Simbolurile frantei desene

Simbolurile Frantei

Este unul din putinele orase din lume unde nu trebuie sa mergi intr-un loc anume pentru a-ti face cumparaturile ,deoarece oportunitati intalnesti la orice pas.Vitrinele magazinelor sunt pline de energie ,creativitate si expresivitate ,asa cum putine gasesti in alte orase ale lumii.

Muzeul Luvru.

Adaposteste inestimabile opera de arta:picture Mona Lisa,numita si Geoconda,opera a lui Leonardo da Vinci sin u mai putin renumita statuie a lui Venus din Milo,reprezentand-o pe zeita Afrodita.

Arcul de Triumf

Este cel mai mare arc de trimf din lume.Are 49 m inaltime si a fost inaugurat de imparatul Napoleon in 1806.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este simbolul Frantei cel mai raspandit la nivel mundial.Numit dupa arhitectul sau ,Gustave Eiffel,este unul dintre principalele destinatii turistice.

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre-Dame din Paris nu este numai un simbol ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 11667kb
Downloads: 4292
Materia: Geografie

Franta Republique francaise

Bazinul parizian ( Bassin parisien ) in partea central-nordica, cea mai mare unitate naturala a Frantei, cu relief tipic de cueste, depresiuni si suprafete structurale in est, cu o zona joasa, drenata de Loire si afluentii sai in sud si suprafate din creta acoperite de loess si argila in nord.

Bazinul aquitanian ( Bassin aquitain ) in sud-vest, cu podisuri calcaroase in est si nord (Perigord, Quercy, Charente ) si o campie nisipoasa (Landes de Gascogne) in vest, de-a lungul tarmului golfului Biscaya.

Treapta muntoasa include: Muntii Alpi (altitudinea maxima de 4810 m pe varful Mont Blanc,aflat pe granita cu Italia), cu vai adanci si relief glaciar tipic ( ghetari, lacuri, creste ascutite,vai), situati in partea de S-E a tarii. Aceasta este cea mai mare inaltime de pe continentul european, cu exceptia Muntilor Caucaz, de la granita cu Asia.

Muntii Pirinei, semeti si ei , se afla in sud-vestul tarii( cu altitudinea maxima de 3.404 m in Pic d’Aneto ...

Alte referate despre: republique francaise, la republique francaise referate ro, licenta symboles de le republique francaise

Franta

Exista numeroase lacuri, mai mari fiind Leman/Geneva (522km2, la granita cu Elvetia), Bourget si d`Annecy. Peste ¼ din teritorii este acoperit de paduri temperate (stejar, fag, conifere); in insula Corsica (muntoasa alt. max. 2 710m) dominant este maquisul mediteranean. Exista 4 P.N. in Alpi si Pirinei si numeroase rezervatii ce protejeaza elemente rare din flora si fauna, inclusiv animale aclimatizate, precum muflonul, cerbul sika (japonez), capra neagra s.a.

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Despre Franta

Franta este impartita in regiuni distincte , fiecare avand nume si caracteristici proprii .Spre deosebire de inaltimile din Bretagne , cea mai mare parte a regiunii nord-vestice a Frantei este formata din campii intinse .

Aceasta zona fertila , propice agriculturii , este strabatuta de mai multe rauri : Sena , Loara si Garonne , impreuna cu afluentii lor . Franta centrala , estica si sudica este deluroasa si muntoasa . Zonele inalte alcatuiesc o treime din suprafata tarii .

Muntii Vulcanici din Masivul Central sunt despartiti de lantul Alpilor francezi prin raul Rhone , al patrulea ca marime dintre raurile din Franta .In Franta intalnim patru zone diferite de clima .

Vestul este caracterizat ...

Alte referate despre: referat franta, monumente din franta, referat despre franta

Franta - o tara prospera

Cu toate ca Franta e o tara a pasunilor si a padurilor,trei patrimi din populatia Frantei traieste in orase si orasele.Oamenii se intalnesc in cafenele si resta-urante sau joaca bowling.Sporturile favorite a francezilor sunt ciclismul si tenisul.De ziua Bastiliei(14iulie),Ziua Nationala a Frantei,se tin discursuri si au loc parade.Aceasta zi celebreaza inceputul Revolutiei din 1789.

Franta o natiune de fermieri

Franta are o populatia cu cei mai multi fermieri.Solul si clima este favorabila culturilor.Nordul este racoros si cu clima blanda , avand circa 35mm de ploaie pe luna.In sud clima este mai calda si mai uscata vara,cu tempe-raturi de circa 25 grade celsius.Fermierii cultiva grau,ovaz,orez,in,sfecla de zahar,(precum) fructe si legume.Cresc animale precum oi sau vite.Franta este cunoscuta pentru vinuri si branzeturi,iar bucataria este admirata in toata lumea.

Alte referate despre: referate franta o tara prospera, franta o tara prospera, franta o tara prospera-in franceza

La France

La Garonne prend sa source en Espagne, elle a 575 km (dont 524 km en France). Les villes les plus importantes baignées par ce fleuve sont Toulouse et Bordeaux. Il se jette dans l’Océan Atlantique où il forme le plus vaste estuaire de France (72 km de long). Cet estuaire, appelé Gironde, fait de la ville de Bordeaux un port de mer. Le Rhin sort des montagnes suisses, il a une longueur de 1300 km dont 190 sur la frontière avec l’Allemagne.

Alte referate despre: referate franceza, referat franceza, paris referat in limba franceza

France

Entre ces deux reliefs s'intercalent les collines sous vosgiennes. La plaine d'Alsace, large d'une vingtaine de kilomètres, est traversée par l'Ill et le Rhin (le fleuve rhénan forme, sur une longueur d'environ 170 km, la frontière avec l'Allemagne). Elle correspond à la moitié occidentale du fossé d'effondrement rhénan qui s'étire des abords du Jura, au sud, à la rivière Lauter, au nord. Au sud-est de la plaine de Haute-Alsace, des collines de cailloutis partiellement recouvertes de lœss modèlent le Sundgau. À l'extrémité méridionale, en bordure de la Suisse, s'étendent les plis calcaires du Jura.

Alte referate despre: revolutia franceza, franceza, verbe franceza

Franta napoleoniana

Franta napoleoniana - Timp de aproape 20 ani (1795-1815), Franţa a cunoscut „pecetea” personalităţii lui Napoleon Bonaparte. Afirmat în timpul Revoluţiei ca un militar de excepţie, acesta a urcat rapid în ierarhia militară şi politică, devenind general, prim-consul (1799-1804) şi apoi împărat (1804-1815).Franta napoleoniana

Alte referate despre: franta napoleoniana, franta napoleoniana referat, referat franta napoleoniana

Napoleon Bonaparte cel mai mare conducator al Frantei

De asemenea a divortat de Josephine si in 1810 s-a insurat cu arhiducesa de Habsburg, Marie Luise, fata imparatului austriac. Prin aceasta legatura intre dinastia sa si cea mai veche casa conducatoare din Europa a sperat ca fiul sau care s-a nascut in 1811, sa fie mai usor acceptat.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei, napoleon bonaparte al frantei, napoleon bonaparte imparat al frantei

Henric IV al Frantei

Războaiele religioase
Deşi botezat Romano Catolic, Henric a fost transformat într-un calvinist de către mama sa, lidera unei mişcări protestante franceze care în timpul anului 1560 a purtat o serie de războaie civile cu catolicii. Nunta lui Henric în 1572 cu Margareta de Valois, sora monarhului Carol XI, a fost urmată de masacrul a mii de hughenoţi din Noaptea Sfântului Bartolomeu. Henric şi-a salvat propria viaţă convertindu-se romano catolic, dar a rămas prizonier la curte până în 1576. După ce a scăpat el nu şi-a recunoscut convertirea la catolicism şi şi-a asumat titlul de conducător al mişcărilor hughenoţilor.

Alte referate despre: henric iv al frantei, henrich iv al frantei-referate, henric al ii-lea al frantei

situatia economica a Frantei 1919-1930

Societati ca Saint-Gobain, Air liquide, Thomson, constituie nucleul gruparilor ce prolifereaza in toate directiile. Toate aceste firme isi asigura baze financiare solide; ratele ridicate ale profitului le permit sa-si finanteze dezvoltarea din resurse proprii (rata de autofinantare in jur de 60-70%).
In 1929 bogatia franceza reflecta prosperitatea unei tari in care venitul national a crescut cu un ritm de 4,6% anual incepand din 1923 si a carei pozitie fata de exterior s-a consolidat considerabil incepand din 1926. Francul Poincare, o data cu stabilirea sa la 65,5 miligrame de aur, a devenit o solida moneda de rezerva internationala, iar Franta va detine in 1930 un sfert din stocul de aur monetar international.

Alte referate despre: situatia economica a frantei 1919-1930, situatia economica a japoniei 1919-1930, situatia economica a frantei

Napoleon Bonaparte, imparatul Frantei

Napoleon este susţinut de către parlament nu doar cu o armată ci şi cu întreaga “flotă mediteraneană”. După ce îl evitase practic pe admiralul Nelson, Bonaparte debarcă în Africa şi câştigă “bătălia piramidelor”. O săptămână mai târziu, admiralul Nelson nimiceşte flota franceză, care era ancorată în portul Aboukir. Acest dezastru izolează practic armata franceză, care ramâne fără nici o speranţă de a fi ajutată de pe continent.

În următoarele 12 luni, Napoleon luptă şi câştigă câteva bătălii, stopează câteva răscoale în Egipt, reproiectează oraşul Cairo, flirtează cu gândul de a se converti la Islam şi conduce o campanie nereuşită de a cuceri Palestina.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei in franceza, napoleon bonaparte imparatul francezilor, referat napoleon bonaparte imparatul francezilor

Politica externa a Frantei de la intemeiere pana in zilele noastre

Dar după puţin timp el s-a întors în Franţa şi a domnit numai 100 de zile. După înfrângerea de la Waterloo, Napoleon a fost dus pe insula Sf. Elena. Congresul de la Viena a stabilit restaurarea Burbonilor, iar teritoriul Franţei a fost adus la fostelel ei hotare. Regimul din Franţa era monarhia constitutionala. După Ludovic al XVI-lea la putere vine Carol al X-lea care cu fiecare an tot mai mult se intorcea la vechile orânduiri, ceea ce a provocat răscoala din 1830, care biruind a proclamat Franţa Republică.

Alte referate despre: politica externa a frantei de la intemeiere pana in zilele noastre, politica externa a frantei, politica externa a frantei in perioada postbelica

Familia Capet: o dinastie a Frantei

Din 768 şi până în 1795, peste Franţa regii au domnit neîntrerupt. După 1795, la domnia acestei ţări s-au succedat, până în zilele noastre, împăraţi şi preşedinţi, cu o mică întrerupere între 1814 şi 1830 (familia Burbon). Din cei aproape 1000 de ani în care Franţa a fost condusă de regi, mai mult de o treime din timp aceşti regi au fost descendenţi ai lui Hugo Capet, întemeietorul dinastiei Capeţienilor. Deşi începând cu anul 1328, dinastiile Franţei nu s-au numit Capet, ele au fost, totuşi, ramuri ale acestei familii.

Alte referate despre: familia capet o dinasti a frantei, familia capetian, familia regala a frantei

Regimul politic al Canadei

Intrucât in afara federaTiei ramasesera unele posesiuni britanice ce refuzasera sa se integreze dominionului, in Actul constituTional era inscrisa posibilitatea admiterii ulterioare a acestora in Uniune. Potrivit Actului constituTional din 1867, puterea executiva a federaTiei a fost conferita monarhului englez, dar era exercitata in numele acestuia de catre un Guvernator General ajutat si sfatuit de un organism denumit Consiliul Privat al Regelui pentru Canada. Membrii Consiliului erau desemnaTi si convocaTi periodic de catre Guvernatorul General, care avea, de asemenea, dreptul de a-i revoca.

Alte referate despre: regimul politic al canadei, referat despre regimul politic al canadei, regimul politic democratic

Cartea - obiect sfant

Cartea - obiect sfant este un mister după care se ascund mii şi mii de cunoştinţe ce le destăinui pe zi ce trece . Posibilitatea de a face o carte este o ştiinţă mare. A, B, C, D... sîn tprimele litere pronunţate de că- tre oamenii micuţi-nou apăruţi în incinta instituţii- lor de învăţămînt,adică grădiniţe. Acestea sînt lite- rele studiate din prima lor carte oficială „Abece- darul”.Spun oficială,deoarece pînă la „Abecedar” fiecare copil mai răsfoieşte acasă cărţi de desene şi poveşti.

Alte referate despre: cartea obiect sfant, cartea - obiect sfant, compunere cu titlul cartea obiect sfant

Simbolismul

Simbolismul este un vechi limbaj catalizator universal care relevă complicate percepte şi credinţe, împărtăşind informaţii şi stârnind emoţii mai puternice decât un întreg dosar.Este intradevăr o formă internaţionala de comunicare ce depăşeşte barierele de limbă, istorie, naţionalitate, cultură şi religie. La baza acestui limbaj vor sta mereu semnele şi simbolurile

Alte referate despre: simbolismul, simbolismul bacovian, poezia plumb de bacovia apartine simbolismului
Referate afisate : 17
Medie note: 7.79 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK