Simon bolivar referat

Simon Bolivar

Barbatul Simon Bolivar
Vaduv la 20 ani si stapan al unei imense averi , Simon Bolivar jura sa nu se mai insoare niciodata , ce va si face si se intoarce la Madrid . Mai tarziu , va spune ca moartea Teresei a fost cea care la transformat din bogatul latifundiar in generalul Bolivar .

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 2314
Materia: Istorie

Biografii - Giuseppe Verdi, Simon Bolivar, James Watt,

Anul 1804 îl gaseste pe Simón Bolívar din nou în Europa unde asista la
proclamarea lui Napoleon Bonaparte ca împarat al Frantei si mai apoi,
la Milano, ca rege al Italiei. Bolívar îsi pierde respectul pentru
Napoleon deoarece considera ca acesta a tradat idealurile republicane
si, pe vârful Monte de Aventin, la Roma, face juramânt sa nu-si
gaseasca odihna pâna când America nu va fi libera.

Alte referate despre: giuseppe verdi, james watt, giuseppe verdi referat

Simon Bolivar - El Libertador

La vârsta de 9 ani,Bolívar şi-a pierdut ambii părinţi şi a fost lăsat în grija unchiului său,Carlos Palacios.Când Simón avea 15 ani,unchiul lui l-a trimis în Spania pentru a-şi continua studiile.

Simón a plecat spre Spania în anul 1799 cu prietenul său Esteban Escobar.Pe drum,ei s-au oprit în Mexico City,unde s-au întâlnit cu vice-regele Spaniei cu care au discutat in particular despre interesele independenţei Spanio-Americane.Bolívar a ajuns în Madrid în luna iunie a aceluiaşi an şi a stat acolo alături de unchiul său Esteban Palacios.

După pierderea soţiei sale,s-a întors în Spania alături de prietetenul şi profesorul său Simón Rodríguez,în 1804.În Europa,Simón era martorul proclamării lui Napoleon ca împărat al Franţei şi mai târziu a încoronării lui ca rege al Italiei în Milan.Bolívar şi-a pierdut respectul pentru Napoleon,considerând că Napoleon a trădat idealurile republicane.

Alte referate despre: simon bolivar el libertador, simon bolivar, simon bolivar biografie

Giuseppe Garibaldi

Intrand in contact cu luptatori pentru libertate din Grecia si cu diferiti adepti ai doctrinei de Saint-Simon a format nucleul a ceea ce a devenit crezul politic al lui Garibaldi , a fraternitatii universale , ura fata de toate formele de despotism si obscurantismul clerical , care in cele din urma a luat caracterul unui socialism radical si utopic.

Intalnirea cu Mazzini, in 1833, in Marsilia, l-a determinat pe Garibaldi sa se angajeze direct in situatia politica italiana , dar cand relatia lui cu Mazzini s-a intrerupt se limiteaza la a da sfaturi fondatorului organizatiei " Italia Tanara" .

Dupa incercare stangace de insurectie din Genova, in 1834, Garibaldi este fortat sa plece in exil, pentru a scapa de pedeapsa cu moartea si, probabil, aceasta a dus la schimbarea dramatica a tanarului aventurier tanar si rebel intr-un "revolutionar profesionist".

Alte referate despre: giuseppe garibaldi, giuseppe garibaldi referat, biografie giuseppe garibaldi

Venezuela

La población indígena es bastante pequeña y se consigue principalmente en la Guayana y en la península Goajira, al Oeste del Lago de Maracaibo.
Ciudades principales (1990): Caracas 1,822,465; Maracaibo 1,249,670; Valencia 903,621; Barquisimeto 625,450; Ciudad Guayana 453,047.

Alte referate despre: venezuela, venezuela referat, referat venezuela

Georg Simon Ohm

Georg Simon Ohm la vârsta de 16 ani a început să studieze matematica, fizica şi filosofia la Universitatea din Erlangen. Din lipsă de mijloace financiare a fost nevoit să-şi întrerupă studiul după un an şi să-şi caute un loc de muncă. A devenit profesor de matematică la Nidau în Elveţia, apoi la Neuchatel. Ulterior s-a întors la Erlangen, şi-a terminat studiile, şi în 1813 a obţinut doctoratul. Georg Simon Ohm

Alte referate despre: georg simon ohm, georg simon ohm referat, george simon ohm

Gaurile negre

Gaurile negre - Medicul, matematecianul si astronomul Pierre Simon marchiz de Lapace a realizat studii detaliate ale universului si ale planetelor. Activitatea sa din astronomie se baza pe teoria gravitatiei dezvoltata de Isaac Newton in anul 1666. A investidat de asemenea fenumene ca efectul formei eliptice a pamantului asupra cursei lunii si teoria dinamica a mareelor . Gaurile negre

Alte referate despre: gaurile negre, gaurile negre referat, referat gaurile negre

Auguste Comte

MATEMATICA, ASTRONOMIA, FIZICA, CHIMIA, BIOLOGIA, SOCIOLOGIA ultima fiind cea mai noua , cea nmai complexa, cea mai putin independenta si generala precum matematica este cea mai veche , mai generala mai simpla si mai independenta. Psihologia este divizata intre biologie si sociologie. Teoria cunoasterii nu-si are nici un loc in clasificare, iar etica este adaugata mai tirziu.

Avind in vedere “identitatea fundamentala care exista inevitabil intre evolutia individuala si evolotia colecitva”, intelegem cum orice buna educatie intelectuala trebue si din acest punct de vedere , dupa A. Comte, sa inceapa cu studiul matematicii pentru a sfirsi cu al fizicii sociale(sociologia ).

Scopul iltim al filozofiei positive al lui Comte era de natura practica : progresul umanitatii pe care el o iubea cu o pasiune mistica . la acest progress credea ca nu se poate cu eficacitate de cit printro ...

Alte referate despre: auguste comte, pozitivismul lui auguste comte, auguste comte sociologie

Sf Apostoli Petru si Pavel

APOSTOL – trimis, purtator de cuvant. Apostolii sunt cei 12 barbati alesi de Iisus, care au fost “trimisi”sa predice Evanghelia si au primit (in ziua Pogorarii Duhului Sfant) harul de a vorbi in mai multel imi si de a face minuni. Ca simpli oameni, Apostolii n-ar fi putut implini sarcina divina care le-a fost incredintata. Despre alegerea lor scrie Sf Evanghelie dupa Matei (cap 10, vers 3-5, 7-8 si 19-20) si ii numeste: “Intai Simon, cel numit Petru, si Andrei, fratele lui; Iacov al lui Zevedeu si Ioan, fratele lui; Filip si Vartolomeu, Toma si Matei vamesul, Iacov al lui Alfeu si Levi ce se zice Tadeu; Simon Cananeul si Iuda Iscarioteanul, cel care L-a vandut. Pe acesti 12 I-a trimis Iisus, poruncindu-le si zicand: …si mergand, propovaduiti, zicand: S-a apropiat imparatia cerurilor. Tamaduiti pe cei neputincionsi, inviati pe cei morti, curatiti pe cei leprosi, pe demoni scoateti-i… nu va ingrijiti cum sau ce veti vorbi, caci se va da voua in ceasul acela ce sa vorbiti; fiindca ...

Alte referate despre: sfintii apostoli petru si pavel referat, sfintii apostoli petru si pavel, referat sfintii apostoli petru si pavel

Enigma Otiliei - rezumat pe capitole

Felix isi da seama ca o iubeste pe Otilia si incearca sa fie din ce in ce mai aproape de fata, considerand chiar si unele gesturi marunte (cum ar fi coaserea unui nasture) un adevarat deliciu. Ii scrie o scrisoare de dragoste, pe care i-o lasa pe pat, insa fata pare sa nu o fi citit. Dupa un timp ii marturiseste dragostea si Otilia ii spune ca si ea il iubeste, insa trebuie sa astepte. La rugamintea lui Felix, Otilia nu il mai primi un timp pe Pascalopol, acesta purtand o discutie cu studentul. In timpul acestei discutii, Felix isi da seama de caracterul minunat al mosierului, rugand-o pe Otilia sa il primeasca din nou pe Pascalopol. In acelasi timp, Titi face cunostinta cu Ana, sora unui coleg si se casatoreste cu aceasta, casnicia esuand in mod lamentabil.

Alte referate despre: enigma otiliei rezumat pe capitole, enigma otiliei povestire pe capitole, enigma otiliei-rezumat pe capitole

Mecanisme de decizie in Uniunea Europeana

Uniunea se sprijină în prezent pe trei “stâlpi” sau piloni: pilonul comunitar, constituit din trei comunităţi: CECO, Comunitatea europeană (fosta CEE) şi Comunitatea europeană a energiei atomice (Euratom); politica externă şi de securitate comună (PESC; al doilea pilon); şi cooperarea în materie de justiţie şi afaceri interne (al treilea pilon).

Uniunea Europeană este o organizaţie unică. Ea nu este nici o federaţie, nici o confederaţie de state, nici o organizaţie internaţională, pentru că nu are (încă) personalitatea juridică ce i-ar permite, spre exemplu, să încheie acorduri cu state exterioare. Totuşi, în realitate, doctrina recunoaşte în general Uniunii această personalitate, din moment ce ea deja a încheiat acorduri cu terţe state. În fine, UE posedă o serie de instituţii cărora statele membre le-au transferat o parte a competenţelor lor.

Alte referate despre: mecanisme de decizie in uniunea europeana, mecanisme de integrare in uniunea europeana, mecanisme ale integrarii in uniunea europeana

Black hole

Dupa Laplace, pentru ca un corp ceresc sa fie invizibil, viteza de
eliberare trebuie sa o depaseasca pe cea a luminii, considerand ca si
particulele de lumina sunt supuse gravitatiei, tinand cont de raportul
dintre masa si raza acestuia (conform expresiei date mai sus pentru
viteza de eliberare). Expresia vitezei de eliberare este

Alte referate despre: black hole, black-hole, robin hood and the black cloak

Enigma Otiliei - rezumat pe capitole

Capitolul VII
Acum Felix era student in anul I la Medicina, spre nemultumirea Aglaei care il indemna sa “isi gaseasca un rost” in acest fel incercind sa il jigneasca pe tanar. Stanica incearca sa creeze intrigi intre Otilia si Pascalopol, dovedind un caracter infect. Otilia ii propune tatalui ei sa se mute intr-o alta casa din Stirbey-Voda, insa Aglae se opune, aratand felul in care Costache era manipulat de sora sa. Totodata, Titi incepe sa se simta atras de Otilia, fata de care incepe sa aiba un comportament necuviincios, Otilia indepartandu-l de ea, facand-o pe Aglae sa se planga lui Costache, rostind cuvinte grele la adresa fetei. Otilia il pune pe Costache sa alega intre ea si Aglae, si astfel matusa sa nu mai calca in casa fratelui sau. Stanica aduce un fals doctor la Costache cu scopul ascuns de a-l face pe acesta sa creada ca este bolnav. Pascalopol, Otilia si Felix hotarasc sa fie mai atenti la comportamentul avocatului.

Alte referate despre: george calinescu enigma otiliei rezumat pe capitole, enigma otiliei referat pe capitole, enigma otiliei rezumat pe capitole pe scurt

Parlamentul European

Instituţia parlamentului într-o formă apropiată de cea a legislativelor din zilele noastre, a apărut în unele state din Vestul Europei în secolele XII-XIV,ca organ reprezentativ al claselor dominante (state în orânduirea feudală). Părerile specialiştilor sunt însă împărţite, unii susţin că primele şedinţe parlamentare au fost ţinute în regatele spaniole, iar alţii consideră că “primul parlament” a fost cel al englezului Simon Monfort din 1265. Din izvoarele scrise însă, rezultă că şedinţe la care erau invitaţi nu doar aristrocraţi, ci şi reprezentanţii oraşelor, au fost ţinute în 1162 în Aragonia, în 1169 în Castilia şi în 1188 în Leon .

Alte referate despre: parlamentul european, parlamentul european referat, referat parlamentul european
Referate afisate : 14
Medie note: 8.51 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles