Sindroame ale deficientei mintale

Sindromul deficientei mintale

- craniul mic şi brahicefalic;
- protuberanţa occipitală neconturată;
- limba fisurată, cu un aspect lat şi hipotonic sau îngust şi ascuţit;
- buzele groase şi fisurate transversal;
- frecvente anomalii ale maxilarelor şi dinţilor;
- degete scurte, uneori cu sindactilie

Aceste caracteristici structurale sunt tipice pentru sindromul Down numai dacă se găsesc în combinaţie la acelaşi individ; izolat, ele pot să apară şi la persoane care au alte deficienţe sau chiar la persoane normale.

• au o capacitate imunitară redusă, fiind vulnerabili mai ales la infecţii;
• fruntea joasă, nasul mic, turtit la rădăcină, faţa rotundă, urechile mici, situate foarte jos;
• de regulă se situează la nivelul deficienţei mintale severe sau chiar profunde, cazurile de deficienţă mintală moderată sau chiar uşoară fiind rare;
• prezintă accentuate întârzieri în dezvoltarea limbajului, numeroase tulburări de pronunţie, dificultăţi majore în însuşirea ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 3627
Materia: Psihologie

Protectia sociala a persoanelor cu handicap

Actualitatea temei este anume problema ce ţine de persoana cu handicap mintal care este o categorie a populaţiei cu o poziţie evident dezavantajată faţă de alte categorii de oameni, aceasta fiind ca una din problemele majore şi ea poate fi soluţionată numai prin efortul comun al tuturor oamenilor de bună credinţă din domeniile: politică, social, afaceri, ştiinţă, cultură.

Alte referate despre: protectia sociala a persoanelor cu handicap, protectia sociala a persoanelor cu handicap referat, referate protectia sociala a persoanelor cu handicap

Imaginea de sine a copilului debil mintal

Este limpede că „opinia“ care stă la baza imaginii despre lume a unui om, care-i determină, ideile, sentimentele, voinţa şi actele sale, este opinia, sau mai bine zis, imaginea de sine.

Alte referate despre: bibliografie imaginea de sine a copilului debil mintal, imaginea de sine a copilului cu ces, imaginea de sine la copilul cu debilitate mintal din clasele mici

Boli psihice

- sa acceptam faptul ca boala psihica , ca orice alta boala obisnuita , este tratabila; constientizand toate acestea , putem juca un rol important in risipirea “miturilor” create in jurul bolii psihice , mituri ce conduc la probleme personale , sociale si profesionale uneori insurmonbtabile pentru persoana suferinda.

CAUZELE BOLII MINTALE SUNT MULTIPLE:
- Probleme la nastere;
- Dezechilibre biochimice in creier;
- Alti factori biologici , sociali si culturali;
- Stresul, cauzat de factori sociali;
- Depresii nenumarate pe parcursul vietii;
- Fapte marcante din copilarie sau chiar din viata de zi cu zi.

Pentru a evita bolile psihice trebuie sa evitam in primul rand stresul , factor de baza in provocarea bolilor psihice.

Alte referate despre: boli psihice, boli psihice referat, referat boli psihice

Autismul

1. Teoriile organice - trebuie luate în considerare, în primul rând, dificultăţile perceptuale de atenţie şi de învăţare prezente la autişti. Deşi sunt adoptate de tot mai mulţi specialişti, ele nu oferă siguranţă, pentru că nu precizează în ce măsură implicarea organică este de natură genetică sau traumatică. Etiologiile organice se referă, în principal, la afecţiunile creierului, anomaliile genetice, leziunile subcorticale, disfuncţia sistemului vestibular, întârzieri ale maturizării.

Alte referate despre: autismul, autismul referat, autismul la copii

Teoria actiunilor mintale - aplicatii in invatamantul primar

Invatarea procedeului de masurare in contexte didactice tot mai diferite si complexe, comentate adecvat (pentru exersarea actiunii prin limbaj cu voce tare), permite realizarea treptata a saltului spre actiunea verbala interna. In acest sens, vor fi intelese operatiile mai dificile, de diviziune a intregului, de comparare a multimilor, de reconstructie a unitatii etc. Importanta este consecventa invatatorului in urmarirea a doua obiective psihologice specifice studiului in domeniul invatarii numerelor si apoi al operatiilor aritmetice: "1. sa diferentieze insusirea despre care se intreaba si sa desprinda aceasta insusire de toate celelalte insusiri ale obiectului; 2. sa reprezinte obiectul ca o multime de unitati de masura aplicate".

Alte referate despre: invatarea matematicii prin aplicatii practice la invatamantul primar, invatamantul primar, finalitatile invatamantului primar

Defectologie si logopedie - curs grila

4. Cauzele care actioneaza in timpul travaliului si pot determina aparitia
unei deficiente la copil se numesc:
a) cauze prenatale
b) cauze neonatale *
c) cauze postnatale.

Alte referate despre: defectologie si logopedie, referat defectologie si logopedie, referate defectologie si logopedie

Schizofrenia

În sistemele de clasificare modernă se consideră obligatorie pentru diagnosticul de mare probabilitate şi durata minimă a manifestărilor morbide. Tablourile clinice de tip schizofrenic, care nu îndeplinesc şi acest criteriu, sunt clasificate - până la proba timpului - drept boli schizofreniforme. Schizofrenia este una din cele mai severe afecţiuni psihiatrice, cu repercusiuni grave atât pentru bolnav, cât şi pentru aparţinători, mai ales că nu se poate prevedea niciodată care va fi evoluţia bolii, în ciuda tratamentelor moderne care au modificat radical prognoza privind încadrarea socială a bolnavilor.

Alte referate despre: schizofrenia referat, schizofrenia, referat schizofrenia

Sindromul Down

Celula umana normala are 23 de perechi de cromozomi dintre care o pereche este cea a sexului.Aceasta pereche de cromozomi ai sexului este formata din doi cromozomi ’’X’’ la femeie .Iar la barbat tot din doi cromozomi ’’XY’’.

Alte referate despre: sindromul down, sindromul down referat, referat sindromul down

Centrul Medical Sanitas

Prevenire
• "Carta verde" asupra sanatatii mintale a Comisiei Europene va reprezenta punctul de plecare pentru formularea politicilor romanesti in domeniul prevenirii
• Prevenirea tulburarilor psihice este foarte dificila. Totusi, avand in vedere ca stigmatizarea si discriminarea persoanelor cu tulburari psihice sunt inalt prevalente in Romania, promovarea sanatatii mintale ar trebui sa reprezinte o parte esentiala a planului de actiune.

Alte referate despre: centrul medical sanitas, managementul centrului medical, centrul medical roman

Autismul

Cu mult înainte de deschiderea autismului de tip Kanner, în literatura de specialitate sunt consemnate o serie de date cu privire la copii cu comportamente asemănătoare, prin existenţa deficitului de comunicare, de socializare, de socializare şi de structurare a comportamentelor mature şi armonioase:
- medicul John Haslan descrie un băiat de 5 ani
- medicul Jean Marc Gaspard Itard îl descrie pe băiatul Victor , de 11.12 ani, găsit într-o pădure din Franţa.

Alte referate despre: autismul infantil, cum se manifesta autismul, definitia autismului

Autismul

Alte studii ale bazei biologice a autismului au aratat ca exista
anormalitati în unele substante chimice gasite în creier. Cea mai
importanta descoperire în autism din ultimii 25 de ani a fost
serotonina descoperita la o treime din indivizii autisti. Aceasta
anormalitate în nivelul serotoninei din sânge este considerat a fi o
indicatie catre functionarea sistemului de serotonina din creier si
sugereaza o anormalitate în metabolismul central de serotonina. Faptul
ca unii indivizi autisti arata îmbunatatiri în comportament în urma
administrarii unor medicamente care inhiba serotonina demonstreaza
posibilitatea ca serotonina sa aiba un rol important în patogeneza
autismului. Alte studii mai recente s-au îndreptat spre defecte
imunologice care ar putea fi prezente la indivizii autisti. Daca
aceste defecte sunt descoperite, împreuna cu anomaliile substantelor
chimice din creier ( de ex serotonina) pot avea un rol important în
dezvoltarea ...

Alte referate despre: referat autismul, etiologia autismului, ce este autismul

Drogurile

Drogurile. Amfetaminele
Amfetaminele, care se găsesc sub formă de pilule, capsule sau praf, stimulează bătăile inimii şi pot creşte tensiunea arterială. Efectul lor se face resimţit, în general, în aproximativ jumătate de oră după ce sunt luate, şi durează câteva ore. După ce efectul dispare, consumatorii tind să aibă o senzaţie de iritare, neastâmpăr şi nelinişte.

Alte referate despre: drogurile si efectele lor, drogurile, drogurile referat

Anomalii cromozomiale

Anomaliile in mozaic sunt caracterizate de prezenta a doua sau mai multe linii (clone) celulare, care difera prin numarul de cromozomi.
In raport cu modul de afectare a materialului cromozomic, anomaliile pot fi impartite in: numerice si structurale.

Alte referate despre: anomalii cromozomiale, anomalii cromozomiale de numar, anomalii cromozomiale referat

Alegoria Luceafarului - studiu critic

Eminescu vedea geniul ca si romanticii germani. Geniul era o fiinta capabila sa treaca de limitele lumesti si sa-si creeze o lume a lor. Un cercetator al titanismului V. Cerny observa ca titanii moderni s-au revoltat contra cerului ca si cei antici dar ca nu au vrut sa ia locul zeilor ci doar sa fie oameni cu libertate deplina. Titanii se considera inspirati, ca si poetii in antichitate, erau mandrii de suferintele lor, aveau aratarea razvratitului, demonica, infernala, pentru ca ei in lupta contra dumnezeirii erau gata sa renunte la ce oamenii considera ca au cel mai de pret: sufletul.

Alte referate despre: studiul critic, alegoria luceafarului, studiu critic

Despre Droguri

În sensul dat de catre conventiile internationale, prin drog întelegem substantele supuse controlului prin Conventia Unica asupra stupefiantelor din 1961 si substantele psihotrope al caror control este prevazut de Conventia din 1971. Conventiile si protocoalele aplicabile drogurile au dat substantelor psihotrope un sens particular, diferentiindu-le de stupefiante. Cunoasterea principalelor droguri utilizate, modul lor de administrare precum si efectele acestora au o importanta deosebita în prevenirea abuzului.

Alte referate despre: droguri, referat droguri, droguri referat

Drogurile

Drogurile
Toate drogurile adictive au două lucruri în comun: ele produc initial un efect de plăcere (“high”) urmat de un recul al unor efecte neplăcute. Acest lucru se întâmplă ca efect al supresiei productiei normale al unor substante chimice în creier, care în mod normal produc efectul de “plăcere”. După suprimare, creierul intră într-o stare de depresie. El necesită din punct de vedere fizic mai mult drog ca să ajungă la normal si să se simtă bine din nou. Acest ciclu de plăcere/tensiune duce la o pierdere fizică a conrolului asupra utilizării drogului.  Există variate necesitătăti ale corpului cum ar fi: foame, sete, sex, prietenie. Când aceste nevoi sunt satisfăcute, sau când durerea dispare, un semnal este trimis la celulele creierului, care fabrică o substantă chimică drept semnal de recompensă .

Alte referate despre: referat drogurile, drogurile si influenta lor, drogurile si influenta lor asupra omului
Referate afisate : 17
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles