Simbolurile frantei wikipedia 4855

Simbolurile Frantei

Paris. Este unul din putinele orase din lume unde nu trebuie sa mergi intr-un loc anume pentru a-ti face cumparaturile ,deoarece oportunitati intalnesti la orice pas.Vitrinele magazinelor sunt pline de energie ,creativitate si expresivitate ,asa cum putine gasesti in alte orase ale lumii.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 11667kb
Downloads: 4292
Materia: Geografie

Franta Republique francaise

Corsica – insula a Marii Mediterane – a devenit parte integranta a Frantei in 1.768. Are o suprafata de 8.680 km si 250.000 locuitori. Situata la 180 km in sud-estul orasului Nisa, Corsica are un relief accidentat, mai inalt in N-V, unde inaltimea maxima ajunge la 2.710 m pe varful Monte Cinto, iar in partea estica se afla o campie litorala fertila (Plaine d’Aleria). Numai aceasta parte, ce reprezinta 2% din suprafata insulei, se cultiva cu maslini, portocali, vita-de-vie, restul fiind acoperita de paduri.

Alte referate despre: republique francaise, la republique francaise referate ro, licenta symboles de le republique francaise

Franta

Natura:
Cea mai mare tara ( ca suprafata ) din Europa Occidentala, cu doua fatade maritime ( Oc. Atlantic si Marea Mediterana ), Franta are un relief variat: Muntii Alpi ( alt. max. Mont Blank - 4 810), cu vai adanci si relief glaciar tipic ( ghetari, lacuri, creste ascutite, vai), in SE, Muntii Pirinei, semeti si ei, la granita cu Spania ( alt. max. 3 404m) si Muntii Jura si Vosgi, mai scunzi si mai vechi ( alt. sub 1 750m) in E, bine impaduriti, carora li se adauga reg. colinare si podisuri - Ardenii in N, Masivul Armorican in NV, Masivul Central dominat de inaltimi vulcanice, in partea central - sudica, precum si bazine si culoare depresionare ( bazinul Parisului, al Acvitaniei, culoarul Rhônului, Campia Alsaciei) si campii litorale ( Languedoc, Ruossillon, Gascogne). Clima este temperat - oceanica, cu precipitatii mai bogate in V si in muntii inalti (peste 1 000 mm/an) si mediteraneana (precipitatii 500 mm/an ) pe litoralul sudic, unde vanturi reci, precum mistralul si tramontanul, ...

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Despre Franta

Franta este impartita in regiuni distincte , fiecare avand nume si caracteristici proprii .Spre deosebire de inaltimile din Bretagne , cea mai mare parte a regiunii nord-vestice a Frantei este formata din campii intinse .

Aceasta zona fertila , propice agriculturii , este strabatuta de mai multe rauri : Sena , Loara si Garonne , impreuna cu afluentii lor . Franta centrala , estica si sudica este deluroasa si muntoasa . Zonele inalte alcatuiesc o treime din suprafata tarii .

Muntii Vulcanici din Masivul Central sunt despartiti de lantul Alpilor francezi prin raul Rhone , al patrulea ca marime dintre raurile din Franta .In Franta intalnim patru zone diferite de clima .

Vestul este caracterizat ...

Alte referate despre: referat franta, monumente din franta, referat despre franta

La France

Située a l’ouest de l’Europe, la France est la plus ancienne nation européenne (sous sa forme actuelle elle date depuis le XV-e siècle). En parlant de la naissance de la France il faut d’abord mentionner l’arrivée des Celtes en Gaule vers 500 avant J.-C. Puis, en 52 av. J.-C. Vercingétorix, le chef gaulois, se rend à Jules César. La Gaule devient romaine. Ensuite, en 486, Clovis, le roi des Francs, entreprend la conquête de la Gaule et il fonde le royaume franc.

Alte referate despre: referate franceza, referat franceza, paris referat in limba franceza

France

Entre temps, l'effacement du pouvoir impérial et l'ascension de la bourgeoisie urbaine entraînèrent le morcellement politique de l'Alsace. Dès 1354, dix villes impériales ( Colmar, Haguenau, Kaysersberg, Mulhouse, Munster, Obernai, Rosheim, Sélestat, Turckheim, Wissembourg) s'unirent dans la décapole d'Alsace pour s'émanciper des seigneuries. En 1439, Strasbourg s'émancipa de sa tutelle ecclésiastique. Seul, le landgraviat de Haute-Alsace demeura sous le contrôle impérial de la famille des Habsbourg.

Alte referate despre: revolutia franceza, franceza, verbe franceza

Franta napoleoniana

Economia era într-o situaţie critică, fiind caracterizată de inflaţie, speculă, creşterea preţurilor, imposibilitatea plăţii salariilor, lucruri aparţinând realităţii care intrau într-o puternică contradicţie cu viaţa luxoasă afişată de cei proaspăt îmbogăţiţi.

Alte referate despre: franta napoleoniana, franta napoleoniana referat, referat franta napoleoniana

Napoleon Bonaparte cel mai mare conducator al Frantei

In 1809 Napoleon i-a invins pe austrieci din nou la Wagram, anexand Provinciile Illyriane (acum parti ale Sloveniei, Croatiei, Bosniei,Hertegovinei, Serbiei si Muntenegrului), si a abolit Statele Papale.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei, napoleon bonaparte al frantei, napoleon bonaparte imparat al frantei

Henric IV al Frantei

Scurtă istorie a vieţii
Henric IV a restaurat stabilitatea după războaiele religioase din secolul 16. El a fost primul rege din dinastia de Burbon în Franţa şi deasemenea, rege al Navarrei. Henric a fost născut în Pau în Navarria la 13 Decembrie 1553. Tatăl său, Antoine de Burbon, duce de Vendome, a fost descendat în a 9-a generaţie a sec.13 de către regele Franţei, Louis IX. Mama sa, Jeanne d’Albert, a fost regina Navarrei şi nepoata regelui Francisc I al Franţei.

Alte referate despre: henric iv al frantei, henrich iv al frantei-referate, henric al ii-lea al frantei

situatia economica a Frantei 1919-1930

Recurgerea la un imprumut national inca substantial, in ciuda saracirii generale, ramane in aceste conditii cel mai bun mijloc de finantare a reconstructiei si cresterii, insa comporta limite si riscuri. Limite, pentru ca a fost deja utilizat insistent in timpul razboiului, cand depunatorii francezi au subscris din abundenta la Bonurile Apararii nationale emise, impozitele neacoperind atunci decat 16% din totalul cheltuielilor publice; recurgerea sistematica la imprumuturi a avut drept rezultat acumularea unei datorii publice interne de 154 miliarde de franci, adica de cinci ori suma datoriei externe; rambursarile grevand deja puternic un buget care in plus trebuie sa asigure pensiile celor 2,5 milioane de victime de razboi (invalizi, orfani, vaduve de razboi). Riscuri, pentru ca excesul datoriilor pe termen scurt (jumatate din datoria interna) pune statul in primejdia unei crize financiare ...

Alte referate despre: situatia economica a frantei 1919-1930, situatia economica a japoniei 1919-1930, situatia economica a frantei

Napoleon Bonaparte, imparatul Frantei

Napoleon este susţinut de către parlament nu doar cu o armată ci şi cu întreaga “flotă mediteraneană”. După ce îl evitase practic pe admiralul Nelson, Bonaparte debarcă în Africa şi câştigă “bătălia piramidelor”. O săptămână mai târziu, admiralul Nelson nimiceşte flota franceză, care era ancorată în portul Aboukir. Acest dezastru izolează practic armata franceză, care ramâne fără nici o speranţă de a fi ajutată de pe continent.

În următoarele 12 luni, Napoleon luptă şi câştigă câteva bătălii, stopează câteva răscoale în Egipt, reproiectează oraşul Cairo, flirtează cu gândul de a se converti la Islam şi conduce o campanie nereuşită de a cuceri Palestina.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei in franceza, napoleon bonaparte imparatul francezilor, referat napoleon bonaparte imparatul francezilor

Familia Capet: o dinastie a Frantei

Din 768 şi până în 1795, peste Franţa regii au domnit neîntrerupt. După 1795, la domnia acestei ţări s-au succedat, până în zilele noastre, împăraţi şi preşedinţi, cu o mică întrerupere între 1814 şi 1830 (familia Burbon). Din cei aproape 1000 de ani în care Franţa a fost condusă de regi, mai mult de o treime din timp aceşti regi au fost descendenţi ai lui Hugo Capet, întemeietorul dinastiei Capeţienilor. Deşi începând cu anul 1328, dinastiile Franţei nu s-au numit Capet, ele au fost, totuşi, ramuri ale acestei familii.

Alte referate despre: familia capet o dinasti a frantei, familia capetian, centralizarea frantei in dinastia capetiana

Revolutia franceza ppt

Cand in 1789 izbucneste revolutia franceza, tanarul locotenent era in varsta de 20 de ani. La inceput rezervat, el va deveni adept infocat al ideilor inaintate si valul revolutionar avea sa-l impinga in primele randuri ale sprijinitorilor revolutiei.Dupa aventura in Corsica, unde intrase in conflict cu Pasquale Paoli, care intentiona sa detaseze insula de Franta si sa o predea Angliei, tanarul Bonaparte s-a reintors in Franta, a fost inaintat la gradul de capitan si printr-o intamplare norocoasa a ajuns in fruntea artileriei armatei de la Toulon (comandatul titular se imbolnavise).

Alte referate despre: revolutia franceza ppt, revolutia franceza prezentare ppt, revolutia franceza referat

Moartea lui Napoleon

In timpul Revolutiei Franceze acesta se afla la Paris, iar cand Franta devine republica (1792) este ridicat la rangul de capitan. Dupa biruirea armatelor italiene si austriece (1796-1797) este numit general. In 1799 devine Prim Consul al guvernului, isi ia numele de Napoleon I, iar in 1804 reuseste sa stranga voturi in sprijinul schimbarii statutului Frantei din consulat in imperiu si se proclama imparat al Frantei.

Alte referate despre: moartea lui napoleon, moartea lui napoleon bonaparte, moartea lui napoleon 1821

Napoleon

In noua constitutie ca si in legiuirile ce vor urma, Bonaparte va pastra multe din cuceririle revolutiei: abolirea privilegiilor feudale, egelitatea in fata legilor, consolidarea proprietatii burgheze si a celei taranestiprovenite din vanzarea de catre stat a fondurilor fondurilor feudale confiscate, laicizarea invatamantului public, subordonarea bisericii normelor dreptului administrativ etc. Cu toate acestea, Bonaparte a facut totul ca sa-si consolideze propria-i putere politica, punandu-si talentul si priceperea in scopul transformarii puterii intr-o adevarata autocratie.

Alte referate despre: napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte referat, napoleon bonaparte

Simbolismul

Simbolismul este un vechi limbaj catalizator universal care relevă complicate percepte şi credinţe, împărtăşind informaţii şi stârnind emoţii mai puternice decât un întreg dosar.Este intradevăr o formă internaţionala de comunicare ce depăşeşte barierele de limbă, istorie, naţionalitate, cultură şi religie. La baza acestui limbaj vor sta mereu semnele şi simbolurile

Alte referate despre: simbolismul, simbolismul bacovian, poezia plumb de bacovia apartine simbolismului

Napoleon Bonaparte

Franta era in razboi cu marile puteri europene.El s-a remarcat in calitate de commandant al armatei care lupta in Italia si a devenit cunoscut de catre francezi care vedeau in el pe omul menit sa salveze tara in imprejurimi foarte grele .Acest fapt i-a permis sa ia puterea (1799) si sa se incoroneze imparat (1804) .am mai castigat si alte numeroaste lupte.

Alte referate despre: referat napoleon bonaparte, franta in timpul lui napoleon bonaparte, viata lui napoleon bonaparte
Referate afisate : 17
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK