Sinaia turism

Sinaia - turism

SINAIA, oras in centrul României (in judetul Prahova), situat pe râul Prahova, la poalele Muntilor Bucegi (Carpatii Meridionali), la o altitudine ce variaaza intre 798 si 971 m, la 62 de km spre NV de Ploiesti (resedinta judetului Prahova) si la 121 de km de Bucuresti; populatie 15730 locuitori (la 1 iulie 1991). Gara.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 208kb
Downloads: 7916
Materia: Turism

Agroturismul in tarile europene si in Romania

Putem afirma, fără a greşi, că apariţia călătoriilor turistice s-a produs în antichitate, iar activităţile turistice în spaţiul rural au început a fi practicate empiric din aceeaşi perioadă. Este cunoscută astfel participarea în număr mare a elevilor la: vizitarea locurilor sfinte-Dadona (Zeus) şi Delfi (Apolo)- frecventarea băilor curative sau jocurilor festive periodic organizate.
În periada romană majoritatea călătoriilor aveau scopuri comerciale, culturale sau millitare, iar traseele lor parcurgeau inevitabil spaţiul rural. În acelaşi timp cu evoluţia societăţii omeneşti se diversifică şi structura călătoriilor, astfel, în Evul Mediu, călătoreau un număr însemnat comercianţii, dar întâlnim frecvent ambasadori, preoţi şi pelerini, oameni de ştiinţă, artişti, calfe şi studenţi. Unii din aceşti călători au decis să transmită experienţele lor. Putem prezenta în sprijin scrierile călugărului francez Aimeri Picaud, care realizează ...

Alte referate despre: agroturismul in tarile europene si in romania, agroturismul in tarile europene si in romania referat, ecoturismul in tarile europene comparatie cu romania

Turismul rural

1. Istoricul apariţiei ANTREC
În ţara noastră se practica de multă vreme, în mod sporadic şi neoficial, cazarea la localnici a vizitatorilor ocazional ai unei aşezări rurale. Începând din 1967-1968, în mod organizat s-au realizat primele acţiuni turistice în mediul rural pentru grupuri de turişti aflaţi pe litoralul românesc al Mării Negre.
Din 1972 Centrul de Cercetări pt. Promovarea Turismului Internaţional, printr-un ordin al Ministerului Turismului, a trecut la identificarea unor localităţi rurale reprezentative pentru satul românesc cu scopul dea fi lansate şi promovate în turism. În urma acestor studii s-a stabilit că pot fi introduse în turismul intern şi internaţional cca.118 localităţi rurale, din Braşov au fost desemnate: Rucăr, Fundata, Şirnea.
În 1974 s-a interzis cazarea turiştilor străini în locuinţele particularilor, făcând inaccesibile satele pentru turiştii străini.
După 1989 primele gospodării înscrise în turismul ...

Alte referate despre: turismul rural, dezvoltarea turismului rural, turismul rural in romania

Turismul in Romania

Delta Dunarii este cea mai tanara formatie geomorfologica din tara. Ea s-a format intr-un golf marin umplut cu aluviunile Dunarii. Au mai contribuit si actiunile marii, a vantului si a vegetatiei. Bratele Dunarii cuprind foarte multe lacuri mici si mari, garle si canale legate intre ele sau de fluviu.

Alte referate despre: turismul in romania referat, turismul in romania, referat turismul in romania

Maramures - turism

Târgu Mures – resedinta de judet, situat pe malurile Muresului si înconjurat de dealurile transilvaniei, este atestat documentar din 1332 sub numele de Novum Forum Syculorum (noul târg al secuilor). Târgul s-a dezvoltat destul de repede în sec.XV-XVI având bune relatii cu domnitorii din Moldova (Petru Rares a luat orasul sub protectia sa) si Tara Româneasca (Mihai Viteazul a construit o biserica aici). În sec. XVII orasul

Alte referate despre: maramures turism, referate maramures turism, maramures turism rural

Proiect de practica-turism

Extras din ,,Termeni şi condiţii”
Agenţia :
-nu-şi asumă nici o responsabilitate pentru serviciile oferite de companiile aeriene.
-nu asigură nici o garanţie cu pricire la aranjamentele documentelor de călătorie (paşapoarte, vize, vaccinuri necesare ).

Alte referate despre: proiect practica turism, caiet de practica turism, practica turism

Hera turism - Plan de Afaceri

Hera turism - Plan de Afaceri
In urmatorii cativa ani in care indicatorii economici au cotinuat sa scada si oamenii de rand sa o duca din ce in ce mai greu, a aparut totusi o clasa de mici intreprinzatori care prin desfasurarea unor activitati economice au inceput sa inregistreze profit, si deci sa-si permita un concediu de odihna intr-o statiune. Cum Romania iesise de curand de sub un regim totalitar a existat dorinta de a “iesi afara”,prin afara intlegand tariile din apropiere (Grecia, Turcia, Bulgaria, Ungaria), in afara de acest aspect a mai existat si o tendinta de coninua scarere a numarului de turisti autohtoni din statinile romane.

Alte referate despre: hera turism plan de afaceri, hera turism-plan de afaceri, agentie de turism plan de afaceri

Turism balnear - statiunea Amara

Indicatii terapeutice in turismul balnear - statiunea Amara:
Afectiuni ale aparatului locomotor: reumatisme articulare si inflamatorii, afectiuni neurologice, operatii pe articulatii, pe muschi sau pe oase, fracturi, afectiuni ginecologice(sterilitate), afectiuni dermatologice-psoriazis, afectiuni endocrinologice.

Alte referate despre: referate turism balnear statiunea amara, turismul balnear statiunea cheia, turism balnear-statiunea sarata monteoru

Cercetare de marketing pentru o agentie de turism

O agentie de turism doreste sa lanseze pe piata romaneasca un produs turistic ce consta in organizarea de circuite turistice in Romania destinate in exclusivitate elevilor. Aceasta apeleaza la o renumita companie de cercetari de marketing in vederea efectuarii unei cercetari calitative cu scopul cunoasterea motivatiilor si franelor privind efectuarea de circuite turistice de catre elevi organizate de catre o agentie de turism.

Alte referate despre: raport de cercetare de marketing pt o agentie de turism, cercetare de marketing la o agentie de turism, marketing intr-o agentie de turism

Turism international in spatiul Europa Centrala

Fluxurile turistice presupun in primul rand o deplasare temporara a persoanelor in functie de dimensiunea cererii,de potentialul turistic,de distanta la care se gaseste, de accesibilitatea si de prestigiul pe care il detine regiunea de primire. Ele reprezinta expresia cea mai concreta a activitatii turistice. Evolutia numarului de turisti, la nivel mondial, a cunoscut cresteri semnificative, in ultimele doua decenii. In anul 1990, UNWTO inregistra 438 de milioane de sosiri ale turistilor internationali, numarul acestora a ajuns la 802 milioane si la peste 1 miliard de sosiri, in anul 2010. Criza economica mondiala, agravata de panica mondiala creata in jurul virusului gripal A(H1N1), au facut din anul 2009 unul din cele mai grei ani din sectorul turismului.

Alte referate despre: turismul in tarile din europa centrala, turismul in europa centrala, turism europa centrala

Cehia - turism

Pozitia geografica in centrul Europei are o importanta deosebita in transporturile in tranzit, inclusiv turistice. Lipsa iesirii la mare este suplinita de utilizarea unor cai navigabile fluviale: Vltava, Elba, Odra. Este strabatuta de drumurile europene E12, E14 E60, iar magistrala E85 o traverseaza de la vest la est.
Populatia, peste 10 milioane locuitori, este distribuita, indeosebi in zone industrializate; de altfel, populatia urbana este de 78% si este formata in majoritate din cehi. Suprafata este de 78.900 kmp, capitala Praga (1,2 mil. loc.);lb oficiala: ceha; culte:catolicism, protestantism.
Prin numeroasele obiective turistice cultural-istorice (castele medievale), statiuni balneoclimaterice, arii montane si carstice de mare spectaculozitate, frumusetea padurilor de pin sau mixte, se inscrie cu un mare interes turistic in Europa (peste 30 de statiuni si 145 castele si edificii religioase).
In raport cu concentrarea de valori turistice se pot delimita mai multe areale turisti ...

Alte referate despre: cehia turism, cehia turismul, cehia turism montan

Dezvoltarea unui turism durabil

Durabilitatea, pentru turism la fel ca şi pentru alte industrii, are trei aspecte independente: economic, social-cultural şi de mediu. Dezvoltarea durabilă implică permanenţă, ceea ce înseamnă că turismul durabil presupune utilizarea optimă a resurselor (inclusiv a diversităţii biologice), minimizarea impactului negativ economic, socio-cultural şi ecologic, maximizarea beneficiilor asupra comunităţilor locale, economiilor naţionale şi asupra conservării naturii. Ca o consecinţă firească, durabilitatea se referă şi la structurile manageriale necesare în vederea îndeplinirii acestor deziderate.

Alte referate despre: dezvoltarea unui turism durabil, referate dezvoltarea unui turism durabil site www e-referate ro, dezvoltarea unui turism durabil in italia

Grecia - Turism cultural

Grecia este una dintre acele tari pe care toti o stim sau credem ca o stim. De-a lungul secolelor, calatorii s-au plimbat prin muntii sai stancosi, prin orasele si templele sale antice si pe insulele sale mitice. Grecia ii atrage pe cei care cauta radacinile civilizatiei moderne intr-un loc care in zilele noastre, nu pare a fi prielnic pentru asa ceva. Este un pamant greu, dar si primitor, cu contraste la fel de evidente precum satele albicioase ce « privesc » marea.

Alte referate despre: grecia turism cultural, referat grecia - turism cultural, turism cultural grecia

Turism in judetul Harghita

De altfel, datorită frecvențelor temperaturi minime înregistrate în perioada anului în localitățile Miercurea-Ciuc, Gheorgheni, Toplița și mai ales Joseni, acestea sunt cunoscute ca "Polul românesc al frigului". Numărul zilelor de îngheț ajunge, în medie anual, la 160. Sunt frecvente înghețurile târzii de primăvară (uneori chiar și în lunile mai-iunie) și cele timpurii de toamnă, începând chiar din septembrie.

Alte referate despre: turism in judetul harghita, turismul in judetul harghita, programe si planuri de dezvoltare a turismului in judetul harghita

Sinaia

Urmatorul popas in statiune puteti sa-l faceti la palatul Peles. Acesta este unul din cele mai bine conservate palate regale din Europa. El a servit ca resedinta de vara pentru primul rege Hohenzollern al României, Carol I. Construit in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, cladirea este incercarea regelui de a imita stilul din tara lui natala, creind un ansamblu bavarian in muntii din România. Palatul este bogat ornamentat atat in interior cât si in exterior cu complicate sculpturi in lemn si picturi reprezentând scene din operele lui Wagner. Un ghid in engleza este disponibil la cerere.

Urmatorul popas in statiune puteti sa-l faceti la palatul Peles. Acesta este unul din cele mai bine conservate palate regale din Europa. El a servit ca resedinta de vara pentru primul rege Hohenzollern al României, Carol I. Construit in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, ...

Alte referate despre: sinaia referat, sinaia, referat sinaia

Sinaia-prezentare turistica

Prezentarea turistica a statiunii Sinaia,incluzand date geografice,istorice si locuri demne de vizitat dar si starea partiilor,telecabina sau diferite hoteluri.

Alte referate despre: sinaia zona turistica, sinaia prezentare turistica, statiunea sinaia prezentare turistica

Valea Prahovei

Populatie este de 868.000 locuitori-densitatea este aproape dubla fata de media pe tara, judetul cu populatia cea mai numeroasa din tara;Masivul Bucegi s-a format odata cu sectorul Carpatiilor Meridionali si cu intregul lant carpatic, in timpul orogenezei alpine. Carpatii Meridionali si grupa Bucegiilor, au fost inaltati cu 1000m la sfarsitul Neogenului si inceputul Cuaternarului

Masivul Bucegi sunt situati in estul Carpatiilor Meridionali, cuprinzand intre Dambovita si Prahova: Muntii Bucegi (2507m), Leaota (2135m), Piatra Caiului (2239m) si culoarul Rucar-Bran. In Muntii Bucegi apar forme structurale:Sfinxul, Babele si abrupturi majore, mai ales spre Valea Prahovei.

Alte referate despre: valea prahovei referat, referat valea prahovei, valea prahovei

Organizarea si functionarea Grupului Scolar Economic de Turism

1.2 Obiect de activitate
Sistemul de educatie este format din totalitatea institutiilor, organizatiilor (economice, politice, culturale), infrastructurilor si comunitatilor social-umane (familie, anturaj) care contribuie la formarea si dezvoltarea personalitatii umane prin exercitarea unor functii si roluri pedagogice explicite sau implicite, in mod direct sau indirect.

Alte referate despre: organizarea si functionarea bibliotecilor scolare, www referate com -organizarea si functionarea bibliotecilor scolare, organizarea si functionarea unei agentii de turism
Referate afisate : 18
Medie note: 8.48 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles