Simbolurile frantei wikipedia

Simbolurile Frantei

Este unul din putinele orase din lume unde nu trebuie sa mergi intr-un loc anume pentru a-ti face cumparaturile ,deoarece oportunitati intalnesti la orice pas.Vitrinele magazinelor sunt pline de energie ,creativitate si expresivitate ,asa cum putine gasesti in alte orase ale lumii.

Muzeul Luvru.

Adaposteste inestimabile opera de arta:picture Mona Lisa,numita si Geoconda,opera a lui Leonardo da Vinci sin u mai putin renumita statuie a lui Venus din Milo,reprezentand-o pe zeita Afrodita.

Arcul de Triumf

Este cel mai mare arc de trimf din lume.Are 49 m inaltime si a fost inaugurat de imparatul Napoleon in 1806.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este simbolul Frantei cel mai raspandit la nivel mundial.Numit dupa arhitectul sau ,Gustave Eiffel,este unul dintre principalele destinatii turistice.

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre-Dame din Paris nu este numai un simbol ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 11667kb
Downloads: 4304
Materia: Geografie

Franta Republique francaise

Corsica – insula a Marii Mediterane – a devenit parte integranta a Frantei in 1.768. Are o suprafata de 8.680 km si 250.000 locuitori. Situata la 180 km in sud-estul orasului Nisa, Corsica are un relief accidentat, mai inalt in N-V, unde inaltimea maxima ajunge la 2.710 m pe varful Monte Cinto, iar in partea estica se afla o campie litorala fertila (Plaine d’Aleria). Numai aceasta parte, ce reprezinta 2% din suprafata insulei, se cultiva cu maslini, portocali, vita-de-vie, restul fiind acoperita de paduri.

Alte referate despre: republique francaise, la republique francaise referate ro, licenta symboles de le republique francaise

Franta

Populatia:
57 206 000 loc. (1 801:27 350 000; 1 901: 38 960 000; 1 921: 39 210 000; 1 960: 45 680 000), natalitate 13,3%o, mortalitate %o; pop. urbana 74 %. Aglomeratii urbane principale (mii loc.): Lyon (1 262), Marseille/ Marsila (1 087), Lille (950), Bordeaux (685), Toulouse (608), Nantes (491), Nice (475), Toulon (438), Grenoble (400), Strasbourg (388), Rouen (380).

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Despre Franta

Porumb si sfecla de zahar , este caracterizat prin diferente mari intre sezonul rece si cald (ierni reci si veri deosebit de calduroase ) . In apropierea Marii Mediterane , in sud si in insula Corsica , caldura prezenta tot anul permite cultivarea livezilor cu citrice si maslini .

Franta este renumita pentru vinurile sale de soi , mai ales cele produse din strugurii ce cresc in podgoriile din Burgundia ,Bordeaux si Champagne .

Alte referate despre: referat franta, monumente din franta, referat despre franta

Industria Frantei

Franta este una din tarile puternic industrializate.Are o industrie grea,foarte dezvoltata (rafinarii de petrol,industrai siderurgica, industria aluminiului,industria cimentului , a hartiei si celulozei, industria chimica si constructiile de masini).Industria autovehiculelor este a patra ca marime din lume dupa Japonia , SUA si Germania.Doar 3 tari au mai multi locuitori si un venit mediu pe locuitor mai mare ca Franta: SUA , Japonia si Germania Economia franceza produce ea singura 1/5 din totalul veniturilor tarilor din C.E.E. .In toate tinuturile Frantei prospera turismul , mai ales pe litoral,in munti si Paris.

Alte referate despre: industria frantei, referat industria frantei, industria frantei referat

La France

Elle descend du Massif Central, traverse le Bassin Parisien (et les villes de Tours et d’Orléans) et se jette dans l’Océan Atlantique. Le Rhône traverse la France du nord au sud. Il prend sa source en Suisse (en France il arrose les villes de Lyon et d’Avignon) et il a une longueur de 812 km (520 sur le territoire français). Il se jette dans la Méditerranée au travers d’un delta de plus de 50 km, constitué par ses alluvions, la Camargue.

Alte referate despre: referate franceza, referat franceza, paris referat in limba franceza

France

Entre ces deux reliefs s'intercalent les collines sous vosgiennes. La plaine d'Alsace, large d'une vingtaine de kilomètres, est traversée par l'Ill et le Rhin (le fleuve rhénan forme, sur une longueur d'environ 170 km, la frontière avec l'Allemagne). Elle correspond à la moitié occidentale du fossé d'effondrement rhénan qui s'étire des abords du Jura, au sud, à la rivière Lauter, au nord. Au sud-est de la plaine de Haute-Alsace, des collines de cailloutis partiellement recouvertes de lœss modèlent le Sundgau. À l'extrémité méridionale, en bordure de la Suisse, s'étendent les plis calcaires du Jura.

Alte referate despre: revolutia franceza, franceza, verbe franceza

Franta napoleoniana

Situaţia politică a Franţei era complicată în anii Directoratului. Deşi noua Constituţie prezerva principiul separaţiei puterilor în stat, cele două adunări legiuitoare fiind constituite prin alegeri libere, iar libertatea cuvântului fiind garantată, în practică, însă, funcţionarea regimului democratic prezenta numeroase fisuri; astfel, în 1797 armata a fost folosită pentru a elimina majoritatea regalistă aleasă în Consiliul celor Cinci Sute, iar în 1798 alegerile au fost anulate datorită majorităţii iacobine ce se prefigura.

Alte referate despre: franta napoleoniana, franta napoleoniana referat, referat franta napoleoniana

Formarea Frantei

Capetienii
Primii capetieni au supravietuit cu greu, desi pana in 1328 dinastia lor ar fi trebuit sa domneasca asupra unui regat mult mai mare. Pe langa pozitia centrala a regiunii Ile de France, capefienii au avut norocul de a avea viata lunga, astfel incat politica lor a putut fi exercitata fara intrerupere perioade lungi de timp. Mai mult, fiecare rege capetian isi incorona propriul fiu in timpul vietii, o miscare inteleapta care elimina alti pretendenti la tron.
In lumea medievala izolata, popularitatea regelui avea importanta majora insa, inevitabil, nu toti capetienii au fost conducatori straluciti. Totusi, la sfarsitul secolului XI si inceputul secolului XII, domeniul regal (regiuni controlate in mod mai mult sau mai putin direct de rege) s-a marit treptat.

Alte referate despre: formarea frantei, formarea frantei ca stat, despre formarea frantei

Henric IV al Frantei

Henric IV al Frantei - Fiul său şi al Caterinei de Medici a fost un alt purtător al numelui “Henric”. Henric III a fost ultimul rege din dinastie de Valois. A fost şi rege al Poloniei (1573-1574). Domnia lui s-a caracterizat printr-o fiscalitate apăsătoare care a nemulţumit atât pe hughenoţi cât şi pe catolici.

Alte referate despre: henric iv al frantei, henrich iv al frantei-referate, referat henric al 4 regele frantei

Invadarea Frantei in al doilea razboi mondial

La 7 martie 1936, Germania, violand nu numai Tratatul de la Versailles, ci si acordurile de la Locarno, reocupa zona renana demilitarizata. In fata actiunii unilaterale a Germaniei ar fi trebuit sa se decreteze mobilizarea, sa se lanseze un ultimatum si, la nevoie, sa se recurga la forta. Atat Franta, cat si Marea Britanie trec prin dificultati, insa raman democratii. In Franta, in 1934, dupa diverse rebeliuni provocate de extrema dreapta, partidele de stanga se unesc intr-un Front Popular, care castiga alegerile din 1936.

Alte referate despre: caracteristica generala a frantei dupa al doilea razboi mondial, participarea frantei la al doilea razboi mondial, frantei dupa al doilea razboi mondial

Familia Capet: o dinastie a Frantei

Cei mai mari dintre regii Capeţieni au fost: Filip al II-lea August, Ludovic al IX-lea (Sfântul Ludovic)şi Filip al IV-lea cel Frumos. Regii dinastiei s-au asigurat de faptul că vor domni peste aproape toată Franţa direct, prin încorporarea de ţinuturi la domeniile coroanei. În 1328, când Carol al IV-lea a murit fără a lăsa moştenitori de parte masculină, familia de Valois, o ramură mai tânără a familiei Capet a urmat la conducerea Franţei până în 1589.

Alte referate despre: familia capet o dinasti a frantei, familia capetian, familia regala a frantei

Revolutia franceza ppt

Revolutia franceza a rasturnat monarhia absoluta, proclamand "Libertate, Egalitate si Fraternitate" si a reusit sa respinga atacurile puterilor ostile din Europa. A reusit sa deschida o era noua in istorie, chiar daca jertfa a fost enorma.Caderea Bastiliei, la 14 iulie 1789, a reprezentat sfarsitul monarhiei franceze si inceputul revolutiei franceze ce avea sa dureze zece ani. In mai 1789, pentru Ludovic XVI a devenit evident faptul ca finantele guvernului francez aveau nevoie de o reforma . Ca urmare, Ludovic a convocat o adunare importanta a Starilor Generale, un ansamblu ce reprezenta cele trei paturi sociale importante ale Frantei (clericii, nobilimea si oamenii obisnuiti).

Alte referate despre: revolutia franceza ppt, revolutia franceza prezentare ppt, revolutia franceza referat

Regimul politic al Canadei

Referat despre Regimul politic al Canadei
Radacinile istorice ale sistemului constituTional canadian
Sistemul constituTional canadian s-a format - istoric vorbind - in legatura directa cu procesul de infiltrare a colonistilor europeni pe continentul nord-american si apoi cu procesul de emancipare politica a teritoriilor deTinute de acestia, iniTial in numele Coroanei FranTei si in final, al Angliei. Colonistii francezi stabiliTi la inceputul secolului al XVI-lea pe malurile fluviului St. Laurent au intemeiat aici Noua FranTa, a carei capitala a constituit-o Fortul Quebec.

Alte referate despre: regimul politic al canadei, referat despre regimul politic al canadei, regimul politic democratic

Napoleon

Bonaparte raspunse cu promtitudine la apelul “Frantei” organizand lovitura de stat din 18 Brumar anul al VIII-lea al Republicii (9 noiembrie 1799. Motivand ca descoperise un complot, el cere Consiliului batranilor si Consiliului celor 500 sa-si mute provizoriu resedinta pana la limpezirea starii de fapt la St. Cloud, o mica localitate din apropierea Parisului. Aici, sprijinit de trupele sale credincioase, el dizolva cele doua organisme.

Alte referate despre: napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte referat, napoleon bonaparte

Simbolismul

Înjurătura:este o formă a magiei verbale, o variantă degradată a descântecului şi blestemului.Din punct de vedere psihologic, înjurătura atestă nevoia de descărcare emoţională a omului, dar şi un gen de înclinaţie spre blasfemie, care îl situează cumva în afara obişnuitului şi a normalităţii, oferindu-i valenţe demonice.

Alte referate despre: simbolismul, simbolismul bacovian, poezia plumb de bacovia apartine simbolismului

Congresul de la Viena si Sfanta Alianta

„Diplomatia clasica“ in viziunea Congresului de la Viena
Charles Maurice de Talleyrand Périgord (1754-1838), unul dintre cei mai mari diplomati ai Frantei si ai lumii, a avut un rol important in conturarea si adoptarea hotararilor Congresului de la Viena (1814-1815).

Alte referate despre: congresul de la viena si sfanta alianta, congresul de la viena si sfanta alianta referat, referat congresul de la viena si sfanta alianta
Referate afisate : 17
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles