Simbolurile frantei wikipedia 26478

Simbolurile Frantei

Este unul din putinele orase din lume unde nu trebuie sa mergi intr-un loc anume pentru a-ti face cumparaturile ,deoarece oportunitati intalnesti la orice pas.Vitrinele magazinelor sunt pline de energie ,creativitate si expresivitate ,asa cum putine gasesti in alte orase ale lumii.

Muzeul Luvru.

Adaposteste inestimabile opera de arta:picture Mona Lisa,numita si Geoconda,opera a lui Leonardo da Vinci sin u mai putin renumita statuie a lui Venus din Milo,reprezentand-o pe zeita Afrodita.

Arcul de Triumf

Este cel mai mare arc de trimf din lume.Are 49 m inaltime si a fost inaugurat de imparatul Napoleon in 1806.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este simbolul Frantei cel mai raspandit la nivel mundial.Numit dupa arhitectul sau ,Gustave Eiffel,este unul dintre principalele destinatii turistice.

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre-Dame din Paris nu este numai un simbol ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 11667kb
Downloads: 4304
Materia: Geografie

Franta Republique francaise

Corsica – insula a Marii Mediterane – a devenit parte integranta a Frantei in 1.768. Are o suprafata de 8.680 km si 250.000 locuitori. Situata la 180 km in sud-estul orasului Nisa, Corsica are un relief accidentat, mai inalt in N-V, unde inaltimea maxima ajunge la 2.710 m pe varful Monte Cinto, iar in partea estica se afla o campie litorala fertila (Plaine d’Aleria). Numai aceasta parte, ce reprezinta 2% din suprafata insulei, se cultiva cu maslini, portocali, vita-de-vie, restul fiind acoperita de paduri.

Alte referate despre: republique francaise, la republique francaise referate ro, licenta symboles de le republique francaise

Franta

Istoria:
Teritoriul Frantei populat in antichitate de triburi celtice (gali), este cucerit de Caesar (59-51 i.Hr.) si transformat in provincie romana. Francii popor germanic stabilit in sec. 5 in Galia, se contopesc cu galo-romanii si dau nastere in sec. urmatoare pop. francez.

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Despre Franta

Franta este cea mai intinsa tara din Europa ,dupa Rusia si Ucraina .Aceasta are granite naturale pe toata lungimea frontierelor sale , cu exceptia portiunii de nord-est, unde sesurile din Flandra si inaltimile Ardenilor trec in Belgia .

Alte referate despre: referat franta, monumente din franta, referat despre franta

La France

La Garonne prend sa source en Espagne, elle a 575 km (dont 524 km en France). Les villes les plus importantes baignées par ce fleuve sont Toulouse et Bordeaux. Il se jette dans l’Océan Atlantique où il forme le plus vaste estuaire de France (72 km de long). Cet estuaire, appelé Gironde, fait de la ville de Bordeaux un port de mer. Le Rhin sort des montagnes suisses, il a une longueur de 1300 km dont 190 sur la frontière avec l’Allemagne.

Alte referate despre: referate franceza, referat franceza, paris referat in limba franceza

France

Annexée par le royaume mérovingien d'Austrasie, l'Alsace devint le centre du duché d'Alamannie au VIe siècle. Mais, en 744-746, la dynastie carolingienne s'appropria le pays qu'elle divisa en deux comtés : le Nordgau et le Sundgau. Au partage de l'empire de Charlemagne, l'Alsace fut inclue dans la Lotharingie par le traité de Verdun (843). En 870, Louis II le Germanique l'absorba par le traité de Mersen. Durant près de huit siècles, l'Alsace demeura une terre germanique. Dès le XIIIe siècle, la famille des Habsbourg domina la Haute-Alsace. Durant les XIIe et XIIIe siècles, l'Alsace connut une longue période de prospérité et au XIVe siècle, son commerce prit une dimension internationale. Mais la guerre de Cent Ans mit à mal les échanges et notamment les foires.

Alte referate despre: revolutia franceza, franceza, verbe franceza

Franta napoleoniana

Economia era într-o situaţie critică, fiind caracterizată de inflaţie, speculă, creşterea preţurilor, imposibilitatea plăţii salariilor, lucruri aparţinând realităţii care intrau într-o puternică contradicţie cu viaţa luxoasă afişată de cei proaspăt îmbogăţiţi.

Alte referate despre: franta napoleoniana, franta napoleoniana referat, referat franta napoleoniana

Formarea Frantei

Filip cel Drept
Nepotui lui Ludovic, Filip al IV-lea (1285-1314), cunoscut ca Filip cel Drept, a avut un caracter foarte diferit, cu ambitii inalte si putine scrupule. A reluat conflictul cu regii Angliei, dar in cele din urma nu a reusit sa confiste posesiunile lui Edward I din sud-vestul Frantei. De asemenea, Filip nu a reusit sa patrunda in Flandra, nordul Frantei; si, de fapt, victoria flamanda de la Courtrai din 1302 a demonstrat ca cavaleria feudala nu mai era forta irezistibila de odinioara. Totusi, triumful lui Filip asupra celui mai inversunat dintre toti papii Evului Mediu, papa Bonifaciu al VIII-lea, a dus la aparitia statului national.

Alte referate despre: formarea frantei, formarea frantei rezumat, despre formarea frantei

Henric IV al Frantei

Războaiele religioase
Deşi botezat Romano Catolic, Henric a fost transformat într-un calvinist de către mama sa, lidera unei mişcări protestante franceze care în timpul anului 1560 a purtat o serie de războaie civile cu catolicii. Nunta lui Henric în 1572 cu Margareta de Valois, sora monarhului Carol XI, a fost urmată de masacrul a mii de hughenoţi din Noaptea Sfântului Bartolomeu. Henric şi-a salvat propria viaţă convertindu-se romano catolic, dar a rămas prizonier la curte până în 1576. După ce a scăpat el nu şi-a recunoscut convertirea la catolicism şi şi-a asumat titlul de conducător al mişcărilor hughenoţilor.

Alte referate despre: henrich iv al frantei-referate, henric iv al frantei, henric al iii-lea al frantei

situatia economica a Frantei 1919-1930

SOCIETATE TRANSFORMATA DE RAZBOI
Modernizarea economica a anilor '20 declanseaza mutatii sociale de lunga durata in sanul unei societati franceze ale carei baze traditionale au fost zguduite de consecintele Marelui Razboi.

Alte referate despre: situatia economica a frantei 1919-1930, situatia economica a japoniei 1919-1930, situatia economica a frantei

Invadarea Frantei in al doilea razboi mondial

La 7 martie 1936, Germania, violand nu numai Tratatul de la Versailles, ci si acordurile de la Locarno, reocupa zona renana demilitarizata. In fata actiunii unilaterale a Germaniei ar fi trebuit sa se decreteze mobilizarea, sa se lanseze un ultimatum si, la nevoie, sa se recurga la forta. Atat Franta, cat si Marea Britanie trec prin dificultati, insa raman democratii. In Franta, in 1934, dupa diverse rebeliuni provocate de extrema dreapta, partidele de stanga se unesc intr-un Front Popular, care castiga alegerile din 1936.

Alte referate despre: caracteristica generala a frantei dupa al doilea razboi mondial, participarea frantei la al doilea razboi mondial, frantei dupa al doilea razboi mondial

Napoleon Bonaparte, imparatul Frantei

Rusia trimite trei armate în vestul Europei: una în Olanda, o a doua în Elveţia şi ceea de a treia, sub comanda mareşalului Suvarov (părintele armatei moderne ruse), în nordul Italiei pentru a ajuta armata rusească să îşi recucerească teritoriile pierdute. Sub conducerea lui Suvarov, armata rusă îi învinge pe rând, pe generalul Moreau la Cassano, pe generalul Mc Donald la Irelebia şi pe generalul Joubert la Novi.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei, napoleon bonaparte imparatul frantei in franceza, napoleon bonaparte al frantei

Politica externa a Frantei de la intemeiere pana in zilele noastre

Mazarini a incheiat pacea de la Pirinei cu Spania. Pe timpul cârmuirii lui Ludovic al XIV-lea politica externă a Franţei devine agresivă, jertvele căreia au fost Germania de Vest, Niderlandele Spaniole. Franţa în a doua jumătate a secolului al XVII-lea avea rolul de hegemon în Europa de Vest. În acest timp Franţa a dus multe razboaie cu scopul acaparării Spaniei, care au adus Franţei foarte multe cheltuieli. După Ludovic al XIV-lea la putere vine Ludovic al XV-lea, care a pierdut fiecare război în care se implica şi care a dus ţara la istovire totală. Din această cauză a izbucnit Marea Revoluţie Franceză din 1789 pe parcursul careia s-au format 2 coaliţii antifranceze, armatele cărora erau respinse de francezi.

Alte referate despre: politica externa a frantei de la intemeiere pana in zilele noastre, politica externa a frantei, politica externa a frantei in perioada postbelica

Regimul politic al Canadei

La sfârsitul secolului al XVIII-lea, datorita ostilitaTii existente intre colonistii de origine franceza si cei de origine engleza, colonia a fost separata in doua provincii: Canada Superioara si Canada Inferioara (franceza). In anul 1840, Parlamentul britanic a hotarât insa unirea celor doua provincii. In anul 1867, acelasi Parlament a adoptat „Actul Americii de Nord Britanice", care a organizat Canada pe principiile unei federaTii constituite din 4 provincii . in ceea ce priveste raporturile sale cu Marea Britanie, Canada a capatat, prin acest act constituTional, un statut de dominion . Chiar din preambulul Actului constituTional („Legea constituTionala") din 1867 rezulta hotarârea celor patru provincii de a pune bazele unei organizari constituTionale de tip federativ, in acord cu principiile cutumei constituTionale a Regatului Unit. Scopul urmarit prin aceasta racordare constituTionala era clar definit: „Sa se dezvolte prosperitatea provinciilor si sa se favorizeze interesele ...

Alte referate despre: regimul politic al canadei, referat despre regimul politic al canadei, regimul politic democratic

Napoleon

Bonaparte raspunse cu promtitudine la apelul “Frantei” organizand lovitura de stat din 18 Brumar anul al VIII-lea al Republicii (9 noiembrie 1799. Motivand ca descoperise un complot, el cere Consiliului batranilor si Consiliului celor 500 sa-si mute provizoriu resedinta pana la limpezirea starii de fapt la St. Cloud, o mica localitate din apropierea Parisului. Aici, sprijinit de trupele sale credincioase, el dizolva cele doua organisme.

Alte referate despre: napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte referat, napoleon bonaparte

Simbolismul

Tutunul:plantă adusă din America, era folosită de vechile populaţii amerindiene în diferite ritualuri de sacrificiu şi în diverse ceremonii religioase.Însă, în Europa, tutunul a căpătat însuşirile unei plante infernale, fiind asociată cu Diavolul considerată astfel singura plantă creată de acesta.În mitofolclorul românesc există şi o divinitate a tutunului numită Pâca sau Pafa.

Alte referate despre: simbolismul, simbolismul bacovian, poezia plumb de bacovia apartine simbolismului

Ioana D`arc

In februarie 1429, tanara - acum in varsta de 17 ani - porneste spre Chinon. Anturajul Delfinului incearca sa-l convinga ca demersul ei poate fi o capcana. Soacra acestuia, Yolande d'Aragon - care avea o mare influenta asupra sa - insista s-o primeasca, pentru ca a auzit de "puterile" Ioanei. Carol hotaraste sa o puna la incercare. Fata il recunoaste "dupa un semn" si ii dezvaluie patru profetii.

Alte referate despre: ioana d arc, referat ioana d arc, ioana d arc referat
Referate afisate : 17
Medie note: 7.86 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles