Simbolurile frantei in limba franceza

Simbolurile Frantei

Este unul din putinele orase din lume unde nu trebuie sa mergi intr-un loc anume pentru a-ti face cumparaturile ,deoarece oportunitati intalnesti la orice pas.Vitrinele magazinelor sunt pline de energie ,creativitate si expresivitate ,asa cum putine gasesti in alte orase ale lumii.

Muzeul Luvru.

Adaposteste inestimabile opera de arta:picture Mona Lisa,numita si Geoconda,opera a lui Leonardo da Vinci sin u mai putin renumita statuie a lui Venus din Milo,reprezentand-o pe zeita Afrodita.

Arcul de Triumf

Este cel mai mare arc de trimf din lume.Are 49 m inaltime si a fost inaugurat de imparatul Napoleon in 1806.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este simbolul Frantei cel mai raspandit la nivel mundial.Numit dupa arhitectul sau ,Gustave Eiffel,este unul dintre principalele destinatii turistice.

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre-Dame din Paris nu este numai un simbol ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 11667kb
Downloads: 4304
Materia: Geografie

Franta Republique francaise

Franta Republique francaise - Situata in Europa Occidentala, Franta are o suprafata de 547.026 km, respectiv 551.602 km inluzand si insula Corsica si o populatie de58.400.000 de locuitori.Franta Republique francaise

Alte referate despre: republique francaise, la republique francaise referate ro, licenta symboles de le republique francaise

Franta

Istoria:
Teritoriul Frantei populat in antichitate de triburi celtice (gali), este cucerit de Caesar (59-51 i.Hr.) si transformat in provincie romana. Francii popor germanic stabilit in sec. 5 in Galia, se contopesc cu galo-romanii si dau nastere in sec. urmatoare pop. francez.

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Despre Franta

Franta este impartita in regiuni distincte , fiecare avand nume si caracteristici proprii .Spre deosebire de inaltimile din Bretagne , cea mai mare parte a regiunii nord-vestice a Frantei este formata din campii intinse .

Aceasta zona fertila , propice agriculturii , este strabatuta de mai multe rauri : Sena , Loara si Garonne , impreuna cu afluentii lor . Franta centrala , estica si sudica este deluroasa si muntoasa . Zonele inalte alcatuiesc o treime din suprafata tarii .

Muntii Vulcanici din Masivul Central sunt despartiti de lantul Alpilor francezi prin raul Rhone , al patrulea ca marime dintre raurile din Franta .In Franta intalnim patru zone diferite de clima .

Vestul este caracterizat ...

Alte referate despre: referat franta, monumente din franta, referat despre franta

Industria Frantei

Politica de reconversiune energetica (reducerea dependentei de importul de hidrocarburi) a condus la sporirea la 70% a ponderii centralelor nucleare in productia de energie electrica (locul intai pe glob). Marile concentrari industriale sunt: regiunea pariziana, valea Rhônului, Sena inferioara, zona Lyon. Productia industriala este extrem de diversificata, pondere mai mare in cadrul exportului avand industria autovehiculelor, utilajelor industriale, aeronautica, chimia de sinteza si industria alimentara (unt, branzeturi si vinuri).

Alte referate despre: industria frantei, referat industria frantei, industria frantei referat

La France

La France est située en même temps au Nord et au Sud de L’Europe. Cette réalité géographique pourrait expliquer la variété extraordinaire qu’on rencontre à l’intérieur de ses frontières..

Les pays voisins de la France sont : à l’est – la Belgique, le Luxembourg, l’Allemagne, la Suisse et l’Italie ; au sud – la Mer Méditerranée et l’Espagne ; à l’ouest – l’Océan Atlantique et au nord il y a la Manche et la Mer du Nord (le Pas de Calais). Grâce aux D.O.M. et T.O.M., la France est présente sous toutes les latitudes et dans les deux hémisphères.

Le relief – La France offre une mosaïque de paysages. Cette grande variété provient de la diversité du milieu naturel. Les montagnes : Au centre du pays se trouve un vaste plateau granitique de 800 a 1000 mètres d’altitude ; c’est le Massif Central. A l’est, une haute chaîne de montagnes, les Alpes, s’élevant jusqu'à 4810 mètres (le Mont Blanc), ...

Alte referate despre: referate franceza, referat franceza, paris referat in limba franceza

France

Annexée par le royaume mérovingien d'Austrasie, l'Alsace devint le centre du duché d'Alamannie au VIe siècle. Mais, en 744-746, la dynastie carolingienne s'appropria le pays qu'elle divisa en deux comtés : le Nordgau et le Sundgau. Au partage de l'empire de Charlemagne, l'Alsace fut inclue dans la Lotharingie par le traité de Verdun (843). En 870, Louis II le Germanique l'absorba par le traité de Mersen. Durant près de huit siècles, l'Alsace demeura une terre germanique. Dès le XIIIe siècle, la famille des Habsbourg domina la Haute-Alsace. Durant les XIIe et XIIIe siècles, l'Alsace connut une longue période de prospérité et au XIVe siècle, son commerce prit une dimension internationale. Mais la guerre de Cent Ans mit à mal les échanges et notamment les foires.

Alte referate despre: revolutia franceza, franceza, verbe franceza

Franta napoleoniana

Campania din Egipt şi politica expansionistă a Directoratului au grăbit formarea celei de-a doua coaliţii antifranceze, în care intrau Anglia, Austria, Rusia şi Turcia. Generalul rus Suvorov a obţinut victoria de la Novi (august 1799) şi francezii au pierdut Italia. Un corp expediţionar englez a debarcat în Olanda. Invazia străină ameninţa din nou hotarele Franţei.

Alte referate despre: franta napoleoniana, franta napoleoniana referat, referat franta napoleoniana

Revolutia franceza ppt

Revolutia franceza a rasturnat monarhia absoluta, proclamand "Libertate, Egalitate si Fraternitate" si a reusit sa respinga atacurile puterilor ostile din Europa. A reusit sa deschida o era noua in istorie, chiar daca jertfa a fost enorma.Caderea Bastiliei, la 14 iulie 1789, a reprezentat sfarsitul monarhiei franceze si inceputul revolutiei franceze ce avea sa dureze zece ani. In mai 1789, pentru Ludovic XVI a devenit evident faptul ca finantele guvernului francez aveau nevoie de o reforma . Ca urmare, Ludovic a convocat o adunare importanta a Starilor Generale, un ansamblu ce reprezenta cele trei paturi sociale importante ale Frantei (clericii, nobilimea si oamenii obisnuiti).

Alte referate despre: revolutia franceza ppt, revolutia franceza prezentare ppt, revolutia franceza referat

Revolutia franceza - cauze si origine

Nobilii nu erau mulţumiţi cu poziţia lor ei dorind sa obţină controlul permanent asupra monarhiei.Burghezia era nemulţumită de faptul că gu-vernarea monarhică şi structura tradiţională a Stăarilor împiedicau împlinirea idealurilor economice şi politice. Regele era reprezentat în teritoriu de intendenţi de poliţie, justiţie şi finanţe în cele 34 de circumscripţii ale Franţei.

Alte referate despre: revolutia franceza - cauze si origine, revolutia franceza 1789, referat revolutia franceza

Incursiuni culinare internationale - bucataria italiana, spaniola, chinezeasca si franceza

Bucataria franceza
Bucataria franceza este cea mai rafinata si apreciata din Europa si poate chiar din intreaga lume. Franta este un paradis culinar, iar arta culinara este un cult, avand o traditie de cateva secole de rafinament si excelenta. Pe tot teritoriul, bucataria franceza este caracterizata printr-un numar mare de tehnici, unele extrem de complicate care servesc drept baza.

Alte referate despre: incursiuni culinare internationale, referat incursiuni culinare internationale, preparate culinare din bucataria italiana

Revolutia americana si revolutia franceza

Noul stat care a avut la geneza sa Declaraţia de Independenţă, a primit numele de Statele Unite ale Americii, după adoptarea Constituţiei din anul 1878. Prin acea Constituţie, americanii au devenit primul exemplul al istoriei moderne, în care un popor şi-a construit în mod deliberat sistemul sub care dorea să trăiască .

Alte referate despre: revolutia franceza si americana, revolutia franceza engleza americana 1848, asemanari si deosebiri intre revolutia americana engleza si franceza

Revolutia franceza

Datoriile curţii s-a acumulat de-a lungul anilor şi situaţia a devenit critică sub domnia lui Ludovic al XVI-lea (1774 – 1793). O serie întreagă de miniştri talentaţi au încercat să facă reforme în sistemul monetar, dar nobilimea i-a împiedicat de fiecare dată. Într-un război nou, Franşa a ajutat coloniştii americani împotriva Marii Britanii, victoria constând foarte mult coroană. După ce şedinţele nobilimii au refuzat din nou reforma în sistemul fiscal, Ludovic al XVI-lea, într-un mod total neobişnuit, a convocat adunarea Stărilor Generale.

Alte referate despre: revolutia franceza 1848, revolutia franceza rezumat, revolutia franceza cauze

Revolutia Franceza

Revolutia Franceza.În cursul secolului XVII, Franţa a înregistrat, o dată cu întreaga populaţie a Europei, o importantă creştere demografică (de la 14-22 mil locuitori spre 23-28 milioane locuitori), chier dacă s-a situat sub media europeană a acelor vremuri.

Alte referate despre: revolutia franceza din 1789, revolutia franceza din 1848, revolutia franceza referat istorie

Politica franceza

Jacques René Chirac (născut la Paris 29 noiembrie, 1932) a fost ales preşedinte al Republicii Franceze în 1995 şi 2002 (fiind, între timp, co-prinţ al Andorrei).Jacques Chirac a fost colaborator al preşedinţilor francezi Georges Pompidou în anii 1960 şi Valéry Giscard d'Estaing în anii 1970. A fost primar al Parisului din 1977 până în 1995 şi prim-ministru în 1974 - 1976 şi 1986 - 1988. A candidat prntru postul de preşedinte fără succes în 1981 şi 1988, şi a fost ales în 1995 şi 2002.

Alte referate despre: politica franceza, personalitate politica franceza, despre politica franceza

Revolutia franceza

Chiar regele, care jurase sa respecte constitutia, a incercat sa fuga din Paris, ceea ce a determinat suspendarea sa temporara din functie. Peplan extern, s-a declansat razboiul cu Austria si Prusia. In acest context, la 10 august 1792 s-a produs o noua revolta a parizienilor, prin care monarhia a fost inlaturata, iar puterea a fost incredintata (prin alegeri) unei adunari noi numite Conventia Nationala.

Alte referate despre: referat despre revolutia franceza, referat istorie revolutia franceza, revolutia franceza si napoleon

Henric IV al Frantei

Lider militar
Furtuna creată de Henric la poarta oraşului Chaors în 1580 i-a început cariera de lider militar. În multe bătălii pana să albă o puteai găsi oriunde bătălia era aspră. El a câştigat o victorie mare la Countras în 1587 în războiul cunoscut sub numele de Războiul celor Trei Henrici, şi doi ani mai târziu a format o alianţă cu Henric III împotriva Ligii Sfânte, condusă de familia de Guise. Când regele de Valois a fost omorât în 1589, Henric a devenit regele Franţei ca Henric IV.

Alte referate despre: henrich iv al frantei-referate, henric iv al frantei, henric al iv al frantei
Referate afisate : 17
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles