Sifilisul

Sifilisul

1. Sifilis recent
Prima manifestare a sifilisului este sancrul, o leziune, localizata la locul contaminarii (în general, organele genitale, dar şi anusul şi gitul, dacă contaminarea s-a produs pe aceste cai). Nu este dureros. Un ganglion în zona inghinala apare rapid. Acest sancru trece adesea neobservat, în special la femeie, ceea ce face depistarea şi prevenirea dificile. Sancrul dispare spontan, fora nici un tratament, după câteva saptamini, dar boala continua sa evolueze. Vor aparea alte manifestari, care vor constitui sifilisul secundar.

2. Sifilis secundar
La circa 2 luni după disparitia sancrului se dezvolta sifilisul secundar, care poate dura 2-3 ani, cu aparitia unor leziuni cutanate (rozeole, sifilide) şi de leziuni ale organelor interne. Aceste leziuni vor disparea şi ele treptat, iar boala va intra în faza sa de latenta.

3. Sifilis latent
Atunci când leziunile secundare dispar, sifilisul intra intr-o faza de latenta. Simptomele dispar spontan, ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 8224
Materia: Medicina

Boli cu transmitere sexuala

Cum se transmite? Se transmite prin contact direct, de obicei contact sexual, cu ulceratiile, punctele rosi sau fluidele (saliva, sperma, sangele, secretiile vaginale) persoanei infectate. Care sunt consecintele? Simptomele sifilisului dispar in 6 luni chiar daca bolnavul nu se trateaza, dar germenii sunt in continuare in corp raspandindu-se. Ani mai tarziu sifilisul intra in a treia faza. Aceasta poate provoca boli de inima, distrugeri ale creierului sau decesul. Tratamentul din timp poate preveni aceste boli. Cei care au ulceratii genitale pot contracta mult mai usor virusul HIV. Daca exista si o infectare cu HIV in acelasi timp a treia faza a sifilisului poate aparea mult mai devreme si poate fi mult mai grava.

Alte referate despre: boli cu transmitere sexuala, boli cu transmitere sexuala imagini, boli cu transmitere sexuala referat

Sifilisul

Sifilisul este produs de catre un microorganism spiralat,numit treponema pallidum.Treponemele sunt distruse foarte usor in afara organismului,de catre sapun sau alcool.Evolutia bolii cuprinde mai multe faze:

Faza primara incepe la 21-27 de zile de la infectie.In timpul ei apare sancrul sifilitic.Sancrul este o leziune rotunda sau ovala,rosie,nedureroasa,care apare pe galnd,labii sau col.

A doua faza incepe dupa 6 saptamani de la infectie si dureaza 2-3 ani.In timpul acestei faze apar eruptii pe piele,organele interne se maresc,bolnavul are dureri de cap si alte simptome.Dupa inceierea fazei a doua urmeaza o perioada de la 2 pana la 4 ani in care bolnavul nu mai are nici un simptom.In unele cazuri,perioada “de calm” se poate extinde chiar si pana la 30,40 de ani.Boala,insa,nu s-a vindecat.Dimpotriva,in spatele linistii aparente s-a pregatit ...

Alte referate despre: sifilisul, sifilisul referat, sifilisul imagini

Sifilisul

eierea fazei a doua urmeaza o perioada de la 2 pana la 4 ani in care bolnavul nu mai are nici un simptom.In unele cazuri,perioada “de calm” se poate extinde chiar si pana la 30,40 de ani.Boala,insa,nu s-a vindecat.Dimpotriva,in spatele linistii aparente s-a pregatit atacul final.
La un moment dat,organele interne sufera leziuni numeroase si grave.Bolnavul moare datorita afectarii definitive a inimii,vaselor de sange,sistemului nervos,
sistemului osos.

Sifilisul se trateaza cu antibiotice.Mamele infectate transmit boala fatului,dar daca femeia se trateaza in prima jumatate a sarcinii,copilul se naste sanatos.Daca mama nu se trateaza,copilul nou nascut va avea sitemul osos afectat,leziuni ale ficatului,rinichilor si ochilor,precum si alte simptome.Semnele bolii pot sa nu fie prezente imediat dupa nastere,aparand mai tarziu,chiar in jurul varstei de 10 ani sau ...

Alte referate despre: sifilisul poze, referat sifilisul, sifilisul si sarcina

Sifilisul

SIFILISUL (luesul)este o boala infectioasa,contagioasa,cu evolutie cronica,intermitenta,data de un microorganism :Spirocheta pallida (Treponema paladdium).Este transmisa pe cale genitala,foarte rar pe alte cai,si poate afecta orice tesut sau organ.

In cele trei faze ale sale (primara,secundara si tertiara)poate simula alte boli,motiv pentru care i se mai spune „marele imitator” sau „maimuta tuturor bolilor”.

SIFILISUL PRIMAR reprezinta perioada de invazie,care incepe la contactul infectant si poate trece neobservata.Uneori se constata,din anamneza,un contact cu 1-8 saptamani inainte,cu o persoana bolnava.Le- ziunea tipica este reprezentata prin sancrul de la portile de intrare,cel mai frecvent penisul,labiile sau colul uterin.

Incubatia dureaza in medie 21 de zile,diferentele in plus sau in minus depinzand de mai multi factori.Sancrul incepe cu o mica eroziune, care se transforma rapid intr-o ulceratie superficiala,nedureroasa.Este ...

Alte referate despre: manifestari ale sifilisului, complicatiile sifilisului, sifilisul manifestari

Sifilis

Clinic, debutul îmbolnavirii de sifilis se caracterizeaza astfel: la
locul de contact apar mici leziuni care, in peste 90% din cazuri, se
situeaza la nivelul organelor genitale: gland, labii mari, labii mici,
vagin, col uterin sau orificiul extern al uretrei. Aceste leziuni
contin microbii bolii sifilitice. Perioada de liniste aparenta, ce
corespunde, in realitate, fazei de incubatie, se caracterizeaza
printr-o etapa septicemica si poate fi scurtata la 10-12 zile, in
prezenta existentei unei leziuni genitale sau prelungita, in special,
sub influenta terapiei cu antibiotice, efectuata pentru afectiuni
intercurente. Dupa aceasta period, la locul de contact apare de obicei
o ulceratie mica, asemenea unei zgârieturi, care dupa câteva zile
creste ajungând la o formatiune cu diametrul de 0.5-2 cm, rotunda sau
ovala, nedureroasa, tare, de culoare rosie ...

Alte referate despre: sifilis imagini, sifilis poze, boala sifilis

Valoarea prognostic a lactatului in sepsis

Recent a fost propus un nou model de stratificare a pacientilor cu sepsis, cu acronimul PIRO (Predisposition, Insult, Response, Organ dysfunction). Acesta ia in considerare mai multe aspecte considerate utile pentru o mai buna caracterizare a sindromului pe baza factorilor predispozanti si a comorbiditatilor, a naturii infectiei, a caracteristicilor raspunsului gazei si a amplorii disfunctiilor de organ rezultate din acesta.

Alte referate despre: valoarea morfologica, valoarea artistica a poeziei mi-astept amurgul, valoarea artistica a poeziei mi-astept amurgul de lucian blaga

Infectii cu transmitere sexuala ppt

Chlamydia reprezinta infectia cu bacteria Chlamydia Trachomatis si este cea mai frecventa boala cu transmitere sexuala in tarile dezvoltate. Aceasta bacterie traieste doar in interiorul celulelor si este greu de depistat deoarece adesea decurge fara simptome (dureri la contactul sexual, scurgeri vaginale nu foarte abundente, senzatie de intepaturi, menstruatie neregulata, arsuri in timpul urinarii, etc). Ca si gonoreea, chlamydia se transmite prin contactul direct cu mucoasele sau lichidele infectioase. In ceea ce priveste tratamentul, acesta trebuie urmat de catre ambii parteneri (indiferent de absenta sau prezenta simptomelor) si dureaza intre 14 - 21 de zile, constand in antibioterapie tintita.

Alte referate despre: infectii cu transmitere sexuala, boli cu transmitere sexuala ppt, referat infectii cu transmitere sexuala

Epilepsie

Clasificare:
1. Crize generalizate prezentate sub doua forme:
- convulsive: - epilepsiile grand-mall
- epilepsiile generalizate amiotice
- epilepsiile mioclonice
- neconvulsive: - absente simple sau crizele petit-mall
- absente complexe - mioclonice
- atonice
- vegetative
2.Crizele de epilepsie partiala
Exemple: - crizele Jecksoniene motorii
- crizele Jecksoniene sensitive
- crizele senzoriale - cu halucinatii ( auditive, vizuale, olfactive, vestibulare)
- elementare
- comlexe

Alte referate despre: epilepsie, referat epilepsie, ingrijirea pacientului cu epilepsie

Bolile sexuale transmisibile

Concepţia menţionată este total greşită. Deşi tratamentul bolilor sexualtransmisibile este relativ simplu, acesta trebuie efectuat numai sub controlul şi îndrumarea medicului de specialitate dermato-venerolog, pentru a evita complicaţiile acestor boli, uneori destul de grave.
Deaceea am considerat necesar să amintim, în cele ce urmează, problemele mai importante, pe care le ridică în prezent prevenirea şi combaterea acestor boli.

Alte referate despre: bolile sexuale transmisibile, bolile sexuale transmisibile si profilaxia lor, bolile sexuale transmisibile si profilaxia

Afectiuni ale sistemului nervos

Cauzele mai importante sunt :involutia(distrugerea) progresiva a celulelor nervoase la unii batrani(dementa senila),procese degenerative cu distrugerea progresiva a celulelor nervoase in boli rare care apar in general la persoane cu varsta de la 50 de ani.(boala PIK,boala ALZHEIMER) artroscleroza cerebrala,care poate duce progresiv la stramtorarea vaselor de sange,ceea ce face ca celulele nervoase sa fie prost hranite si sa se distruga treptat.

Alte referate despre: afectiuni ale sistemului nervos, afectiuni ale sistemului nervos referat, afectiuni ale sistemului nervos central

Alcaloizi din frunzele de coca - prezentare power-point

Alcaloizi din frunzele de coca - prezentare power-point
Acţiunea stimulantă a frunzelor de coca era cunoscută din antichitate de către poporul Inca. Numele de alcaloid a fost dat de Meissner în 1918. Studiul alcaloizilor-de peste 100 de ani- a dus la dezvoltarea tehnicilor de lucru şi a sintezei multor compuşi, printre care şi medicamente cu valoare terapeutică mare.

Alte referate despre: alcaloizi din frunzele de coca - prezentare power-point, frunzele de coca, referat frunzele de coca

Boli cu transmitere sexuala si modalitati de prevenire

Bolile cu transmitere sexuala minore, din care fac parte:
- uretritele negonococice (cele mai frecvente boli din aceasta categorie sunt provocate de chlamydii, mycoplasme,candida albicans, tricomonas vaginalis)
- tricomonaza urogenitala
- candidozele urogenitale
- herpesul genital
- vegetatiile veneriene
- molluscum contagiosum
- scabia
- pediculoza
- unele forme de hepatita virala.

Alte referate despre: boli transmitere sexuala si modalitatile de prevenire referat biologie, boli cu transmitere sexuala si modalitati de contaminare, boli cu transmitere sexuala si prevenirea lor

Nicotina

Raspândirea tutunului, ca si a alcoolului, este rezultatul unui tip de comportament care nu putea fi eliminat nici prin lege, nici prin aplicarea de taxe si nici prin bula papala.Ravagiile provocate de sifilisul introdus în Lumea Noua de catre omul alb, palesc în comparatie cu numarul de decesuri si de boli cauzate de tutun în întreaga lume. S-ar putea spune ca astfel indienii s-au razbunat.

Alte referate despre: nicotina, nicotina referat, nicotina formula chimica

Procariote-bacterii si alge

Reproducerea se realizeaza prin ami¬toza si rar sexuat. In conditii nefavorabile de viata isi diferentiaza o forma de rezistenta numita spor. bacteriile cuprind doua grupe: Arhebacteriile si Eubacteriile. Arhebacteriile constituie un grup restrans care traieste in medii lipsite de oxigen. Sunt metalogene, care produc gaz metan, si halo-file, care traiesc in medii bogate in saruri.

Alte referate despre: bacterii si alge, bacterii si alge albastre, celule procariote bacterii

Drepturile copiilor

Educaţia sexualităţii nu are în vedere contactul sexual. Ea tratează toate aspectele care ne caracterizează ca fiinţe umane în întregime. Sexualitatea constă în atitudinile, credinţele şi valorile noastre despre noi înşine şi în relaţiile cu cei din jur, percepţia noastră ca bărbat şi femeie; comportamentul nostru sexual; sănătatea şi dezvoltarea noastră sexuală; imaginea corpului nostru şi respectul faţă de noi înşine.
Sexualitatea umană există sub infinite forme în toate grupele de vîrstă depinzînd de cazuri individuale. În copilărie atît fetele cît şi băieţii se angajează într-un soi de activităţi sexuale (jocuri, examinarea organelor genitale). Adevărata sexualitate cu deplinul ei potenţial apare în adolescenţă.
Din perioada copilăriei trecînd în perioada maturităţii sexuale au loc un şir de schimbări importante ale organismului. Se schimbă sfera emoţională. Emoţiile adolescenţilor sunt vii, schimbătoare, contraversate: ...

Alte referate despre: drepturile copiilor, drepturile copiilor referat, referat drepturile copiilor
Referate afisate : 17
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles