunt în faza de înflorire.

Alte referate despre: momentul optim pentru recoltarea furajelor si produselor agricole, perioada optima de recoltare a plantelor, masini de recoltat plante furajere

Agricultura si cresterea animalelor

Agricultura si cresterea animalelor - Inca de la începutul anilor 1500, aventurierii portughezi si spanioli, urmaţi de britanici, olandezi, francezi si germani, au început colonizarea suprafeţelor vaste situate la tropice. In Europa a crescut mult cererea pentru produsele care proveneau doar din regiunile tropicale sau sub-tropicale, printre care condimentele si băuturile.

Alte referate despre: agricultura si cresterea animalelor, agricultura si cresterea animalelor in zonele subtropicale, biodiversitatea culturala agricultura si cresterea animalelor

Ferma mixta

Zonarea culturilor si a soiurilor:Cerintele biologice ale orzului sunt asigurate in mai multe din zonele agricole ale tarii noastre. Productiile cele mai bune se obtin pe solurile normale, bine drenate si cu o buna capacitate de retinere a apei. Rezistenta mai redusa la ger limiteaza aria de cultura a orzului, astfel:zona foarte favorabila cuprinde terenurile de campie cum sunt cele din Campia de vest a tarii, sudul Campiei Romane, precum si partea de est a Baraganului si cea de sud a Dobrogei;

Alte referate despre: bilantul energetic al unei ferme mixte referat, plan de afaceri ferma mixta, ferma animalelor

Sfecla

Sfecla furajeră reprezintă un nutreţ suculent care se consumă şi în stare proaspătă, şi conservat prin însilozare. O tonă de cereale conţine 120 – 127 unităţi nutritive. În afară de rădăcini se mai folosesc pentru furajele celelalte şi frunzele proaspete sau însilozate. Nutreţul este bine consumat de toate speciile de animale. Furajarea în perioada de stabulaţie sporeşte energia calorică cu raţie şi are efecte favorabile asupra producţiei de lapte şi taurine.

Alte referate despre: sfecla de zahar, obtinerea zaharului din sfecla de zahar, sfecla de zahar referat

Procese microbiologice in industria zaharului si produselor zaharoase

Nu se recomanda recircularea apelor de transport si spalare decat dupa dezinfectie prin clonare.Taierea radacinilor si obtinerea taiteilor este operatia la care o treime din microflora epifita a radacinilor trece pe suprafata taiteilor si celelalte doua treimi trec in sucul eliberat la taiere. La microflora epifita a radacinilor se adauga, la aceasta operatie, si microorganisme care s-au inmultit si dezvoltat pe suprafata interna a utilajelor, pe suprafata cutitelor de taiere.Difuzia consta in mentinerea taiteilor in prezenta apei (apa de condens sau apa amoniacala), in anumite conditii in difuzoare. Temperatura maxima care se atinge in zeama de difuzie la aceasta operatie este 75-80 C si nu are efect asupra microflorei. Exista posibilitatea dezvoltarii microflorei de infectie:

Alte referate despre: zaharul si produsele zaharoase, zahar si produse zaharoase, zahar si produse zaharoase concluzii

Japonia

Industria:Industrie dezvoltata cu ramuri de industrializare ridicata. Mare producatoare de energie electrica (381 mld. kW/h, 1974), otel(117,1 mil. t, 1974), aluminiu (1,1 mil. t, 1974), cupru, nave (supertancuri petroliere, vase moderne de pescuit, ocupand primul loc in lume - 17,6 mil. G.R.T., 1974 sau 48,2% din productia mondiala), aparataj electrotehnic, aparate de radio, elemente tranzistorizate, instrumente de precizie si aparate optice, material rulant, automobile, masini.

Alte referate despre: japonia, japonia referat, referat japonia

Podisul Sucevei

- culturi furajere:
- trifoiul in Podisul Sucevei;
- lucerna in Campia Moldovei;
- sfecla furajera in Podisul Sucevei

Alte referate despre: podisul sucevei, podisul sucevei referat, agricultura in podisul sucevei

Optimizarea alimentatiei taurinelor

Nutreturile sunt produse de origine vegetala, a animala sau minerala care contin elemente nutritive sienergetice utlile organismului animal in scopul desfasurarii normale a cresterii ,a optimizarea alimentatiei taurinelor, reproductiei si productiei, fara a dauna sanatatii .

Alte referate despre: optimizarea alimentatiei la monogastrice, igiena alimentatiei, alimente de origine animala

Fabricarea drojdiei de panificatie

Prin , urmare aerul nu este dispersat în bule foarte mici, situaţie în care se poate dizolva în plămadă mai mult oxigen. Datorită acestor inconveniente, în final, în faza a -V- a de multiplicare, nu se poate acumula mai mult de 38-42 g drojdie cu 27% s.u. /l. consumul de apă, abur, energie electrică, săruri nutritive, acizi grasi , acid sulfuric etc., sunt mai ridicate decât în cazul folosirii de plămezi concentrate.

Alte referate despre: fabricarea drojdiei de panificatie, schema tehnologica de fabricare a drojdiei de panificatie, drojdia de panificatie

Asolamentul

Elementele asolamentului
In activitatea de intocmire a asolamentelor si in cea de practicare a acestora se opereaza cu urmatoarele notiuni: sola, cultura premergatoare, rotatia, structura culturilor, sola saritoare, asolamentul, cultura repetata, durata rotatiei, sola combinata, monocultura, cultura intercalata, cultura ascunsa (Definitiile acestor notiuni au fost date la laborator!!!).

Alte referate despre: asolamente, asolamente agricole, asolamentele si sistemele de asolamente

Cultura ecologica de porumb

Lucrările ulterioare cu cultivatorul aerisesc solul, mineralizează azotul şi ajută la menţinerea sub control a buruienilor dintre rânduri. Buruienile de pe rând sunt încă o problemă importantă, deşi se distrug prin praşilele dintre rânduri sau prin pliviri. Există o gamă largă de culturi potrivite pentru semănarea printre rândurile de porumb.

Alte referate despre: cultura ecologica de porumb, cultura ecologica a porumbului, cerinte cultura ecologica porumb
Referate afisate : 16
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK